SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula nie szukałam jeszcze nikogo do Lily, raz że nie chcę obcej osoby z moim dzieckiem, dwa że łudzę się, że sama dam radę-że jakoś to będzie, że może za chwilę będzie lepiej, trzy że jeśli już bym miała kogoś brać to musiałaby to być osoba z polecenia, a takowej nie mam.
-
Agaata wrote:Lys a co rehabilitantka mówi o postępach i skuteczności tej fizjoterapii? Ona widzi postępy, jest zadowolona?
obie widziałyśmy postępy i byłyśmy zadowolone, ale dwa ostatnie razy to był sajgon i teraz jak się to nie zmieni to będzie trzeba coś zmienić. Ciężko powiedzieć, czy to chwilowe czy nie. -
Do mnie też mama przyjeżdża w czwartek
nie wiem jak to będzie bo póki co mieszkamy w kawalerce. Najwyżej się pozabijamy
W przyszłym roku planujemy zakup mieszkania. Nie uśmiecha mi się zadłużać na pół miliona no ale co zrobić...
Włosy też mi lecą...
Niecierpliwa a może gdzieś jest to przyczajone mleko? Ostatnio sprawdzałam i praktycznie każda wędlina je zawieratak samo trzeba uważać z pieczywem. Ostatnio mąż mi kupił żelki. I co? Napis na opakowaniu "Może zawierać mleko"...i tak zjadłam pół paczki zanim przeczytałam.
Od paru dni przyzwyczajam Natalkę do bujaczka. Potrafi już posiedzieć w nim max pół godzinyjak na moje dziecko to naprawdę dużo. Oczywiście muszę być wtedy w zasięgu wzroku ale chociaż mogę naczynia umyć czy zjeść obiad
Dobra, lecę do Rossmanalys, Agaata, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
U mnie przeziębienie się kończyAle nie miałam czasu na forum ostatnio, więc zaległości mam nie do nadrobienia
Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku
Kiedyś któraś podała linka do strony z przepisami na zupki i dania dla niemowląt, miałam tę stronę zapisaną, ale gdzieś mi się to zapodziało. Nawet nie wiem, która tego linka podawała, a wiem, że ta strona była fajna. Jak ktoś ma jakąś ciekawą stronkę z takimi przepisami to proszę o linka
Niecierpliwa widzę, że przechodzisz na mm, ważne żebyś była szczęśliwa, a nie żeby karmienie przyprawiało cię o nerwy i rwanie włosów z głowyWiem, że kp było dla ciebie nie raz trudne i wierzę, że przy mm będzie tobie i Julce łatwiej
Powodzenia
lys, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Apaczka, to u nas odwrotnie, lepiej się zajmuje sam sobą gdy wszyscy zejdą z pola widzenia.
Jesteśmy na spacerku, wieje ale nie pada i w sumie jest ciepło.
Co do kredytu na mieszkanie, trudno kupić w Warszawie mieszkanie bez kredytu, zwłaszcza jakieś większe. Gdzie planujecie kupić? My z mężem zastanawiamy się nad zmianą na coś większego, bo myślimy o 2 dziecku w niedalekiej przyszłości.apaczka lubi tę wiadomość
-
Witam,
Ofka jeszcze nie odwiedzilam strony bebio , przepraszam za zwloke. Dam znac czy mi odpowiada. Moze powinnam mniej zerkac na forum to mialabym wiecej czasu na inne strony
Juz zapomniałam co mialam odpisac.
Co do kolczykow to dla mnie to bylo przezycie, poszlysmy z mama do kosmetyczki z pistoletemlol do dzisiaj pamietam ale milo
z moja córka tez poszlam jak już sie zdecydowała (chociaz ona wtedy sie bala i mowila ze wolalaby już miec
Emma dosc ladnie spi wiec mam czas zrobić ogorkowa
Paula pozazdroscic dzieciatka , z tego co piszesz to na prawdę zlote dziecko
Moja tez polezy w lozeczku ale max 15min, 15min swinki pepyi do tego lubi telefon mam taka fajna aplikacje dla najmlodszych animals fisher price to oglada dlugo ale musze trzymac telefon a ona dotyka ekran
ksiazeczki tez sa w modzie jednak na krotkoPaula_071 lubi tę wiadomość
-
My też nie mamy własnego m, wynajmujemy od kilku lat i też myślimy o kredycie i kupnie czegoś fajnego. Chociaż, ja to się czasem zastanawiam, że lepiej by było wyjechać za granicę, bo tak czy owak mój mąż nigdy w Polsce pracować nie będzie. Gdyby to wszystko nie było takie skomplikowane to już dawno nasze życie wyglądałoby inaczej.
Weridiana, Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hejka melduje sie po godzinnej wizycie u dentysty. Masakra wylozylam 350zl buuuuuuu:(
mialam zrobic plombe tylko, ale sie okazalo ze sasiadujace zeby tez trzeba poprawic...tragedia....
Woeczorem planuje z Julcia wypad do galerii na rekonesans...musze sobie cos na chrzciny znalezc...
Posprztalam kuchnie, zmienilam posciel, zrobilam przeglad w szafie Klary- odlozylam kolejna porcje ciuszkow...przechodzimy juz na 3-6m, bo wiekszosc 0-3m jest za mala...w zasadzie to te 3 miesiace to my tylko body i pajacyki...prawie wogole nie ubieralam jej kaftanikow czy spodenek, sukienke to moze raz...w domku stawiamy na wygode:)
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Mamy "dużych" dzieci jak z wagą Waszych skarbów??
Od wizyty u gastrologa ja mam jakąś szajbę z tą wagą, bo lekarz stwierdził, że Lily za dużo przybiera, a że jest ponad 90 centyl to mam ją ważyć co tydzień. No i wczorajsza waga to 6840g czyli prawie 97 centyl, no i się martwię, jak przekroczymy ten 97 centyl to pójdę do lekarza.
Powiedzcie, jak jest u Was? Nie wiem czy to może taki etap, czy może rzeczywiście moje dziecko musi być karmione mniej. -
Apaczka ale w mm jest mleko i te kupy wygladaja o niebo lepiej.
Ja bym sie nie przejmowala napisem moze zawierac mleko, bo tak sie chca uchronic producenci w razie wJesli w glownym skladzie nie ma mleka i pochodnych oraz jaj to ja jem
Katarka poki co przeszlam na odciaganie i glownie butle, a w razie, gdybym sciaga5 za malo to mm.
Lys syn kuzyna urodzil sie na poczatku lutego i wazy 7,5 kgNo fakt skoro Lily jest w 97centylu to troszke wazy, ale z dwojga zlego ja bym wolala, zeby wazyla ciut za duzo niz za malo, chociaz mnie sie wydaje, ze Lily "zajada" swoje problemy brzuszkowe, a moze odstaw mm na jakis tydzien??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:53
lys lubi tę wiadomość
-
U nas z wagą 6050g dzisiaj a urodził się 3080. Wiec nie jest źle.
Jesteśmy po szczepieniu. Było 6w1 i pneumo. Z racji śluzu rota odłożone, wizyta za 3tyg. Mamy dawać dalej dicoflor, do tego lacidoenter i dieta mamy karmiącej. Tylko kuźwa jaka dieta jak nabiału nie jem, no ulotek nie czytam ale takich typowych rzeczy jak masło jogurt mleko czy ser. Powiedziała lekarka żeby tej kawy karmelowej inni nie pić
Zapisałam starszego na szczepienie przeciwko meningokokom. Potem młodszego. Podobno u nas w Gdańsku w Wojewódzkim zmarło ostatnio dziecko na meningo
Pytałam lekarki o rozszerzenie diety. Powiedziała, że ona już po 4tym miesiącu namawia. Ja chyba będę chciała.
U nas z sexem różnie. W ostatnim tyg 2 razy. Używamy żelu nawilżającego durex bo bez była masakra. Ale ja jakoś ochoty nie mam za bardzo bo zmęczona jestem, ale jak już się przytulamy to jest fajnie.
Agata, mój też godziny sam się nie zabawi, max 10-15 min. Nasze dzieci jednak potrzebują naszej bliskości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:56
Weridiana, apaczka, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Lys ja sie dowiem w czwartek jaka waga ale sadze ze kolo 7kg. U nas 97 centyl byl 1.10 ciekawe jak teraz. Zaraz wejde z nia na wage zobaczyc ile mniej wiecej wazy.
Apaczka my tez bedziemy zmieniac na wieksze nasze 40m to prawie kawalerka. Szukalismy na Woli na Jana Kazimierza bo tam teraz do wyboru do koloru, ale za tyle samo wyjdzie segment/blizniak w Markach/Zabkach 120m wiec tam planujemy, tym bardziej ze teraz trasa do Marek jest super. Marzy mi sie male podworko. Przeraza mnie jaki kredyt trzeba bedzie wziac tym bardziej ze zostalo mi jeszcze do splacenia kredyt za te mieszkanie -zostalo ok. 40 tys.
Boże dlaczego moje dziecko woli ogladac ukryta prawde zamiast bajek?
Edit: Jakiś nudny ten odcinek ukrytej prawdy..hehe ja myślałam że ona tak ogląda że tak cicho a ta śpi w najlepsze hhaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:16
zabka11, apaczka, Katarka, lys, Weridiana, Maniuś, jesslin87, kasiuleek, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Widze ze temat mieszkan....
My mamy 3 pokojowe 60 metrow, ale jeden pokoj jest Julci, jeden to nasza sypialnia,a trzeci to salon. Klara narazie upchnieta do naszej sypialni...
Nejstety okredytowane, jeszcze stówa nam do splaty zostala....
Marzy mi sie zamiana na wieksze, ale na razie nie ma szans....
Musze wrocic na rynek pracy i wtedy cos bedziemy kombinowac.
Chcialam zwazyc sie z mala i waga nam sie zepsula cholera...
Magda sz- narobilas mi smaka na ta ges:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 14:03
magda sz, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Lys u mnie waga ok 6700 a urodziła się 3860. Jak sama sprawdzałam na tych siatkach centylowych jest na pomiędzy 90 a 97 centylem i nie wiedziałam, że to coś złego. W następnym tygodniu drugie szczepienie to się zapytam lekarza co i jak.
Weridiana lubi tę wiadomość