X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak mam bana ostrzegawczego bo musze kilka razy wyślij klikać :) ;]

Paula_071, mamasia, niecierpliwa, Maniuś, lys, apaczka, aaaaga, zabka11, małaMyszka, jesslin87, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata ja nie wiem czy to szczepienia czy co, 5w1 i rota. Po rota to nawet biegunka powinna byc a tu w druga strone, w tym tyg chyba za duzo smazonego zjadlam, moze to przyczyna. U mnie tez histerie i placz na kupe, baki smierdzace i na tym sie konczy.
    Chyba tez wracam na diete, zero smazonego i czekolady. Pospala mi 20 min i sie obudzila z placzem bo brzuch boli :/ ma taka smutna minke ze serce peka. Maz ja nosi i masuje brzuszek. Zaraz jeszcze suszarka jej nagrzeje.
    Agata moze cos zjadlas uczulajcego i stad ta krew?

Podejrzewam, że albo to, że zjadłam dwa paski czekolady z orzechami (choć wcześniej już jadłam orzechy), albo tak się napinał, że mu jakieś małe naczynko pękło na śluzówce i to po prostu mechaniczna przyczyna.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu po czekoladzie z orzechami ze 2 mce temu dużo drobnych krostek wyskoczyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 14:32

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ,

pisze na szybko bo u tesciow jestem nadrobię was jak wroce do domu.
    moje wczorajsze wyjście to H-O-R-R-O-R !!

przyjechaliśmy do tesciow a mala wrzask , ryk - mogłam uspokoić ja tylko ja nikt inni nie mogl jej wziąć na rece .Lez , krzyku co nie miara, teść nawet nie podchodzil bo jak z daleka go widziala to od razu krzyk. Uspilam ja wiec szybko wyrwaliśmy się na ta impreze , zadzwoniliśmy ok 45 min później to już nie spala i wrzask jakby ja ze skory obdzierali.. teść po nas przyjechal byliśmy w domu przed 24 a ona nadal wrzask i zero snu , jedzenia odmawiala tylko krzyk - dopiero jak ja wzielam na rece to znow się uspokoila , zjadla i zasnela... mam taka kur** traume ze już chyba nigdzie nie wyjde bez dziecka .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Widze ze hardcorowo sie zrobilo, wiec sie melduje zebyscie czasem mnie z watku nie wylały hehehe ;p
    Maz z Julcia na turnieju tanca - trzymajcie kciuki za moja corcie!!:)
    klara drzemie, a ja odkurzylam, umylam kuchnje, ugotoealam kapuste na golabki, umylam lepetyne, zrobilam domowy minimalistyczny make up i zasiadlam z kawka.

Magda- wspomnialas o tequili i juz wiem czego sie napije w piatek na andrzejkowej imprezie ;) nie zmajstrowalas czasem kolejnego bobasa po wczorajszej imprezie u kolegi ???;)

Jesslin - jak igrzyska?????uwielbiam ten film :)

Ofka- uwielbiam twpja bezposredniosc i poczucie humoru !!!:D

Kaaarlina- ja mysle o zlobku tylko takim umiejscvowionym w strefie ekonomicznej, gdzie jest skupisko firm- cel jest taki, zeby rodzic jadacy do pracy zostawial dziecko w zlobku obok pracy i idac na lunch mogl ten lunch zjesc z dzieckiem ( tak jest w NY). Zastanawiamy sie mocno z psiapsiolka nad otwarciem.
    Wiem ze w naszym zakorkowanym miescie czesto rodzice maja problem zeby odebrac dziecko na czas, a jesli zlobek bedzie obok pracy to ten problem znika.
    Psiapsiolka ma dwa jezyki : ang i hiszpanski wiec moglaby dla dzieciakow zajecia robic, dodatkowo chcialabym zatrudnijc fizjoterapete i zasjecia z dziecmi w ciagu dnia.
    No ale musimy pizyskac dotacje zeby wogole cos zaczac.

Maniuś, Pulpecja, Kkarolinaaaa, apaczka, Paula_071, mamasia, jesslin87, magda sz, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- oo :) Kurcze te moje Monieczki taka pipidóweczka a jednak "ktoś" o nich slyszał :)
    Najwecej rozgłosu to chyba nasze sery przynoszą :P

Zabka- super ! :) faktycznie to dobry pomysł :) Ja to bym nie miała cierpliwości...ani pracować w zlodbku,przedszkolu czy szkole, to nie dla mnie :P

Trzymam kciuki za corcie :)

A co do alko...jak we wtorek pojechalismy do drugiego miasta do kina, to zadowolona ze wypije sobie warke radler porzeczkową..wypiłam 1/3 butelki i myslalam ze sie porzygam. Nie umiem juz pić :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 15:36

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)
    My po obiedzie u tesciów, i jak maóły zawsze grzeczny to ani 5 min nie poelzal, raczki raczki i krzyki jak nie wiem, do poludnia nie pospałó, tylko 40 min w kosciele i pewnie taki efekt, w aucie sie darł, dobrze ze to tylko 3 km usnał jak podjechaliśmy pod blok, jak widze te histerie u niego ostatnio to ani myśle gdzies wychodzic bez niego..

Zabka zamawiałąs sukienke czy kupiłas cos innego na imprezke? POmysł ze złobkiem super:)

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zajączek :)

Cześć ciocie !
    1bcb1cc8e40a6958med.jpg

90832c1930c9297amed.jpg

niecierpliwa, lys, apaczka, zabka11, Paula_071, mamasia, Neyla, jesslin87, 5ylwia, magda sz, Pulpecja, Weridiana, Katarka, Maniuś, agatka196, Martucha86, ainer85, kasiuleek, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć POlunia króliczku Ty! Zebys Ty blizej mieszkała to byś była moją synową hi:)

Kkarolinaaaa, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By chodzili razem na lizaki :D

Zetka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, zazdraszczam co niektórym że mogłyscie sie poznac:)

Neyla, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Nie banujcie plizzz :-P
    Agaata współczuję pogorszenia :-( oby chwilowe! To tak chyba już jest z macierzyństwem - raz na wozie, raz pod wozem. Nie ma lekko no ale trzeba uzbroić się w cierpliwość bo w końcu będzie lepiej.
    Żabka fajny pomysł z przedszkolem czy żłobkiem. W Wawie ceny od 1500/miesiąc :-/
    My byliśmy na spacerze, Natalka się obudziła, zjadła i dalej śpi oczywiście przy cycu ;-) Pogoda fajna, czuć zimę a nie jesienną zgniliznę :-) też się nie mogę doczekać śniegu. Ciekawe jaka będzie zima w tym roku. Może być mroźna bo jest silne El Nino. Fajnia by była taka zima z prawdziwego zdarzenia :-)
    U nas trochę lepiej, a właściwie stabilnie. No ale przestrzegam diety i boję się eksperymentów. Natalcia ma zmiany na skórze o typie AZS :-( więc czas zacząć stosować emolienty. No i to pokazuje, że u nas niestety problem jest... Boję się póki co próbować nabiału, myślę o tym żeby kupić Nutramigen i samej pić hehe jak dam radę ;-) Nie pisałam ale jutro mamy wizytę u neurologa. Kiedyś jak byłam u znajomej pediatry to ona zasugerowała asymetrie ułożeniową. Szczerze mówiąc to myślę, że jej nie ma ale dała nam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej to się przejdziemy a co nam szkodzi ;-) chociaż takie profity z zawodu :-) niech obejrzy to moje dziecię, zobaczymy co powie :-)

niecierpliwa, zabka11, jesslin87, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez...! fajnie byłoby zrobić kiedys zlot sierpniowych mamusiek :D

jesslin87, 5ylwia, witaminkab, ainer85 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarabisty fryz ma Pola! ;) widze, ze nie tylko ja lubie zakladac corci rajtki ;)

My dzis o 11 wyjechalismy od rodzicow i pojechalismy na obiad prosto do tesciow, godzina drogi i jak zwykle matka byla posrana, ale tym razem dziec zasnal 4 minuty po starcie. W ogole dzis grzeczniutka, obym w zla godzine tego nie powiedziala. Jutro o 16 jedziemy na mini sesje swiateczna, cena 150 zl, a mezowi powiedzialam, ze 50 zl bo inaczej by bylo gadania, a gadania a z babeczka ugadalam sie, ze mnie nie wsypie :D Im mniej wie, tym lepiej spi, a ja uwielbiam zdjecia i po latach to super pamiatka ;)

apaczka, zabka11, aaaaga, Paula_071, Neyla, jesslin87, magda sz, Weridiana, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    I ja tez...! fajnie byłoby zrobić kiedys zlot sierpniowych mamusiek :D

Juz dawno o tym mowilam, ale to trudne logistycznie. Zlot w Czestochowie :P

apaczka, magda sz, Zetka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakładacie już kombinezony zimowe na spacer? Ja od jutra chyba zacznę bo robi się zimno

jesslin87 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dzisiaj juz założyliśmy zimowy kombinezon i czapke cieplejsza.
    I juz w Gdańsku nie ma sniegu jest breja

apaczka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np. Za rok w sierpniu :D dzieciaczki troche odchowane :D zajebiscie by bylo:)

Apaczka - ja juz sporo czasu zakladam zimowy,tylko ze u nas biegun zimna i juz ja sama od dawna chodze w zimowej kurtce wiec i Pola tez :)

apaczka, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja tez juz zakladam zimowy od pewnego czasu, mniej wiecej od kiedy sama nosze zimowa kurtke.

apaczka, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawię z hemoroida... I co teraz?
    Wyciąć się nie da...nasiadowka z kory dębu i coś jeszcze? Ofka!!! Ratuj!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2492 2493 2494 2495 2496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ