SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To widzę ze wszystkim naszym dzieciom chyba coś się poprzestawialo. Natalka wczoraj miała marudny dzień a wieczorem co ja uspilam to się budziła i dziś rano tez jej się coś poprzestawialo bo zamiast o 9 obudziła się o 6 i nie było mowy żeby iść spać
Agata jak się czujesz? Widzimy się dziś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:43
Agaata lubi tę wiadomość
-
lys wrote:I drugie pytanie jakie nosidła miękkie można rozważyć do zakupu oprócz nosidła Tula? Cena nie ma znaczenia.
lys, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:To widzę ze wszystkim naszym dzieciom chyba coś się poprzestawialo. Natalka wczoraj miała marudny dzień a wieczorem co ja uspilam to się budziła i dziś rano tez jej się coś poprzestawialo bo zamiast o 9 obudziła się o 6 i nie było mowy żeby iść spać
Agata jak się czujesz? Widzimy się dziś?
Aga, dzieki, czuje sie niezle i sie wybieram dzisiaj na spotkanie.
Ostrzegam, że kaszlę, mam nadzieje, ze mnie nie wyrzucicie za to... Ale jak siebie znam to pewnie mi to szybko nie przejdzie.Aga89, niecierpliwa, apaczka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:My juz po szczepieniu. Wkurzona jestem tak ze mnie aż głową boli. Mały w 3 tyg przybrał 530g i wg mojej pediatry to mało bo spadł z 50 na 25 centyl. Waży 6580 a wg niej powinien 7200,dla mnie to jakiś absurd. Zasugerowała ze te pobudki częste to moga byc przez to ze w dzień się nie najada. Powiedziała żeby zacząć podawać marchewkę i warzywa ze to może pobudzi jego apetyt bo on je tylko 4-5minut. Ech bezsens.
No i mamy skierowanie do kardiologia z uwagi na ten trójkąt siniczy.
Absurd. Niech da spokojnie rosnąć małemu swoim tempem. Marchewka i inne gotowane warzywa mają mniej kalorii niż mleko więc od nich z pewnością nie przytyje.
Griszanka - zamawiałam ten śpiworek - http://allegro.pl/show_item.php?item=5396321349
Tomek obudził się o 1:30 i o 6:00, myślałam że już nie zaśnie, ale mój kochany mąż go ululał i spał do 8. Ale jestem wyspana:)13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mojej tez sie cos poprzestawialo, zasnela o 23, a wczesniej wybudzala sie 5 razy. Tak mnie maz wkurzyl, bo zamiast ja probowac uspic o 22 po 2 wybudzeniu zaczal ja rozbawiac w najlepsze. Wzielam w ramiona utulilam i po paru minutach zasnela, jak odlozylam to sie wybudzala i tak jeszcze 3 razy. O 23 skapitulowalam zostala w lozku, ale spi bardzo niespokojnie, o 6 zaczela wyc przez sen. Nie wiem co jest grane. Spi do tej pory, juz chyba z 5 raz ciumka cyca, ale pewnie zaraz wstanie, bo cisnie kupsztala.
-
Agaata wrote:Aga, dzieki, czuje sie niezle i sie wybieram dzisiaj na spotkanie.
Ostrzegam, że kaszlę, mam nadzieje, ze mnie nie wyrzucicie za to... Ale jak siebie znam to pewnie mi to szybko nie przejdzie.
Dziewczyny milego popoludnia! Alez Wam zazdroszczeAgaata, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny, ja mam takie pytanko, jak zamierzacie zorganizować się z dzieckiem w Wigilię? Chodzi mi o to, że fajnie by było jakbyśmy mogli usiąść wszyscy razem przy stole, ale z dzieckiem na rękach, może być trudno coś zjeść, pytanie też, czy Młody da posiedzieć... Nie wyobrażam sobie też odłożyć go gdzieś, żeby nie był z nami. No i teraz nie wiem w czym go posadzić? Czy krzesełka do karmienia nadają się już dla takich dzieci?
Tu swietnie sprawdzi sie chustaWeridiana lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Mamuśki z doświadczeniem. Mam pytanie odnośnie wcześniejszego rozszerzania diety.
Załóżmy, że chcę rozszerzać po 4 miesiącu, a dziecko nie umie jeść z łyżeczki to mam czekać, aż zaniknie odruch wypychania językiem, czy podaję po 1-2 łyżeczki dziennie i tak się dziecko uczy jeść??
Nie podawaj łyżeczką, bo się zadławi. Musisz poczekać, mała jest nie gotowa, może się zadławić jedzeniem jak wsadzisz jej na siłę.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A my zaczynaliśmy z łyżeczka.Pierwsze dni plucie A jak po 3-4dniach się rozkrecil to teraz zjada cały słoiczek i zaciąga z łyżeczki.Ja uważam że trzeba próbować.Znasz swoje dziecko i ono samo Ci pokaże czy chce czy nie.
niecierpliwa, Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ofka wrote:Kukuruku to jest nowe cudo z masy kakaooooweeej...jakos tak to lecialo;))
Kukuruku gacie z drutu! Sratatata Kukuruku gacie z drutu!
Srutututu gacie z drutu
A na koniec
Aaaaa gaciochy z drucioka heheheeheh
magda sz, 5ylwia, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość
-
hejka... Mam okropny bol plecow. Spalam bite 12h i zamiast czuc sie jak mlody bog to czuje sie jak gowno. Mala to jakas masakra... Wczoraj caly dzien na raczkach - drzemala tylko w chuscie. Jedynie na spacerze dluzej pospala a tak to nie mogla sie wyciszyc. I caly czas piastki w buzi i marudzenie. I od rana to samo...placz i piastki. Teraz padla mi na kolankach.
U mnie niestety cukier nadal krolujeslaba ta moja silna wola
Milego dnia i udanego spotkania (nadal zazdraszczam). -
Migotka - ja już mam od 1,5 tygodnia ten śpiworek, bardzo mi się sprawdza. Oprócz tego, że nie grzeje mi się dziecko w samochodzie w kombinezonie, tylko przekładam je do gondoli, to dobre jest też na szybkie zakupy - wchodzę do Lidla, rozpinam śpiworek, biorę parę produktów i heja. Gdybym miała rozpinać i zapinać kombinezon to bym się umordowała.
Lys - z tego co wiem to póki dziecko nie siedzi najlepsza jest chusta, dopiero dla siedzącego nosidło. Jeśli Lily ma asymetrię i jest leniuszkiem ćwiczeniowym to bym nie ryzykowała we wsadzanie małej do nosidła (wisiadła).
Agata - też myślałam o Wigilii. My mamy do zaliczenia aż 2, więc będzie ciekawie. Jak będzie spał, to będzie w gondoli - nie będę go budzić specjalnie. A jak będzie aktywny to na rączkach, raz u mnie, raz u babci etc.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.