SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Żabka ślicznie wyglądasz
Ja planuję kupić zwykłe miseczki Tomee Tipiee Basic na początek i tą matę właśnie. Kubek niekapek kupię też pewnie z Tomee Tipie tylko zastanawiam się, czy wziąć ten 4m+ czy 6m+, nie planuję póki co podawać jeszcze ani posiłków ani wody, ale czy później od razu ten 6m+ będzie odpowiedni? Planuję też wziąć na próbę ten kubeczek Doidy Cup. Problem mam z łyżeczką, bo widzę, że w większości to są łyżeczki silikonowe, miękkie, a ponoć powinno się używać łyżeczki twardej z prostą rączką (to ważne z logopedycznych względów). I coraz bardziej skłaniam się ku temu żeby kupić łyżeczkę Spuni, mimo tego, że jest cholernie droga.
Zastanawiam się też nad krzesełkiem do karmienia. Najchętniej kupiłabym to tanie z IKEI ale ma dwie wady - nie składa sie tak, żeby postawić pod ścianą i nie ma oparcia dla wiszących nózek.Agaata lubi tę wiadomość
-
aaagata no własnie ja chyba kupie ten tommee 4m na próbe...
i ta mata z tommme tez mnie kusi
co do lyzeczke to ja narazie podaję jedzonko lyzeczkami z Hippa, ktore dostałam razem ze sloiczkami.
moje gwiazdy jeszcze spia, ale starsza musi byc na czczo, a mlodsza okolo 10 powinna wstac na zupkę, wiec lece sie ogarnac szybko.
na sile wcisnelam w siebie kromkę z serkiem, przez te nerwy nie mam apetytu...
jutro kolejny dzien stresow- jade na 14 na usg serduszka Klary.
w srodę i czwartek sprzatam chate, w piatek zjezdzaja mi sie goscie, w sobotę chrzciny Klary.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:43
Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Moj w swieta byl 4 dni w domku w sylwestra tez wolne wiec znowu 4 dni a wczoraj wieczorem pojechal do Niemiec z pracy wiec dzisiaj caly dzien sama i jutro moze tez chyba zadzwonię po mame bo mi glowa peknie od tego marudzenia mlodego dzisiaj taki mroz ze spacer odpada mi pediatra powiedziala ze spacery zaleca do-10. Wiec dzisiaj za zimno
-
My wczoraj ogladnelismyvta zjawe z leonardzio di karpio. No pol bo przerwa byla na bzykanie a potem zrobilo sie pozno. W kazdym razie bzyku w gumce masakra. Musze szybko przestac kp i wrocic do krazka bo masakra.
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja sie kiedys zastanawiałam nad taka miseczką z przyssawką, chcociaz ja musze miseczke trzymać daleko bo mój Szymko zawsze ma na nią ochotę, co do niekapka to póki co nie kupuje bo mój księciunio nie tyka się rzadkich pokarmów typu woda
Zabka ja karmię z 2 jeszcze ale dziś przełoze na 3:) bo strasznie długo mu schodzi z tej 2 wypic butlę
kurde okres dostałam, cos wcześniej bo miał być za tydzien, to się mąż ucieszy hahazabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Hmmm ja tam nie planowalam kupowac jakis specjalnych miseczek ani lyzeczek. W blw je sie raczkami wiec...Agata kup ten 6plus przeciez to juz za chwile
Ofka ja póki co będę sama karmić, nie planuję BLW od początku, dopiero jak Młody zacznie stabilnie siedzieć, a i też tylko 1 posiłek dziennie. Resztę chcę kontrolować ile zjada, a też jestem trochę wygodna i nie lubię syfu, więc resztę będę podawać łyżeczką.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. Moje biedne dzieciaczki poszly w ten cholerny mróz do szkoły
a my siedzimy w domku, tzn ja siedzę, a młoda śpi. Ale w nocy miala jazdy, zasnąć nie mogła na dobre, dopóki ja spać nie poszłam. I w ciągu godziny trzy razy cycka dawałam. Potem już spala.
Co do miseczek ja używam zwykłych naszych. Będę kupować dziecięce dopiero jak zacznie sama próbować jeść, bo wiadomo, ze sto razy ją zrzuci na podłogę.
A niekapek mam z aventu, z miękkim ustnikiem.
Żabka, trzymam kciuki za dobre wyniki. Inaczej sobie Ciebie jakoś wyobrażałam, jakoś z cemnymi włosami nie wiem czemu. Ale ślicznie wyglądasz i nie wiem co ty od tego nosa chcesz.Weridiana lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:My wczoraj ogladnelismyvta zjawe z leonardzio di karpio. No pol bo przerwa byla na bzykanie a potem zrobilo sie pozno. W kazdym razie bzyku w gumce masakra. Musze szybko przestac kp i wrocic do krazka bo masakra.
ja dwa dni temu tez oglądałam - super film, tylko zasnęłam tradycyjnie na końcówce.
co do bzykania to wstyd sie przyznac ale u nas posucha - jeszcze nic nie bylo od porodu....wczoraj juz juz robilo sie milo i nagle slyszę skrzypniecie paneli i Julcia przy naszym lozku - blaga ze chce z nami spac...no wiec czar prysł, dziecko w srodek i heja spac
nie mialam jak jej odmówic, bo niby co powiedziec??????
moze dzis cos bedzie, bo Jula ma powiedziane ze jutro do szkoly staje, tato do pracy, wiec musimy sie powysypiac , a w trojke na łózku naszym nigdy sie nie wysypiamy i kązdy wstaje połamany.0na88, 0na88, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Laski co ja mam spakowac do tego maroka. Siostra da mi leki, tj. Antybiotyk, paracetamol, sobie imuprom, priobiotyk. Na sraczke sobie i malemu, ciuchy, kosmrtyki, paszporty, pampersy do wody...co jeszcze
zabka11, niecierpliwa, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Zabka nie przejmuj sie my moze z 5 razy sie kotlowalismy wieczorami ja padam spac w sumie od sierpnia nie mam wieczorow z mężem bo wisze na laktatorze ale już niedługo i wyjeb...laktator bo szali juz dostaje
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, Ty chcesz schudnąć?
Żabka, dla mnie też ladny zaskok
Paula, dzięki że pytasz. Do północy bawiłam się laktatorem i nic. Położyłam się z Miśkim na noc cała, nawet go nie odkladalismy. Do około 3ciej nic nie ściągnął z tych guzów. Dałam mu drugiego cyca, zjadł i znów tego chorego. A około 6-7 już czułam że lepiej. Ciałka sobie co chwilę i wyciamkalJeszcze idealnie nie jest, ale guzów nie ma. Trochę boli bo wczoraj jednak jej mocniej dotykając i te miejsca zaczerwienione, ale mam nadzieję że damy radę.
A jak u Ciebie?Paula_071, niecierpliwa, magda sz lubią tę wiadomość
-
Nie słuchaj kury nie bierz bo oni sie nie znają i by Ci zjedli haha
Mi odpowiadają rózowe durexy, wiadomo, że bez lepiej ale jest całkiem całkiem:P
aa zimno nie wybieram się nigdzie dzis:) tesciowa wczoraj dała obiad, 2 rodzaje mięsa, gotowana kapusę, tylko ziemniaki obrac:) -
No czesc ! w końcu po wszystkim ! Gorący okres od swiat do teraz u mnie był, ciagle ktoś sie przewalal,a to my do kogoś itp. w końcu zycie wraca do normy
Zabka- łał ale z ciebie kobita uhuhuh
Moja Pola je z butelki avent a rozmiar smoczka ma 1m+, bo tam jest napisane ze jest miedzy innymi do karmienia naprzemiennego, dobrze jej idzie wiec nie zmieniam na wiekszy, pewnie jak juz bedzie na samej butli to tak,a teraz dostaje raz na jakis czas tylko.
Co do miseczek ja kupie chyba taką do której pod spód wlewa się wrzątek i wtedy jedzonko ciągle jest cieplutkie, moja kuzynka taką miała, rewelacja
Ofka- o ja ...maroko..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Ja nie wiem...moj to chyba nigdy nie przespal ciagiem 4 h...no incydentalnie.
Wczoraj poszedl spac o 20, do 23 dwie pobudki jedna na smoka druga na cycka. Potem jeszcze 4 razy do 8 rano. To jest standard. Jak sa trzy pobudki jest git. Ja sa 3 h spania jest git. Ale bardzo czesto tak nie ma. Jest tylko na piersi moze to dlatego?
A no i teraz miała drzemkę...15 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 10:00