X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys trzymaj sie! A czemu nie chcesz dokarmic mm?

Przedwczoraj dałam wieczorem 90 ml bebilonu pepti zjadla ze smakiem, po chwili histeria niesamowita tak jakby brzuch ja bolał. Postanowiłam ze nigdy więcej bebilonu. Wczoraj z kolei tez wieczorem dałam 60 ml nutramigenu tez zjadla z apetytem ale przez następna godzinę ulewala pod ciśnieniem.
    Ewidentnie mm jej nie podchodzi. A ja nie mam możliwości nic odciągnąć bo ona wysysa wszystko i dalej się drze ze głodna. Nie wiem dlaczego nie umiem się zsynchronizować z moim dzieckiem. Przecież powinno już być więcej pokarmu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Kurcze współczuje. Lys może ja nie w temacie byłam ale nie dokarmiasz już?

Kilka dni temu przestalam dokarmiać mała była tylko na cycach. Ostatnie 2 dni w akcie desperacji próbowałam dokarmic mm ale małej to nie służy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Przedwczoraj dałam wieczorem 90 ml bebilonu pepti zjadla ze smakiem, po chwili histeria niesamowita tak jakby brzuch ja bolał. Postanowiłam ze nigdy więcej bebilonu. Wczoraj z kolei tez wieczorem dałam 60 ml nutramigenu tez zjadla z apetytem ale przez następna godzinę ulewala pod ciśnieniem.
    Ewidentnie mm jej nie podchodzi. A ja nie mam możliwości nic odciągnąć bo ona wysysa wszystko i dalej się drze ze głodna. Nie wiem dlaczego nie umiem się zsynchronizować z moim dzieckiem. Przecież powinno już być więcej pokarmu.
    /
    Lys u mnie tez nie ma dużo pokarmu, muszę dokarmiać niestety.
    My mamy bebilon i jest ok

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze co jest dobre na laktacje?
    moze za malo jemy?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys kurcze współczuję. Są jeszcze mieszanki elementarne ,wyższy level niż B.Pepti czy Nutramigen. Jest Bebilon Amino i Neocate. To już praktycznie wolne aminokwasy. Dajesz Debridat?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    kurcze co jest dobre na laktacje?
    moze za malo jemy?
    Ja codziennie piję karmi. Na niektóre działa femaltiker. dieta jak dieta, ważny jest też spokój. Stres bardzo źle działa na laktację z tego co wiem.

0na88, Laura, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bebilon1 z pronutra sie sprawdza , ale co dziecko to pewnie co innego podejdze- choc ja innych nie probowalam , na jednym jade bo ten jej podawali juz na noworodkach.

jak jeszcze dokarmialam z piersi to na mnie karmi fajnie dzialal - w nocy az czulam ze biust pecznieje.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, przesyłam w ramach akcji czytania dzieciom poezji, hehe :-)

http://poznan-24.pl/lokomotywa-w-gwarze-poznanskiej/

http://slaski.pl.tl/Lokomotywa.htm

aaaaga, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a nie chcesz sprobowac normalego mm?? Wiem, ze tez macie podejrzenie alergii, ale ja mam wrazenie, ze lekarze ida na latwizne i wszystkim wciskaja ta alergie.

Dzwonilam do labo jak z posiewem i zas cholera mocz niediagnostyczny, a juz bezposrednio do jalowego pojemnika pobralam, trzymalam w lodowce, a po 2h juz byl w labo. No nic do 3 razy sztuka

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szły pchły koło wody.
    pchła pchłę pchła do wody.
    a ta pchła płakała,
    że ją pchła
    wepchała.
    Latwe i krotkie mozna na pamięć hehe

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Pulpecja, Zetka, jesslin87, magda sz, Amberla, apaczka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka nie sądzę, żeby ktoś mi przepisał receptę na mieszankę elementarną, a bez recepty strasznie to drogie. I chyba nie ma wskazań, żeby Lily była na mieszance. Ja też nie chcę eksperymentować. Cały czas podaję debridat i przynajmniej kupy łatwiej idą bez takich histerii jak wcześniej.

My próbowaliśmy dotychczas bebilon ha, bebilon z pronutra, nan ha, hipp bio combiotic, bebilon pepti, nutramigen.

Fematiker ostatnie 4 saszetki wypiłam i nie widzę różnicy, wcześniej jak piłam też nie pomagało. Karmi ma 0,5 % to nie piję, ale też wątpię czy by pomogło bo w końcu i felmatiker i karmi mają tą samą substancję, która wpływa na laktację - słód jęczmienny.
    Bavarię 0,0% sobie popijałam, niestety w simply już nie sprzedają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:09

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u nas bebilon1 z pronutra sie sprawdza , ale co dziecko to pewnie co innego podejdze- choc ja innych nie probowalam , na jednym jade bo ten jej podawali juz na noworodkach.

jak jeszcze dokarmialam z piersi to na mnie karmi fajnie dzialal - w nocy az czulam ze biust pecznieje.
    u nas tez bebilon1 pronutra :)

0na88 lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie ze karmi podziała? cos da?
    a nie ma alko?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bavaria jest tez w auchanie i e'leclerk czy jakos tak :P

lys lubi tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    myslicie ze karmi podziała? cos da?
    a nie ma alko?

Ja uwazam ze na laktacje dziala nastawienie, przyatawianie dziecka i ewentualnie zwiekszenie ilosci przyjmowanych plynow. Osobiscie nie pije karmi i jakos nie wierze, ze pomaga w laktacji. Zadna ilosc alkoholu nie jest bez znaczenia. Co prawda mnie nie dotknal zaden kryzys laktacyjny, moze dlatego ze ja nie wierze w jego istnienie... W afrykanskich plemionach przy ograniczonej ilosci jedzenia i picia kobiety karmia dzieci 2 lata... Ale to moje zdanie.

Laura, 0na88, jesslin87, Agaata, Paula_071 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmi mi pomagalo sie odprezyc - moze w tym tkwi tajemnica.

Neyla, Pulpecja, jesslin87, magda sz lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam Was ale było ciężko, produkujecie kochane jak szalone!!
    Miło popatrzeć na Wasze bobaski, wszystkie cudne, roześmiane, mają szczęście że trafiły na takie świetne matki-sierpnióweczki :)

My wczoraj wróciliśmy do Wro i dopiero udało mi się w miarę ogarnąć wszystko, rano byliśmy na szczepieniu a mały jak na złość nie zrobił swojej porannej drzemki i już był taki rozdrażniony że oczywiście ryk i ryk.. całe szczęście jak tylko ruszyło auto to usnął - wogóle jazda autem to nasz jedyny pewniak na sen synka, zasypia dosłownie po kilku minutach.. niestety w domu ze spaniem lipa, góra 30 -40 min:(

Ja też nie mam typowego kombinezonu na zimę, póki co chodzimy w takim z misia albo takim ciut grubszym z pluszu, niby cieplutki jest w środku no ale jak teraz ma być 2-3 stopnie to nie wiem czy nie za zimno.. dziś po szczepieniach daruję sobie spacer ale jutro trzeba ruszyć tyłek..

Dziewczyny rewelacyjne wierszyki!! muszę kupić małemu jakieś fajne książeczki do czytania bo te co mam to jakieś takie średnie, Brzechwa to świetny pomysł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:43

niecierpliwa, jesslin87, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a na którą matę się zdecydowałaś? My mamy od tygodnia Fisher Price - Rain Forest - całkiem fajna ale jak na tą cenę to d nie urywa.. mały na początku trochę się bał bo jest tak kolorowa że dostawał oczopląsu.. ale np wczoraj zasnął na niej przy odgłosach dżungli:)

A jeszcze mam do Was pytanie - kąpiecie dzieci po szczepieniu?? bo moja teściowa twierdzi że nie powinno się kąpać ale ja pierwsze słyszę a znowu zapomniałam lekarki o to zapytać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:50

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja kapie ;)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Ja uwazam ze na laktacje dziala nastawienie, przyatawianie dziecka i ewentualnie zwiekszenie ilosci przyjmowanych plynow. Osobiscie nie pije karmi i jakos nie wierze, ze pomaga w laktacji. Zadna ilosc alkoholu nie jest bez znaczenia. Co prawda mnie nie dotknal zaden kryzys laktacyjny, moze dlatego ze ja nie wierze w jego istnienie... W afrykanskich plemionach przy ograniczonej ilosci jedzenia i picia kobiety karmia dzieci 2 lata... Ale to moje zdanie.
    moje tez. zgadzam sie zgadzam sie zgadzam sie

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2498 2499 2500 2501 2502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ