X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję wszystkie zabawki i piorę maskotki, jak maskotka jest z pozytywką to pryskam sprayem do dezynfekcji zabawek, to jest Milton z Tesco, ale jak dla mnie to on śmierdzi i ostatnio jak popryskałam to dwa tygodnie wietrzyłam zanim dałam Hubertowi.

Niecierpliwa, dziecko powinno oswajać się z bakteriami to prawda, ale wiesz... te zabawki najpierw są szyte gdzieś w Indiach albo Kambodży w fabrykach, później składowane tam w magazynie, później ładowane do ciężarówek i przewożone do portu, później pakowane do kontenerów i płyną do Europy, później przeładowywane w porcie do ciężarówki i jadą do magazynu, z magazynu władowywane na kolejną ciężarówkę i jadą do sklepu... Także droga jest długa i ja jestem jednak za dokładną dezynfekcją...

No jeszcze a agencjach celnych zapomniałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:09

Paula_071, magda sz, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz się upiłam odkąd mam małą, dopóki mi nie zeszło jadła mleczko z zamrożonych zapasów, a ja chyba 2x odciągnęłam i wylałam. Są takie przeliczniki w necie, gdzie można sprawdzić, ile się trzyma alkohol we krwi, trzeba podać swoją wagę i płeć i ile czego się wypiło. A czasem mi się zdarza wypić pół słabego piwa albo małą lampkę wina do obiadu i wtedy normalnie karmię, to są jednak śladowe ilości.

Co do zabawek, to piorę. Nie chodzi o bakterie, ale tak jak z ubrankami - o spranie tych środków chemicznych, którymi oni to pryskają, żeby nie zapleśniało na statku z Chin. Tak słyszałam, że pryskają. Jednego misia nie wyprałam, bo się boję, że się zepsuje i mam dylemat, co z tym zrobić.

Dzięki za miłe słowa o małej i o kuchni. Co do małej to się zgadzam :) a co do kuchni, to też mi się podoba, choć nie wiem, czy ta, którą mamy nie podoba mi się bardziej - jest bardziej kolorowa.

O, tu nie wyszło dziecko, ale wyszła trochę kuchnia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c58db1be0d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:07

Paula_071, małaMyszka, mamasia, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona, fajny kolor! ja teraz tez mam biała na wysoki połysk ale mam seledynowe płytki na scianie i do tego fuksjowe dodatki:) zawsze możesz dodać kolorowe dodatki:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka sto lat spełnienia marzeń spokoju zero problemów z Prezesem i pogody ducha w każdej chwili.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mamy jeszcze czerwoną lodówkę, która z nami idzie do nowego mieszkania i planuję jeszcze czerwone stołki barowe. Poza tym jak zaczniemy karmić małą ludzkim jedzeniem, to wszystko i tak będzie pewnie w kolorowe ciapki ;)

małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gdzie ten zjazd? Kraków czy Częstochowa

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka Najlepszego!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka skoro najlepszy prezent urodzinowy już masz to życzę jeszcze więcej radości z synka, stałych pór spania no i dużo energii dla Cibie :) żebyś miała siłę latać za Leonkiem :*

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ;-)
    Psioszka wszystkiego najlepszego !!!
    My juz po kontroli słuchu, wszystko w porządku na szczęscie. Tyle, że przez poranną wizytę cały dzień nam się poprzestawiał ;-/

Lady Savage, aaaaga, małaMyszka, 0na88, mamasia, Martucha86, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga, Gianna, zetka, euforia, kasiulek - zlot w Trójmieście?

aaaaga, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się, wczoraj udało się zasnąć małej po 3 pobudkach bez płaczu uff ale dziś od 9 cyrki bo nie chciała jeść bo zęby bolały, ledwo dotknęła sutka i już płacz. Teraz godzinę ją usypiałam ale kutwa jak zwykle przygody z sąsiadami- jeden mył klatkę i walił z szczebelki, stara z góry tv na cały regulator, a za oknem ocieplają tą okropną szkołę i napieprzają czym popadnie, całą noc wymieniali okna....po tym jak położyli styropian na jednej ścianie to są mózgi..
    No i co mi dziecko zasnęło to jakiś hałas i się budziła, włączyłam jej suszarę z telefonu na maxa i śpi.

No i musze jechac do zusu z moim świadectwem pracy :/ bo inaczej mi nie wypłacą pensji, zczaiłam się bo za listopad nie dostałam (do 30.10 miałam umowę.

Lenia dzisiaj mam a mąż zażyczył sobie żebym uprała mu wszystkie białe koszule, plecak który wczoraj upierdolił jogurtem...kupiła jakiś pasek w pasmanterii i obiad. I co jeszcze frytki może do tego. W pracy zawsze cieszyłam się że piątunio a teraz piątunio dzień jak każdy inny :) to se ponarzekałam.

Ainer u mnie poszedł splash cichacz i tak sobie siedziałam z małą puszczałam jej animacje zadowolona, nagle czuje że mokro mi w brzuch, no więc dalej można sobie wyobrazić. Dobrze że wczoraj jak wracałam ze zlotu to zahaczyłam o rosmana i kupiłam mydełko beckham.

małaMyszka, ainer85, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona czarownice jesteśmy :) My o Tobie a Ty o nas :) super kuchnia a córeczka boska! Nie bój się wózka, początki ciężkie ale po kilku spacerach jest ok, ja znosiłam wózek z 2 piętra 3 tyg po porodzie teraz to jestem tak wprawiona w bojach że bice mam, ale i tak za każdym razem jak idziemy na spacer to słabo mi że muszę znieść małą w gondoli.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa nie.... gałęzie nad moim oknem ścinają piłą spalinową.....

Sory że tak klne ale brak mi innych słów na tą złośliwość losu.

Edit: fakt że w domu nie mam nic słodkiego potęguje moją złość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:23

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz słodkiego bobasa :P

Lady Savage, lys, 0na88, małaMyszka, Katarka, Neyla, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za Krakowem i Czestochową, :P z Bytomia (tam mieszka moja mama) mam blisko do Częstochowy, a w Krakowie też mam rodzinę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja mam plyn do dezynfekcji zabawek z nuka, ale pachnie tak jak te do mycia szyb i jakos mnie nie przekonuje, zeby psikac nim zabawek.

Odebralam wyniki panelu, wszedzie 0, a ige calkowite <1,5

Agaata, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurwa nie.... gałęzie nad moim oknem ścinają piłą spalinową.....

Sory że tak klne ale brak mi innych słów na tą złośliwość losu.

Edit: fakt że w domu nie mam nic słodkiego potęguje moją złość

U mnie wczoraj scinali caly dzien. Dzisiaj przyjechal traktor-tartak i jest wiekszy jeszcze halas bo miela te wszystkie galezie. Mojego cale szczescie to nie rusza. A budzi go moje skrzypiace kolano;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahaha :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96d05b1d7b96.jpg
    A tymczasem mykamy na spacerek <3
    Pogoda piekna jak na grudzien :P

niecierpliwa, Laura, Hermiona, lys, Paula_071, 0na88, witaminkab, małaMyszka, Martucha86, Neyla, 5ylwia, Weridiana, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur*a stanelo mi serce, jedziemy z mala do rodzicow na weeken i centralnie przed maska spadla na ziemie jebitna galez z drzewa

• apaczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas znów była ciekawa noc :-/ Natalka budziła się, dostawała pierś, chwilkę possała i płacz. I tak kilka razy. Nie wiem o co chodzi. W dzień to samo. Łapki pcha do buzi, ślini się. Zęby? Ja miałam dopiero koło roku ale u męża w rodzinie dzieci ząbkują szybciej. Dzisiaj kupię Dentinox i zobaczymy. Echhh

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2603 2604 2605 2606 2607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ