SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała się uspokoiła, nakarmiłam ją i śpi już pół godziny (co też jest dziwne). Zobaczymy jak będzie jak się obudzi. Nie będę jechać na IP na razie, zobaczę jak będzie później. Ostatnim razem jak pojechałam na IP na brochów to usłyszałam, że kolki to nie powód żeby przyjeżdżać do szpitala - jakbym wróżką była i wiedziała co dziecku dolega...
małaMyszka, magda sz, 0na88, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Meggi31 wrote:Karolina ja mieszkam i latem bardzo często przejeżdżam przez Mońki, bo prawie co tydzień jeżdżę na działkę koło Ełku;)
No to zabierasz Karole z Moniek i do mnie do Elku na kawe wpadajcie
My juz po neurologu. Mala pieknie trzyma glowe w lezeniu na brzuszku, ale slabo ciagnie z lezenia na plecach. Za dwa tyg. na wizycie szczepiennej pediatra niech nam to znowu sprawdzi i zdecyduje czy trzeba cwiczyc -
Neyla wrote:No to zabierasz Karole z Moniek i do mnie do Elku na kawe wpadajcie
My juz po neurologu. Mala pieknie trzyma glowe w lezeniu na brzuszku, ale slabo ciagnie z lezenia na plecach. Za dwa tyg. na wizycie szczepiennej pediatra niech nam to znowu sprawdzi i zdecyduje czy trzeba cwiczyc
Jestem zaMozemy spotkać się któregoś weekendu w Ełku, skoro Meggi co tydzień jest w okolicach a ja przejezdzam to mozemy się przejść na kawke nad jeziorkiem
Znam pare osob z EłkuMój były chociazby
Neyla lubi tę wiadomość
-
Pati dużo zdrówka dla córci.
Kutwa tak mnie mąż wkurzył że serce mi z nerwów zaraz wyskoczy, niby nic takiego ale jego przemądrzalswo mnie wyprowadza z równowagi. Gdyby nie miał dziecka na rękach to bym tak go kopnęła w dupę że przebiłby się przez ścianę i wpadł do sąsiadów. Chciałam zapisać Maję do gina z luxmedu na początek ale żeby to zrobić muszę mieć skierowanie od pediatry z luxmedu..dziś byłam w przychodni nfz bo mam blisko i mąż twierdzi że te powinnam wziąć skierowanie od tej pediatry to będzie się liczyć w luxmedzie. Tłumaczę mu że nfz to nfz a luxmed to luxmed ale ten że nie, że mogłam wziąć te skierowanie ale oczywiście jestem nierozgarnięta i nie wzięłam i to moja wina bo tak to nie musiałabym drugi raz iść do pediatry. Niech się wali, zapisałam na przyszły poniedziałek do tej Ewy Flipp, trochę taka wizyta kosztuje. Jak mu nie pasi to niech sam coś znajdzie i ją zapisze.Pati Belgia, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ej dziewczyny a my mamy dzisiaj 3 miesiące
Wow jak ten czas leci....lys, niecierpliwa, 0na88, zabka11, Martucha86, apaczka, Paula_071, Migotkaa, mamasia, Maniuś, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:No nie wiem właśnie... Może luty/marzec
małaMyszka, apaczka lubią tę wiadomość
-
Mała wstała i na razie nie płacze uffff, oby już tak zostało, bo nerwowo się wykończę przez ten stres. Kurde nigdy nie myślałam, że mając małe dziecko będę żyć takim stresie.
A tak btw to jest ulubiona zabawka mojego dziecka:
http://www.smyk.com/tiny-smarts-wibrujaca-zyrafa-zawieszka-do-wozka,p1052193414,zabawki-gry-dla-dzieci-pniecierpliwa, apaczka, zabka11, Paula_071, aaaaga, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Widzę że dziś u większości z was dzień marudy, mój znowu włączył swoją małą syrenkę bo nie mógł zasnąć, obudził się po 15 minutach, to jeszcze raz zabawa w usypianie, dziś spał w sumie jakieś 40 minut więc powinien spać a nie kombinować..
Dziewczyny to może Park Południowy, jest tam Agawa - chyba czynna nie? zawsze można tam się schować. Mamasia a Ty dałabyś radę aż do Południowego przyjechać? Griszanka a Ty??
Tylko teraz kiedy hehe.. do mnie w czwartek przyjeżdża mama wiec chyba mi odpadnie ten tydzień a w przyszłym środa usg a czwartek szczepienie.. zostaje poniedziałek, wtorek bo po szczepieniu to może być cyrk a w sb mam gości.. później między 14 a 20 grudnia dopiero- taki mój grafik. Zaraz się okaże że każdej w innym terminie pasuje:(lepiej dla mnie by było w okolicach rynku,ale jak większości południowy pasuje to jakoś dotrę
ja w grudniu póki co mam zaj.ety 14 i 15
-
Lys, może to faktycznie ząbki i jest rozdrażniona?
My pospacerowałyśmy od 17 do 18.30 i mała nadal sobie pi w gondoli
ja bym się kawy napiła... I chyba się napiję.
Czapkę mam z H&M. Ich czapki najlepiej mi się sprawdziły przy starszej córce. A teraz mam jeszcze jedną taką w sam raz ale nie wiem skąd, bo dotalam w prezencie. Szukam zazwyczaj takich niewiązanych, innych nie lubię.
Ja malą podmywam samą wodą przy zmienianiu pieluszki,a w wanience wodą z płynem. Kremu używam tylko na zewnątrz. W szptalu ją tak wysmarowali, ze nawet jakbym chciała to nie mogłam tego domyć, a nie chciałam jej tam za bardzo grzebać, także pozbyłam się tego cholerstwa dopiero po jakimś czasie.lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Koleżanka potrzebuje porady:
Ma syna (urodziła że mną - koleżanka z pracy, żeby było śmiesznie he he he)
Waga urodzeniowa 4400 a teraz ok. 8 już pewnie ma. I teraz ma problem, bo on w ogóle jej nie je. Wczoraj przez dobę zjadł 400 ml mm, a dzisiaj z trudem 80 ml przez cały dzień. Butelka ta sama. Smoczek nowy, ale zmieniony jakiś czas temu, herbatkę wypija z tej flaszki więc to nie to. Z łyżeczki zje, ale też nie dużo, bo wiadomo łyżeczką połowa wyleci... Także dziwna sprawą. Macie jakieś pomysły co mogło się stać? -
O kurczę zazdroszczę Wam tych spotkań! Ja najbliżej mam do Warszawy 40 km.. Samochodem nie pojadę bo jazda po stolicy to nie dla mnie
pomyślałam, że może z mężem bym pojechała, on na zakupy, a ja na spotkanie ale on przecież pracuję
no nic.. Może kiedyś ten główny zlot się uda
-
Jak dla mnie czwartek może być
Magda dr Filipp przyjmuje na nfz w Instytucie Matki i Dziecka, spróbuj zadzwonić może akurat będzie dobry termin i Was przyjmie. Kasę zaoszczędzisz i kupisz coś małej. Chociaż zwykle jest tak, że chirurg dziecięcy rozkleja wargi i to nic strasznego
Ale u nas była teraz histeria w kąpieli, rany! A to wszystko chyba przez to, że zmęczona i głodna (a 15 min przed kąpielą oferowałam bufet). Zjadła i już śpi
My mamy czapeczke ze Snyka, bardzo fajna
magda sz lubi tę wiadomość
-
Sylwia a skąd jesteś?
Nie wiem jak w Instytucie, ale wiem, że w Medicoverze dostanie się do dr Filipp to graniczy z cudem, ja musiałam się bardzo kłócić o zapisanie mnie na wizytę - zawsze ma full pacjentów i o 9.00 rano już opóźnienia. No cóż, ja uważam, że i tak warto było. Poprowadziła rewelacyjnie moją trudną ciążę, jak leżałam w maju na patologii ciąży to mi pisała maile i smsy i mnie wspierała. Jak rodziłam, to pisała smsy z pytaniem, czy jestem już mamą. Przed Bożym Ciałem odebrała mój wynik posiewu i była w nim jakaś bakteria, to zadzwoniła o 21.00 żeby mój mąż do niej do domu po receptę przyjechał bo ona tego na długi weekend tak nie zostawi. Później leżałam na Madalińskiego i każdy lekarz, który brał moją książeczkę ciąży i widział jej wpisy to mówił, że skoro ona coś postanowiła, to tak ma być, że na pewno wie co robi itd i że lepiej wybrać lekarza prowadzącego nie mogłam. Wiem, że kolejną ciążę też będę u niej prowadzić.apaczka lubi tę wiadomość