X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś pytała ile waży moja mała skoro 12 godzin nie je :P dzis się ważyłyśmy u kardiologa i ma 6150

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki z doświadczeniem. Mam pytanie odnośnie wcześniejszego rozszerzania diety.
    Załóżmy, że chcę rozszerzać po 4 miesiącu, a dziecko nie umie jeść z łyżeczki to mam czekać, aż zaniknie odruch wypychania językiem, czy podaję po 1-2 łyżeczki dziennie i tak się dziecko uczy jeść??

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I drugie pytanie jakie nosidła miękkie można rozważyć do zakupu oprócz nosidła Tula? Cena nie ma znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 21:22

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam takie pytanko, jak zamierzacie zorganizować się z dzieckiem w Wigilię? Chodzi mi o to, że fajnie by było jakbyśmy mogli usiąść wszyscy razem przy stole, ale z dzieckiem na rękach, może być trudno coś zjeść, pytanie też, czy Młody da posiedzieć... Nie wyobrażam sobie też odłożyć go gdzieś, żeby nie był z nami. No i teraz nie wiem w czym go posadzić? Czy krzesełka do karmienia nadają się już dla takich dzieci?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszesz Lys:) kubki smakowe są u dzieci dookoła ust. Wiec ono czuje smak. Na początku wysycha łyżeczkę, dlatego pierwsze dni daje się dwie-3 łyżeczki. Potem się stopniowo zwiększa. Ale ostrzegam nie podawajcie całego słoiczka marchwi tylko urozmaicic potem ziemniaczkiem, bo może powodować zaparcia. Pamiętam pierwsze łyżeczki z Paula - marchew była Wszędzie a najmniej w buzi ;)

lys, Weridiana, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, ja mam takie pytanko, jak zamierzacie zorganizować się z dzieckiem w Wigilię? Chodzi mi o to, że fajnie by było jakbyśmy mogli usiąść wszyscy razem przy stole, ale z dzieckiem na rękach, może być trudno coś zjeść, pytanie też, czy Młody da posiedzieć... Nie wyobrażam sobie też odłożyć go gdzieś, żeby nie był z nami. No i teraz nie wiem w czym go posadzić? Czy krzesełka do karmienia nadają się już dla takich dzieci?
    Moja Będzie w leżaczku Tiny Love :) na środkowym pollezacym :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla też mam ten leżaczek, no ale nie będzie widział nic z pozycji podłogi, chyba, że na jakimś stole go ustawię ;-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    I drugie pytanie jakie nosidła miękkie można rozważyć do zakupu oprócz nosidła Tula? Cena nie ma znaczenia.
    Bondolino

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jutrzejszego zlotu czarownic to widzę że obok Saskiego jest knajpka Der Elephant jest pro baby.

Maja też się wybudza z płaczem, właśnie tatuś ją nosi bo cyca nie chce tylko płacze :( albo skok albo zęby...dziwne żeby u tylu z nas był ten problem.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja myślę że w bujaczku będzie a tak to rączki na zmianę u wszystkich. Maja to cygańskie dziecko i nie płacze u "obcych" dla niej ludzi chociaż tyle.

Weridiana lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys zastanawiasz się nad wcześniejszym rozszerzeniem diety?

U nas dzisiaj 3 kupy i zauważyłam parę mikro kropeczek krwi :-/

Zjadłam dzisiaj czekoladę karmelove :-) fuck yeah! :-D

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a044b41e9e2.jpg

Agaata, niecierpliwa, lys, Ewa123, 0na88, Katarka, Zetka, Weridiana, mamasia, Laura, witaminkab, magda sz, 5ylwia, Amberla, Neyla, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Propozycja tej wczorajszej lekarki była taka, żeby zacząć rozszerzać w połowie stycznia jak Młody będzie miał 5 miesięcy - zacząć od warzyw nawet co drugi dzień. Generalnie nie jestem tym jakaś zachwycona, doszłam do wniosku, że zobaczę jak się będzie rozwijał i jak róśł i w styczniu podejmę decyzję. Jeśli będę widziała, że mało waży i jest ryzyko np. niedokrwistości to pewnie nie będę miała wyjścia, ale jeśli będzie wszystko ok, to dam spokój i zaczekam do lutego.
    Niecierpliwa, a Ty jak planujesz?

Agata ja przyjmuje stanowisko chcem a bojem siem :P 11 grudnia mamy szczepienie, pogadam z lekarka jak ona to widzi.

Julka juz 2 raz sie wybudzila i 3 proba uspienia, nawet szybka akcja cycek nie pomaga. Ciekawa noc sie zapowiada

• apaczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to ja mam granatowo-biały wózek na białym stelażu :-) tak w temacie jutrzejszego spotkania

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Lys zastanawiasz się nad wcześniejszym rozszerzeniem diety?

U nas dzisiaj 3 kupy i zauważyłam parę mikro kropeczek krwi :-/

Zjadłam dzisiaj czekoladę karmelove :-) fuck yeah! :-D

Tak, zastanawiam się. Z tym że muszę zgłębić temat, i poczytać co można podawać, co jednocześnie nie powoduje zaparć.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sięęęęę !

Kurna powiem Wam ze do tego rozszerzania jedzenia to sie nie ma co spieszyc, dzisiaj jedna wielka porażka, małemu nie smakowało, aż się obczepywał jak bym mu jakąś trutkę podawała, wiem że to pierwszy raz ale całkiem to nie poszło, a i jutro nie będe blendowac bo blender nie daje rady takim małym ilościom jak ja goruje tylko przetrę przez sitko to będzie jak gęsty sok, może tak będzie lepiej przemielał jęzorem

Aaa nie napisałam najważniejszego, jak już myślałam ze przełknął to się zerzygał razem z mlekiem, chyba mu stanęło w gardle

ide poczytac co tam u Was:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też to brednie co dziś usłyszałam. A mam podobno jedna z najlepszych pediatrow w Trójmieście.
    Ona jest trochę nakręcona na siatki centylowe i uważa że skoro był na 50 centylu a spadł na 25 to źle.
    Wiem ze jak zacznie jeść marchewkę to może jeść mniej mleka i dlatego między innymi jeszcze podawać nie chce. Planowałam jak skończy 6mcy.
    Dla mnie ten przyrost tez jest ok, na naszym etapie to minimum 17g na dobę czyli jakieś 120g na tydzień. Ehhhh wkurwa mam tylko.
    Niepokoi mnie natomiast to ze on bardzo słabo śpi. W dzień tylko z cyckiem, ostatnie noce tez lipa. No ale poobserwuje i zobaczę.
    Pokazałam dziś kupę i ona powiedziała ze to są bardzo małe ilości śluzu, żeby tym się nie przejmować i Michał dostał druga dawkę przeciwko rota. Teraz za 3 tyg 6w1 i pneumo, potem meningokoki.

Niecierpliwa, ciężko z tym zdjęciem bo to trwa chwileczkę i nie jest fioletowe tylko taka leciutko ciemniejsza ta skóra niż normalnie. Wydaje mi się ze koloryzuje (mam nadzieję) ale wole to sprawdzić. Ciekawe jakie terminy będą. Nie wiem nawet czy na zdj to będzie widoczne. Spróbuję jak się pojawi może się uda.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, z tym wybudzaniem płaczem mój przed chwila tak miał. Zdarzyło się już kilka razy. Wydaje mi się ze to mu się coś śni (świat bez cyckow jak to Madzia kiedyś napisala) :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka, ja bym wróciła, ale jak uważasz ;-)

Wróciłam, hihi :P Zjadłam tosty z szynką i serem :P

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys na grupie chustowej na fb polecają też Womar Eco 360 czy coś takiego, przestrzegają przed Baby Bjornem że to wisiadło.
    Tu jest fajnie to narysowane do wieku
    http://mamolada.blog.pl/2015/07/17/5pytando-nicminiewisi/

lys lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2588 2589 2590 2591 2592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ