X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja zdycham od 3 dni mam permanentny ból głowy bo nie śpię dłużej niż godzinę. Mała nawet przez sen płacze i np między 4 a 6 sama musze ja całkowicie wybudzac nosić uspokajać. Potem znów usypiac. Właśnie się obudziła i zrobiła kupę która próbowała zrobić od ok 12 godzin.
    Ja pierdziele nie wiem co Ci poradzic, moze maz przyjedzie, jest lekarzem to moze. Jakos znajdziecie przyczyne. Tak sie obie meczycie

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sadzicie o siateczkach do karmienia?Iwo wczoraj dostal w prezencie.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

A co to

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:

według mnie to fajna sprawa:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A co to
    Siateczka z uchwytem. Wkladasz banana czy jabluszko dzieciak se ciamka a nie wpadnie mu kawalek.

niecierpliwa, magda sz lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któas zamawiała śpiworek od użytkownika www-edisa-pl na all ? bo widze dośc sporo negatywnych komentarzy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a maz wie o zamilowaniu do dodatek z kura?

Dziwne ze jeszcze Ci czegos nie sprawil chociazby kapci-kura do biegania po domku :D

74diqps6a69lyc94.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu.. Myślałam, że nigdy Was nie nadrobie! Jak nawiedzona czytam wszystko dokładnie ;-)
    Wspomnienia porodu przywołują u mnie dreszcze.. Tramuma do końca życia.. Nigdy nie zapomnę tego bólu i strachu :( Najgorsze, że naturalnie już nie chcę rodZić, cesarki też się boję, a bardziej dochodzenia do siebie po cesarce więc nie wiem jak będzie z drugim dzieckiem.. Poczekam może coś jeszcze wymyślą ;-)
    Laura Twój filmik doprowadził mnie do łez! Coś pięknego!
    Jeszcze miesiąc i też będę myśleć o rozszerzeniu diety.. Szczerze jakoś mnie to przeraża..
    Zetka guzy i zastoje mam średnio co 2 tygodnie :( dzisiaj właśnie mnie puściło! Nie ma chyba innego sposobu jak częste dostawianie dziecka plus laktator.. Jak mnie bardzo boli, że aż ręki nie mogę podnieść do góry to zimna kapusta w stanik i trochę przynosi ulgę.. nie lubię tego bo śmierdzi.. jak mąż wraca z pracy to mówię, że na obiad piersi w kapuście ;-)

małaMyszka, Zetka, niecierpliwa, jesslin87, Laura, AgaSad, mamasia, lys, Weridiana, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia Najlepszego!!!

A my dzisiaj wyjątkowo w łóżeczku do 10. Muszę oddać laktator do reklamacji, bo mi się wyłącza i ciągnie jakby był na baterii...

jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Was nadrobić to chyba się nie da.. co siadam to naprodukujecie kolejne strony,, u mnie też życie dopiero dziś wraca do normalności, wróciliśmy wczoraj do Wro i znowu mam doła, nie cierpię tych powrotów. Dobrze że niedługo Dzień Babci to będzie okazja żeby znowu pojechać:P
    Mały dziś spał koszmarnie, już nie mam siły na te nocki ale ciągle sobie powtarzam że np Lys to ma jeszcze gorzej i nie mam prawa narzekać.. dziś ważyłam go na swojej wadze - w ciuszkach i pieluszce waży 7700 - no ale jak się w nocy je co 2 godz to nic dziwnego, większość body już 74 nosi.. Strasznie liczę na rozszerzenie diety bo mam wrażenie że on po prostu się nie najada i tak mi szkoda z nim walczyć w nocy i oszukiwać smokiem bo wyje jakby rok nie jadł..
    Laura - muszę obejrzeć twój filmik bo gdzieś mi umknął..

jesslin87 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka Ty uzywasz jakiejś maści czy kremu do pielegnacji pupci, mozesz podać nazwe bo robie zakupy na gemini

alatan dobrze pmaietam, tylko który zielony?

Aaa są 2 zielone i badz tu madrym haha, ale zamierzam się ku temu : ALANTANDERMOLINE, MAŚĆ PIELĘGNACYJNA Z WITAMINĄ F, mysle ze moze byc alternatywną dla bepantenu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:25

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja pierdziu.. Myślałam, że nigdy Was nie nadrobie! Jak nawiedzona czytam wszystko dokładnie ;-)
    Wspomnienia porodu przywołują u mnie dreszcze.. Tramuma do końca życia.. Nigdy nie zapomnę tego bólu i strachu :( Najgorsze, że naturalnie już nie chcę rodZić, cesarki też się boję, a bardziej dochodzenia do siebie po cesarce więc nie wiem jak będzie z drugim dzieckiem.. Poczekam może coś jeszcze wymyślą ;-)
    Laura Twój filmik doprowadził mnie do łez! Coś pięknego!
    Jeszcze miesiąc i też będę myśleć o rozszerzeniu diety.. Szczerze jakoś mnie to przeraża..
    Zetka guzy i zastoje mam średnio co 2 tygodnie :( dzisiaj właśnie mnie puściło! Nie ma chyba innego sposobu jak częste dostawianie dziecka plus laktator.. Jak mnie bardzo boli, że aż ręki nie mogę podnieść do góry to zimna kapusta w stanik i trochę przynosi ulgę.. nie lubię tego bo śmierdzi.. jak mąż wraca z pracy to mówię, że na obiad piersi w kapuście ;-)

Ja naturalnie tez nie chce..mimo ze nie przeszłam ostatniej fazy tzn.nie parłam,ale skurcze miałam od 4 rano a cc o 7 rano dnia następnego..w tym hardcore był od ok 20 wieczorem ... te bbóle z krzyża..normalnie jakby mi tam coś rosło i rozrywało mi kosci,całą miednice,az nie moglam oddechu łapać z bólu..
    dochodzenie po cc rpzy tym bólu ktory przeszłam to pikuś, jak wychodziłam ze szpitala to szłam prosciutko, normalnym tempem, jedyne co sprawiało mi problemy to podnoszenie się, wstawanie, a jak juz stałam to juz ok :) a po tygodniu to juz w ogole bylo super, jezdzilam samochodem, robiłam zakupy.
    Ja drugi poród to tylko cc, sn nie biore pod uwage.
    Szczęsciarami są kobiety które rodza w 2-4h (mam takie 4 znajome które wlasnie od pierwszego znaku porodu-u 2 odeszly wody a u 2 zaczeły sie skurcze urodziły w takim czasie) dla mnie poród sn wydaje się taki niewykonalny..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem beznadziejnie niewyspana. Ale na własne życzenie, bo poszłam spać o 1.00 w nocy. Hubert obudził się o 3.30 to mi się przyśniło, że już 3 raz wstaje i dawałam mu przez 5 minut smoczka bo mi się śniło, że przecież skoro tyle razy się budził, to nie ma prawa być głodny po tyle karmieniach. W końcu mnie olśniło i nakarmiłam dziecko :-D Później obudził się o 7.00 to znowu mi się śniło, że karmiłam go o 6.00 rano i że przecież na pewno nie chce jeść, zawołałam męża jedzącego śniadanie i mówię "zabierz Huberta, bo on nie jest głodny, tylko chce się bawić" :-D I znowu olśnienie, że nie jadł o 6.00 ytylko o 3.30 :-) Dzisiaj niewyspany mózg płatał mi figle. Wstaliśmy ostatecznie po 8.00, teraz Hubert zasnął na naszym łóżku w sypialni i ja razem z nim się zdrzemnęłam, ale chyba tylko z 20 minut i się przebudziłam. On śpi dalej. Nawet go nie ruszam, bo ostatnio mamy przeboje ze spaniem w dzień, a na spacer znowu nie idziemy, bo jest minus 12 i nie chcę ryzykować.

AgaSad, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ofka a maz wie o zamilowaniu do dodatek z kura?

Dziwne ze jeszcze Ci czegos nie sprawil chociazby kapci-kura do biegania po domku :D
    Nic nie wie. Ukrywam przed nim swoje neurozy z obawy przed tym ze mnie rzucie. Nie dosc ze gruba to jeszcze swirnieta. Tego nikt by nie zniosl. Zna tylko moj swir na punkcie jedzenia tego samego. Jak mi cos posmakuje jem to samo tygodniami. Jak te ziemniaki czy teraz wafla.

małaMyszka, jesslin87, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja dzisiaj jestem beznadziejnie niewyspana. Ale na własne życzenie, bo poszłam spać o 1.00 w nocy. Hubert obudził się o 3.30 to mi się przyśniło, że już 3 raz wstaje i dawałam mu przez 5 minut smoczka bo mi się śniło, że przecież skoro tyle razy się budził, to nie ma prawa być głodny po tyle karmieniach. W końcu mnie olśniło i nakarmiłam dziecko :-D Później obudził się o 7.00 to znowu mi się śniło, że karmiłam go o 6.00 rano i że przecież na pewno nie chce jeść, zawołałam męża jedzącego śniadanie i mówię "zabierz Huberta, bo on nie jest głodny, tylko chce się bawić" :-D I znowu olśnienie, że nie jadł o 6.00 ytylko o 3.30 :-) Dzisiaj niewyspany mózg płatał mi figle. Wstaliśmy ostatecznie po 8.00, teraz Hubert zasnął na naszym łóżku w sypialni i ja razem z nim się zdrzemnęłam, ale chyba tylko z 20 minut i się przebudziłam. On śpi dalej. Nawet go nie ruszam, bo ostatnio mamy przeboje ze spaniem w dzień, a na spacer znowu nie idziemy, bo jest minus 12 i nie chcę ryzykować.

Tez pare razy mialam takiego shiza ze tracilam rachube czy karmie Polę 1 raz czy 2 :P
    My tez dzisiaj nie idziemy na spacer, bedziemy kisić się w domu.
    Za to juz posprzątałam, wstawiłam pranie, zamarynowałam kurczaka na obiad :)
    Zaraz zawołam tata na kawe bo samej mi sie nie chce pic :P a jak juz chyba wspominalam rodzice pod nami mają serwis wiec jak ma chwile to wpada :)

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ja też miewam takie sny a już najgorzej jak się obudzę i pamiętam tylko tyle że brałam małego do karmienia, cisza w pokoju, cisza w łóżeczku i wtedy wpadam w panikę, patrzę a on śpi i dopiero sobie przypominam że przecież go odłożyłam i poszłam spać.. rano nigdy nie pamiętam ile razy karmiłam i o której bo już mi się to wszystko zlewa..

Odnośnie kolejnego bobasa to ja nie chcę próbować sn tylko od razu cc, już wiem na co muszę być przygotowana więc nie wyobrażam sobie znowu czekać w takiej niepowności..

dziewczyny z Wro ile jest stopni na zewnątrz? Coś świruje mi termometr a na tel pokazuje -10. zastanawiam się nad spacerem ale jak jest faktycznie -10 to odpuszczam..

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w szlafroku dalej, nos zatkay, chyba wypróbuje dzis Szymkowy inhalator, głowe sobie umyłam, siedze w reczniku, ide zmywać i troche ogarne zanim mój książe wstanie aaa i śniadanie zjem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja też czasem wstaję w panice, bo nie wiem gdzie Hubek jest, zaglądam do łóżeczka, widzę, że śpi i już ulga :-D

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bólu traciłam świadomość.. Jakbym była poza ciałem i oglądała wszystko z boku.. Jak przyszły bóle parte cieszyłam się, że teraz już z górki, a wtedy zaczął się prawdziwy koszmar.. Oli był okręcony pępowiną, a żeby tego było mało jakoś bocznie się ułożył :( przy partych musiałam chodzić żeby mu pomóc ale nie dałam rady więc kucałam i ogromnie cierpiałam bo kazali mi wstrzymać parcie, a to było silniejsze ode mnie.. Organizm robił swoje, głowa nie miała nic do tego.. dobrze, że mąż mnie trzymał i wspierał bo wtedy myślałam, że umieram.. Jeszcze mina położnej, która wyraźnie wskazywała, że coś jest nie tak.. popłoch na sali.. Nigdy nie zapomnę tego strachu :( to był najgorszy dzień w moim życiu, a zarazem najpiękniejszy bo jak Oli leżał już na mnie to było jak cud! Udało się, miałam go w swoich ramionach! Zrobiliśmy to razem! Dzielny i silny chlopak! Mój synuś, moje szczęście <3

magda sz, lys, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalismy o 10.30 :)

Ofka torebka kura, portmonetka, kapelusz i szpilki i na zjazd juz bedziesz prawie ubrana ;)

małaMyszka, niecierpliwa, jesslin87, Paula_071, lys, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2875 2876 2877 2878 2879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ