X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy dostał pierwszy słoiczek marchewki ze dwie łyżeczki i tez tym plul :) tak jak Amberla pisze. Marchewka była wszędzie. Ale to nie trwało długo. Potem zajadal z chęcią.

Co do Wigilii to chyba tez na chwilkę Michał będzie w leżaczku a reszta to zobaczymy.

Amberla lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Melduje sięęęęę !

Kurna powiem Wam ze do tego rozszerzania jedzenia to sie nie ma co spieszyc, dzisiaj jedna wielka porażka, małemu nie smakowało, aż się obczepywał jak bym mu jakąś trutkę podawała, wiem że to pierwszy raz ale całkiem to nie poszło, a i jutro nie będe blendowac bo blender nie daje rady takim małym ilościom jak ja goruje tylko przetrę przez sitko to będzie jak gęsty sok, może tak będzie lepiej przemielał jęzorem

Aaa nie napisałam najważniejszego, jak już myślałam ze przełknął to się zerzygał razem z mlekiem, chyba mu stanęło w gardle

ide poczytac co tam u Was:)

Migotka, a co robiłaś i jak? W sensie gotowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 22:22

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy uzywacie smoczków NUK ? Pola do tej pory ciumkała lovi ale kurcze one jej się wbijają w policzki i potem ma odcisnięte ;/ zastanawiam się nad nukiem, wiem ze ma on inny kształt, ale czy dzieci go chetnie ciągaja?

Pola ma wieczorami jazde ze tylko ja ja moge dotnkąć...ja pierdykam..jestem tak zjebana ze szok.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jednak zęby... od 20:30 ją usypiam i budzi się z wielkim płaczem cyca nie chce, nic nie pomaga. Myślałam że to brzuszek, chciałam jej odgazować bo twardy i zrobiła mega śmierdzącą kupę. Polulałam i zasnęła i po 3 min znów płacz, wpycha rękę do buzi i płacze i wyjmuje. Jutro kupię te czopki wiburkol.
    No i rzyga :/ nie wiem czy to przez te ręce to wpycha czy co

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mnie też drażniło to, że smoczek na buzi się odciskał, ja kupiłam smoczek Hevea - odlany w całości z kauczuku, miękki i lekki - nie odciska.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja starłam marchewkę na grubych oczkach zeby sie szybciej gotowała i nie traciła cennych witamin, potem przełozyłam do miseczki zblendowałam ale ciezko zblendowac mała marchewke i dolalam troszku tej \wody i poprawiłam raz jeszcze blenderem

i kuzwa ze mnie nie tknelo zeby sprobowac to bym widziala ze jednak tego nie rozmuciło na mus tak idealnie, jutro będe przecierać przez sitko
    pamietam jak mama przecierała mlodszej siostrze zupe jaryznowa kurde jaki to był smak, uwielbiałam ta zupe he:D wogole lubie takie zmiksowane dla dzieci, gotowałam siostrzencowi to zesmy sie razem zajadali:)

I mam ekologiczna marchewkę ze wsi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 22:46

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moja nie chce żadnego innego smoka tylko lovi.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak co spamiętałam to odpisze:)

Magda sama sie zamierzałam na te czopki, ale chwilowo małemu minęlo (tfu tfu pluje daleko)

U na sesja 30 zdj 5 stylizacji i do tego fotoobraz 40x60 300 zł:) na taką sie tez wybieramy tylko nie wiem czy w styczniu czy w lutym, chciałabym tak żeby można było go o cos oprzeć a nie tylko zdj na leżąco

Co do wigili to ja sama nigdy nie robiłam, nie umiem piergów, tzn nigdy nie próbowalam ale nie lubie takiej roboty ręcznej, uwielbiam barsz czerwony, barszcz biały z grzybami i ziemniakami mojej mamy:), sa piergi z kapustą i grzybami, kapusta z grochem, kompot, tesciowa robiła gołabki z kasza i pieczarkami noi ja uwielbiam karpia smazonego:)

Ofka normalnie po całym dniu dodajesz nam uśmiechu:):)

Ja od mikołaja poprosiłabym o zniknicie roztepów, mogą byc tylko te zbrzucha, reszte bym przezyła

Zapisałam sie do gin na piątek, Jezuuu nie lubie,a tak niedawno lubiałam:)

Dziewczynki robiłyscie może ten pomysł na kurczaka po włosku z mozarella, kupiłam dzis w biedrze, ciekawe czy dobre

aaa ja nie mam talentu do takich recznych robótek, zazdraszczam Wam:)

magda sz lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy ząbkowania- u nas wszystko co do joty

-Dziecko marudzi i jest płaczliwe.
    -Dziąsła są wrażliwe na dotyk. Ich dotknięcie sprawia dziecku ból.
    -Dziecko często budzi się w nocy.
    -W czasie karmienia piersią przerywa jedzenie po kilku łykach, puszcza
    pierś, odwraca główkę i płacze lub zaciska swędzące dziąsełka na piersi.
    -W trakcie karmienia butelką, wypluwa ją, bo ma obolałe dziąsła.
    -Wkłada piąstki do buzi, by poczuć ulgę i instynktownie zaciska opuchnięte i
    swędzące dziąsła na wszystkim co znajdzie się w jego buzi.
    -Ślini się bardziej niż zwykle. Chroni to rozpulchnione i podrażnione
    dziąsełka przed wnikaniem w nie bakterii, ponieważ ślina nawilża śluzówkę i
    zawiera potrzebne przeciwciała.
    -Dziecko ma zaczerwienione policzki, odparzoną pupę lub katar.
    -Dziecko może mieć zmniejszony apetyt, ponieważ jedzenie sprawia mu
    dyskomfort.
    -Jeśli dotkniesz dziąsła, możesz wyczuć zgrubienie.

Z tym ostatnim nie wiem bo jak dotknęłam to była histeria..

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa słodkiego nie jem, ale za to kupiłam w biedronce konserwe boczek z krakusa, jedlismy na kolacje i zostało troche to sobie przyniosłam nóz i puszke i jem jak chłop haha, zawsze miałam chłopskie smaki, wole zjesc laske kiełbasy niz sałatke

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa koleżanki, dżem zalicza się jako słodkie czy jako owoc :D

Katarka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Objawy ząbkowania- u nas wszystko co do joty

-Dziecko marudzi i jest płaczliwe.
    -Dziąsła są wrażliwe na dotyk. Ich dotknięcie sprawia dziecku ból.
    -Dziecko często budzi się w nocy.
    -W czasie karmienia piersią przerywa jedzenie po kilku łykach, puszcza
    pierś, odwraca główkę i płacze lub zaciska swędzące dziąsełka na piersi.
    -W trakcie karmienia butelką, wypluwa ją, bo ma obolałe dziąsła.
    -Wkłada piąstki do buzi, by poczuć ulgę i instynktownie zaciska opuchnięte i
    swędzące dziąsła na wszystkim co znajdzie się w jego buzi.
    -Ślini się bardziej niż zwykle. Chroni to rozpulchnione i podrażnione
    dziąsełka przed wnikaniem w nie bakterii, ponieważ ślina nawilża śluzówkę i
    zawiera potrzebne przeciwciała.
    -Dziecko ma zaczerwienione policzki, odparzoną pupę lub katar.
    -Dziecko może mieć zmniejszony apetyt, ponieważ jedzenie sprawia mu
    dyskomfort.
    -Jeśli dotkniesz dziąsła, możesz wyczuć zgrubienie.

Z tym ostatnim nie wiem bo jak dotknęłam to była histeria..

Madzia ja dziś chciałam zobaczyc dziąsełka to dół pozowolił ale jak chciałam góre zobaczyc to zacisnął dziąsła ze mało mi palec nie odpadł

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzemu nie zaliczam sie do slodyczy, ale nutelle juz tak :p Ja sie dzis zastanawialam czy gorzka czekolada to slodycz. Ale jestem twarda - nie kupilam :) Drugi dzien bez slodkiego odhaczony :D Sobota bedzie wyzwaniem, wybieramy sie na imieniny do Barbary sic.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsze zakupy Tesco mnie wykończyły hehehehe
    Myślałam, że dzisiaj zamówienie i jutro mam to w domu, a tu dupa... Najbliższy termin dostawy 6 grudnia hahahahhaha

Mój mały kropek znowu się obudził o 3. Chyba już tak ostanie. W ogóle to dziwna sprawa, bo dziamdzia cycucha przez 5 min i śpi..

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taki spokój? Śpicie wszystkie czy już wam tak spadł poziom glukozy, że nie jesteście w stanie podnieść się z łóżka?

niecierpliwa, małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na diecie tej co polecala Ofka i w sumie nie narzekam na brak słodyczy. A to deser bananowy, słodkie placki owocowo owsiane. A waga spada.
    Mojej córce cos się poprzestawialo i wstała przed 7 a zazwyczaj śpi do 9-10 :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab, moja wczoraj tak miała. Wstała o 7, ale około 8 - 8.30 jak zasnęłą to spała do 12 (z przerwą na karmienie, ale na śpiocha praktycznie ) ;-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lekkie przestawienie, bo obudził się o 5.30, przystawiłam do piersi na leżąco i zasnęłam, a on chyba sobie cmokał do 6.40 - tak mi się wydaje, bo jak się obudziłam to cmokał... Dobry jest, nie ma co ;-) O 6.40 zaczął popłakiwać, więc dałam drugą pierś, zjadł na szybko i jeszcze poleżał trochę koło mnie, a ja pospałam do 7.50. Ale później nie było już mowy. Dziwne trochę, bo zwykle o 5.30 rano to jeszcze takiej aktywności nie wykazywał. Dzisiaj widzę będzie dzień z serii "nigdzie nie odchodź nawet na krok" - poszłam zrobić kawę, czy do łazienki - od razu krzyk - podchodzę do maty - od razu uśmiech ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja oby u mnie też tak było. Bo jeszcze budziła się w nocy często i padam na twarz. A o 13 40 mamy wizytę u okulisty. Idziemy oczywiście prywatnie, bo jak próbowałam zarejestrować mała panstwowo to najbliższy termin na 12.02! I to dlatego że było mi obojętne do jakiego lekarza. Masakra jakas.

Pulpecja lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro jedziemy sprawdzić to ucho małej. Mam nadzieję, ze wszystko ok. Najlepsze, że mamy tam być już o 8 rano ;-/ czyli wyjazd z domu najpóźniej o 7.
    Moja córeczka właśnie upomniała się o cycusia, zjadła i śpi dalej. Ona ma tak, ze rano śpi długo a wieczorem cieżko ją spać położyć. Uwielbiam ją ;-) wieczorem jest w domku tatuś to może sobie szaleć, hehehe

witaminkab, apaczka, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2589 2590 2591 2592 2593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ