SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Griszanka wrote:Ludzie - nadrobilam dwa dni. Ale naskrobalyscie.
Dobry wieczor dziewczynki
Pewnie bym juz spala, ale czekam na program na tvp wroclaw po 23 - bedzie o brutalnym gwalcie/morderstwie na kolezance mojego m. Minelo 19 lat, a sprawcy nadal na wolnosci.
Porod - z perspektywy czasu cc calkiem spoko. Najgorsze bylo znieczulenie, przy nastepnym porodzie bede blagac o plytka narkozeCesarka po 21, ok 22 bylam juz na pooperacyjnej, kolo 6 pionizacja. Malego przystawialy mi do cyca, pozniej zabraly go, nie moglam spac i poprosilam, zeby mi go przyniosly, na co mi powiedzialy, ze on spi, a ja na to "To sobie pospi obok mnie
". Na drugi dzieb juz smigalam, nieco zgieta w pol co chwile i spuchnieta jak swinia, ale niektore po sn wygladaly gorzej. No i 12 dni po terminie, a wody mialam czysciutkie, nie dziwota, ze bylo mu tam tak dobrze
W ogole ponad dobe bylam bez jedzenia. 9 godz ppd oxytocynie, na dworze upal, a ja na porodowce zmarzlam jak pies
Smiesznie to sie wspomina, bo w pamietam, ze bardzo przezywalam, ze nie udalo sie sn, ze kurewsko bolalo znieczulenie i nie szlo sie wkluc, ze byly nerwobole, jako powiklanie po cc, ale jakos t o sie rozmywa w perspektywie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:11
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Udało się umówić do przychodni na 12 choć do Pani dr która ma złe opinie ale co zrobić.Może dla nas będzie łaskawa.Martwię się cholernie że Nie je.My karmilismy 4x na dobę po 210ml a teraz z każdej porcji zjada max 140.Jedynie co to słoiczek mu idzie.Oszaleje z tymi zębami plesniawkami itp. Już bym chciała żeby mówił i wtedy chociaż człek wtóre co dziecku dolega bo powie. Ehh macierzyństwo...
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Psioszka przy zabkowaniu brak apetytu to dosc powszechne, sloiczek mu idzie zapewne dlatego, ze lyzeczka masuje sobie dziaselka.
U nas dzis noc idealna, zasnela po 20 i o 4 obudzila sie, zjadla butle i zasnela, po 5 zaczela plakac, wzielam do lozka i spalysmy do 7, teraz ma drzemkeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:23
-
niecierpliwa wrote:Hahah Ofka dopiero rozwalilam jeden telefon, a przez Ciebie teraz nowy oplulam kawa! Padam
jesslin87, niecierpliwa, zabka11, aaaaga, apaczka, małaMyszka, lys, Weridiana, gianna88, 0na88, magda sz, Martucha86, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
niecieprliwa widziałam jakies 80stron temu ze polecalas niekapek - mozesz linka zapodac?
z jakich miseczek korzystacie?
myslalam zeby zakupic taka na przyssawkę, sprawdziła mi sie przy Julci, ale nie wiem z jakiej firmy..
są tez takie maty tommee do ktorych mocuje sie talerzyk czy miskę, ale sama nie wiem..
POMOCY!!!
aaaa i do mam które uzywala butelki dr brown - mialam do tej pory smocze poziom 2 ale mala sie denerwuje przy jedzeniu mleka...wiec delikatnie powiększyłam dziurkę, ale z kolei za mocno i do mleka musze lyżkę kleiku dodac zeby zagescic, bo inaczej sie krztusi samym mlekiem. czy ktoras podaje juz samo mleko na smoczku poziom 3???? -
Zetka- i jak, lepiej z piersia?
Pomimo tego, ze w pokoju 22 stopnie to wydawalo mi sie, ze mlodemu jest zimno, raczki tez mial chlodne. Opatulilam go w 3 koce i dzieki temu chyba pieknie spal od 20:30 do 8:30, obudzil sie o 12:30 i o 5 i bez cyrkow zasypial odrazu. Nawet zeby mu nie przeszkadzały.
U mnie tez bylo -16. Ale od jutra ma byc juz cieplej.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
U mnie ni koszmar. Najpierw mąż nie mógł spać potem mała a na końcu ja i zasnęła przed 3. I na dodatek nie mam wody. A mąż wrócił po 1,5 tyg do pracy. Super są zaczął tydzień. Wrrr.
A i dziś mamy 4 miesiące!jesslin87, mamasia, Weridiana, Laura, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość
-
Zabka trzymam kciuki! Niecierpliwa bzdury opowiadasz jestes sliczna !
Za to jak moj maz zobaczy wasze figury to mi nie da spokojumusze schudnac! Niech juz ten brzdac biega to wtedy spale wszystko.
Ale mam kolezanke w ciazy dobila do 120 i po ciazy jej zeszlo 10 kg. Dziecko tak hm wychowala ze lezal non stop w lozeczku, zasrany nie raz po same pachy. Jak ja do niej przyszlam o 12 to maly byl caly mokry do tego cale lozeczko. Wiec chyba jeszcze po nocy w pampku lezal. Do tego wrocila do pracy i praca siedzaca i wazy 130 kg teraz. Jak dziecko sie uczglo chodzic to maz za nim latal z 90 kg wazy teraz 70 a ona wpierdzielala ciastka. Takze licze i pocieszam sie ze spadnie mi ta waga kiedys. A na swieta sie obzarlam heh. Jeszcze nie odwiedzilam wagi. -
Ja nie wiem...moj to chyba nigdy nie przespal ciagiem 4 h...no incydentalnie.
Wczoraj poszedl spac o 20, do 23 dwie pobudki jedna na smoka druga na cycka. Potem jeszcze 4 razy do 8 rano. To jest standard. Jak sa trzy pobudki jest git. Ja sa 3 h spania jest git. Ale bardzo czesto tak nie ma. Jest tylko na piersi moze to dlatego?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zabka ja mam taka, ale to nie jest typowy niekapek tylko butelka z uchwytami
http://nodik.pl/zestaw-przejsciowy-butelkakubek-4m-natural-150ml-avent-p-3261.html?gclid=CKLC2vPej8oCFYPUcgod2uEPqA
Ja kupilam miseczke w pepco, ale nie uzywam bo jest to dla mnie niepraktyczne, bo trudno podgrzac w podgrzewaczu, a jak mam duzy sloiczek to ja przekladam do pojemnikow, w ktorych mrozilam mleko i w nich podgrzewam i podajezabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
Żabka ślicznie wyglądasz
Ja planuję kupić zwykłe miseczki Tomee Tipiee Basic na początek i tą matę właśnie. Kubek niekapek kupię też pewnie z Tomee Tipie tylko zastanawiam się, czy wziąć ten 4m+ czy 6m+, nie planuję póki co podawać jeszcze ani posiłków ani wody, ale czy później od razu ten 6m+ będzie odpowiedni? Planuję też wziąć na próbę ten kubeczek Doidy Cup. Problem mam z łyżeczką, bo widzę, że w większości to są łyżeczki silikonowe, miękkie, a ponoć powinno się używać łyżeczki twardej z prostą rączką (to ważne z logopedycznych względów). I coraz bardziej skłaniam się ku temu żeby kupić łyżeczkę Spuni, mimo tego, że jest cholernie droga.
Zastanawiam się też nad krzesełkiem do karmienia. Najchętniej kupiłabym to tanie z IKEI ale ma dwie wady - nie składa sie tak, żeby postawić pod ścianą i nie ma oparcia dla wiszących nózek.zabka11 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Zabka ja mam taka, ale to nie jest typowy niekapek tylko butelka z uchwytami
http://nodik.pl/zestaw-przejsciowy-butelkakubek-4m-natural-150ml-avent-p-3261.html?gclid=CKLC2vPej8oCFYPUcgod2uEPqA
Ja kupilam miseczke w pepco, ale nie uzywam bo jest to dla mnie niepraktyczne, bo trudno podgrzac w podgrzewaczu, a jak mam duzy sloiczek to ja przekladam do pojemnikow, w ktorych mrozilam mleko i w nich podgrzewam i podaje
widziałam ze sa niekapki z miękkimi ustnikami z tommee po 4m...ale opinie w necie różne i sama nie wiem...
co do karmienia to ja ze sloiczka przekłądam polowe do plastikowego kubeczka i w nicm w kapieli wodnej podgrzewam i z tego podaje, ale tak sie zastanawiam na przyszłość juz w czym podawac zupinę malej jak juz bedzie probowac sama jesc. -
Jak ja mam schudnac jak od sylwestra na kolacje jadamy pizze naprzemian z hotdogami, co prawda swojej roboty, aldm popijanie piwkiem nie sluzy odchudzaniu. Kupilam sobie za duze spodnie i moge smialo mowic, ze leca mi z dupy
Od 3 dni slodyczy nie jadlam, a wczoraj o 22 wciagnelam 3 cukierki, ale juz wiem dlaczego dzis rano zas dostalam okres!! Juz 3 od 16 listopada no oszalec mozna
zabka11, 0na88 lubią tę wiadomość