X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz napisze Wam jaka akcja.
    Młody wstał o 3, więc przewijanie, cyc i tak sobie siedzimy. Mała przychodzi zawsze do nas i pilnuje. Nagle słyszę jakiś trzask na klatce schodowej. Myślę sobie: albo śmieciak z czternastki znowu grzebie przy zaworach, albo laska z dziewiątki zabalowała i się turla po klatce.

No i tak pisze do Was po 3 i nagle dźwięk jakby ktoś zwolnił hamulec w wózku. Myślę sobie pijaki znowu są na klatce, już nie raz ktoś ukradł mi coś ze stelaża. Pies się zerwał i szczeknęła to ją przytrzymałam, bo mały zasnął.

A tu dźwięk jakby zamek i szelest folii przeciwdeszowej na gondolę.

Odłożyłam go do łóżka idę do drzwi, a tam ciemno. Dźwięki dziwne, jakby ktoś wózkiem jechał z hamulcem. Budze męża i mówię że ktoś jest na klatce. Obserwujemy a tam ciemno, a słychać że ktoś łazi. M mówi łapie za klamki! Dzwon na policję!

No i dzwonie i proszę o patrol, bo gdyby to był sąsiad to zapaliłby światła, a że bezdomni łazili nie raz (jednego chyba miałam raz w mieszkaniu, bo mój mąż też mówi że kogoś widział, więc takiego samego snu mieć nie mogliśmy. Oboje się przebudziliśmy i widzieliśmy kogoś kto stał nad nami i patrzał), to nie będę wychodzić... Psa jeszcze nie mieliśmy i drzwi nie zamknęliśmy na noc :/ raz nam się zdarzyło i takie atrakcje.

No i czekam na patrol, M przy drzwiach, w końcu mówi, że to chyba sąsiadka.

Wziął psa, ja jeszcze próbowałam odmówić patrol, ale już byli, sprawdzili piętro, wyszłam i patrzę, a ta stara rura wychodzi w wałkach na bani, w szlafroku z małą latareczką z komórki!!!!! Mówię do patrolu że to ja dzwoniłam, bo się boję, że znowu bezdomni chodzą, a do starej rury mówię:na litość boską niech pani światło chociaż zapali!!!! Tyle razy chodzili i kradli albo spali na schodach, a pani nie dość że hałas robi, to po ciemku, pies dostaje histerii, dziecko mi się budzi, co pani wyprawia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:58

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuruku jest chrupiace w szkole w lesie i na łące..... I te naklejki caly barek obklejony i regal od boku zeby za bardzo widac nie bylo ehhh najlepsze wafelki ever
    Czesc wam nocka spoko mlody obudzil sie o 5.30 i oczy jak 5 zl ooooo nie matka wziela na klate smok do dziuba i utulila do 7
    Czy wasze dzieci tez sie czasami wzdrygaja?
    Wczoraj po raz pierwszy na przewijaku mlody lapal sie za stopy juz lapanie za kolanka to za malo i reaguje na swoje imie :-) T wczoraj go musztrowal hihi

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja zgadzam sie z Psioszka, nie kazde dziecko od razu pieknie je z lyczeki, dziecko musi sie z nia najpierw zapoznac, nauczyc. Z zadlawieniem tez od razu bym nie przesadzala, bo przeciez podaje sie taka papke i nie dajesz od razu calej lyzeczki, tylko na sam czubek i obserwujesz reakcje dziecka. Zdecydowana wiekszosc dzieci przy pierwszym, a nawet, drugim czy trzecim razie bedzie wypychac jezykiem. Znasz swoje dziecko i na pewno bedziesz wiedziec czy wypluwa, wypycha z jednoczesnym zainteresowaniem nowym smakiem czy po'prostu jej nie smakuje. My odkad Julka sie urodzila podajemy jej kropelki lyzeczka i ladnie z niej pije, teraz jak dostaje latopic widzi lyzeczke to az sie trzesie.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja mialam taka faze jak wczoraj dzwonil domofon ze ulotki, zwykle wpuszczam- niech zarobia...no ale bab miala glos dziwny..chyba to byla baba. Jak ja wpiscilam to nasluchiwalam z mala z 2p. Czy ona na pewno wrzuca ulotki czy piluje zabezpieczenie rowerowe do ktorego przyczepiony jest stelaz.. jak wyszla to pobieglam z mala na dol sprawdzic czy wozek stoi. Maja czesto sie budzi przez domofony, ludzie schodza jakby mieki kopyta zamiast nog..babka nademna ma parkinsona i kilkanascie razy dziennie leca talerze itp..no o tv tak glosno chodzi ze nie musze swojego wlaczac dlatego wlasnie chce mieszkac w domu... Zajoba mozna dostac przez sasiadow. Mysza moze niech maz bierze na noc wozek do domu? Moj jak z pracy wraca to wnosi, szkoda by bylo jakby ukradli.

My jeszcze lezymy, wczoraj wieczor byl okropny i malutka zmeczona pewnie. Poki spi to zjem sniadanko i zbieram sie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kp czy smoczki do butelek macie że średnim przepływem czy jeszcze wolny?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki z 3 dziurkami powyzej 3m. Ale Maja przez zeby jest poklocona ze smokiem

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondolę mam w domu. Ani razu nie zostawiłam, tylko stelaż, bo raz na schodach do garażu było nasrane i to nie psia kupa...
    Od tamtego czasu M rano znosi, a po 18 mi wnosi mi stelaż, bo jakby ktoś łaził tak jak dzisiaj o 3 to mała od razu leci do drzwi. U nas trochę mało miejsca na cały wózek. Teraz ze dwa razy miałam, bo mi mały spał w gondoli, zaczął się wybudzać, to wzięłam cały wózek i jeździłam po chałupie robiąc obiad hehehehe
    Może jak wywiozę kosz Mojżesza do teściów do piwnicy, to będzie miejsce na wózek i będę go miała w domu. Chociaż schodze na dwa razy, bo z psem i wózkiem nie zejde i nie wejdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:19

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś rekord. Zjadł o 20:30 wzbudził się po 23 ale nie chciał jeść. Potem dopiero o 3:30 na jedzenie. A od 5:20 juz kupa i gadanie. Wzięłam do siebie. Do tej pory juz 4 kupy. Zastanawiam się czy zwiększona ilość kup to po szczepionkę na rota? Kupy sa jak zwykle, nie jest to biegunka.

Zazdroszczę spotkania :)

My dziś na Mazury jedziemy.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tommie tippe i dr Browns szeroką. Teraz nie wiem jaki smoczek? Ten sam? Czy już ten średni...

Laura Ty Kochana używsz ziajki do kąpieli z tego co pamiętam? Jak się sprawdza?
    Robię zamówienie w Gemini i chcę wypróbować.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja uzywałam ziajki i byłam zadowolona, ostatnio nie było i wziełam johnsona i nie jestem zadowolona, musze zakupic, otworki w brownsie nie sa duze wiec smialo mozesz dac juz level2:)

mały usnał na rekach, spróbuje go przełozyc i pojde sie ogarnac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    psioszka słoiczki sama robilaS czy te kupne? te kupne sa chyba taki rzadkie, dzis mu przetre i zobaczymy:)

Ja kupuję nie robię sama bo nie mam możliwości.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś używa d vitumz pompką

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mój dziś rekord. Zjadł o 20:30 wzbudził się po 23 ale nie chciał jeść. Potem dopiero o 3:30 na jedzenie. A od 5:20 juz kupa i gadanie. Wzięłam do siebie. Do tej pory juz 4 kupy. Zastanawiam się czy zwiększona ilość kup to po szczepionkę na rota? Kupy sa jak zwykle, nie jest to biegunka.

Zazdroszczę spotkania :)

My dziś na Mazury jedziemy.

Tak, po szczepionce na rota może być więcej kup.

Zetka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    odkryłam nową pasję. Nonogramy :-)

az wygooglowalam co to :)

mloda dzis wrocila na dobre tory , zasnela o 22.00 do 8.00 zjadla i spala do 10.00 teraz znow zjadla i znow spi . Niestety to oznacza ze w ciagu dnia pozniej juz guzik pospi , ewentualnie 15 min drzemki . Dobrze ze kupilam zupki chinskie to i obiad moze zjem ;-)

Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musiałam spytać wujka Google. Moja strasznie pospala.godzinę z przerwą na jedzenie. Padam...

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zmiany..zawsze spaliśmy do 9 czasami dłużej ale od po poniedziałku pobudka o 7.. Sam usypia wieczorem co jest ogromnym sukcesem :) ale jak budzi się o tej 7 to już koniec spania! A ja tak uwielbiam sobie pospać ;-) liczę, że może jeszcze mu się odmieni :)
    Dziewczyny miłego spotkania! Dajcie znać jak było :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Na SB muszę upiec tort! Przepyszny ;) jak macie jakieś doświadczenia z pysznym tortami które smakowały wszystkim i które robilyscie - dajcie przepis. Bo boje się ze ten tort Magdy mi nie Wyjdzie :P chce zrobić Rodzicom na Urodziny a mają 5 i 6 grudnia :)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kto podawal ale krazyl przepis na krem z białą czekolada a ja glupia nie zapisalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:56

Amberla lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello sierpnioweczki:-)

U nas choróbsko powoli odpuszcza. Mała niestety przyzwyczaiła sie do rączek i teraz próbuje ja odzwyczaić na nowo. Trochę w huśtawce sie próbuje, trochę w kołysce poleży i na karuzele popatrzy. Chyba czas matę edukacyjna kupić :-)

Myszko ale masz sąsiadkę. Chyba zawału bym dostała. Na szczescie mieszkam w domu jednorodzinnym wiec nie mam takich akcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:59

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po właśnie a odnoście przepisów... Macie jakiś fajny przepis na kruche ciasteczka na święta. Miałam przepis, z którego korzystałam od lat ale gdzieś mi go wcięło...

Kiedy choinkę ubieracie? My w sobotę sie za to bierzemy. Dom juz prawie wysprzątany. Firany i zasłony juz poprawne i okna pomyte. Z całego domu została mi jeszcze łazienka do posprzątania generalnie i finito :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 2591 2592 2593 2594 2595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ