X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dobrze ze fałszywy alarm, gorzej, że go w ogóle wszczely.
    Manius gratulacje!
    A ja myślę że okolice 15 to dobra data :)

psioszka11, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    W sierpniu się Kochana widzimy hehehehe w jurze krakowsko-czestochowskiej
    To Ty masz cala Polske do przejechania

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdzcie jakis fajny hotel zeby znizki byly za cala grupe. I dobre sniadanko uwielbiam sniadania w hotelach...

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was nigdy :)
    Manius gratki zebkowe.
    Ofka podziwiam za odwagę ja się biję z myślami czy na roczek do Chorwacji pojechać ale ty to odważna sierpnioweczka jesteś :)
    Dziewczyny czy jest jakaś książka o rozszerzaniu diety co kiedy i jak?bo my za chwilę kończymy 5mscy i nie wiem co dawać dalej.
    U nas jak zwykle diesel poszczepienny czyli dziś płacz i wybudzanie.Dałam paracetamol może będzie git.
    Swoją drogą dziś miałam mega stracha z tą wizytą u giną dlatego żabka idź do lekarza i zapytaj bo może będzie tak jak u mnie ze źle dobrane tabsy i krwawie 3tydzien :/
    Uciekam spać.Dobranoc Siostry A no i mąż pyta kto piję na zlocie my czy oni ?!:)

Maniuś, Zetka, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Nie nadrobie Was nigdy :)
    Manius gratki zebkowe.
    Ofka podziwiam za odwagę ja się biję z myślami czy na roczek do Chorwacji pojechać ale ty to odważna sierpnioweczka jesteś :)
    Dziewczyny czy jest jakaś książka o rozszerzaniu diety co kiedy i jak?bo my za chwilę kończymy 5mscy i nie wiem co dawać dalej.
    U nas jak zwykle diesel poszczepienny czyli dziś płacz i wybudzanie.Dałam paracetamol może będzie git.
    Swoją drogą dziś miałam mega stracha z tą wizytą u giną dlatego żabka idź do lekarza i zapytaj bo może będzie tak jak u mnie ze źle dobrane tabsy i krwawie 3tydzien :/
    Uciekam spać.Dobranoc Siostry A no i mąż pyta kto piję na zlocie my czy oni ?!:)
    No wlasnie kochane z tym piciem..to ja mam prosbe. My z mezem nie pijemy, juz wspominalam ze moj maz jest alkoholikiem. Wiec zeby nie proponowac i w ogole. Jemu nawet polewac nie mozna...wezmiecie kochane pod uwage jakby doszlo do imprezki?

Zetka, Hermiona, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli o mnie chodzi to pije raczej mąż, bo ja nie piję w ogóle :-) Ale tutaj też bym wolała, żeby zachował umiar, bo w końcu z dzieckiem byśmy przyjechali :-D

Ofka, taka prośba to rzecz święta. Ja w ogóle nienawidzę, jak ktoś mi proponuje alkohol, ja mówię, "nie dziękuję" i wtedy zaczyna się nagabywanie. Kurcze, dla mnie to jest niebywałe, dlaczego komuś ma zależeć, żebym ja wypiła skoro nie mam ochoty. Uważam, że takie nagabywanie to kompletny brak taktu. Także Ofka z mojej i mojego męża strony na pewno nie będzie żadnego proponowania ;-)

lys, niecierpliwa, 0na88, Zetka, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tez mamy zęba :) ta kropka o której rano pisałam i nie była pewna czy to ząb to ząb :)
    2 mce wcześniej niż starszy. Mam nadzieję że ząbki nie będą słabe, dopiero 5ty miesiąc Michał zaczął.
    A pytałam pediatry jak dziąsła tydzień temu to mówiła ze rozpulchnione ale jeszcze daleka droga.. no strasznie daleka :)

Aha, jest kropka widoczna a obok cieniutka biała kreseczka.

Maniuś, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:54

Agaata, lys, magda sz, niecierpliwa, witaminkab, Pulpecja, 0na88, Maniuś, małaMyszka, Laura, Paula_071, Martucha86, Katarka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka gratulacje! A który wyszedł?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Zetka my byliśmy w zeszłym roku w Nicei, to był najlepszy wyjazd ever.
    W przyszłym roku też planowaliśmy jechać do Francji z małą, ale czy pojedziemy nie wiem.

Niecierpliwa wyobrażam sobie. Teraz głęboki wdech / wydech i zapominamy o stresie.

My byliśmy jakiś czas temu w Alzacji, Prowansji i na Lazurowym i w Monako i tez najlepszy wyjazd Ever :) dlatego chcieliśmy powtórzyć. W Nicei się zakochałam :) ale kurde boje się.

lys, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka gratulacje! A który wyszedł?

Lewa dolna jedynka. Może te nocki takie skopane przez ząbki.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Jeśli o mnie chodzi to pije raczej mąż, bo ja nie piję w ogóle :-) Ale tutaj też bym wolała, żeby zachował umiar, bo w końcu z dzieckiem byśmy przyjechali :-D

Ofka, taka prośba to rzecz święta. Ja w ogóle nienawidzę, jak ktoś mi proponuje alkohol, ja mówię, "nie dziękuję" i wtedy zaczyna się nagabywanie. Kurcze, dla mnie to jest niebywałe, dlaczego komuś ma zależeć, żebym ja wypiła skoro nie mam ochoty. Uważam, że takie nagabywanie to kompletny brak taktu. Także Ofka z mojej i mojego męża strony na pewno nie będzie żadnego proponowania ;-)
    Dzieki. Tu nie chodzi ze on sie skusi tylko zeby nie musial tlumaczyc, to klopotliwe tak odmawiac.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia zaszczepiona ;/ ale ile się musieliśmy wykłócić o swoje to nie możliwe, jutro Rafał napisze skargę do NFZ, a my od stycznia do innej lekarki i przychodni.

Mała w ciągu tygodnia przybrała nam 100 g tylko, wg naszej (byłej) pediatry ok jest przyrost i nie wymaga dokarmiania kaszką ;/ no szlak mnie trafia ;/ raz mówi że mam dawać, raz że nie, tak samo było na początku ;/ nie przybierała mi dużo i kazała zamiast cyca dawać mm ;/ po 2 tyg kazała z mm zrezygnować ;/ du.. a nie lekarka ;/ zawiodłam się, kto daje takim ludziom tytuł!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka tu jest do pobrania pdf poradnik żywienia niemowląt

http://pediatria.mp.pl/zywienie/show.html?id=110020

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, 5ylwia, Paula_071, Martucha86, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam co zrobić z wakacjami w tym roku. Zawsze gdzieś wyjeżdżaliśmy, zazwyczaj 2 razy, raz kilka dni i raz 2 tygodnie. Ostatni rok ciąża, więc byliśmy tylko 3 dni w Kołobrzegu i to w marcu. Ja już mam skręt dupy od siedzenia w domu. Chciałabym gdzieś pojechać, ale nie wiem na ile Hubek będzie na to gotowy w wakacje. Póki co planujemy jakiś urlop w czerwcu i później w sierpniu, ale gdzie się wybierzemy to jeszcze nie wiem. Ciekawe, czy z takim roczniakiem dojechalibyśmy bez większego problemu do Chorwacji z noclegiem np. w Wiedniu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka gratulujemy zabka!
    Ofka z naszej strony tez nie będzie żadnego namawiania.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Manius gratulacje.
    My smarujemy dziasla olejem kokosowym. Zreszta od paru dni zamiast alantanu smaruje mu dupke i szyje bo mial juz dlugo odparzona i nie ma sladu.

Ofka, a ten olej kokosowy to rafinowany, nierafinowany, nie wiem, nie znam się. Podgrzewasz go?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dzieki. Tu nie chodzi ze on sie skusi tylko zeby nie musial tlumaczyc, to klopotliwe tak odmawiac.

Domyślam się, ze kłopotliwe, ale luuz :-) Będzie dobrze!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej zabki :)) Gratulacje ! :D

Kurcze, musze nadrobic, caly dzien nie zagladalam na forum !

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja się zastanawiam co zrobić z wakacjami w tym roku. Zawsze gdzieś wyjeżdżaliśmy, zazwyczaj 2 razy, raz kilka dni i raz 2 tygodnie. Ostatni rok ciąża, więc byliśmy tylko 3 dni w Kołobrzegu i to w marcu. Ja już mam skręt dupy od siedzenia w domu. Chciałabym gdzieś pojechać, ale nie wiem na ile Hubek będzie na to gotowy w wakacje. Póki co planujemy jakiś urlop w czerwcu i później w sierpniu, ale gdzie się wybierzemy to jeszcze nie wiem. Ciekawe, czy z takim roczniakiem dojechalibyśmy bez większego problemu do Chorwacji z noclegiem np. w Wiedniu.

Wydaje mi się ze lepiej właśnie z roczniakiem niż z dwulatka np. Tak kojarzę jak Jasiek był mały.
    My gdzieś się wybieramy ale przez to co się dzieje na świecie to boje się ze południe Francji to zbyt dobry cel w wakacje dla pojebów.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my we Wrzesniu planujemy Sycylie albo Sardynie , musze gdzies wyjechac na wakacje bo rowniez wscieku dupy dostaje

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ