X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym nie lecieć tylko samochodem się wybrac póki co, bo pakowanie się do samolotu mnie przeraża trochę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy na wrzesien wyjazd na Mazury i Rumunię :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a gdzie do Rumunii?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ofka, a ten olej kokosowy to rafinowany, nierafinowany, nie wiem, nie znam się. Podgrzewasz go?
    Nierafinowany. On stoi w temp. Pomojowej i jako chyba jedyny z tych cudacznych olejow nie jelczeje w tem pokojowej i nie trzeba trzymac w lodowce. Ma kolor i konsystencje smalcu. Pachnie cudnie. Mozna na nim smazyc. Pycha kurczak curry, piec, no wszystko.

Zetka, Hermiona, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona my w tamtym roku byliśmy na Sycylii :) oj jakie miłe wspomnienia :) w przyszłe wakacje myśleliśmy właśnie o Chorwacji ale zobaczymy co wyrośnie z tego naszego małego terrorysty.. Wróciłam z kina o 22 mąż tylko nerwowo żuł gumę, która dałam mu przed wyjściem :) nawet nie musiałam pytać jak było.. Teraz mam szlaban na wyjścia do 18 mojego cudownego synusia :)

0na88, Zetka, magda sz, Laura, niecierpliwa, Martucha86, Pulpecja, AgaSad, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Sardynii marzy mi się. Ale póki co też raczej samochód.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lady a gdzie do Rumunii?

Transylwania :)

Agaata, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Transylwania :)

Na pewno super wyprawa, ale w te Karpaty nie wybrałabym sie chyba z takim maluchem, jakoś nie miałabym odwagi ;-) Ale pomysł super!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja pierduuu wcieło mi posta;/

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc pisze jeszcze raz

Dziewczyny gratuluje pierwszych ząbków u maluszków:)
    Musze jutro zaglądnąć mojemu dziabkowi do buźki ale on tego nie lubi, podglądnę jak tam się sprawy mają

Co do zjazdu to skoro 15 wypada w poniedziałek to weekend 13-15 będzie bardzo tłoczny, myślę że lepszy byłby tydzień wcześniej albo tydzień póżniej, mój mąż ma zawsze problem z wolnym przed takimi świętami z racji pracy w handlu

Ofka myślę baa nawet to wiem że z naszej strony nie będzie żadnego problemu i nagabywania

Mój mąż się strasznie irytuje jak na imprezie go ktoś namawia jak kilka razy stanowczo odmówił, on mało pije a wódki to prawie wogóle
    Ostatnio powiedział mi ze minęły mu już czasy kiedy cieszył się, że się najebał a później umierał w następny dzień

Myślę, że możemy coś drinknąć ale w rozsądnych ilościach, w końcu będziemy z dziećmi:)

Niecierpliwa, ale się strachu najadłaś, a ta dyrektorka to jakaś idiotka..
    Mój mąż nie puścił by tego płazem, ja to już co innego, mam inny charakter

Co do planów sylwestrowych to mąż oznajmił że ma ochotę spędzić je we trójkę, mi to też odpowiada, myślałam żeby zorganizować coś w domu ale narobię się jak głupia bo ja zawsze na bogato lubię a później dzień trzeba rozpocząć normalnie bo dziecko nie wie że był sylwester i mama chce pospać dłużej:)
    A pozatym mąż obchodzi 9 stycznia 30 urodziny więc wtedy będzie imprezka:)

Dobra lecę pod prysznic:)

Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pobierzcie sobie ten poradnik pdf co linka wrzuciłam, właśnie go czytam i jest naprawdę fajnie napisany, zawiera też przepisy na zupki itd

małaMyszka, niecierpliwa, Katarka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Na pewno super wyprawa, ale w te Karpaty nie wybrałabym sie chyba z takim maluchem, jakoś nie miałabym odwagi ;-) Ale pomysł super!

Nie my łazić nie będziemy po górach :P ja nie lubię, my idziemy zwiedzić zamczysko Draculi :)

Agaata lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa właśnie, czytałam Twoją "przygodę" cieszy mnie to, że to się tak skończyło :) trzymałam kciuki by nie było to nic strasznego :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie my łazić nie będziemy po górach :P ja nie lubię, my idziemy zwiedzić zamczysko Draculi :)

Ja nie mówię o łażeniu, ja mówię o jeździe samochodem po tych górach ;-)

magda sz, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka gratulacje :) zaraz przejdzie burza ząbków po forum :)

Ofka my też nie z takich- ze mną się nie napijesz? także luz :) Wkurwiało mnie zawsze jak inni mnie namawiali.

Marzy mi się Chorwacja jakoś we wrześniu ale nie wiem co z tego wyjdzie, mąż coś sie sra że ciężko będzie z małym dzieckiem i chce w lipcu nad Solinę. Chciałam samochodem z noclegiem w połowie drogi. Na razie nic nie planuje, zobaczymy co będzie za parę miesięcy, Maja się drze w korku, myślę że winą jest kombinezon i fotelik w którym siedzi jak zaklinowana, na dłuższe trasy ją rozbieram z niego ale po mieście tragedia.

Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja nie mówię o łażeniu, ja mówię o jeździe samochodem po tych górach ;-)

będzie dobrze mała kocha podróże :) i ma to po mamusi, ledwo drzwi sie zamknie i ona juz śpi XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dziewczynki :) Hehe wybralam sobie pore na pojawienie sie na forum. Dzionek nie wiadomo kiedy zlecial, a ja jakas bez sil bylam. Z mlodym skoczylismy sobie na spacerek, a ja jakas taka zmeczona, ze ledwo nogami powluczylam, do trgo bol glowy, jakas masakra. Pozniej zdalam sobie sprawe, ze rano kawki nie wypilam, nadrobilam ok 17, no i efekt taki, ze chlopaki spia, a ja rosol gotuje :p Zwariowalam.
    Zabka ja podobny zjazd mialam w poniedzialek, zawroty glowy, mdlosci, zaalarmowalam meza i czekal w blokach startowych, ze w razie gdybym nie zdolala sie zajac dzieckiem, mial byc w 5 minut. Jakos dalam rade. Ale fakt faktem od poniedzialku mam spadek formy, a tabsow nie biore. To chyba wychodzi zmeczenie i taka pogoda, ze wszystkich w okol cos bierze.
    Niecierpliwa Tobie to ryja nerwy na potege. Co za sucz z tej dyrektorki. Musiala sie pinda odegrac na Tobie i personelu. Widac, ze wyzej sra niz dupe ma. Ja tylko bym do niej poszla i w cztery oczy powiedziala co o niej mysle. Dobrze, ze z Julka nie jest tak zle, jak sadzilas z rana. Swoja droga moze i dobrze, lekarka tez moze w koncu zajmie sie jJulka powazniej, widzi, ze nie mqsz oporow przed zlozeniem skargi, wiec jakby cos zaniedbaly, to nie bedziesz miala oporow walczyc o swoje. W sumie moze to i na dobre wyjdzie.
    Ostatnio co raz miala. napisac, jak sie nazywa ta "przykrywka" od wozka, tonponprostu poła gondoli :)
    Zarejestrowalam mlodego na jutro do pediatry, bo zaczal mi pokaslywac, tak jak sie kaszle jak cos laskocze w gardle, ewidentnie jest to inny kaszel, niz ten od sliny. Mial tez dzisiaj temp. powyzej 37 st., byl marudny. No i zauwazylam, ze jak sie denerwuje, to tez pojawia mu sie ten trojkat siniczny. Przy okazjinmoe wyciagne skierowanie na badania z krwi na to moje oslabienie.

niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka Iwo ma swietna fryzurke :) Zazdraszczam wyjazdu.
    No i sluszalam, ze z takim maluchem najlepiej jest wyjezdzac na min 2-3 tygodnie, zeby nie przezywaly jakiegos szoku klimatycznego czy jakos tak. Nie zglebialam jeszcze tematu, ale jakos tak.
    Jezeli chodzi o zjazd, to w sierpniu odradzalabym okolice Czestochowy, po pierwsze ludzi jak mrowkow, a po drugie wtedy jest tam szczyt sezonu, wiec noclegi drogie. Juz moze lepiej Licheń, jak lubicie takie klimaty. Albo w ogole jakies niepopularne turystycznie rejony, ja nie znosze tlokow, z tego powodu nie lubie wyprzedazy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dzis jak bylam w biedrze to sie skusilam na sloiczek dla malego, deserek, narazie czeka w szafce, wzielam jabluszko dupuszko z bananem haha, kurde sprobowalabym podac malemu brokula ale troche dygam, moze narazie zostane przy marchewce dyni i ziemniaku

Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga spakowac sie teraz na dluzszy wyjazd z dzieckiem, ciekawe wyzwanie heh

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2652 2653 2654 2655 2656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ