SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas średnio. Wczoraj było nawet ok a dzisiaj znów płacz na sam widok piersi. Z butelki nie bardzo umie pić choć w ogóle jak poczuje mleko to się odrywa i nie chce. Dałam jej trochę łyżeczką (15ml) to część zjadła a część wyleciało z buzi...ciężki przypadek. No ale co się dziwić,ja też byłam drańskim dzieckiem i w tym wieku jak Natalia mama mnie karmiła łyżeczką. Mam za swoje. Zważyłam dzisiaj młodą i waży 5780 czyli przybiera i być może dobije do 100g na tydzień. Jakim cudem to nie wiem. Niestety największy problem mam z rozkreceniem laktacji
ciężko to idzie. W nocy jeszcze odciągnę te 50-60 ml ale w dzień porażka
także jest to dla mnie nowa, stresująca sytuacja. Do tego dziecko, które albo nie chce w ogóle ssać i wpada w histerię jak próbuję ja nakarmić albo ssie mało. Źle to działa na psychę a wiadomo gdzie zaczyna i kończy się karmienie - w głowie.
-
małaMyszka wrote:Zamówimy sobie T-Shirt z nickiem dla siebie męża i dziecka heehheehhehe
W sumie dla Twojego męża to też by było niezłe wyzwanie
lys, apaczka, 0na88, aaaaga, Pulpecja, witaminkab, Paula_071, mamasia, sylwucha89, Zetka, Laura, Maniuś, Katarka, Ewa123, Agaata, Martucha86, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Apaczka nie wiem w jakim stopniu Cie to pocieszy, ale jeszcze 3 tygodnie temu lyzeczka jadla bardzo dlugo i wiekszosc ladowala poza buzia, a teraz 100 ml lyzeczka zjada w 20minut, wiadomo ze bokiem cos wyleci, ale nie ma porownania z tym co bylo a co jest. Dzis rano zaskoczenie marchewkowa kupa bez sluzu, juz myslalam czy do lekarza nie leciec tak bylam do tego sluzu przyzwyczajona
0na88, apaczka, lys, magda sz, Pulpecja, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:
ja nie palę i nigdy nie paliłam, Rafał rzucił palenie
jak tylko moja mama dała załatwiła mu tabex i tak od 3 lat nie pali. A alkohol uwielbiam, od czasów ciąży po raz pierwszy pysia umoczyłam w moim ulubionym drinku (soplica orzech laskowy, plus sok jabłkowy) 28 listopada
i od tego czasu mało mi, ale inny nam problem -> seks! Jakoś ostatnio nie możemy się zejść, albo ja zasypiam, albo on ;/ i tak już nie serduszkowaliśmy od roku. Jak tak dalej pójdzie to kolejne serduszkowanie będzie jak zaczniemy się starać o drugie. Czy tylko ja się tak z facetem zejść nie mogę?
))
My to nawet w ciazy jak te norki smietnikowe a teraz ostatnio przy tabsach to mniejsze libido... no ale krazku nie mialam tego problemu wiec jak przedtane kp to zaloze krazek i git.niecierpliwa, Aska87, sylwucha89, Maniuś, 5ylwia lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Jak od roku jak sama pamietam przed porodem pisalas o porannym seksie i jeszcze pisalas ze Rafal mial opory bo dziecko i cytuje "zamknelam mu usta pocalunkiem" i cytuje post sie konczyl slowami: "chce jeszcze"
))
My to nawet w ciazy jak te norki smietnikowe a teraz ostatnio przy tabsach to mniejsze libido... no ale krazku nie mialam tego problemu wiec jak przedtane kp to zaloze krazek i git.
Skubaniutka ma pamiecAska87, małaMyszka, Zetka, sylwucha89, Katarka lubią tę wiadomość
-
My dosypiamy z Maja i tak codziennie, przez co w domu nic nie zrobione. Maz zapomnial mi wozka wziac i dupa siedzimy drugi dzien w domu. Podejrzewam ze smieci wyniosl 3 worki i zapomnial wrocic po wozek.
Ona88 o tyk samym myslalam ze belly powinno nam cos pzafundowac w zamian z zywa reklame, mieli by na fb i inne, ale z drugiej strony czy zgodzilybysmy sie na takie upublicznienie zdjec? Tu bedzie problem, wiadomo jakies z daleka gdzie widac stado mamusiek z wozkami ok ale pewnie chcieliby wiecej. No i jakby napisali ze sierpniowki sie zjechaly to sporo osob zaczeloby czytac nasz watek. Trzeba sie nad tym zastanowic i skrobne maila do belly
Za 2 tyg jade do rodzicow ale sie ciesze, w koncu odpoczneee
Apaczka tez mysle ze musi sie nauczyc lyzeczki, to nowosc dla niejmamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej ho
Jestem u mamy od 2 tygodni jak sie wzajemnie nie pozabijamy to bedzie dobrze. Remontujemy kwalerke i szukamy nowego mieszkania. Znalezlismy 62 m za 150000 albo 72 za 157 i do negocjacji. Blisko moich rodzicow no i dzielnica gdzie sie wychowalam. Jutro jade ogladac mieszkania wiec moze cos wybierzemy.
Wczoraj zamiast isc spac nadrabialam 3 dni ehhhhh.
Niecierpliwa jak powiedzialam mamie o Twojej sytuacji to powiedziala ze by zlozyla skarge na dyrektorke. Zreszta moja mama odkad jest chora to jest cieta na wszystkich lekarzy. A Tobie wspolczuje stresu.
Gratuluje 1 zabkowale czas szybko leci
Ja jestem chetna na zlotfajnie by bylo sobie i maluszkom zrobic identyczne koszulki do pamiatkowego zdjecia
i naprawde belly powinno nam to zasponsorowac i mieli by najlepsza reklame jaka moga sobie zamarzyc
Dobrze by bylo sie pytac o cene dla grup zorganizowanych bo srednio udziela sie nas 20 to daje ok 40 osob a moze i jeszcze dojda nowe osoby albo da sie im znac w jakis sposob. Magda Ty masz chyba nr telefonow wiec mozna to ogarnac.
My planujemy w czerwcu wyjazd do Niemiec na ok 5 dni do mojej siostryi jakies wakacje chyba Polskie gory bo obydwoje je kochamy no i nasz zlot
Wczoraj po przeczytaniu forum zamiast isc spac naszla mnie taka refleksja.
Kp ciezki temat. Wszyscy zachwalaja ale matka natura cos nie za bardzo to przemyslala. Wg mnie powinno byc tak ze by bylo kp musialy by byc spelniony 1 warunek. Wypicie 1.5 l wody dziennie. Jedzenie nie powinno miec wplywu na mleko. Moglby byc magiczny kurek z opcja dziecko chce jesc niech leci a jak ma ochote tylko possac to opcja bezmleczna. Moj chce czasami possac a wkurza sie ze mleko leci i patrzy na mnie z mina: co wiecej mleka nie moglas na mnie wylac. Powinna byc opcja karmie nie choruje a nie ze nawet glupiego syropu nie mozna wypic a karmie niecale 3m a bylam juz 2 razy chora. Wtedy kp bylo by pieknym przezyciem dla matki, bez stresu czy pokarm jest, czy dziecki sie najada i bez pytan czy to co zjadlam mu zaszkodzilo?
Nosz kurcze na takie przemyslenia mnie bierze o polnocy hehehniecierpliwa, witaminkab, Paula_071, Zetka, Laura, sylwucha89, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Ale jestem głupia.. odpaliłam sobie ten ośrodek i wystraszyłam się tego ptaszka co tam chodzi na dole:).. patrzę na zdjęcia a tu nagle coś mi się rusza na monitorze:)
Lecimy na szczepienie na pneumo..
Tesciowa wziela malego dwie h na spacer a ja zamiast sie uczyc to forum...
Ide oblukac ten osrodek. Koszukli z nickami konircznie nie znamy imion swoich.
To ile nas bedzie. Lys bedziesz?małaMyszka lubi tę wiadomość