X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja włąsnie przewijałam, i zauwazylam z ejak połoze go na przewijaku to odpycha sie stopami i wędruje do góry, poogladałam dziąsła, na dole ma takie biale plamki w dwoch miejscach

Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka doskonale Cie rozumiem.
    Ja przeszlam na butelke, nawet od 3 dni ladnie pije ok. 100ml co 2-2,5h. Zmienilam smoczek na szybszy przeplyw i karmienie trwa ok 15 minut, pod koniec musze juz mocno ja zabawiac, pokazuje maskotki, ona skupia uwage i ladnie ciagnie. Cyc tylko wieczorem o ile chce, bo wczoraj nie chciala no i 2 razy rano ok 6 i ok 8. Sciagam co 3,4 h i poki co taki system mi odpowiada. Znowu jestem szczeslh.wa mama!

Zetka, apaczka, aaaaga, Pulpecja, Paula_071, Weridiana, mamasia, zabka11, jesslin87, kasiuleek lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka u mnie jest tak w kółko, już przestałam na to zwracać uwagę. ;-)

Ale mój wtedy nic nie zjada :/ musi być baaaardzo głodny żeby chwile posłał normalnie. No i w nocy jest lepiej tfu tfu tfu. Ale dziś od 22:30 dopiero o 4:30 a potem ok 6 pobudka i ciągnął cycka ale bardziej jak smoczka. Z tym też nie daje rady bo mnie mocno boli jak on tak robirobi ale tylko tak albo na rękach śpi. A na rękach juz mocno krzyż boli :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, to super ze się udało :)

Ja zobaczę co mi pediatra dziś powie bo przez ostatni tydzień mniej przybrał tez. Jakiegoś doła normalnie ostatnio łapie.

Agaata daj znać jak po wizycie dziś.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego jeszcze walczymy z ciemieniucha juz prawie zeszła i wróciła. I łojotokowe zapalenie skóry na czole :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczęły wypadać włosy... echh masakra, zastanawiam się czy ich nie obciąć trochę krócej, teraz mam do łopatek.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ponawiam pytanie co to za dieta z lista zakupów i przepisami a moze ktos wie bo kurde umknelo mi a tyle stron sie cofnac to nie idzie hehe
    Pytanie intymne jak czesto sexicie sie? Bo u nas to slabo wyglada bo mi sie po prostu nie chce i jestem zmęczona a jak u was ? Moze mnie podbudujecie w tym temacie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wypadają strasznie, juz chyba z 1/3 mi wypadła, kupilam zestaw witamin i skrzyp

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata mi leca garsciami doslownie wyjmuje pasemka wlosow nie wiem jak temu zaradzic ściąć bym nie chciala kurde witaminy? Jakie ? Ehh ...

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas łykam Vitaminer dla karmiących piersią, DHA i probiotyk, więc już nic nie będę dodawać. Myślę, że to nie kwestia witamin tylko hormonów... Poza tym te włosy mi się bardzo przetłuszczają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:19

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga Ofka kupiła na bebio, zakładka be diet i kilka z nas też się przymierza :-)
    dziewczyny chciałam malej puścić kołysankę dla okruszka krajewskiego i trafiłam oczywiście na filmik poświęcony pamięci czyjegoś maleństwa. Poryczałam się, jesteśmy szczęściarami, że mamy tylko takie problemy jakie mamy i oby tak pozostało. Zdrowe, szczęśliwe dzieciaczki, nasze małe cuda.

magda sz, Weridiana, aaaaga, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, co do seksu, u nas póki co nie ma tematu od porodu ;-) Ja nie mam chęci, jestem zmęczona, mąż chyba też bo coś nie podnosi kwestii. Zresztą my nigdy nie byliśmy specjalnie napaleni, więc nic nowego :-)Przed ciążą też było od czasu do czasu (np. 2-3 razy w mscu)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas życie seksualne przed ciążą było intensywne, w ciąży to 1-2x w tyg, po ciąży było może z 5 razy. No i teraz jak ja nie mogę przez 2-3 tyg nic po tym zabiegu to mąż mało co mnie oczami nie zerznie że tak powiem...no ale zakazany owoc lepiej smakuje dlatego pewnie tak ma. Wczoraj zjadł tą gęś co zrobiłam i nie wiem czy to jakieś feromony czy co ale mało nie zdruniał jak to zjadł, miałam ochotę go kopnąć w jaja żeby się odczepił hahaha.
    Gęś śmierdziała mega ale powiem Wam że pychotka! Zrobiłam ją po swojemu bez pieczenia, odwalilam mięso od kości i skóry i dusiłam 2 godz z cebulką, czosnkiem, śliwkami, na piwie karmelowym, sól i pieprz, skorpiłam też cytryną i krucha,mięciutka i smak genialny.

Sukces Maja zasnęła ze smokiem :) inaczej bym teraz musiała spać z nią a mam chwilkę czasu żeby jej album uzupełnić

U nas wielki powrót ciemieniuchy ze zdwojoną mocą... :/

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zazdroszcze pozycia ;-) nam w marcu stuknie 10 lat razem i o zyciu seksualnym wypowiadac sie lepiej nie bede - bo posucha straszna ;-) Uwaga ! od porodu 2 razy ba! i to po alko :D

nic no , jakos zyjemy tak sobie... jak stare malzenstwo ;-)

niecierpliwa, Agaata, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - Hubert nie śpi w ciągu dnia? Ani nie ma tak, że sam zabawia się na macie lub śledzi karuzelę? Bo tak się zastanawiam czy Hubert takie aktywne dziecko, że nie masz czasu nawet zmywarki rozładować czy mój taki spokojny, że może godzinę obserwować ptaszki na karuzeli i za każdym razem jest radość jakby pierwszy raz ją widział, a wtedy mogę zrobić obiad, nastawić pranie czy umyć łazienkę.

Chciałam iść na spacer, ale czekam na kuriera żeby odebrał paczkę z Zalando. Miał być do 11, a już prawie 12:/ Zaraz będę dzwonić do tego Fedexu.

Zrobiłam dzisiaj krem z pory, wyszedł pyszny! A na drugie makaron z kurczakiem, cukinią i marchewką:)

Wieczorem wychodzimy na urodziny do kolegi, moja mama zostaje z maluchem.

Lys - znalazłaś panią do pomocy do Lily czy jeszcze się wstrzymujesz?

Amberla - biedna Paula:( całe szczęście, że nie ma gorączki i nie czuje się osłabiona.

Ja po kuracji "nawilżającej" mam wielką ochotę na seks, jest lepiej niż przed ciążą dlatego tak 3-4 razy w tygodniu się przytulamy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Mi zaczęły wypadać włosy... echh masakra, zastanawiam się czy ich nie obciąć trochę krócej, teraz mam do łopatek.

hehe a u mnie faza na przedluzenie - zapisalam sie na keratynowe przedluzanie, zobaczymy co to i jak bede wygladac , najwyzej w kucyku ewentualnie w koku bede chodzic ;-)

Agaata lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys na ile godzin macie zaplanowaną tą rehabilitację?
    Ile macie spotkań w tygodniu i jak długo trwają?
    Co mówi Pani rehabilitantka na ten regres o którym wspominałaś?
    Tak w ogóle co sądzisz o tych ćwiczeniach?
    My mamy zaplanowane 10 spotkań, raz w tygodniu.

Neurolog chciał Vojtę, a tą metodą ćwiczy się codziennie po 4 razy, więc postanowiliśmy razem z fizjo, że skoro próbujemy najpierw Bobath to rehabilitacja Bobathem będzie intensywna i wizyty będą 4 razy tygodniu, do tego ja będę starała się między spotkaniami także poćwiczyć z małą. Jednak jak to bywa, w tamtym tygodniu było 3 razy bo raz ja odwołałam, w tym tygodniu mamy umówione 3 razy bo święto, a te moje ćwiczenia z małą to rzadkość, bo albo ja jestem wykończona, albo są problemy brzuszkowe/kupowe i nie ma opcji czegokolwiek zrobić.

Jedna wizyta fizjo to 40 minut, ale w praktyce rzadko kiedy Lily jest w stanie tyle wytrzymać. Generalnie na początku 15 minut ładnie ćwiczyła, a potem był płacz i co chwilę przerwa, zmiana pozycji itd. Potem płacz był od początku i uspokajanie nie dawało efektów to fizjo ćwiczyła z Lily, a Lily płakała, wczoraj od początku była masakra, tylko położyłam małą na puzzlach to już była histeria (spazm, krzyki, duszenie i krztuszenie od płaczu, rzucanie się, gryzienie z wielką siłą piąstek, wyginanie do tyłu), bardzo się siłowała i praktycznie nic nie dało się zrobić bez użycia siły. I tu mamy problem, bo Bobath jest skuteczny kiedy dziecko współpracuje, a na siłę tak jak u nas też można, ale efekty będą małe. Zobaczymy jak będzie w czwartek, jeśli znów Lily będzie protestować i się drzeć to rozważamy zmianę z wizyt domowych na wizyty w gabinecie, może w innym otoczeniu będzie inaczej.

Ćwiczenia, które fizjo wykonuje z małą nie wyglądają na skomplikowane, głównie to leżenie na brzuszku z zachowaniem prawidłowej symetrii, ćwiczenie obracania i trzymania główki na obie strony i na wprost oraz podtrzymywania się na rączkach; ćwiczenie osi symetrii ciała podczas leżenia na pleckach, ćwiczenia rączek i nóżek i jakieś takie ćwiczenia rozciągające (tego sama bym nie umiała zrobić). Ćwiczenia na podłodze, na piłce i na kolanach.

Plan był taki, że ćwiczymy intensywnie do wizyty u neurologa (16.11), a po ocenie neurologa podejmujemy decyzję, czy kontynuujemy Bobatha czy idziemy na Vojtę.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ofka ponawiam pytanie co to za dieta z lista zakupów i przepisami a moze ktos wie bo kurde umknelo mi a tyle stron sie cofnac to nie idzie hehe
    Pytanie intymne jak czesto sexicie sie? Bo u nas to slabo wyglada bo mi sie po prostu nie chce i jestem zmęczona a jak u was ? Moze mnie podbudujecie w tym temacie
    Chodakowskiej ze strony bebio.pl

aaaaga lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Agata - Hubert nie śpi w ciągu dnia? Ani nie ma tak, że sam zabawia się na macie lub śledzi karuzelę? Bo tak się zastanawiam czy Hubert takie aktywne dziecko, że nie masz czasu nawet zmywarki rozładować czy mój taki spokojny, że może godzinę obserwować ptaszki na karuzeli i za każdym razem jest radość jakby pierwszy raz ją widział, a wtedy mogę zrobić obiad, nastawić pranie czy umyć łazienkę.

Paula, oczywiście, że śpi - rano półtorej godziny po wstaniu - wtedy śpi jakieś 40 minut, później na spacerze jakieś 3 godziny, później wieczorem trochę podsypia ale to już z mniej regularnie, czasem półtorej godziny, czasem pół. Łapie też w ciągu dnia krótkie drzemki. Jak spi to ja mam czas na prysznic, kawę, pogadanie przez telefon, nie w głowie mi wtedy naczynia i zmywarka ;-)
    Co do zajmowania się sobą - na macie się zajmie sobą z 15-20 minut, ale później już domaga się uwagi, w leżaczku podobnie. Na pewno nie leży sam godzinę i nie patrzy w zabawki. Teraz jest na etapie łapania wszystkich zabawek, denerwowania się, że nie chcą się zerwać z tych uchwytów na macie itp ;-) Trudno powiedzieć, czy Hubert jest wyjątkowo aktywny, czy Tomek wybitnie spokojny - są rózni i my pewnie też mamy róznie zorganizowany dzień. Jeśli chodzi o ogarnianie spraw domowo - kuchenno - sprzątaniowych to mi zawsze to kiepsko szło, marny ze mnie typ gospodyni.
    Acha, karuzeli nie mamy, może później kupię taką z szytymi zabawkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:15

Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Neurolog chciał Vojtę, a tą metodą ćwiczy się codziennie po 4 razy, więc postanowiliśmy razem z fizjo, że skoro próbujemy najpierw Bobath to rehabilitacja Bobathem będzie intensywna i wizyty będą 4 razy tygodniu, do tego ja będę starała się między spotkaniami także poćwiczyć z małą. Jednak jak to bywa, w tamtym tygodniu było 3 razy bo raz ja odwołałam, w tym tygodniu mamy umówione 3 razy bo święto, a te moje ćwiczenia z małą to rzadkość, bo albo ja jestem wykończona, albo są problemy brzuszkowe/kupowe i nie ma opcji czegokolwiek zrobić.

Jedna wizyta fizjo to 40 minut, ale w praktyce rzadko kiedy Lily jest w stanie tyle wytrzymać. Generalnie na początku 15 minut ładnie ćwiczyła, a potem był płacz i co chwilę przerwa, zmiana pozycji itd. Potem płacz był od początku i uspokajanie nie dawało efektów to fizjo ćwiczyła z Lily, a Lily płakała, wczoraj od początku była masakra, tylko położyłam małą na puzzlach to już była histeria (spazm, krzyki, duszenie i krztuszenie od płaczu, rzucanie się, gryzienie z wielką siłą piąstek, wyginanie do tyłu), bardzo się siłowała i praktycznie nic nie dało się zrobić bez użycia siły. I tu mamy problem, bo Bobath jest skuteczny kiedy dziecko współpracuje, a na siłę tak jak u nas też można, ale efekty będą małe. Zobaczymy jak będzie w czwartek, jeśli znów Lily będzie protestować i się drzeć to rozważamy zmianę z wizyt domowych na wizyty w gabinecie, może w innym otoczeniu będzie inaczej.

Ćwiczenia, które fizjo wykonuje z małą nie wyglądają na skomplikowane, głównie to leżenie na brzuszku z zachowaniem prawidłowej symetrii, ćwiczenie obracania i trzymania główki na obie strony i na wprost oraz podtrzymywania się na rączkach; ćwiczenie osi symetrii ciała podczas leżenia na pleckach, ćwiczenia rączek i nóżek i jakieś takie ćwiczenia rozciągające (tego sama bym nie umiała zrobić). Ćwiczenia na podłodze, na piłce i na kolanach.

Plan był taki, że ćwiczymy intensywnie do wizyty u neurologa (16.11), a po ocenie neurologa podejmujemy decyzję, czy kontynuujemy Bobatha czy idziemy na Vojtę.
    To tak jak my....

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2398 2399 2400 2401 2402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ