X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U nas druga noc z rzedu ze spaniem 8,5 godz. Cudownie. Siusiaczek tez juz ma ladny blady kolorek, wiec moje zabiegi przyniosly skutek. Ufff
    W najblizsza niedziele chrzciny, trzeba to wszystko jakos ogarnac. Imprezka w domu, bo przy tej ilosci gosci bym zbankrutowala. Mam co robic. Rodzice przygotuja jedzonko na cieplo, ja zrobie surowki, salatke i tort, do tego siostra meza zaoferowala, ze upiecze ciacho, wiec nie bede nocowac w kuchni ;) Na jutro sciagam silna grupe pod wyzwaniem, ktora pomoze gruntownie posprzatac mi domek. Przyjda moi rodzice, brat z zona i siostrzenica meza. Dziadek pojdzie na spacer z wnukami, a my domek wysprzatamy na blysk w godzinke. Tragedii nie ma, ale na takie sprawy jak okna, drzwi, fronty meblowe i kurze pod meblami, nie ma za bardzo sil i czasu przy dziecku.
    Psioszka jakby co, to ja chetnie odkupie od Ciebie te pieluszki. Bede jechala 20-tego z malym na kontrole bioderek, to jakby Ci pasowalo, to moglabym odebrac wtedy.
    Myslalam, ze mojemy dziecku zaczyna sie katar, ale jakos jest tak dziwnie. W nocy z soboty na niedziele wyciagnelam mu dosc sporo wydzieliny z wlasnie takiej katarowej, pozniej nie bylo nic i dzisiaj nad ranem znowu taka wydzielina katarkowata. Zastanawiam sie czy isc z tym do lekarza, czy to cos innego...
    Milego dnia dziewczynki.

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa nie lubisz chodzic na spacer? Ja uwielbiam! Jedyna odskocznia od domu i czas na spotkanie z kolezankami - mamami. Dzisiaj tez pojde, mimo deszczu.

Nie lubie od czasu, kiedy Julce wozek sie przestal podobac ;)

Agaata lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga noc z rzedu 12h snu nocnego z przerwami na karmienie przed 6 i przed 8. Julka zbiera sily na caly dzien bez porzadnej drzemki :P

Agaata, zabka11, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie lubie od czasu, kiedy Julce wozek sie przestal podobac ;)

To ona już tak definitywnie ten wózek znielubiła? Nie ma mowy o spaniu na spacerze? Mój skrócił czas spania w wózku i nie mogę już chodzić z nim 4 godziny, bo po około 2 już zaczyna się wiercić. Wcześniej też zawsze dosypiał w domu w wózku, ale teraz już tego nie robi i strasznie mi tego brakuje,m bo zawsze po powrocie do domu miałam czas na kawę i kanapkę.

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że to nawet nie problem, bo mała nie ma gorączki,boli, nikt. Tylko ten wykwit. Ale jak człowiek się naczytal o tej boreliozie i co powoduje to normalnie serce stawało. Dobrze ze lekarz przywołał mnie do porządku :)
    Co do maści na zeby stosowałam dentonix i bardzo polecam. Byłam bardzo zadowolona. Wiadomo Przy Mocniejszych bólach i płaczu w nocy trzeba było zastosować ibuprofen albo czopki Viburcol. Ale to może kilka razy raptem.
    Powiem wam że nieszczęścia chodzą parami. P wczoraj po 21 pojechał do sklepu. Niedaleko, może pół km. I wrócił do domu na nogach bo auto nie odpalił. Prawdopodobnie padł Rozrusznik. Żeby było Śmieszniej dokładnie 2 lata temu 12 listopada zdarzyło nam się to samo!! I kilka stowek pójdzie się.... Ale jak Patrzę na te moje cory to sobie myślę że co tam, kasa rzecz nabyta, byle tylko one były zdrowe :)

Paula_071, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prysznicu i śniadaniu, Hubert jest na swojej drzemce porannej. Pewnie zaraz się obudzi, bo to zwykle drzemka 40 minutowa. Mąż pojechał służbowo do Poznania, na szczęście bez noclegu i zamierza dzisiaj wrócić.
    W piątek przyjeżdża moja mama do nas, to poogląda kupy ;-) bo mi się wydaje, że są lepsze, ale poproszę żeby zerknęła fachowym okiem.

aaaaga, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czytam Was na biezaco ale dni uciekaja...mysiu nic sie nie martw nie znikne:)
    No wiec w piatek bylismy na rehabilitacji. Babka swietna, zlapala malego do gory nogami, potem za reke i noge i podniosla. Mial sie. Asymetrii nie stwierdzila, za to ma silne napiecie miesniowe w obu raczkach i prawej nozce oraz w dloniach. Nie zgodzilam sie na vojte, mamy 4 razy dziennie cwiczyc i dopiero po kontroli vojta. Tylko mowi ze umawiamy vojte jak niema.innych pacjentow bo dzieci soe strasznie dra:((( no wiec cwiczymy. Zaczelam nauke do koncowego, staram sie codziennie. Zaczelam tez cwiczyc 20 min z mel b. Ciezko bo jednak nadwaga ale licze ze z dieta pojdzie. Z diety jestem zachwycona, zakupy mam na tydzien, z obiadami ktore jem z mezem wyszlo sto zl. \Tydzien. Nie musze zastanawiac sie co ugotowac, wszystko kupilam w biedzie, no i rzeczywiscie schudlam kg. Mimo zeskusilam dwa razy milky way;)) i trzy krowki.
    Maly jest slodki, grzeczny i bez problemowy. Po rehabilitacji sie darl, chyba za duzo wrazen albo go bolalo.
    Spadam na sniadanko.

magda sz, Paula_071, Pulpecja, Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    u nas nocka średnia, bywają lepsze ale to przez to,że Miśka znów w nocy walczyła z zatkanym noskiem. Ja juz nie wiem jak jej pomoc, prawie mi się dusila nad ranem :( psikam jej tą wodą morska i aspiratorem wyciągam ale ona wiecznie nad ranem jest zawalona. Niech to minie bo gdyby nie to, to pewnie sen miałaby dłuższy.
    Miałam Was pytać o szerokipieluchowanie. My 2 tygodnie temu byliśmy na USG bioderek i Mała ma lekką dysplazję lewego bioderka no wiec lekarz zalecił szeroka pieluche tetrowa. Ja wkladam złożona flanelowa bo lepiej rozszerza nóżki a Mała i tak nie czuje dyskomfortu. Czy też poszerzalyscie nóżki pielucha i czy to przyniosło zamierzone skutki? 3.12 mamy kontrole i tak bym chciała żeby wszystko juz było dobrze.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    To ona już tak definitywnie ten wózek znielubiła? Nie ma mowy o spaniu na spacerze? Mój skrócił czas spania w wózku i nie mogę już chodzić z nim 4 godziny, bo po około 2 już zaczyna się wiercić. Wcześniej też zawsze dosypiał w domu w wózku, ale teraz już tego nie robi i strasznie mi tego brakuje,m bo zawsze po powrocie do domu miałam czas na kawę i kanapkę.

Jak zasnie to na max 30 minut i to po wielokrotnym wkladaniu smoczka, zmianach pozycji, prezeniu, placzu itp, a jak sie obudzi to od razu trzeba wracac, a ze wyjscie to nie lada wyprawa to zazwyczaj dluzej sie szykujemy niz trwa sam spacer, no i wozek nie moze stanac, wiec o wejsciu do sklepu tez moge zapomniec, ale juz nie moge doczekac sie przejscia na spacerowke ;)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka, my pieluchujemy pieluszka bubibaby, http://www.bubibaby.pl/, na kontrole idziemy 18.11. mam nadzieje ze jest ok, ja polecam bo wygodnie jest mi ja załozyc i wiem ze sie nie przesuwa i jest na swoim miejscu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś kolejny dzień z cyklu maruda's Day. :-(

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospalismy do 9,30. ale nocka z ciagłym kreceniem, i co podchodziłam do łózeczka ta mały reka w buzi, tak ze teraz jestem pewna ze to zeby sie zaczynaja, kupie dzis tez zel, mam nadzieje ze cos pomoze

pogoda barowa buuuu, ja nie lubie bo bardzo brakuje mi spaceru w ciagu dnia, małemu zreszta tez, jutro wolny dzien, liczyłam na spacerowa pogode a tu guzik:(

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie,
    maz po operacji wszystko ok- jutro wreszcie bedziemy w swoim domu. Uwielbiam wizutyt u mojej mamy ale mam juz dosc ;) co najlepsze Zosia albo ma reke w buzi slbo wciaga dolna warge i to do tego stopnia ze ma krwiaczka , wysyraszylam sie bo wpisalam w google sina warga u niemowlat i dr internet stwierdzil problemy z sercem , musialam na chlodno przykrzec sie dziecku i faktycznie non stop zasysa ta warge, u nas vhyba tez zeby... nadmiaru sliny nie polyka tylko wylewa jej sie z buzi przez co przebieram ja srenio co 2 godziny, dramat. Kupie tez ten zel na dziąsła. Wybaczcie bledy ale pisze z tel, ja jestem z tych wolacych komputer jednak ;)

magda sz, Pulpecja, Agaata, Weridiana, mamasia, Maniuś, jesslin87, kasiuleek lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/gryzak-dziaselko-etap-1-tommee-tippee-1-sztuka-i5783426412.html
    moze ktoras stosowała cos takiego, zastanawiam sie nad kupnem

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jutro przyjezdza mama do soboty :) mąż już planuje co będzie robił po pracy żeby tylko w domu nie siedzieć hehe, jednym słowem nie przepadają za sobą bo moja mama kiedyś nie wytrzymała i pojechała mu aż mu w pięty poszło. Ale ja nie mogę się doczekać, tym bardziej że w czwartek szczepienia. No i dużo dobrego jedzonka zrobimy :)
    Maja spała 21-5, takze super :) pozniej o 7 i o 9 już pobudka. O 5 odciągam z jednej piersi, ale tylko 90, może i dałoby radę więcej ale spać mi się chciało. Pierwszy raz użyłam nowego laktatora Philipsa Aventu no i średnio on ściąga :/

Agata też mam utrapienie z przewijaniem bo wierzga jak koń :)

Agaata, Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeczytałam "Calineczkę" i trochę przy tym przysnął, ale raczej bardzo płytko. Może zdążę sobie chociaż pierogi odgrzać, to już zjem obiad na zapas, w razie jakby się później nie udało. ;-)

Magda, co będziecie z mamą gotować?
    Może ja też coś z mamą ugotuję?

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wczoraj Julka caly dzien pila moje mleko, nie podawalam mm i zas w kupie pelno sluzu, a po mm go nie ma, wiec najprawdopodoniej to nie bmk ja uczulaja, tylko pytanie co, bo dieta scisla :/

• Zetka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na szczepienie. Mam cała listę pytań.
    Po Niecierpliwej i Apaczce przyszła kolej na prezenie podczas karmienia u nas. Już trzeci dzień Masakra. Bierze cycka, ciagnieciągnie, kręci głową, zapiera sie,puszcza, bierze znowu i tak w kółko. Ręce mi opadają i nerwy puszczają :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka u mnie jest tak w kółko, już przestałam na to zwracać uwagę. ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze znów śluz a już 4 dni były ładniejsze papki. Z nowości to wypiłam inke karmelowa i cukierek na gardło isla porzeczkowa.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ