Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję wszystkie zabawki i piorę maskotki, jak maskotka jest z pozytywką to pryskam sprayem do dezynfekcji zabawek, to jest Milton z Tesco, ale jak dla mnie to on śmierdzi i ostatnio jak popryskałam to dwa tygodnie wietrzyłam zanim dałam Hubertowi.

Niecierpliwa, dziecko powinno oswajać się z bakteriami to prawda, ale wiesz... te zabawki najpierw są szyte gdzieś w Indiach albo Kambodży w fabrykach, później składowane tam w magazynie, później ładowane do ciężarówek i przewożone do portu, później pakowane do kontenerów i płyną do Europy, później przeładowywane w porcie do ciężarówki i jadą do magazynu, z magazynu władowywane na kolejną ciężarówkę i jadą do sklepu... Także droga jest długa i ja jestem jednak za dokładną dezynfekcją...

No jeszcze a agencjach celnych zapomniałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:09

Paula_071, magda sz, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz się upiłam odkąd mam małą, dopóki mi nie zeszło jadła mleczko z zamrożonych zapasów, a ja chyba 2x odciągnęłam i wylałam. Są takie przeliczniki w necie, gdzie można sprawdzić, ile się trzyma alkohol we krwi, trzeba podać swoją wagę i płeć i ile czego się wypiło. A czasem mi się zdarza wypić pół słabego piwa albo małą lampkę wina do obiadu i wtedy normalnie karmię, to są jednak śladowe ilości.

Co do zabawek, to piorę. Nie chodzi o bakterie, ale tak jak z ubrankami - o spranie tych środków chemicznych, którymi oni to pryskają, żeby nie zapleśniało na statku z Chin. Tak słyszałam, że pryskają. Jednego misia nie wyprałam, bo się boję, że się zepsuje i mam dylemat, co z tym zrobić.

Dzięki za miłe słowa o małej i o kuchni. Co do małej to się zgadzam :) a co do kuchni, to też mi się podoba, choć nie wiem, czy ta, którą mamy nie podoba mi się bardziej - jest bardziej kolorowa.

O, tu nie wyszło dziecko, ale wyszła trochę kuchnia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c58db1be0d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:07

Paula_071, małaMyszka, mamasia, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona, fajny kolor! ja teraz tez mam biała na wysoki połysk ale mam seledynowe płytki na scianie i do tego fuksjowe dodatki:) zawsze możesz dodać kolorowe dodatki:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka sto lat spełnienia marzeń spokoju zero problemów z Prezesem i pogody ducha w każdej chwili.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mamy jeszcze czerwoną lodówkę, która z nami idzie do nowego mieszkania i planuję jeszcze czerwone stołki barowe. Poza tym jak zaczniemy karmić małą ludzkim jedzeniem, to wszystko i tak będzie pewnie w kolorowe ciapki ;)

małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gdzie ten zjazd? Kraków czy Częstochowa

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka Najlepszego!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka skoro najlepszy prezent urodzinowy już masz to życzę jeszcze więcej radości z synka, stałych pór spania no i dużo energii dla Cibie :) żebyś miała siłę latać za Leonkiem :*

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ;-)
    Psioszka wszystkiego najlepszego !!!
    My juz po kontroli słuchu, wszystko w porządku na szczęscie. Tyle, że przez poranną wizytę cały dzień nam się poprzestawiał ;-/

Lady Savage, aaaaga, małaMyszka, 0na88, mamasia, Martucha86, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga, Gianna, zetka, euforia, kasiulek - zlot w Trójmieście?

aaaaga, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się, wczoraj udało się zasnąć małej po 3 pobudkach bez płaczu uff ale dziś od 9 cyrki bo nie chciała jeść bo zęby bolały, ledwo dotknęła sutka i już płacz. Teraz godzinę ją usypiałam ale kutwa jak zwykle przygody z sąsiadami- jeden mył klatkę i walił z szczebelki, stara z góry tv na cały regulator, a za oknem ocieplają tą okropną szkołę i napieprzają czym popadnie, całą noc wymieniali okna....po tym jak położyli styropian na jednej ścianie to są mózgi..
    No i co mi dziecko zasnęło to jakiś hałas i się budziła, włączyłam jej suszarę z telefonu na maxa i śpi.

No i musze jechac do zusu z moim świadectwem pracy :/ bo inaczej mi nie wypłacą pensji, zczaiłam się bo za listopad nie dostałam (do 30.10 miałam umowę.

Lenia dzisiaj mam a mąż zażyczył sobie żebym uprała mu wszystkie białe koszule, plecak który wczoraj upierdolił jogurtem...kupiła jakiś pasek w pasmanterii i obiad. I co jeszcze frytki może do tego. W pracy zawsze cieszyłam się że piątunio a teraz piątunio dzień jak każdy inny :) to se ponarzekałam.

Ainer u mnie poszedł splash cichacz i tak sobie siedziałam z małą puszczałam jej animacje zadowolona, nagle czuje że mokro mi w brzuch, no więc dalej można sobie wyobrazić. Dobrze że wczoraj jak wracałam ze zlotu to zahaczyłam o rosmana i kupiłam mydełko beckham.

małaMyszka, ainer85, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona czarownice jesteśmy :) My o Tobie a Ty o nas :) super kuchnia a córeczka boska! Nie bój się wózka, początki ciężkie ale po kilku spacerach jest ok, ja znosiłam wózek z 2 piętra 3 tyg po porodzie teraz to jestem tak wprawiona w bojach że bice mam, ale i tak za każdym razem jak idziemy na spacer to słabo mi że muszę znieść małą w gondoli.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa nie.... gałęzie nad moim oknem ścinają piłą spalinową.....

Sory że tak klne ale brak mi innych słów na tą złośliwość losu.

Edit: fakt że w domu nie mam nic słodkiego potęguje moją złość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:23

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz słodkiego bobasa :P

Lady Savage, lys, 0na88, małaMyszka, Katarka, Neyla, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za Krakowem i Czestochową, :P z Bytomia (tam mieszka moja mama) mam blisko do Częstochowy, a w Krakowie też mam rodzinę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja mam plyn do dezynfekcji zabawek z nuka, ale pachnie tak jak te do mycia szyb i jakos mnie nie przekonuje, zeby psikac nim zabawek.

Odebralam wyniki panelu, wszedzie 0, a ige calkowite <1,5

Agaata, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurwa nie.... gałęzie nad moim oknem ścinają piłą spalinową.....

Sory że tak klne ale brak mi innych słów na tą złośliwość losu.

Edit: fakt że w domu nie mam nic słodkiego potęguje moją złość

U mnie wczoraj scinali caly dzien. Dzisiaj przyjechal traktor-tartak i jest wiekszy jeszcze halas bo miela te wszystkie galezie. Mojego cale szczescie to nie rusza. A budzi go moje skrzypiace kolano;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahaha :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96d05b1d7b96.jpg
    A tymczasem mykamy na spacerek <3
    Pogoda piekna jak na grudzien :P

niecierpliwa, Laura, Hermiona, lys, Paula_071, 0na88, witaminkab, małaMyszka, Martucha86, Neyla, 5ylwia, Weridiana, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur*a stanelo mi serce, jedziemy z mala do rodzicow na weeken i centralnie przed maska spadla na ziemie jebitna galez z drzewa

• apaczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas znów była ciekawa noc :-/ Natalka budziła się, dostawała pierś, chwilkę possała i płacz. I tak kilka razy. Nie wiem o co chodzi. W dzień to samo. Łapki pcha do buzi, ślini się. Zęby? Ja miałam dopiero koło roku ale u męża w rodzinie dzieci ząbkują szybciej. Dzisiaj kupię Dentinox i zobaczymy. Echhh

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2603 2604 2605 2606 2607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ