X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U nas druga noc z rzedu ze spaniem 8,5 godz. Cudownie. Siusiaczek tez juz ma ladny blady kolorek, wiec moje zabiegi przyniosly skutek. Ufff
    W najblizsza niedziele chrzciny, trzeba to wszystko jakos ogarnac. Imprezka w domu, bo przy tej ilosci gosci bym zbankrutowala. Mam co robic. Rodzice przygotuja jedzonko na cieplo, ja zrobie surowki, salatke i tort, do tego siostra meza zaoferowala, ze upiecze ciacho, wiec nie bede nocowac w kuchni ;) Na jutro sciagam silna grupe pod wyzwaniem, ktora pomoze gruntownie posprzatac mi domek. Przyjda moi rodzice, brat z zona i siostrzenica meza. Dziadek pojdzie na spacer z wnukami, a my domek wysprzatamy na blysk w godzinke. Tragedii nie ma, ale na takie sprawy jak okna, drzwi, fronty meblowe i kurze pod meblami, nie ma za bardzo sil i czasu przy dziecku.
    Psioszka jakby co, to ja chetnie odkupie od Ciebie te pieluszki. Bede jechala 20-tego z malym na kontrole bioderek, to jakby Ci pasowalo, to moglabym odebrac wtedy.
    Myslalam, ze mojemy dziecku zaczyna sie katar, ale jakos jest tak dziwnie. W nocy z soboty na niedziele wyciagnelam mu dosc sporo wydzieliny z wlasnie takiej katarowej, pozniej nie bylo nic i dzisiaj nad ranem znowu taka wydzielina katarkowata. Zastanawiam sie czy isc z tym do lekarza, czy to cos innego...
    Milego dnia dziewczynki.

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa nie lubisz chodzic na spacer? Ja uwielbiam! Jedyna odskocznia od domu i czas na spotkanie z kolezankami - mamami. Dzisiaj tez pojde, mimo deszczu.

Nie lubie od czasu, kiedy Julce wozek sie przestal podobac ;)

Agaata lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga noc z rzedu 12h snu nocnego z przerwami na karmienie przed 6 i przed 8. Julka zbiera sily na caly dzien bez porzadnej drzemki :P

Agaata, zabka11, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie lubie od czasu, kiedy Julce wozek sie przestal podobac ;)

To ona już tak definitywnie ten wózek znielubiła? Nie ma mowy o spaniu na spacerze? Mój skrócił czas spania w wózku i nie mogę już chodzić z nim 4 godziny, bo po około 2 już zaczyna się wiercić. Wcześniej też zawsze dosypiał w domu w wózku, ale teraz już tego nie robi i strasznie mi tego brakuje,m bo zawsze po powrocie do domu miałam czas na kawę i kanapkę.

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że to nawet nie problem, bo mała nie ma gorączki,boli, nikt. Tylko ten wykwit. Ale jak człowiek się naczytal o tej boreliozie i co powoduje to normalnie serce stawało. Dobrze ze lekarz przywołał mnie do porządku :)
    Co do maści na zeby stosowałam dentonix i bardzo polecam. Byłam bardzo zadowolona. Wiadomo Przy Mocniejszych bólach i płaczu w nocy trzeba było zastosować ibuprofen albo czopki Viburcol. Ale to może kilka razy raptem.
    Powiem wam że nieszczęścia chodzą parami. P wczoraj po 21 pojechał do sklepu. Niedaleko, może pół km. I wrócił do domu na nogach bo auto nie odpalił. Prawdopodobnie padł Rozrusznik. Żeby było Śmieszniej dokładnie 2 lata temu 12 listopada zdarzyło nam się to samo!! I kilka stowek pójdzie się.... Ale jak Patrzę na te moje cory to sobie myślę że co tam, kasa rzecz nabyta, byle tylko one były zdrowe :)

Paula_071, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prysznicu i śniadaniu, Hubert jest na swojej drzemce porannej. Pewnie zaraz się obudzi, bo to zwykle drzemka 40 minutowa. Mąż pojechał służbowo do Poznania, na szczęście bez noclegu i zamierza dzisiaj wrócić.
    W piątek przyjeżdża moja mama do nas, to poogląda kupy ;-) bo mi się wydaje, że są lepsze, ale poproszę żeby zerknęła fachowym okiem.

aaaaga, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czytam Was na biezaco ale dni uciekaja...mysiu nic sie nie martw nie znikne:)
    No wiec w piatek bylismy na rehabilitacji. Babka swietna, zlapala malego do gory nogami, potem za reke i noge i podniosla. Mial sie. Asymetrii nie stwierdzila, za to ma silne napiecie miesniowe w obu raczkach i prawej nozce oraz w dloniach. Nie zgodzilam sie na vojte, mamy 4 razy dziennie cwiczyc i dopiero po kontroli vojta. Tylko mowi ze umawiamy vojte jak niema.innych pacjentow bo dzieci soe strasznie dra:((( no wiec cwiczymy. Zaczelam nauke do koncowego, staram sie codziennie. Zaczelam tez cwiczyc 20 min z mel b. Ciezko bo jednak nadwaga ale licze ze z dieta pojdzie. Z diety jestem zachwycona, zakupy mam na tydzien, z obiadami ktore jem z mezem wyszlo sto zl. \Tydzien. Nie musze zastanawiac sie co ugotowac, wszystko kupilam w biedzie, no i rzeczywiscie schudlam kg. Mimo zeskusilam dwa razy milky way;)) i trzy krowki.
    Maly jest slodki, grzeczny i bez problemowy. Po rehabilitacji sie darl, chyba za duzo wrazen albo go bolalo.
    Spadam na sniadanko.

magda sz, Paula_071, Pulpecja, Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    u nas nocka średnia, bywają lepsze ale to przez to,że Miśka znów w nocy walczyła z zatkanym noskiem. Ja juz nie wiem jak jej pomoc, prawie mi się dusila nad ranem :( psikam jej tą wodą morska i aspiratorem wyciągam ale ona wiecznie nad ranem jest zawalona. Niech to minie bo gdyby nie to, to pewnie sen miałaby dłuższy.
    Miałam Was pytać o szerokipieluchowanie. My 2 tygodnie temu byliśmy na USG bioderek i Mała ma lekką dysplazję lewego bioderka no wiec lekarz zalecił szeroka pieluche tetrowa. Ja wkladam złożona flanelowa bo lepiej rozszerza nóżki a Mała i tak nie czuje dyskomfortu. Czy też poszerzalyscie nóżki pielucha i czy to przyniosło zamierzone skutki? 3.12 mamy kontrole i tak bym chciała żeby wszystko juz było dobrze.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    To ona już tak definitywnie ten wózek znielubiła? Nie ma mowy o spaniu na spacerze? Mój skrócił czas spania w wózku i nie mogę już chodzić z nim 4 godziny, bo po około 2 już zaczyna się wiercić. Wcześniej też zawsze dosypiał w domu w wózku, ale teraz już tego nie robi i strasznie mi tego brakuje,m bo zawsze po powrocie do domu miałam czas na kawę i kanapkę.

Jak zasnie to na max 30 minut i to po wielokrotnym wkladaniu smoczka, zmianach pozycji, prezeniu, placzu itp, a jak sie obudzi to od razu trzeba wracac, a ze wyjscie to nie lada wyprawa to zazwyczaj dluzej sie szykujemy niz trwa sam spacer, no i wozek nie moze stanac, wiec o wejsciu do sklepu tez moge zapomniec, ale juz nie moge doczekac sie przejscia na spacerowke ;)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka, my pieluchujemy pieluszka bubibaby, http://www.bubibaby.pl/, na kontrole idziemy 18.11. mam nadzieje ze jest ok, ja polecam bo wygodnie jest mi ja załozyc i wiem ze sie nie przesuwa i jest na swoim miejscu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś kolejny dzień z cyklu maruda's Day. :-(

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospalismy do 9,30. ale nocka z ciagłym kreceniem, i co podchodziłam do łózeczka ta mały reka w buzi, tak ze teraz jestem pewna ze to zeby sie zaczynaja, kupie dzis tez zel, mam nadzieje ze cos pomoze

pogoda barowa buuuu, ja nie lubie bo bardzo brakuje mi spaceru w ciagu dnia, małemu zreszta tez, jutro wolny dzien, liczyłam na spacerowa pogode a tu guzik:(

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie,
    maz po operacji wszystko ok- jutro wreszcie bedziemy w swoim domu. Uwielbiam wizutyt u mojej mamy ale mam juz dosc ;) co najlepsze Zosia albo ma reke w buzi slbo wciaga dolna warge i to do tego stopnia ze ma krwiaczka , wysyraszylam sie bo wpisalam w google sina warga u niemowlat i dr internet stwierdzil problemy z sercem , musialam na chlodno przykrzec sie dziecku i faktycznie non stop zasysa ta warge, u nas vhyba tez zeby... nadmiaru sliny nie polyka tylko wylewa jej sie z buzi przez co przebieram ja srenio co 2 godziny, dramat. Kupie tez ten zel na dziąsła. Wybaczcie bledy ale pisze z tel, ja jestem z tych wolacych komputer jednak ;)

magda sz, Pulpecja, Agaata, Weridiana, mamasia, Maniuś, jesslin87, kasiuleek lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/gryzak-dziaselko-etap-1-tommee-tippee-1-sztuka-i5783426412.html
    moze ktoras stosowała cos takiego, zastanawiam sie nad kupnem

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jutro przyjezdza mama do soboty :) mąż już planuje co będzie robił po pracy żeby tylko w domu nie siedzieć hehe, jednym słowem nie przepadają za sobą bo moja mama kiedyś nie wytrzymała i pojechała mu aż mu w pięty poszło. Ale ja nie mogę się doczekać, tym bardziej że w czwartek szczepienia. No i dużo dobrego jedzonka zrobimy :)
    Maja spała 21-5, takze super :) pozniej o 7 i o 9 już pobudka. O 5 odciągam z jednej piersi, ale tylko 90, może i dałoby radę więcej ale spać mi się chciało. Pierwszy raz użyłam nowego laktatora Philipsa Aventu no i średnio on ściąga :/

Agata też mam utrapienie z przewijaniem bo wierzga jak koń :)

Agaata, Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeczytałam "Calineczkę" i trochę przy tym przysnął, ale raczej bardzo płytko. Może zdążę sobie chociaż pierogi odgrzać, to już zjem obiad na zapas, w razie jakby się później nie udało. ;-)

Magda, co będziecie z mamą gotować?
    Może ja też coś z mamą ugotuję?

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wczoraj Julka caly dzien pila moje mleko, nie podawalam mm i zas w kupie pelno sluzu, a po mm go nie ma, wiec najprawdopodoniej to nie bmk ja uczulaja, tylko pytanie co, bo dieta scisla :/

• Zetka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na szczepienie. Mam cała listę pytań.
    Po Niecierpliwej i Apaczce przyszła kolej na prezenie podczas karmienia u nas. Już trzeci dzień Masakra. Bierze cycka, ciagnieciągnie, kręci głową, zapiera sie,puszcza, bierze znowu i tak w kółko. Ręce mi opadają i nerwy puszczają :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka u mnie jest tak w kółko, już przestałam na to zwracać uwagę. ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze znów śluz a już 4 dni były ładniejsze papki. Z nowości to wypiłam inke karmelowa i cukierek na gardło isla porzeczkowa.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ