X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też płaczecie jak widzicie postępy? Moja tak pięknie się na brzuszku podnosi, niemalże raczkuje, dziś tak dała czadu że się popłakałam z dumy i ze wzruszenia. To się dzieje zdecydowanie za szybko! za tydzień będzie rok jak wyprodukowaliśmy dziecko a ona już się podnosi na rączkach. Boje się że zamknę oczy i otworzę a ona już będzie do komunii szła.

lys, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi łzy napływają do oczu jak tylko Mała się do mnie uśmiecha za każdym razem jak mnie widzi :) choć to już się dzieje od dłuższego czasu to ja za każdym razem odpływam patrząc na nią. Przypominam sobie 2 miesiące temu jaka była malutka, rośnie w oczach i niestety Magda - tak będzie ;)

Pulpecja, cudnaaaa sukienusia! gdzie kupiłaś?

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Madzia tak będzie :-)
    zobaczysz jak będziesz wyć na występach w przedszkolu. Czas leci nie wiadomo kiedy. Ja nie mogę uwierzyć, że mam niemal dorosłego syna, a ja dalej jestem szurnięta czasami jak gówniara :-)

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom - w moim ulubionym miejscu - na allegro :-)

zuzka.mom lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bałaś się, że rozmiar nie ten? ;) czy mierzyłaś Małą? :D

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    nie bałaś się, że rozmiar nie ten? ;) czy mierzyłaś Małą? :D
    były podane wymiary, zmierzyłam inną sukienkę; głównie chodziło o szerokość między paszkami no i długość.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, jakie cudo z Twojej niuni !!!!

Magda, historia o bluzce zajebista, ale sie usmialam, dobre te historie ze wspominek

A ta dziewczyna jakas jebnieta jak takie rzeczy ze swoja corka wyprawia, biedne dziecko..

Aa z tel tez nie lubie pisac

No ja wlasnie dzis przezywam ze rok szybko zleci i bede musiala mojego kroliczka zostawic i isc do pracy :(

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, gdzie jestes ze Cie nie ma ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla zdrówka dla corci fajnie że trafiliście na dobrego lekarza
    Ja też nie lubię jak z dziecka robi się starą malutką.
    No i wstalam w nocy na odciaganie glowa ni leciala hehe i w 30 min nedzne 90 ml tylko cholera moze za krótka przerwa była odciagalam o 21.30 i wstalam o 1.20
    Mlody jeszcze dosypia na mnie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!
    Ale pogoda, masakra... Prawdziwy listopad ;-) Za oknem ciemno, szaro, buro i ponuro, deszcz leje, aż się wstawać z łóżka nie chciało.
    Hubert zaczął się budzić w nocy tylko raz na karmienie - ale to jest super, mogłoby tak zostać!
    Mam już spore problemy z przewinięciem go, ponieważ wędruje po przewijaku, przekręca się, kładę go nogami w swoją stronę a on tak się kręci, że za chwilę jest głową w moją stronę... Zmiana pieluchy to nie lada wyzwanie. Mam nadzieję, że jak pójdziemy na te ćwiczenia, to dowiem się jak go trochę poskromić.

Lys na ile godzin macie zaplanowaną tą rehabilitację?
    Ile macie spotkań w tygodniu i jak długo trwają?
    Co mówi Pani rehabilitantka na ten regres o którym wspominałaś?
    Tak w ogóle co sądzisz o tych ćwiczeniach?
    My mamy zaplanowane 10 spotkań, raz w tygodniu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.
    Cisza i spokój dzisiaj od rana. Wszystkie śpią czy dziećmi zajęte?
    ainer, ja znalazłam takie dwie a większy wybór jest od rozmiaru 74,

http://blumore.pl/2854-wyjatkowo-piekna-suknia-ze-zlota-62-152-tacjana-zloto.html

http://blumore.pl/2907-zjawiskowo-piekna-suknia-ze-zlota-62-152-eliza-zloto.html

zabka11 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) maść na ząbkowanie to calgel ale może być też bobodent lub dentinox.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie karmimy, mam nadzieje, ze Julcia jeszcze chwile dospi. Noc spokojna, zasnela o 21.30 pierwszy raz bez cyca. Nad ranem po 5 strasznie zaczela sie wiercic i mialam juz po spaniu. O 5.30 pierwsze karmienie i tak do 8 jeszcze dosypiala i odgazowywala sie na brzuszku.

Ja bardzo sie ciesze z takiej pogody, bo wtedy nie musze isc na spacer ;)

Amberla zdrowka dla Pauli!

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Hej :) maść na ząbkowanie to calgel ale może być też bobodent lub dentinox.

Ten dentinox ma dobre opinie, wiec go zamowilam, zeby miec juz w domu, bo u nas tez zaczynaja ja dziasla strasznie swedziec.

Weridiana lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam się pochwalić, ze moja już drugą noc spała od 21 do 2.30 w łóżeczku. Potem po karmieniu już ze mną w łóżku. Szczerze mówiąc strasznie dziwnie się czuję jak jej nie mam przy sobie, ale mój kręgosłup ma lepiej... bo jednak mam więcej miejsca w łóżku :-)
    niecierpliwa, ja spacer mogę sobie odpuścić, ale dzisiaj wywiadówka u syna i chciałabym pójść, bo już w październiku sobie odpuściłam. No i trzeba to będzie jakoś zorganizować:-/

niecierpliwa, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane

Piekne te sukieneczki wklejacie.
    Musze cos zakupic dla malej i dla siebie,bo to juz tylko 2 miesiace zostalo....i jeszcze przerwa swiateczna po drodze, wiec wlasciwie to powinnam do swiat juz miec wszystko, zeby spac spokojnie.
    Karmie mala, maz zawiozl jule do szkoly i sie polozyl, bo byl na nocnej zmianie w pracy, o 10 musze go obudzic by zajal sie Klara, bo ja mam dentyste.
    Potem musze odkurzyc i poprasowac, obiad mam wiec gary dzis odpadaja.

Amberla-wspolczuje przejsc, zdrowka dla malej.

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie lubisz chodzic na spacer? Ja uwielbiam! Jedyna odskocznia od domu i czas na spotkanie z kolezankami - mamami. Dzisiaj tez pojde, mimo deszczu.

apaczka, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę dzisiaj do Rossmana, mam nadzieję, że będzie jeszcze mój ulubiony tusz ;-)
    Okropna pogoda, wolałabym żeby było zimno. Teraz jest tak zgniło, mokro i ciepło.
    Natalka spała z nami całą noc. Nie mogła zasnąć wieczorem w swoim łóżeczku, przebudzała się. W naszym łóżku jakimś cudem od razu zasnęła ;-) spryciula. Ale lubię to, spanie z nią jest uzależniające.

Pulpecja, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka, dokładnie, to jest uzależnienie :-) ja mam takie myśli, żeby się do tej 2.30 nie kłaść, poczekać aż mała się obudzi na karmienie i położyć się już z nią u mnie :-)
    ja też lubię te momenty, jak młoda płacze i mąż zaniepokojony: a może ją brzuch boli, może głodna, może ją coś boli - po czym po wzięciu na rączki następuje magiczne ozdrowienie :-)

zabka11, apaczka, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was z tym spaniem ja bym się bala i spala mega czujnie (w szpitalu spalam z mlodym a raczej lezalam obok hehe) pozatym jestem za wygodna nie lubie nawet jak maz jest za blisko musze mieć swoją przestrzen :-) czasami biorę Artura nad ranem na klate ale i tak nie spie juz wtedy
    Y nas dzisiaj też pogoda barowa pada i jest szaro i ponuro na 15.30 jedziemy do tej rehabilitantki zobaczymy co powie
    Maz wzial dzień wolny uwielbiam jak jest cw domu bo mam czas dla siebie na cieple sniadanie kawe i juz nawet pod prysznicem bylam a on sie zajmuje synem :-)
    Mam nadzieję ze pogoda się poprawi bo dzień i nasz rozklad dnia bedzie zdupczony bez spaceru

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 2396 2397 2398 2399 2400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ