X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz napisze Wam jaka akcja.
    Młody wstał o 3, więc przewijanie, cyc i tak sobie siedzimy. Mała przychodzi zawsze do nas i pilnuje. Nagle słyszę jakiś trzask na klatce schodowej. Myślę sobie: albo śmieciak z czternastki znowu grzebie przy zaworach, albo laska z dziewiątki zabalowała i się turla po klatce.

No i tak pisze do Was po 3 i nagle dźwięk jakby ktoś zwolnił hamulec w wózku. Myślę sobie pijaki znowu są na klatce, już nie raz ktoś ukradł mi coś ze stelaża. Pies się zerwał i szczeknęła to ją przytrzymałam, bo mały zasnął.

A tu dźwięk jakby zamek i szelest folii przeciwdeszowej na gondolę.

Odłożyłam go do łóżka idę do drzwi, a tam ciemno. Dźwięki dziwne, jakby ktoś wózkiem jechał z hamulcem. Budze męża i mówię że ktoś jest na klatce. Obserwujemy a tam ciemno, a słychać że ktoś łazi. M mówi łapie za klamki! Dzwon na policję!

No i dzwonie i proszę o patrol, bo gdyby to był sąsiad to zapaliłby światła, a że bezdomni łazili nie raz (jednego chyba miałam raz w mieszkaniu, bo mój mąż też mówi że kogoś widział, więc takiego samego snu mieć nie mogliśmy. Oboje się przebudziliśmy i widzieliśmy kogoś kto stał nad nami i patrzał), to nie będę wychodzić... Psa jeszcze nie mieliśmy i drzwi nie zamknęliśmy na noc :/ raz nam się zdarzyło i takie atrakcje.

No i czekam na patrol, M przy drzwiach, w końcu mówi, że to chyba sąsiadka.

Wziął psa, ja jeszcze próbowałam odmówić patrol, ale już byli, sprawdzili piętro, wyszłam i patrzę, a ta stara rura wychodzi w wałkach na bani, w szlafroku z małą latareczką z komórki!!!!! Mówię do patrolu że to ja dzwoniłam, bo się boję, że znowu bezdomni chodzą, a do starej rury mówię:na litość boską niech pani światło chociaż zapali!!!! Tyle razy chodzili i kradli albo spali na schodach, a pani nie dość że hałas robi, to po ciemku, pies dostaje histerii, dziecko mi się budzi, co pani wyprawia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:58

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuruku jest chrupiace w szkole w lesie i na łące..... I te naklejki caly barek obklejony i regal od boku zeby za bardzo widac nie bylo ehhh najlepsze wafelki ever
    Czesc wam nocka spoko mlody obudzil sie o 5.30 i oczy jak 5 zl ooooo nie matka wziela na klate smok do dziuba i utulila do 7
    Czy wasze dzieci tez sie czasami wzdrygaja?
    Wczoraj po raz pierwszy na przewijaku mlody lapal sie za stopy juz lapanie za kolanka to za malo i reaguje na swoje imie :-) T wczoraj go musztrowal hihi

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja zgadzam sie z Psioszka, nie kazde dziecko od razu pieknie je z lyczeki, dziecko musi sie z nia najpierw zapoznac, nauczyc. Z zadlawieniem tez od razu bym nie przesadzala, bo przeciez podaje sie taka papke i nie dajesz od razu calej lyzeczki, tylko na sam czubek i obserwujesz reakcje dziecka. Zdecydowana wiekszosc dzieci przy pierwszym, a nawet, drugim czy trzecim razie bedzie wypychac jezykiem. Znasz swoje dziecko i na pewno bedziesz wiedziec czy wypluwa, wypycha z jednoczesnym zainteresowaniem nowym smakiem czy po'prostu jej nie smakuje. My odkad Julka sie urodzila podajemy jej kropelki lyzeczka i ladnie z niej pije, teraz jak dostaje latopic widzi lyzeczke to az sie trzesie.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja mialam taka faze jak wczoraj dzwonil domofon ze ulotki, zwykle wpuszczam- niech zarobia...no ale bab miala glos dziwny..chyba to byla baba. Jak ja wpiscilam to nasluchiwalam z mala z 2p. Czy ona na pewno wrzuca ulotki czy piluje zabezpieczenie rowerowe do ktorego przyczepiony jest stelaz.. jak wyszla to pobieglam z mala na dol sprawdzic czy wozek stoi. Maja czesto sie budzi przez domofony, ludzie schodza jakby mieki kopyta zamiast nog..babka nademna ma parkinsona i kilkanascie razy dziennie leca talerze itp..no o tv tak glosno chodzi ze nie musze swojego wlaczac dlatego wlasnie chce mieszkac w domu... Zajoba mozna dostac przez sasiadow. Mysza moze niech maz bierze na noc wozek do domu? Moj jak z pracy wraca to wnosi, szkoda by bylo jakby ukradli.

My jeszcze lezymy, wczoraj wieczor byl okropny i malutka zmeczona pewnie. Poki spi to zjem sniadanko i zbieram sie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kp czy smoczki do butelek macie że średnim przepływem czy jeszcze wolny?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki z 3 dziurkami powyzej 3m. Ale Maja przez zeby jest poklocona ze smokiem

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondolę mam w domu. Ani razu nie zostawiłam, tylko stelaż, bo raz na schodach do garażu było nasrane i to nie psia kupa...
    Od tamtego czasu M rano znosi, a po 18 mi wnosi mi stelaż, bo jakby ktoś łaził tak jak dzisiaj o 3 to mała od razu leci do drzwi. U nas trochę mało miejsca na cały wózek. Teraz ze dwa razy miałam, bo mi mały spał w gondoli, zaczął się wybudzać, to wzięłam cały wózek i jeździłam po chałupie robiąc obiad hehehehe
    Może jak wywiozę kosz Mojżesza do teściów do piwnicy, to będzie miejsce na wózek i będę go miała w domu. Chociaż schodze na dwa razy, bo z psem i wózkiem nie zejde i nie wejdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:19

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś rekord. Zjadł o 20:30 wzbudził się po 23 ale nie chciał jeść. Potem dopiero o 3:30 na jedzenie. A od 5:20 juz kupa i gadanie. Wzięłam do siebie. Do tej pory juz 4 kupy. Zastanawiam się czy zwiększona ilość kup to po szczepionkę na rota? Kupy sa jak zwykle, nie jest to biegunka.

Zazdroszczę spotkania :)

My dziś na Mazury jedziemy.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tommie tippe i dr Browns szeroką. Teraz nie wiem jaki smoczek? Ten sam? Czy już ten średni...

Laura Ty Kochana używsz ziajki do kąpieli z tego co pamiętam? Jak się sprawdza?
    Robię zamówienie w Gemini i chcę wypróbować.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja uzywałam ziajki i byłam zadowolona, ostatnio nie było i wziełam johnsona i nie jestem zadowolona, musze zakupic, otworki w brownsie nie sa duze wiec smialo mozesz dac juz level2:)

mały usnał na rekach, spróbuje go przełozyc i pojde sie ogarnac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    psioszka słoiczki sama robilaS czy te kupne? te kupne sa chyba taki rzadkie, dzis mu przetre i zobaczymy:)

Ja kupuję nie robię sama bo nie mam możliwości.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś używa d vitumz pompką

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mój dziś rekord. Zjadł o 20:30 wzbudził się po 23 ale nie chciał jeść. Potem dopiero o 3:30 na jedzenie. A od 5:20 juz kupa i gadanie. Wzięłam do siebie. Do tej pory juz 4 kupy. Zastanawiam się czy zwiększona ilość kup to po szczepionkę na rota? Kupy sa jak zwykle, nie jest to biegunka.

Zazdroszczę spotkania :)

My dziś na Mazury jedziemy.

Tak, po szczepionce na rota może być więcej kup.

Zetka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    odkryłam nową pasję. Nonogramy :-)

az wygooglowalam co to :)

mloda dzis wrocila na dobre tory , zasnela o 22.00 do 8.00 zjadla i spala do 10.00 teraz znow zjadla i znow spi . Niestety to oznacza ze w ciagu dnia pozniej juz guzik pospi , ewentualnie 15 min drzemki . Dobrze ze kupilam zupki chinskie to i obiad moze zjem ;-)

Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musiałam spytać wujka Google. Moja strasznie pospala.godzinę z przerwą na jedzenie. Padam...

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zmiany..zawsze spaliśmy do 9 czasami dłużej ale od po poniedziałku pobudka o 7.. Sam usypia wieczorem co jest ogromnym sukcesem :) ale jak budzi się o tej 7 to już koniec spania! A ja tak uwielbiam sobie pospać ;-) liczę, że może jeszcze mu się odmieni :)
    Dziewczyny miłego spotkania! Dajcie znać jak było :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Na SB muszę upiec tort! Przepyszny ;) jak macie jakieś doświadczenia z pysznym tortami które smakowały wszystkim i które robilyscie - dajcie przepis. Bo boje się ze ten tort Magdy mi nie Wyjdzie :P chce zrobić Rodzicom na Urodziny a mają 5 i 6 grudnia :)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kto podawal ale krazyl przepis na krem z białą czekolada a ja glupia nie zapisalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:56

Amberla lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello sierpnioweczki:-)

U nas choróbsko powoli odpuszcza. Mała niestety przyzwyczaiła sie do rączek i teraz próbuje ja odzwyczaić na nowo. Trochę w huśtawce sie próbuje, trochę w kołysce poleży i na karuzele popatrzy. Chyba czas matę edukacyjna kupić :-)

Myszko ale masz sąsiadkę. Chyba zawału bym dostała. Na szczescie mieszkam w domu jednorodzinnym wiec nie mam takich akcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:59

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po właśnie a odnoście przepisów... Macie jakiś fajny przepis na kruche ciasteczka na święta. Miałam przepis, z którego korzystałam od lat ale gdzieś mi go wcięło...

Kiedy choinkę ubieracie? My w sobotę sie za to bierzemy. Dom juz prawie wysprzątany. Firany i zasłony juz poprawne i okna pomyte. Z całego domu została mi jeszcze łazienka do posprzątania generalnie i finito :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 2591 2592 2593 2594 2595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ