X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Wiecie, ja np całuje i zawsze calowalam dzieci, ale nie przesadzam z wyparzaniem, odkażaniem itp. Lyżeczek nie oblizywalam ani smoczków, bo dla mnie to obrzydliwe. Nigdy dzieciaki pleśniawek nie miały. Ale powiem wam, ze nasza babcia, czyli prababcia moich dzieci (85 lat) zawsze każde dziecko całuje w rączkę tylko, nawet nie w policzek, tylko w rączkę. Nawet był taki motyw, że babcia zawsze mówi daj rączkę, babcia pocałuje, bo dzieci się nie caluje po buzi - no i moja starsza tak się nauczyła, że jak przychodziliśmy to podawała prababci rękę do całowania :-)

A mnie właśnie to całowanie w rączki wkurza chyba najbardziej, bo dziecko za moment te rączki do buzi wsadza, a policzka jednak do buzi sobie nie wsadzi ;-)

Aska87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja powiedziałam jasno i wyraźnie, że nie wolno. Nawet chuchać zabroniłam, ale to JA, a ja jestem nawiedzona pod tym względem, sama nie lubię jak się mnie całuje, przytula czy chucha mi do ucha, cenię sobie osobistą przestrzeń. Oczywiście mąż to co innego ;)
    dobrze, ze napisałaś ze mąż to co innego ;-) bo tak sobie pomyślałam, że biedny musi uważać. A tak poważnie, to ja też nie cierpię obcałowywania się a u męża w rodzinie zawsze się tak wszyscy witają. Uchodzę wśród nich za zimną i wyniosłą, bo unikam najczęściej takich powitań, mówię po prostu dzień dobry albo cześć i musi im wystarczyć. Chociaż widzę, ze ostatnio jakoś mi to mniej przeszkadza.

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, u nas od 19 tylko rączki, przed 20 kąpanie, mleczko i zasnął

Za tydzien w sobotę wyprawiay 30 urodziny męza, tak myśle jak to Szymko zniesie ale moż e nie bedzie tak zle:)

Lys, tak jak któas powiedziała, mąż powinien Cie ozłocić, Ty uważasz, że nie miałaś wyjścia, ale my tutaj uważamy Cie naprawdę za cudowną matkę i wielką kobietę !

My zmieniliśmy mleko na 2 pół miesiąca wcześniej, ze względu na anemie którą mały miał noi to że ładnie przybierał, w mleku 2 jest wiecej witamin, żelaza, nam Pani doktor powiedziała ze nie zawsze trzeba trzymac się tych zaleceń strikte do 6 miesiecy, tak samo ze słoiczkami, nalezy podac i obserwować

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Zjadłam właśnie cztery ptysie :)

Smacznego:) takie duze? ja bym pękłą chyba

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Agata o tym samym pomyślałam jak pisałam, ze przecież dziecko rączki do buzi wkłada ;-/ no ale chodziło mi wlaśnie o to, co niecierpliwa napisała, ze babcia uważa, ze tylko matka powinna dziecko całowac. Może w tym coś jest. A prababci nie miałabym tak naprawdę serca nic powiedzieć. To jest babcia mojego męża, kocham ją jak własną i zawsze dziwię się jak taka dzielna i mądra kobieta mogła wychować taką osobę jak moja teściowa.

Zetka, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja mąż nie ma łatwo, bo niestety pali papierosy co mnie przyprawia o nieziemską wściekłość, więc jeśli nie umyje rąk, zębów, psiknie się perfumami i jeszcze nie weźmie gumy do żucia to nie ma mowy o przekraczaniu mojej granicy wolności osobistej ;) :P

Pulpecja, magda sz, jesslin87, Paula_071, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Smacznego:) takie duze? ja bym pękłą chyba

Dziękuję. Tak. Ostatnio mam taki apetyt że masakra.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa super awatarek a jakie ma piękne spojrzenie :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja jeszcze zanim urodziłam dziecko to czytałam na blogu jakiejś położnej o tym, żeby unikać całowania dziecka w rączki, bo wszystko w buzi ląduje. Moja teściowa go ostatnio całowała w rączki i w policzek - mąż powiedział, że zwróci jej uwagę, żeby nie całowała. Gorzej będzie z moją matką, bo ona pewnie się obrazi, bo ona ma właśnie takie jakieś dziwne jazdy o takie glupoty i ciężko jej uwagę zwrócić. I na pewno wie, że nie powinna ale obrazi się dla zasady, bo ma trudny charakter.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ogląda Star Wars, mały śpi od dwóch godzin a ja siedze na necie ;)

Weridiana lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny Kp czy wy jecie juz wszystko, bo ja w zasadzie tak prócz tych wdymających i gazowanych

Agaata lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja mąż nie ma łatwo, bo niestety pali papierosy co mnie przyprawia o nieziemską wściekłość, więc jeśli nie umyje rąk, zębów, psiknie się perfumami i jeszcze nie weźmie gumy do żucia to nie ma mowy o przekraczaniu mojej granicy wolności osobistej ;) :P

Ooo tego bym nie zniosła za żadne skarby świata ;-) Chyba że miałby jakąś kapsułę usuwającą zapach i wchodził do niej przed każdym podejściem do mnie bliżej niż na metr. ;-)

lys, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Migotkaa super awatarek a jakie ma piękne spojrzenie :)

Dziękuje:) On jak widzi męza z tel to takie miny stroi że można pęknąć ze śmiechu

Laura lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Aaaa dziewczyny Kp czy wy jecie juz wszystko, bo ja w zasadzie tak prócz tych wdymających i gazowanych

Ja wszystko jem. Oprócz grzybów leśnych. Przedwczoraj bigos z pieczarkami (teściowa mi zrobiła).

Laura lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Dziękuje:) On jak widzi męza z tel to takie miny stroi że można pęknąć ze śmiechu
    moj to ma takie spojrzenia jak je cyca i ja jak cos powiem głośno albo czasem cos zanuce to on tak szybko odrywa cyca luka na mnie a ja pekam ze smiechu bo on tak fajnie ze zdziwieniem wtedy patrzy i na dodatek sie smieje :)

Migotkaa, Agaata, Pulpecja, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieć Wam coś, do dupy ten dentinox, dziś mnie tak szczęka napierdzielała ze myślałam że nic nie będe jeść, wziełam tabl pojechaliśmy do teściów, dobrze że były polędwiczki to gryzc nie trzeba było haha

Może by tak czopki wypróbować czy działają hehe, ale tak serio to dopiero po tabletce przeszło, teraz znów zaczyna, oj musza się namęczyć te nasze pociechy

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była sobie Żabka mała re re kum kum re re kum kum, która o belly zapomniała,
    re re kum kum bęc !

lys, Laura, magda sz, Aska87, niecierpliwa, aaaaga, witaminkab, Zetka, jesslin87, Paula_071, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    moj to ma takie spojrzenia jak je cyca i ja jak cos powiem głośno albo czasem cos zanuce to on tak szybko odrywa cyca luka na mnie a ja pekam ze smiechu bo on tak fajnie ze zdziwieniem wtedy patrzy i na dodatek sie smieje :)

Mój robi dokładnie tak samo :-)

Laura lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja unikam kapusty i grochu, bo po tym sama mam jazdy z układem pokarmowym wiec raczej nie jem, chociaż uszek sobie nie odmówilam i nic nam nie bylo.

Laura lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to tak pilnuje że czasem mi się smiać chce, po mandarynkach idz umyj ręce, sprzątałąś to idz po chemii umyj ręce, kiedys poszliśmy do teściów i właśnie teściowa kończyłą jeść pomarańcze i chciała wziać Szymka to ten jej mówi " idz ręce umyj bo jadłaś pomarańcze" teściowa minę dziwną zrobiła haha, ona tez całuje go po rękach, troche mi to przeszkadza ale co zrobic kobiecie, chyba by się na smierć obraziła, ona taka zakochana w Szymonku

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2869 2870 2871 2872 2873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ