WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki :)

Apaczka powodzenia, dacie radę :)

apaczka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia padłam z Mai :)
    dzieki :P teraz zasnę z bananem na twarzy

magda sz lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pasuje kazde miejsce dostosuje sie a i moglibysmy juz wplacac w styczniu zaliczke ja to bym pewnie wolala od razu zaplacic bo jednak w czerwcu Niemcy w lipcu gory to kaska poleci :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda haha Ty to masz przygody z lekarzami :)
    przypomnialo mi sie jak ginekologowi przez przypadek zaproponowalas loda przez smsa haha

magda sz, niecierpliwa, lys, sylwucha89, aaaaga, Lady Savage, zabka11, Maniuś, Amberla, Paula_071, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona heheheh że mi to przypomniałaś hehe lodzik :D heheheheh

Jakim kremem posmarowałaś? Ja mam z rosmana na wiatr i mróz i jest ok. Wiem że większość tych kremów jest od 6miesiąca a na tym nie było takiej info no i fakt nie uczula jej

0na88 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobini baby , pisze tylko ze dla niemowlat i dzieci , nie widze informacji od ktorego miesiaca. Najwyzej ja go wezme , mam jeszcze ziajke od 3 miesiaca to z nia jutro wystartue.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka masz ziajke? Bo ja na dwor (oile pamietam) smaruje ziajka od 1 dnia zycia

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ziajka jest z filtrem 6 , dla dzieci i niemowlat na opakowaniu jest slimaczek "maurycy" pisze ze chroni przed wiatrem i mrozem .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Nivea Baby na każdą pogodę i jest ok, nic nie uczulił. Ważne, żeby krem na zewnątrz nie miał w składzie wody, bo na mróz się nie sprawdzi,

Amberla, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula spróbuję z tymi śliwkami.
    Magda a cóż Ty takiego jesz ze Maja taka "produktywna " :p ?
    A tak serio to ja czasem nie wiem czy ona chce znowu kupę czy to gazy. Niekiedy ciężko stwierdzić.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się raczę kieliszeczkiem winka:)

Proszę WAs dajcie mi rozgrzeszenie bo zgrzeszyłam dzis, zjadłam 2 michaszki i kawałek czekolady ! Ale myśle ze zrozumiecie, pierwszy dzień okresu i wygrało ze mna ;/

Magda ja wiem co czujesz bo mój król też uwielbia robić strzeliste kupy, choc ostatnio przez jakies 4 dni mieściły sie w pampers, ciekawe czy to przez to ze dostaje jarzynki ? i kupy są trochę gęsciejsze

0na88, zabka11, Maniuś, Paula_071, małaMyszka, sylwucha89, magda sz lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczcie cóż znalazłam -sklep z zabawkami sensorycznymi. chyba się na coś skuszę ;-) kokodylapolana.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 22:31

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ta ziajka jest z filtrem 6 , dla dzieci i niemowlat na opakowaniu jest slimaczek "maurycy" pisze ze chroni przed wiatrem i mrozem .

Mamy ten sam, ale skoro na pierwszym miejscu w składzie jest woda to jak ma chronić przed mrozem? :/ Chociaż na opakowaniu pisze, że chroni...

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie jeszcze raz wrzucić linka do tych fajnych spodni dla dzieci z allegro? te z szerokim pasem.. Lys Ty chyba ostatnio kupowałaś?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/spodnie-dresowe-dresy-spodenki-bezuciskowe-68-i5728790956.html, proszę:)

AgaSad lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Mamy ten sam, ale skoro na pierwszym miejscu w składzie jest woda to jak ma chronić przed mrozem? :/ Chociaż na opakowaniu pisze, że chroni...

no dokladnie, i badz tu czlowieku madry .

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, nadążyć nie mogę, a mam tylko chwilę, bo jutro rano szkoła, a ja jeszcze nie przeczytałam tekstów. Znowu nawiążę tylko do tego, co mi się udało zapamiętać.

Po pierwsze to Agaata - jakich pieluszek używasz, że nigdy kupa nie przeciekła??? U mnie przecieka z Dady, Pampers premium i nawet z rossmanowych fun&fit co do których miałam wielkie nadzieje :(

Widzę, że kroi się spotkanie. A kiedy konkretnie? Może bym się wybrała. Mój M pewnie niechętnie, ale może bym przyjechała z małą, jakby to było jakieś miejsce, gdzie jest dobry dojazd (tzn. pociągiem). Poza tym to może być pensjonat, mogą być domki, może być pod namiotami (byle były gdzieś łazienki) - chcieć to móc.

Apaczka, trzymam kciuki! To jest taka sytuacja, której się sama boję. Myśl pozytywnie.

Co do seksu, to pod tym względem tęsknię do ciąży. Jestem przykładem książkowym wpływu hormonów na libido. W ciąży byłam jak jakaś samica w rui, cały czas czułam się podniecona i miałam podniecone narządy ;) przez co seks był fajny i łatwy. A teraz jak mnie lekarz zobaczył na kontroli, to powiedział, że mam śluzówkę bladą jak babcia - i tak też się czuję, taka wysuszona. Że nawet jak jest ochota, to jakoś trudno :/ Lekarz powiedział, że tak bywa jak się karmi piersią. Z psychologicznego punktu widzenia, to libido kobiety jest skierowane głównie na dziecko i już mniej go zostaje dla partnera. No bo z kolei ewolucyjnie, samica ma najpierw odchować jedno młode, a dopiero potem myśleć o następnych, więc póki karmi to seks niepotrzebny :/ No więc na tym polu nędza.

Smażone - w ogóle w życiu mało jem smażonego, teraz też. Kotletu to wcale, chyba, że czasem jakiś burger na mieście. Ale jem naleśniki, jajko sadzone, takie tam. Karmiąc jem to samo, co zawsze (z wyjątkiem alkoholu). Mała miała wysypkę paskudną na buzi i lekarka poradziła mi zrezygnować na 2 tygodnie z nabiału, ale mi się nie udało. Ale też nie jem tego nabiału jakoś dużo.

zabka11, Paula_071, sylwucha89, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona korzystajac z okazji ze jestes , gdzie i na jakie zajecia chodzisz z mala ? i czy jestes zadowolona ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, właśnie. Byłam wczoraj w Koali (to centrum położnicze - chodziłam tam na szkołę rodzenia i ćwiczenia w ciąży). Byłam na "gimnastyce", bo na pilates nie było miejsc. Gimnastyka jest taka bardziej dynamiczna, rozgrzewka jest w formie stepu (tak się to chyba nazywa), ja tego akurat nie lubię, ale ćwiczenia dobrze mi zrobiły - czuję teraz mięśnie brzucha i pleców i nóg. Były 3 mamy z dzieciakami, więc fajnie, kameralnie. Miłka położona na macie edukacyjnej gapiła się w te wiszące zabawki przez całe ćwiczenia, więc spoko. A przed wyjściem z domu myślałam już, że nic z tego nie będzie, bo tak wyła (nie wiem czemu, rzadko jej się taki humor zdarza), że nie pomalowałam się nawet i spoźniłysmy się na tramwaj. Natomiast wyjęta z chusty na miejscu zaczęła się uśmiechać i w ogóle nie to dziecko. W poniedziałek idę na pilates.

Aha, można też przyjść bez dziecka, ale chyba wolę ją zabrać ze sobą niż użerać się z odciąganiem mleka i zostawianiem jej u babci, zwłaszcza skoro jej się na tej macie tak podoba. Muszę taką kupić do domu.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona, ja używałam cały czas Pampersów, najpierw Premium Care, później zielonych, od niedawna przerzuciłam się na Dadę. Pieluchy nie przeciekają, ale u nas jest od 4 do 6 kup dziennie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2660 2661 2662 2663 2664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ