SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Żabka jak się dziś czujesz?
Apaczka -dobra passsa trwa ?
Weridiana jak Emma zniosła kościół?
Dzieki Madziula ze pytasz...dzis lepiej, wprawdzie glowa bolala, ale przynajmniej nie bylo mi slabo i niedobrze...
Dzis juz nie wzielam tablketki, zostalo mi 5szt z opakowania i odstawilam...nie bede sie meczyc.
Moze to oslabienie jest przez krwawienie od poltora tyg???małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Bylysmy u tego chirurga no i powiedzial ze wargi mniejsze do wiekszych to nie jest zadna patologia ze to efekt rosnacej tkanki tluszczowej i ze to samo sie uksztaltuje jak bedzie dojrzewac i nie grozi to stanami zapalnymi. Natomiast jest lekki zrost przy cewce moczowej ale nie jest to duze i powinno samo ustapic, w kazdym razie mam przemywac woda z mydlem pipke i obserwowac, jezeli bedzie sie bardziej zrastac to zrobimy zabieg a tak to ujscie moczu jest wiec nie ma co meczyc malej zabiegiem. Jakby pojawilo sie jakies zaczerwienienie czy stan zapalny to rumiankiem. Nie chcial przepisac tego kremu z estrogenem bo stwierdzil ze wiecej szkod niz pozytku narobi bo jest za malutka.. sama nie wiem gosc wydal sie byc fachowy. Mam nadzieje ze nie przybleda sie zadne zapalenie i ze samo sie rozklei.
No i hit, Maja przeszla sama siebie..jak ja ubieralam u tego chirurga to tak sie zesrala ze jak strzelilo przez plecy to mialam w kupie cale spodnie, buty, podloga..buty chirurga...on wybuchl smiechem a ja myslalam ze sie spale. Maja na jego smiech tez wybuchla smiechem wiec komedia... Musialam tak obsrana isc przez caly luxmed do kacika matki i dziecka bo tam byl przewijak i warunki..chirurg dal nam troche rolki papieru zeby nie kapalo... Hhe nosz kuzwa tylko nagrac.
Magda czyli dobre wiescinpoo wizycie- zatem dbaj o pipusie i bedzie ok
Co do akcji 'kupa' padlaaaaammmmm hahahahaha Maja powala wszystkichmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ufffff nadrobilam Was.
Zetka, Manjus- gratulkuje zabkow!!
Migoitka- ja cie rozgrzeszam, ja coidziennie pozeram slodkie, wszystko zwalam oczywiscvue na zle dobrane hoirmony
Co do zlotu to bardzo bym chciala, ale chyba w ten weekend masmy wesele a dwa tyg przed urlop meza i planujemy wakacje...
Ciezko mi sie na tym etapie okreslic.
Lece spac, bo o 6-7 czeka mnie zapewne oobudkja.
Slodkich snow!!!!Maniuś, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Zaraz budzę moje dzieciaki. DZisiaj na raty, bo jedno na 8, drugie na 10,a trzecie na żądanie
jak pierwsze pójdzie to zrobię sobie kawkę, zeby wypić w spokoju, a tak to łyk kawy i uczesz mnie, gdzie spodenki na wf, nalej mi picie, napisz mi zwolnienie/zgodę/podpisz coś tam bo oczywiście rano przypomina im się wszystko. No i w międzyczasie budzi się królewna i trzeba nakarmić nawet jak się wali i pali.
Co do kup, to chyba nie chodzi o częstotliwość. Moja robi najczęściej raz na tydzień, a jej nie wycieka. Ale historia Magdy jest niezla, Maja dała radeaaaaga, zabka11, Paula_071, sylwucha89, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Trzecia
Co do pieluch nie sprawdzily sie nam dady kazda kupa byla na plecach a pare nawet na szyi uzywamy pampersow i tez wycieka ale juz nie kazda zalezy jakie pojdzie cisnienie i w jakiej pozycji robi Magda sz tez pare body rozcinalam i w smietnik hehe
Odkrylam pyszne gotowe zupy z biedry mmm dzisiaj krem z dyni i marchewki pycha
Milego :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 06:43
Pulpecja, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Eeeeee no nieeeee, ale weekend chyba ma wolny????
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zabka - chodzisz spac po 2 i wstajesz o 5? Ja sie nie dziwie, ze slabniesz jak Ty prawie nie spisz! Prosze dzisiaj polozyc sie o ladnej porze
We Wro -4. Maz o 3 w nocy chodzil po mieszkaniu i odkrecal kaloryfery
Wczoraj udalo mi sie umyc okno w sypialni. Postanowilam myc jedno dziennie, zeby sie nie przemeczyc. Pomyslec, ze przed urodzeniem Tomka mylam co 2-3tygodnie. A teraz? Ostatni raz maz myl okna w dniu wyjscia ze szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 07:46
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
To ja też już wstałam..
Magda padlam wczoraj z Mai, niezła jest z tymi kupami, mój za to zawsze obsika wszystkich lekarzy.. on wogole lubo robić wszystko jak jest otwarty pampers bo od ponad miesiąca kupa jest tylko na przewijaku, za żadne skarby nie zrobi do pampka, czyscioszek mi sue trafił. .
Wczoraj zasnął ok 20 i spał fo 1.30 bez przerwy.. to chyba po tym szczepieniu bo zazwyczaj budzi się po godzinie dojesc s później ok 24.. w sumie najwyższy czas żeby robił dłuższe przerwy w nocy..
Dziś full roboty, sprzątanie a jutro mam gości i chce zrobić dziś karkowka z warzywami żeby jutro odgrzac..wrzucę później przepis bo szybko się robi i na 2 dni obiad..Paula_071, magda sz, sylwucha89, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witamy!
Mamy dzisiaj 4 miesiące!!! Kiedy to zleciało?
Mały już się tarabani w łóżeczku idę się doić i biorę się za nadrabianieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 09:58
Paula_071, apaczka, 0na88, magda sz, Maniuś, Lady Savage, sylwucha89, jesslin87, Pulpecja, Laura, mamasia, Katarka, Zetka, zabka11, Martucha86, witaminkab lubią tę wiadomość
-
A i jeszcze mialam napisac, ze w Rossmannie te ich firmowe pampersy sa teraz w promocji po 19,99zl z karta Rossne. Do tej pory ich nie uzywalam, kupilam na probe. W moim sklepie jeszcze nie bylo woblerow na polce, ale promocja i tak dziala.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej. Wczoraj po południu wróciło moje dziecko a w nocy laktacja! Ciekawe gdzie byli, co robili ale mam nadzieję, że następnym razem zabiorą mnie ze sobą
A tak serio to mam nadzieję, że już to się nie powtórzy bo mogę śmiało przyznać, że to był najgorszy tydzień z prawie 4 wspólnych miesięcy....
Paula_071, 0na88, agatka196, magda sz, Maniuś, aaaaga, Agaata, Aska87, sylwucha89, małaMyszka, jesslin87, lys, Amberla, Laura, mamasia, Katarka, zabka11, Martucha86, Hermiona, niecierpliwa, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Apaczka dobre wiesci !
ja wczoraj uspilam dziecko przed 01.00 w nocy , polozylam kolo 22.00 jak zwykle a ona z placzem sie wybudzila kolo polnocy - no to wio , przebieranianie pieluchy , karmienie , lulanie - przynajmniej do 8.00 pociaglysmy ze spaniem- teraz wpycham na szybkosci bulke bo slysze ze gada a to u nas znaczy krok do placzuapaczka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Apaczka super. Bardzo sie ciesze.
Zabko pomyslalam dokladnie to samo co Paula. Jak ty prawie nie spisz, tonjak masz sie dobrze czuc. To chyba jednak nie tabsy, a przemeczenie i spadek formy.
Magda, Majka wymiata. Bez jaj, ma dziecko wyczucie. Teraz doswiadczenie powinno Ci podpowiedziec, ze musisz nosic ze soba zmiane ciuszkow dla malej i dla siebie. Bedziesz wygladac jak wielblad
Moj synus wczoraj zrobil kupala po tygodniu i zmiescila sie normalnie w pieluszce dady. Raczej nie chodzi tu o czestotliwosc wydalania, a raczej indywidualne predyspozycje malucha. No i tez nam sie zdarzalo, ze kupa wychodzila i to najczesciej w pampersie. Raz u tesciowej pampek tak przeciekl, ze ja bylam osrana, mlody po pachy i jeszcze kapalo na podlogeapaczka, magda sz, Paula_071, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj dostalismy skierowanie do kardiologa dzieciecego. Dzwonilam do poradni przyszpitalnej - termin na 24 maja buahahaha. Zadzwonilam do przychodni, ktora jest za szpitalem i udalo mi sie zarejestrowac mlodego na 12 luty. Ja pierdziu co za terminy. Dobrze, ze u mlodego, to naprawde nic pilnego.
-
Apaczka, bardzo się cieszę.
U mnie też jakoś więcej mleka, Młody przybrał sporo ostatnio, więc chyba dużo jadł, bo obudziłam się o 2:30 i piersi miałam takie, że już nie było opcji, musiałam bardzo szybko odciągnąć, bo by mi pękły lada moment. W 3 minuty ściągnęłam 100 ml z obu piersi, planowałam ściągnąć tylko do odczucia ulgi, ale prawdę mówiąc nawet do tego nie doszłam, nadal były twarde... Na szczęście o 3.15 obudził się Hubert i dużo wyssał, ale nadal nie wszystko! Ja tak nigdy nie miałam, nie wiem o co chodzi.magda sz, apaczka, małaMyszka, Katarka, Zetka, niecierpliwa lubią tę wiadomość