X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pięknym wczorajszym dniu mały spał z przerwami do 4, od 4 do 7 pielęgnacja noska, zmiana pieluchy,gadanie i na koniec cycus i od 7 do 9 z przerwami spanie.Niech ten cholerny katar juz odejdzie. Mąż juz się nie kładł o 7,a za to zaserwowal pyszne śniadanko :-) choć takie ukojenie :-) zaraz sie zbieramy do kościoła i do tesciow na obiad. Miłej niedzielki:-*

jesslin87 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja karty kredytowej nie posiadam, taka zacofana jestem ;) Chyba nie bede specjalnie zakladac. To pewnie tak jak z allegro - nigdy nie wiesz na co trafisz. Z drugiej strony widzialam u dzieciakow takie zabawki i wygladaly na dobra jakosc.
    Ubranka dla chloocow tez maja boskie :)

Ofka w nocy zapomnialam dopisac, ze powinni Cie przepisywac na recepte jako antydepresant :)

jesslin87, Katarka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sieee, spaliśmy do 9.30, musiałam obudzic mojego śpiocha bo by spał i spał, pogoda okropna;/ niedziela z męzem, miłego dnia dziewczynki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdańsku śnieg pada

jesslin87, Maniuś, magda sz lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem moze ja jestem dziwna ale uwielbiam snieg ;) to prawdziwy cud natury, do tego ksztalty sniezynek no boskie po prostu :) juz nie moge sie doczekac w przyszlosci budowania balwana i jazdy na sankach :D macierzynstwo to super sprawa, daje mnostwo radosci :)

apaczka, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! :D

Laurcia śpi, ja leżę obok i już was nadrobiłam ;)

Trzy ostatnie kąpiele to był płacz, nie wiemy co się stało, zawsze była grzeczna w wanience, a teraz aż się boję tych kąpieli :/

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Martucha, ale naprawdę każde dziecko rozwija się w swoim tempie.
    Moja akurat nauczyła się przewracać, co mnie bardzo cieszy, ale np. nie chwyta świadomie zabawek, a inne dzieci tak. No i oczywiście też już się zastanawiam czy to jest ok, ale zdrowy rozsądek podpowiada, ze tak. Po prostu każde dziecko ma swoje tempo rozwoju. Moja starsza córka urodziła się w terminie, a chodziła w wieku 14 miesięcy. Syn ponad trzy tygodnie przed terminem, a chodził jak miał 12 miesięcy, chociaż jak miał 3 to głowa mu wisiała na plecach przy podciąganiu i musieliśmy to sprawdzić u neurologa I co najlepsze nie była to żadna anomalia, po prostu troszkę taki leniuszek z niego był.

Moj sie przewraca z brzucha na plecy, i w prawo i w lewo. Jak lezy na plecach to potrafi sie tylko na bok przekrecic i jest ryk, bo tylek za ciezki i nie moze nim zarzucic. Do chwytania zabawek daleka droga, w ogole nie interesuje go by cos swiadomie zlapac. Owszem, jak mu wsadze do lapki to trzyma, bierze do buzi. Ale raczka i tak jest najsmaczniejsza :-)

Wiem, ze juz kilka razy pisalyscie, ale mozecie mi przypomniec jak nazywa sie ten zel na dziasla? Wczoraj podczas czyszczenia jamy ustnej wyczulam zgrubienia na dziasle u góry, moze zabek mu sie powoli wykluwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:58

Pulpecja lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, My mamy bobodent.

lb17w98.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Detinox :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, sprawdzam czy mogę jeszcze napisać po dniu nieobecności nos i :) nie czytałam, ale z tego co piszecie to niezle łaski.

My wczoraj wyprawialismy urodzinki starszego dla rodziny i znajomych z Gd. Wyszło super ale padnieci byliśmy.

Jadłam wszystko, czyli ja też pożegnałam się z dietą, zobaczymy.
    Kupa wczoraj po dwóch h dniach taka ze wyszła bokami. Potem druga mniejsza i śluzu trochę. Mam nadzieję że nie będzie gorzej. Jadłam min focaccie-mam nadzieje ze ciasta drożdżowego nie odchoruje.

Starszy na urodzinach koleżanki. Tym razem nie jedyny samiec :) za tydzień kolejne. Normalnie zbankrutujemy na prezenty, bo w ciągu trzech tyg to czwarte urodzinki plus mojego dwie imprezki.

Griszanka fajna stronka, aż pooglądam.

Agata, będziesz zamawiala ta kule b toys? Ja chyba tak. Jak zdrówko?

Co do wcześniaków, to mojego tez wyciągnęli 2,5 tyg wcześniej ale w książeczce wpisali 39tc. A wg om to był 37+5. I tym sposobem place za szczepienia na pneumo.

Aaaaga, na allegro widziałam ta łuske kakaowca za jakieś 6-7zl.
    Pada śnieg ale taki gówniany bo od razu się topi.

mamasia, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jak po imprezie? Nie powtórzyć tradycji czasem? :)

Ofka Uśmiałam się :)

Karolina, w Monkach robiłam duży projekt :) Grajewo, Monki, Ciemnoszyje.. Jak mieliście rozkopane drogi to to :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka podrzuci sz link do tych łusek kakaowc w na allegro? ?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł. Jestem i ja :) Z imprezki wróciliśmy przed 24...tęskniłam do malutkiej. W trakcie raz musiałam przyjechać do domu ją nakarmić, bo niestety nie chciała zjeść z butli...znowu 110ml mleczka w kanał :(
    Na urodzinkach siostry było fajnie...potańczyłam sobie, co było nie lada wyczynem po roku niechodzenia w 9cm szpilkach. Nasłuchałam się komplementów od kolegów...aż mi głupio się robiło, bo ich żony to ekstra laski. Niektórzy nie mogli uwierzyć, że 2,5m-ca dopiero minęło od porodu. Doszłam do wniosku, że ja i mąż to już inny świat - co chwila oglądaliśmy zdjęcia naszej niuni na komórce :P

Co do tortu to udało mi się go bezpiecznie przetransportować na miejsce imprezy (wiozłam go w górze na rękach całą drogę do lokalu).
    Wyglądał tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0106d934c5d2.jpg
    Smakował dobrze (tak mówili goście), ale jak na mój gust był zbyt słodki. Robiłam nową masę na bazie bezy i wiem, że to był pierwszy i ostatni raz. Smak miał bananowo-wiśniowy.

Zaraz jedziemy na urodziny 14-letnirgo szwagra i znowu tort...tym razem kupny.

A co do aliexpress to ja kiedyś zamawiałam tam szpilki czarne i nude...do dzisiaj w nich śmigam. I nie trzeba mieć kredytówki, wystarczy zwykła karta płatnicza z numerem CVV2 na rewesie. Ja przed zakupami na ali poszłam do banku żeby mi wymienili, bo nie miałam na wcześniejszej tego numeru.

Miłego dzionka.

Weridiana, Paula_071, mamasia, lys, zabka11, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, jeszcze nie wiem, czy kupię tą kulę, zastanawiam się. Ja w razie czego nie muszę zamawiać wysyłkowo, bo mam niedaleko sklep z tymi zabawkami, więc mogę to w razie szybko załatwić.

Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +
    Bry, uspalam wlasnie mala. U nas znow wrocily problemy z brakiem kupy..od szczepien 12.11.. dwa razy od tego czasu pomoglam jej termometrem bo wychodzilysmy na dluzszy spacer i jakby mi soe zesrala po pachy to nie mialabym gdzie przewinac i by lezala w kupie i zmarzla. Dzis chyba ja brzuch boli bo malo je. Dalam jej espisan i polozylam spac, jak wstanie znow jej dam zeby troche jelitka rozruszac. Ajj te kupy.
    Impreza taka sobie, rok temu bylo fajnien teraz polowe mniej osob i dretwo. Polowa z tej polowy nie pila jakies smuty gadali. Jakbym nie karmila to bym wypila cala tequile i sie rozerwala. Caly wieczor przegadalam z kolezanka w 30 tc :) taki sliczny brzusio ma a w nim maly Oskarek.
    Wrocilismy dosyc pozno, tesciowa miala spac ale pojechala. Maja zasnela jej kolo 23, wczesniej spala i obudzila sie z placzem bo brzusio bolal :( kutwa mac mam za swojego marcepanka w czekoladzie.
    Pogadalismy powaznie z mezem o rodzenstwie dla Mai, o tej terapi dlaczego ja uwazam ze powonnismy isc. Wytlumaczylam sporo kwestii i odnioslam wrazenie ze mnie sluchal, czasem jak narzekalam to on walil teksty o jaka ty biedna jestes itp... No i wyjasnilam ze chocby z tego powodu na ta terapie bo ja sie przed nim otwieram mowie co mnie boli a on z takimo tekstami, ze obca osoba obiektywnie podejdzie do tematu i wytlumaczy niektore rzeczy i jemu i mi imoze to do nas dotrze bo tak to przez pryzmat zla nie sluchamy siebie. Smiac mi sie chcialo jak mowie mu ze rania mnie jego chamskie komentarze a on ze - nie zawdze jestem chamski... No ale jest i to czesto i ze ja taka dla niego nie jestem wiec to jest u niego do poprawki. Nie powiem od miesiacs jest miedzy nami duzo lepiej ale czasem musze go chamowac bo zaczyna sie robic zlosliwy a chcialabym zeby to on sam wiedzial gdzie jest granica. No i stwierdzil ze mozemy sie gdzies zapisac na pare sesji i zobaczyc czy to cos da. Byl troche podpity, cisnienie z niego zeszlo i dobrze sie nam rozmawialo hehe.

Agaata, Paula_071, aaaaga, Zetka, zabka11, Weridiana, małaMyszka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka rzucaj prawo i otwieraj poradnie psychologiczna :) uratujesz ludzi w depresji :)

zabka11, małaMyszka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    +
    Bry, uspalam wlasnie mala. U nas znow wrocily problemy z brakiem kupy..od szczepien 12.11.. dwa razy od tego czasu pomoglam jej termometrem bo wychodzilysmy na dluzszy spacer i jakby mi soe zesrala po pachy to nie mialabym gdzie przewinac i by lezala w kupie i zmarzla. Dzis chyba ja brzuch boli bo malo je. Dalam jej espisan i polozylam spac, jak wstanie znow jej dam zeby troche jelitka rozruszac. Ajj te kupy.

Jezzu Magda, u mnie to samo i też mam wrażenie, że początek tego był po szczepieniu... Jak ostatnio napisałam, że u nas lepiej, to już niestety tak nie jest. Wczoraj cisnął kupę, wieczorem zrobił kupę z krwią. Dzisiaj od rana cisnął i nie mógł zrobić i strasznie płakał, później trochę zasnął, później bawił się chwilę, ulał i wpadł w histerię. Darł się niemiłosiernie, myślałam, że mi serce pęknie... W końcu po dłuższym czasie uspokajania podałam mu Pedicetamol, bo już był cały czerwony, spocony i łzy mu płynęły. Uspokoił się, zjadł dosłownie troszeczkę i śpi. Kurcze, już od bardzo dawna nie było aż takiego płaczu. Myślę,że to problem ze zrobieniem kupy i kolka. :-( A było już naprawdę super...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ale chyba dziś Was nie nadrobię.. wracamy dziś do Wro.. ale mi się nie chce.. :( ja chyba nie nadaję się do życia w mieście choć mieszkam tam już prawie 15 lat to jednak ciągnie do domu.. wracam do pakowania bo klamotów pełno..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja nie wiem czy to szczepienia czy co, 5w1 i rota. Po rota to nawet biegunka powinna byc a tu w druga strone, w tym tyg chyba za duzo smazonego zjadlam, moze to przyczyna. U mnie tez histerie i placz na kupe, baki smierdzace i na tym sie konczy.
    Chyba tez wracam na diete, zero smazonego i czekolady. Pospala mi 20 min i sie obudzila z placzem bo brzuch boli :/ ma taka smutna minke ze serce peka. Maz ja nosi i masuje brzuszek. Zaraz jeszcze suszarka jej nagrzeje.
    Agata moze cos zjadlas uczulajcego i stad ta krew?

Agaata lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Zetka podrzuci sz link do tych łusek kakaowc w na allegro? ?

Np tutaj
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5663360930

Aga89 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ