SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Te rosmanowe z karta sa zawsze po 19,99zl.
W Lidlu sa po 27,99zl w standardowej cenie, wiec 2 zl taniej niz w Biedrze, ale jeszcze ich nie testowalam.
Bylismy w kosciele, a raczej pod. Mały spal, słońce tak pięknie swieci, ze szkoda mi bylo wchodzić do srodka jak na zewnatrz i tak słychać.
Maz na 15 ma zajecia, zabierzemy sie z nim do rynku, moze malemu spodobają mu sie koncerty WOSPUWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:34
Pulpecja lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
My jedziemy na pampersach pomaranczowych ale te zielone lepsze byly, zostalo mi z 15 tych pomaranczowych i wrazcam do zielonych. Mi sie kompletnie nie sprawdzaja dady, rosmany,lidlowe, kupa jest juz zwarta i problem prania ciuchow za nami ale chlonnosc to niebo a ziemia. Dwa razy siku i taka dada to wymiany bo dupa mokra jak dotykam a w pampku sucha. Kiedys test nocny 21-8 rano pampek dupka troszke wilgotna, lidl-mokre body, dupa plywala w siuskach.
-
My ogladalismy Zjawe do 1:30 o 2:40 byl cyc. Pozniej to juz nie wiem ile razy, ale nad ranem chcialo mi sie plakac ze zmeczenia, o 8 wstala, pobawilam sie z nia na macie i zasnelam przy niej, maz wstal i obudzil mnie bo nie slyszalam jak Maja plakala i walila we mnie nogami(zasnelam na podlodze przy macie) poszlam spac do sypiani, maz sie zajal mala i zasnela dopiero o 12, pewnie pospi 3h, ide jakis jogurt zjesc i spac. Czuje sie jak po calonocnej imprezie. Film spoko nawet, ale za dluuugi, tak samo interseller walczylam z oczami zeby nie zasnac.
-
Hejka
Z moich obserwacji wynika, ze dada comfort fit ba noc jest lepsza. Pampek napompowany, a skora sucha, Rossmanowe zmienialam w nocy i skora byla wilgotna. Moze to przypadek i akurat wczesniej sie zesikal, zobacze jeszczecraz w nocy, w kazdym razie na dzien sa ok.
-
My też używamy zielonych papmpersów. Sprawdzają się dobrze, w nocy spokojnie wytrzymują i tak jak Magda mówi, dupka sucha. Cenowo tragedii nie ma więc nie kombinuję już ze zmianą, chociaż na początku myślałam, ze jak się zapasy pokończą to przejdziemy na jakieś tańsze.
-
jesslin87 wrote:Hej dziewczynki ktora kupowala czekoladki z zdjeciem dziecka. Mozecie wrzucuc linka od kogo i czy byly dobre?
-
Paula nugetsy kiedys robilam z piersi kurczaka albo indyka i kroilam na kawalki, ale czegos im brakowalo.
Teraz robie z mielonego mieska drobiowego, najczesciej miele sama, ale wczoraj robilam z mielonego indyka z biedronki.
Do miesa dodaje sol, pieprz, slodka papryke lub ostra jak kto lubi, zamiast tego mozna dodac jakas gotowa mieszanke do drobiu. Do tego jajko i odrobiba bulki tartej. Mieszasz. Wilgotnym dlonmi formujesz male kuleczki splaszczasz i formujesz nugetsy. Panierujesz w roztrzepanym jajku i bulce z dodatkiem pokruszonych krakersow lub platkow kukurydzianych i smazysz na zloto.Paula_071, Pati Belgia, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pulpecja, Agata dziekujecza nocne odpowiedzi. Zawsze mnie zlosci, jak ktos mnie przekonuje, ze trzeba robic tak czy inaczej, a nie mowia mi jakie beda konsekwencje nie stosowania sie do zalecen. Tak czesto robia tez lekarze i niekiedy nie potrafia tego jasno wyjasnic. Jak znasz konsekwencje, to tez latwiej sie zmobilizowac do dzialaniam
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,szczepicie na pneumokoki? My mamy szczepic za 2,5tygodnia i caly czas sie zastanawiam czy szczepic czy nie. Nie chodzi o pieniadze bo ta szczepionke mamy w gratisie bo wybralam 6w1 ale kurde czy to nie za duzo tych szczepien...? No nie wiem..
-
magda sz wrote:My ogladalismy Zjawe do 1:30 o 2:40 byl cyc. Pozniej to juz nie wiem ile razy, ale nad ranem chcialo mi sie plakac ze zmeczenia, o 8 wstala, pobawilam sie z nia na macie i zasnelam przy niej, maz wstal i obudzil mnie bo nie slyszalam jak Maja plakala i walila we mnie nogami(zasnelam na podlodze przy macie) poszlam spac do sypiani, maz sie zajal mala i zasnela dopiero o 12, pewnie pospi 3h, ide jakis jogurt zjesc i spac. Czuje sie jak po calonocnej imprezie. Film spoko nawet, ale za dluuugi, tak samo interseller walczylam z oczami zeby nie zasnac.
Interstellar mi się podobał, daje do myślenia. Zjawa juz gorzej, długa rozwleczona akcja, przewidywalne zakończenie. Obejrzalam bo aktor dobry , świetna charakteryzacja i krajobrazy na obronę -
Hej Hej!
Więc na początek -
OGROMNIE dziękuję za życzeniaBaaardzo mi było miło jak czytałam wczoraj wieczorem. Aż mi się łezka zakręciła, że pamiętałyście
Niestety dziękuję dopiero teraz bo mąż koło 23 stwierdził, że tylko na internecie siedzę na forum i jestem uzależniona i strzelił focha i poszedł spać. To poszłam za nim go jakoś udobruchaćCo tam, że ten czas gdy siedziałam on siedział z kumplem na telefonie
My dziś leniwa sobota w domku. Wczoraj po świętowaniu rodzice zabrali Paulę do siebie i jutro rano ją mama przywiezie. Zaczęła u dziadków naukę sikania na kibelek/nocnik. Próbują ją odpieluchować. W tym celu nie ma pampersa. Tylko majteczki normalne i rajtki.... Już zasikała jedne. Ale tyle ryku było przy tym, ze masakra.... Więc widzę światełko w tunelu, że jednak źle robi i się nauczy.
Powiem wam że jedno dziecko to jest fantastiś. Mąż odpoczywa, czyta książki, ogląda meczJa też wypoczywam. Przy jednym mamy luz blues i spokój. W końcu od porodu odpoczęliśmy pierwszy raz prawie na 100%. Bo przy dwójce jest masakra.
Buziaki dla was i spokojnej rodzinnej niedzieliWeridiana, Paula_071, jesslin87, mamasia, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny,szczepicie na pneumokoki? My mamy szczepic za 2,5tygodnia i caly czas sie zastanawiam czy szczepic czy nie. Nie chodzi o pieniadze bo ta szczepionke mamy w gratisie bo wybralam 6w1 ale kurde czy to nie za duzo tych szczepien...? No nie wiem..
Ja szczepilam. Jesteśmy już po 3 dawkach. Zostaje tylko dawka przypominająca ale to chyba po ukończonym roku.
Za to my nie szczepilismy przeciw rotawirusom. -
Kkarolinaaaa wrote:Ja od rota tez nie szczepie,sporo osob mi odradzalo..i wlasnie dumam nad tymi pneumokokami. Boze tyle tych szczepien teraz ze szok.
ja szczepilam na rota i na pneumokoki bo te szczepienia sa w standardzie.
wszystko okPati Belgia, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny,szczepicie na pneumokoki? My mamy szczepic za 2,5tygodnia i caly czas sie zastanawiam czy szczepic czy nie. Nie chodzi o pieniadze bo ta szczepionke mamy w gratisie bo wybralam 6w1 ale kurde czy to nie za duzo tych szczepien...? No nie wiem..
My już mamy dwie dawki na pneumokoki za sobą, 28 stycznia idziemy na trzecią. -
Ja też szczepiłam 6w1, rota i pneumo.Hermiona lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Karolinka ja też zdecydowałam się na pneumokoki. Tak jak Agaata jesteśmy juz po dwoch dawkach. Na rota nie szczepilam tak jak lys.
Dziewczyny pewnie wiecie, ze 21 i 22 stycznia jest święto dziadków. Jakieś pomysły? Jak na razie myślę, żeby wręczyć dziadkom zdjęcie synka w ramce, ale to takie pospolite. Macie jakieś pomysły? Kalendarz z wnukiem był pod choinką.
Ale tutaj dzisiaj ciszaZazwyczaj tak tu gwarno, że wbić się w dyskusję nie mogę.
Pozdrawiam i życzę leniwej niedzieli.
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.