X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak mam bana ostrzegawczego bo musze kilka razy wyślij klikać :) ;]

Paula_071, mamasia, niecierpliwa, Maniuś, lys, apaczka, aaaaga, zabka11, małaMyszka, jesslin87, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata ja nie wiem czy to szczepienia czy co, 5w1 i rota. Po rota to nawet biegunka powinna byc a tu w druga strone, w tym tyg chyba za duzo smazonego zjadlam, moze to przyczyna. U mnie tez histerie i placz na kupe, baki smierdzace i na tym sie konczy.
    Chyba tez wracam na diete, zero smazonego i czekolady. Pospala mi 20 min i sie obudzila z placzem bo brzuch boli :/ ma taka smutna minke ze serce peka. Maz ja nosi i masuje brzuszek. Zaraz jeszcze suszarka jej nagrzeje.
    Agata moze cos zjadlas uczulajcego i stad ta krew?

Podejrzewam, że albo to, że zjadłam dwa paski czekolady z orzechami (choć wcześniej już jadłam orzechy), albo tak się napinał, że mu jakieś małe naczynko pękło na śluzówce i to po prostu mechaniczna przyczyna.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu po czekoladzie z orzechami ze 2 mce temu dużo drobnych krostek wyskoczyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 14:32

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ,

pisze na szybko bo u tesciow jestem nadrobię was jak wroce do domu.
    moje wczorajsze wyjście to H-O-R-R-O-R !!

przyjechaliśmy do tesciow a mala wrzask , ryk - mogłam uspokoić ja tylko ja nikt inni nie mogl jej wziąć na rece .Lez , krzyku co nie miara, teść nawet nie podchodzil bo jak z daleka go widziala to od razu krzyk. Uspilam ja wiec szybko wyrwaliśmy się na ta impreze , zadzwoniliśmy ok 45 min później to już nie spala i wrzask jakby ja ze skory obdzierali.. teść po nas przyjechal byliśmy w domu przed 24 a ona nadal wrzask i zero snu , jedzenia odmawiala tylko krzyk - dopiero jak ja wzielam na rece to znow się uspokoila , zjadla i zasnela... mam taka kur** traume ze już chyba nigdzie nie wyjde bez dziecka .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Widze ze hardcorowo sie zrobilo, wiec sie melduje zebyscie czasem mnie z watku nie wylały hehehe ;p
    Maz z Julcia na turnieju tanca - trzymajcie kciuki za moja corcie!!:)
    klara drzemie, a ja odkurzylam, umylam kuchnje, ugotoealam kapuste na golabki, umylam lepetyne, zrobilam domowy minimalistyczny make up i zasiadlam z kawka.

Magda- wspomnialas o tequili i juz wiem czego sie napije w piatek na andrzejkowej imprezie ;) nie zmajstrowalas czasem kolejnego bobasa po wczorajszej imprezie u kolegi ???;)

Jesslin - jak igrzyska?????uwielbiam ten film :)

Ofka- uwielbiam twpja bezposredniosc i poczucie humoru !!!:D

Kaaarlina- ja mysle o zlobku tylko takim umiejscvowionym w strefie ekonomicznej, gdzie jest skupisko firm- cel jest taki, zeby rodzic jadacy do pracy zostawial dziecko w zlobku obok pracy i idac na lunch mogl ten lunch zjesc z dzieckiem ( tak jest w NY). Zastanawiamy sie mocno z psiapsiolka nad otwarciem.
    Wiem ze w naszym zakorkowanym miescie czesto rodzice maja problem zeby odebrac dziecko na czas, a jesli zlobek bedzie obok pracy to ten problem znika.
    Psiapsiolka ma dwa jezyki : ang i hiszpanski wiec moglaby dla dzieciakow zajecia robic, dodatkowo chcialabym zatrudnijc fizjoterapete i zasjecia z dziecmi w ciagu dnia.
    No ale musimy pizyskac dotacje zeby wogole cos zaczac.

Maniuś, Pulpecja, Kkarolinaaaa, apaczka, Paula_071, mamasia, jesslin87, magda sz, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- oo :) Kurcze te moje Monieczki taka pipidóweczka a jednak "ktoś" o nich slyszał :)
    Najwecej rozgłosu to chyba nasze sery przynoszą :P

Zabka- super ! :) faktycznie to dobry pomysł :) Ja to bym nie miała cierpliwości...ani pracować w zlodbku,przedszkolu czy szkole, to nie dla mnie :P

Trzymam kciuki za corcie :)

A co do alko...jak we wtorek pojechalismy do drugiego miasta do kina, to zadowolona ze wypije sobie warke radler porzeczkową..wypiłam 1/3 butelki i myslalam ze sie porzygam. Nie umiem juz pić :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 15:36

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)
    My po obiedzie u tesciów, i jak maóły zawsze grzeczny to ani 5 min nie poelzal, raczki raczki i krzyki jak nie wiem, do poludnia nie pospałó, tylko 40 min w kosciele i pewnie taki efekt, w aucie sie darł, dobrze ze to tylko 3 km usnał jak podjechaliśmy pod blok, jak widze te histerie u niego ostatnio to ani myśle gdzies wychodzic bez niego..

Zabka zamawiałąs sukienke czy kupiłas cos innego na imprezke? POmysł ze złobkiem super:)

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zajączek :)

Cześć ciocie !
    1bcb1cc8e40a6958med.jpg

90832c1930c9297amed.jpg

niecierpliwa, lys, apaczka, zabka11, Paula_071, mamasia, Neyla, jesslin87, 5ylwia, magda sz, Pulpecja, Weridiana, Katarka, Maniuś, agatka196, Martucha86, ainer85, kasiuleek, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć POlunia króliczku Ty! Zebys Ty blizej mieszkała to byś była moją synową hi:)

Kkarolinaaaa, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By chodzili razem na lizaki :D

Zetka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, zazdraszczam co niektórym że mogłyscie sie poznac:)

Neyla, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Nie banujcie plizzz :-P
    Agaata współczuję pogorszenia :-( oby chwilowe! To tak chyba już jest z macierzyństwem - raz na wozie, raz pod wozem. Nie ma lekko no ale trzeba uzbroić się w cierpliwość bo w końcu będzie lepiej.
    Żabka fajny pomysł z przedszkolem czy żłobkiem. W Wawie ceny od 1500/miesiąc :-/
    My byliśmy na spacerze, Natalka się obudziła, zjadła i dalej śpi oczywiście przy cycu ;-) Pogoda fajna, czuć zimę a nie jesienną zgniliznę :-) też się nie mogę doczekać śniegu. Ciekawe jaka będzie zima w tym roku. Może być mroźna bo jest silne El Nino. Fajnia by była taka zima z prawdziwego zdarzenia :-)
    U nas trochę lepiej, a właściwie stabilnie. No ale przestrzegam diety i boję się eksperymentów. Natalcia ma zmiany na skórze o typie AZS :-( więc czas zacząć stosować emolienty. No i to pokazuje, że u nas niestety problem jest... Boję się póki co próbować nabiału, myślę o tym żeby kupić Nutramigen i samej pić hehe jak dam radę ;-) Nie pisałam ale jutro mamy wizytę u neurologa. Kiedyś jak byłam u znajomej pediatry to ona zasugerowała asymetrie ułożeniową. Szczerze mówiąc to myślę, że jej nie ma ale dała nam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej to się przejdziemy a co nam szkodzi ;-) chociaż takie profity z zawodu :-) niech obejrzy to moje dziecię, zobaczymy co powie :-)

niecierpliwa, zabka11, jesslin87, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez...! fajnie byłoby zrobić kiedys zlot sierpniowych mamusiek :D

jesslin87, 5ylwia, witaminkab, ainer85 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarabisty fryz ma Pola! ;) widze, ze nie tylko ja lubie zakladac corci rajtki ;)

My dzis o 11 wyjechalismy od rodzicow i pojechalismy na obiad prosto do tesciow, godzina drogi i jak zwykle matka byla posrana, ale tym razem dziec zasnal 4 minuty po starcie. W ogole dzis grzeczniutka, obym w zla godzine tego nie powiedziala. Jutro o 16 jedziemy na mini sesje swiateczna, cena 150 zl, a mezowi powiedzialam, ze 50 zl bo inaczej by bylo gadania, a gadania a z babeczka ugadalam sie, ze mnie nie wsypie :D Im mniej wie, tym lepiej spi, a ja uwielbiam zdjecia i po latach to super pamiatka ;)

apaczka, zabka11, aaaaga, Paula_071, Neyla, jesslin87, magda sz, Weridiana, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    I ja tez...! fajnie byłoby zrobić kiedys zlot sierpniowych mamusiek :D

Juz dawno o tym mowilam, ale to trudne logistycznie. Zlot w Czestochowie :P

apaczka, magda sz, Zetka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakładacie już kombinezony zimowe na spacer? Ja od jutra chyba zacznę bo robi się zimno

jesslin87 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dzisiaj juz założyliśmy zimowy kombinezon i czapke cieplejsza.
    I juz w Gdańsku nie ma sniegu jest breja

apaczka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np. Za rok w sierpniu :D dzieciaczki troche odchowane :D zajebiscie by bylo:)

Apaczka - ja juz sporo czasu zakladam zimowy,tylko ze u nas biegun zimna i juz ja sama od dawna chodze w zimowej kurtce wiec i Pola tez :)

apaczka, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja tez juz zakladam zimowy od pewnego czasu, mniej wiecej od kiedy sama nosze zimowa kurtke.

apaczka, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawię z hemoroida... I co teraz?
    Wyciąć się nie da...nasiadowka z kory dębu i coś jeszcze? Ofka!!! Ratuj!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2492 2493 2494 2495 2496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ