X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Myszko nie za późno?
    No nie wiem właśnie... Może luty/marzec

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała się uspokoiła, nakarmiłam ją i śpi już pół godziny (co też jest dziwne). Zobaczymy jak będzie jak się obudzi. Nie będę jechać na IP na razie, zobaczę jak będzie później. Ostatnim razem jak pojechałam na IP na brochów to usłyszałam, że kolki to nie powód żeby przyjeżdżać do szpitala - jakbym wróżką była i wiedziała co dziecku dolega...

małaMyszka, magda sz, 0na88, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    Karolina ja mieszkam i latem bardzo często przejeżdżam przez Mońki, bo prawie co tydzień jeżdżę na działkę koło Ełku;)

No to zabierasz Karole z Moniek i do mnie do Elku na kawe wpadajcie ;)

My juz po neurologu. Mala pieknie trzyma glowe w lezeniu na brzuszku, ale slabo ciagnie z lezenia na plecach. Za dwa tyg. na wizycie szczepiennej pediatra niech nam to znowu sprawdzi i zdecyduje czy trzeba cwiczyc :(

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    No to zabierasz Karole z Moniek i do mnie do Elku na kawe wpadajcie ;)

My juz po neurologu. Mala pieknie trzyma glowe w lezeniu na brzuszku, ale slabo ciagnie z lezenia na plecach. Za dwa tyg. na wizycie szczepiennej pediatra niech nam to znowu sprawdzi i zdecyduje czy trzeba cwiczyc :(

Jestem za :) Mozemy spotkać się któregoś weekendu w Ełku, skoro Meggi co tydzień jest w okolicach a ja przejezdzam to mozemy się przejść na kawke nad jeziorkiem :)

Znam pare osob z Ełku :) Mój były chociazby :D

Neyla lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dużo zdrówka dla córci.

Kutwa tak mnie mąż wkurzył że serce mi z nerwów zaraz wyskoczy, niby nic takiego ale jego przemądrzalswo mnie wyprowadza z równowagi. Gdyby nie miał dziecka na rękach to bym tak go kopnęła w dupę że przebiłby się przez ścianę i wpadł do sąsiadów. Chciałam zapisać Maję do gina z luxmedu na początek ale żeby to zrobić muszę mieć skierowanie od pediatry z luxmedu..dziś byłam w przychodni nfz bo mam blisko i mąż twierdzi że te powinnam wziąć skierowanie od tej pediatry to będzie się liczyć w luxmedzie. Tłumaczę mu że nfz to nfz a luxmed to luxmed ale ten że nie, że mogłam wziąć te skierowanie ale oczywiście jestem nierozgarnięta i nie wzięłam i to moja wina bo tak to nie musiałabym drugi raz iść do pediatry. Niech się wali, zapisałam na przyszły poniedziałek do tej Ewy Flipp, trochę taka wizyta kosztuje. Jak mu nie pasi to niech sam coś znajdzie i ją zapisze.

Pati Belgia, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mam z firmy Broel , kupiłam w sklepie z zabawkami i ciuszkami, do tego taki szaliczek na rzep

http://super-czapki.pl/produkt/broel-lula-czapka-zime-dziewczynki/

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka fajne czapy dla dziewczynek sa w pepco :)

• Laura Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny a my mamy dzisiaj 3 miesiące ;)
    Wow jak ten czas leci....

lys, niecierpliwa, 0na88, zabka11, Martucha86, apaczka, Paula_071, Migotkaa, mamasia, Maniuś, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką czapkę i o dziwo jest super, a to się nie często zdarza z 5-10-15

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/czapki-szaliki-rekawiczki/czapka-5x2911.html

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    No nie wiem właśnie... Może luty/marzec
    Mi na szczepieniach lekarka mówiła, ze dzieci kp dietę należy rozszerzać w 6 miesiącu bo juz wtedy dziecko potrzebuje więcej składników odżywczych, witamin i minerałów niż jest zawarte w mleku matki. Spotkałam sie rowniez z tym, ze niektóre dziewczyny mimo iż kp rozszerzają dietę maluszka juz w 4 miesiącu tak, jak na mm

małaMyszka, apaczka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wstała i na razie nie płacze uffff, oby już tak zostało, bo nerwowo się wykończę przez ten stres. Kurde nigdy nie myślałam, że mając małe dziecko będę żyć takim stresie.
    A tak btw to jest ulubiona zabawka mojego dziecka:

http://www.smyk.com/tiny-smarts-wibrujaca-zyrafa-zawieszka-do-wozka,p1052193414,zabawki-gry-dla-dzieci-p

niecierpliwa, apaczka, zabka11, Paula_071, aaaaga, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Widzę że dziś u większości z was dzień marudy, mój znowu włączył swoją małą syrenkę bo nie mógł zasnąć, obudził się po 15 minutach, to jeszcze raz zabawa w usypianie, dziś spał w sumie jakieś 40 minut więc powinien spać a nie kombinować..

Dziewczyny to może Park Południowy, jest tam Agawa - chyba czynna nie? zawsze można tam się schować. Mamasia a Ty dałabyś radę aż do Południowego przyjechać? Griszanka a Ty??

Tylko teraz kiedy hehe.. do mnie w czwartek przyjeżdża mama wiec chyba mi odpadnie ten tydzień a w przyszłym środa usg a czwartek szczepienie.. zostaje poniedziałek, wtorek bo po szczepieniu to może być cyrk a w sb mam gości.. później między 14 a 20 grudnia dopiero- taki mój grafik. Zaraz się okaże że każdej w innym terminie pasuje:(
    Ja nie samochodowa,ale mpk może mnie zawiezie :) lepiej dla mnie by było w okolicach rynku,ale jak większości południowy pasuje to jakoś dotrę :) ja w grudniu póki co mam zaj.ety 14 i 15 :)

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, może to faktycznie ząbki i jest rozdrażniona?
    My pospacerowałyśmy od 17 do 18.30 i mała nadal sobie pi w gondoli :-)
    ja bym się kawy napiła... I chyba się napiję.
    Czapkę mam z H&M. Ich czapki najlepiej mi się sprawdziły przy starszej córce. A teraz mam jeszcze jedną taką w sam raz ale nie wiem skąd, bo dotalam w prezencie. Szukam zazwyczaj takich niewiązanych, innych nie lubię.
    Ja malą podmywam samą wodą przy zmienianiu pieluszki,a w wanience wodą z płynem. Kremu używam tylko na zewnątrz. W szptalu ją tak wysmarowali, ze nawet jakbym chciała to nie mogłam tego domyć, a nie chciałam jej tam za bardzo grzebać, także pozbyłam się tego cholerstwa dopiero po jakimś czasie.

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zabka fajne czapy dla dziewczynek sa w pepco :)

No wlasnie albo u mnie przebrane, albo ja jakas lewa bo wiazanej zadnej nie bylo, tylko taka malinowa pilotka za 10zl ale za duza...:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka potrzebuje porady:
    Ma syna (urodziła że mną - koleżanka z pracy, żeby było śmiesznie he he he)
    Waga urodzeniowa 4400 a teraz ok. 8 już pewnie ma. I teraz ma problem, bo on w ogóle jej nie je. Wczoraj przez dobę zjadł 400 ml mm, a dzisiaj z trudem 80 ml przez cały dzień. Butelka ta sama. Smoczek nowy, ale zmieniony jakiś czas temu, herbatkę wypija z tej flaszki więc to nie to. Z łyżeczki zje, ale też nie dużo, bo wiadomo łyżeczką połowa wyleci... Także dziwna sprawą. Macie jakieś pomysły co mogło się stać?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - to ciesze sie ze jest lepiej , moja sie przed chwila obudzila z takim krzykiem ze jak lecialam z salonu to podtknelam sie o kabel od kompa i oczywiscie rozpieprzylam lokcia i kolano.. obie mamy zly dzien cos ;-)

lys lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pulpecja nie wiem ale zelu dentinox uzylam juz 2 razy... a nuz pomoze

ona88 auuuććććć no rzeczywiście współczuje sobie i Tobie

0na88 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę zazdroszczę Wam tych spotkań! Ja najbliżej mam do Warszawy 40 km.. Samochodem nie pojadę bo jazda po stolicy to nie dla mnie ;-) pomyślałam, że może z mężem bym pojechała, on na zakupy, a ja na spotkanie ale on przecież pracuję :( no nic.. Może kiedyś ten główny zlot się uda ;-)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie czwartek może być :-)

Magda dr Filipp przyjmuje na nfz w Instytucie Matki i Dziecka, spróbuj zadzwonić może akurat będzie dobry termin i Was przyjmie. Kasę zaoszczędzisz i kupisz coś małej. Chociaż zwykle jest tak, że chirurg dziecięcy rozkleja wargi i to nic strasznego :-)

Ale u nas była teraz histeria w kąpieli, rany! A to wszystko chyba przez to, że zmęczona i głodna (a 15 min przed kąpielą oferowałam bufet). Zjadła i już śpi :-)

My mamy czapeczke ze Snyka, bardzo fajna :-)

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a skąd jesteś?
    Nie wiem jak w Instytucie, ale wiem, że w Medicoverze dostanie się do dr Filipp to graniczy z cudem, ja musiałam się bardzo kłócić o zapisanie mnie na wizytę - zawsze ma full pacjentów i o 9.00 rano już opóźnienia. No cóż, ja uważam, że i tak warto było. Poprowadziła rewelacyjnie moją trudną ciążę, jak leżałam w maju na patologii ciąży to mi pisała maile i smsy i mnie wspierała. Jak rodziłam, to pisała smsy z pytaniem, czy jestem już mamą. Przed Bożym Ciałem odebrała mój wynik posiewu i była w nim jakaś bakteria, to zadzwoniła o 21.00 żeby mój mąż do niej do domu po receptę przyjechał bo ona tego na długi weekend tak nie zostawi. Później leżałam na Madalińskiego i każdy lekarz, który brał moją książeczkę ciąży i widział jej wpisy to mówił, że skoro ona coś postanowiła, to tak ma być, że na pewno wie co robi itd i że lepiej wybrać lekarza prowadzącego nie mogłam. Wiem, że kolejną ciążę też będę u niej prowadzić.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2564 2565 2566 2567 2568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ