X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze:)

Jaka slicznota z Ciebie ! totalne zaskoczenie:) a co do nosa to ja nic nie widzę, Julcia podobna do mamusi:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ludzie - nadrobilam dwa dni. Ale naskrobalyscie.
    Dobry wieczor dziewczynki :)
    Pewnie bym juz spala, ale czekam na program na tvp wroclaw po 23 - bedzie o brutalnym gwalcie/morderstwie na kolezance mojego m. Minelo 19 lat, a sprawcy nadal na wolnosci.
    Porod - z perspektywy czasu cc calkiem spoko. Najgorsze bylo znieczulenie, przy nastepnym porodzie bede blagac o plytka narkoze :) Cesarka po 21, ok 22 bylam juz na pooperacyjnej, kolo 6 pionizacja. Malego przystawialy mi do cyca, pozniej zabraly go, nie moglam spac i poprosilam, zeby mi go przyniosly, na co mi powiedzialy, ze on spi, a ja na to "To sobie pospi obok mnie :)". Na drugi dzieb juz smigalam, nieco zgieta w pol co chwile i spuchnieta jak swinia, ale niektore po sn wygladaly gorzej. No i 12 dni po terminie, a wody mialam czysciutkie, nie dziwota, ze bylo mu tam tak dobrze :) W ogole ponad dobe bylam bez jedzenia. 9 godz ppd oxytocynie, na dworze upal, a ja na porodowce zmarzlam jak pies ;) Smiesznie to sie wspomina, bo w pamietam, ze bardzo przezywalam, ze nie udalo sie sn, ze kurewsko bolalo znieczulenie i nie szlo sie wkluc, ze byly nerwobole, jako powiklanie po cc, ale jakos t o sie rozmywa w perspektywie.
    W listopadzie tu kolo mnie kolo lwowka zostal aresztowany morderca i gwalciciel 15letniej Ewy Pilarskiej. To bylo jedno z najbrultalniejszych zbrodni tamtych lat. Za trzy lata sprawa by sie przedawnila czujecie? I nawet jakby go zlapali nie migliby go skazac. Dzis facet jedt po 40stce, wtedy mlody szczyl. Katowalo ja dwoch, jest podejrzenie ze jego szwagier uczestniczyl w tym, niestety popelnil samobojstwo. Dobrze ze wracaja do tych spraw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:11

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja na zaden zjazd nie jade za duzo ladnych kobiet i maz moze pierd**ca dostac :D
    Posadz go kolo mnie, na grubcia nie poleci

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się umówić do przychodni na 12 choć do Pani dr która ma złe opinie ale co zrobić.Może dla nas będzie łaskawa.Martwię się cholernie że Nie je.My karmilismy 4x na dobę po 210ml a teraz z każdej porcji zjada max 140.Jedynie co to słoiczek mu idzie.Oszaleje z tymi zębami plesniawkami itp. Już bym chciała żeby mówił i wtedy chociaż człek wtóre co dziecku dolega bo powie. Ehh macierzyństwo...

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

Hahah Ofka dopiero rozwalilam jeden telefon, a przez Ciebie teraz nowy oplulam kawa! Padam

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

Weźmiemy go między siebie Ofka to Nie ucieknie :) Moja masa go zatrzyma:)

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Weźmiemy go między siebie Ofka to Nie ucieknie :) Moja masa go zatrzyma:)
    Wezme go w chwyt sumo.

małaMyszka, Weridiana, 0na88, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka przy zabkowaniu brak apetytu to dosc powszechne, sloiczek mu idzie zapewne dlatego, ze lyzeczka masuje sobie dziaselka.

U nas dzis noc idealna, zasnela po 20 i o 4 obudzila sie, zjadla butle i zasnela, po 5 zaczela plakac, wzielam do lozka i spalysmy do 7, teraz ma drzemke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:23

• Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hahah Ofka dopiero rozwalilam jeden telefon, a przez Ciebie teraz nowy oplulam kawa! Padam
    Prosze na mnie nie zwalac swych niekontrolowanych odruchow. Uprzedz meza zeby trzymal sie z dala od tej grubej wariatki co chodzi z torebka kurą;)

jesslin87, niecierpliwa, zabka11, aaaaga, apaczka, małaMyszka, lys, Weridiana, gianna88, 0na88, magda sz, Martucha86, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecieprliwa widziałam jakies 80stron temu ze polecalas niekapek - mozesz linka zapodac?

z jakich miseczek korzystacie?
    myslalam zeby zakupic taka na przyssawkę, sprawdziła mi sie przy Julci, ale nie wiem z jakiej firmy..
    są tez takie maty tommee do ktorych mocuje sie talerzyk czy miskę, ale sama nie wiem..
    POMOCY!!!;-)

aaaa i do mam które uzywala butelki dr brown - mialam do tej pory smocze poziom 2 ale mala sie denerwuje przy jedzeniu mleka...wiec delikatnie powiększyłam dziurkę, ale z kolei za mocno i do mleka musze lyżkę kleiku dodac zeby zagescic, bo inaczej sie krztusi samym mlekiem. czy ktoras podaje juz samo mleko na smoczku poziom 3????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez ustalilysmy, ze spoleczenstwo torebki kury nie zrozumie, miala byc portmonetka :)

aaaaga, małaMyszka, Weridiana, apaczka, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- i jak, lepiej z piersia?

Pomimo tego, ze w pokoju 22 stopnie to wydawalo mi sie, ze mlodemu jest zimno, raczki tez mial chlodne. Opatulilam go w 3 koce i dzieki temu chyba pieknie spal od 20:30 do 8:30, obudzil sie o 12:30 i o 5 i bez cyrkow zasypial odrazu. Nawet zeby mu nie przeszkadzały.
    U mnie tez bylo -16. Ale od jutra ma byc juz cieplej.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Przeciez ustalilysmy, ze spoleczenstwo torebki kury nie zrozumie, miala byc portmonetka :)
    No tak...bardzo zaluje.

tb73i09k881y3sjt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ni koszmar. Najpierw mąż nie mógł spać potem mała a na końcu ja i zasnęła przed 3. I na dodatek nie mam wody. A mąż wrócił po 1,5 tyg do pracy. Super są zaczął tydzień. Wrrr.
    A i dziś mamy 4 miesiące!

jesslin87, mamasia, Weridiana, Laura, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka trzymam kciuki! Niecierpliwa bzdury opowiadasz jestes sliczna !

Za to jak moj maz zobaczy wasze figury to mi nie da spokoju :P musze schudnac! Niech juz ten brzdac biega to wtedy spale wszystko.

Ale mam kolezanke w ciazy dobila do 120 i po ciazy jej zeszlo 10 kg. Dziecko tak hm wychowala ze lezal non stop w lozeczku, zasrany nie raz po same pachy. Jak ja do niej przyszlam o 12 to maly byl caly mokry do tego cale lozeczko. Wiec chyba jeszcze po nocy w pampku lezal. Do tego wrocila do pracy i praca siedzaca i wazy 130 kg teraz. Jak dziecko sie uczglo chodzic to maz za nim latal z 90 kg wazy teraz 70 a ona wpierdzielala ciastka. Takze licze i pocieszam sie ze spadnie mi ta waga kiedys. A na swieta sie obzarlam heh. Jeszcze nie odwiedzilam wagi.

74diqps6a69lyc94.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem...moj to chyba nigdy nie przespal ciagiem 4 h...no incydentalnie.
    Wczoraj poszedl spac o 20, do 23 dwie pobudki jedna na smoka druga na cycka. Potem jeszcze 4 razy do 8 rano. To jest standard. Jak sa trzy pobudki jest git. Ja sa 3 h spania jest git. Ale bardzo czesto tak nie ma. Jest tylko na piersi moze to dlatego?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja mam taka, ale to nie jest typowy niekapek tylko butelka z uchwytami
    http://nodik.pl/zestaw-przejsciowy-butelkakubek-4m-natural-150ml-avent-p-3261.html?gclid=CKLC2vPej8oCFYPUcgod2uEPqA

Ja kupilam miseczke w pepco, ale nie uzywam bo jest to dla mnie niepraktyczne, bo trudno podgrzac w podgrzewaczu, a jak mam duzy sloiczek to ja przekladam do pojemnikow, w ktorych mrozilam mleko i w nich podgrzewam i podaje

zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ślicznie wyglądasz :-)

Ja planuję kupić zwykłe miseczki Tomee Tipiee Basic na początek i tą matę właśnie. Kubek niekapek kupię też pewnie z Tomee Tipie tylko zastanawiam się, czy wziąć ten 4m+ czy 6m+, nie planuję póki co podawać jeszcze ani posiłków ani wody, ale czy później od razu ten 6m+ będzie odpowiedni? Planuję też wziąć na próbę ten kubeczek Doidy Cup. Problem mam z łyżeczką, bo widzę, że w większości to są łyżeczki silikonowe, miękkie, a ponoć powinno się używać łyżeczki twardej z prostą rączką (to ważne z logopedycznych względów). I coraz bardziej skłaniam się ku temu żeby kupić łyżeczkę Spuni, mimo tego, że jest cholernie droga.
    Zastanawiam się też nad krzesełkiem do karmienia. Najchętniej kupiłabym to tanie z IKEI ale ma dwie wady - nie składa sie tak, żeby postawić pod ścianą i nie ma oparcia dla wiszących nózek.

zabka11 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zabka ja mam taka, ale to nie jest typowy niekapek tylko butelka z uchwytami
    http://nodik.pl/zestaw-przejsciowy-butelkakubek-4m-natural-150ml-avent-p-3261.html?gclid=CKLC2vPej8oCFYPUcgod2uEPqA

Ja kupilam miseczke w pepco, ale nie uzywam bo jest to dla mnie niepraktyczne, bo trudno podgrzac w podgrzewaczu, a jak mam duzy sloiczek to ja przekladam do pojemnikow, w ktorych mrozilam mleko i w nich podgrzewam i podaje
    a nie zalewa ci sie z tej butelki?

widziałam ze sa niekapki z miękkimi ustnikami z tommee po 4m...ale opinie w necie różne i sama nie wiem...
    co do karmienia to ja ze sloiczka przekłądam polowe do plastikowego kubeczka i w nicm w kapieli wodnej podgrzewam i z tego podaje, ale tak sie zastanawiam na przyszłość juz w czym podawac zupinę malej jak juz bedzie probowac sama jesc.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja mam schudnac jak od sylwestra na kolacje jadamy pizze naprzemian z hotdogami, co prawda swojej roboty, aldm popijanie piwkiem nie sluzy odchudzaniu. Kupilam sobie za duze spodnie i moge smialo mowic, ze leca mi z dupy :D Od 3 dni slodyczy nie jadlam, a wczoraj o 22 wciagnelam 3 cukierki, ale juz wiem dlaczego dzis rano zas dostalam okres!! Juz 3 od 16 listopada no oszalec mozna

zabka11, 0na88 lubią tę wiadomość

‹‹ 2872 2873 2874 2875 2876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ