SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Ja wstałam o 8.30, Hubert już od 7.00 nie śpi, ale jest weekend, więc mąż go rano przejmujeJak ja to uwielbiam. Zawarliśmy umowę, że jak mąż ma wolne to ja się mimo wszystko staram nie budzić go w nocy, ale rano zawsze on zabiera Młodego i ja śpię ile chcę lub do karmienia
Bardzo mi to pasuje, bo w nocy tak czy siak wstać muszę, a rano mogę trochę odespać za to. Gorzej jak mąż idzie do pracy, bo wtedy często przejmuje Młodego na 20 minut i tylko tyle mogę dospać
Dzisiaj planujemy spacer, po drodze znajdziemy jakiegoś wolontariusza żeby wesprzeć WOŚP. I trzeba przemyśleć jedzenie na obiad.Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość
-
lys wrote:no to macie dwa wyjścia, albo demontujecie karuzelę, albo obniżacie łóżeczko, ja bym raczej zdemontowała karuzelę, no chyba że stanowi istotny element zasypiania etc
On uwielbia ja ogladac, nigdy nie zadypia przy karuzeli, jest zbyt atrakcyjna;)
Raczej obnizymy, bo nigdy nie wiadomo kiedy usiadzie. A jak lezy na brzuchu to mocno zaglada nad poduchy.
Edit. Griszanka, podasz przepis na nagetsy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 09:35
lys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dziewczynki:) U nas po imprezce, goście zmyli się o 23, chociaz mały zasnał ale druga nocka beznadziejna, budzi sie przed 24, krzyk, płacz niesamowity, kurde nie je nic nowego wiec obstawiam ze to zęby, do tego strasznie nieespokojny nie potrafi zasnąć, wczoraj na imprezie zakrztusił się slina, strasznie się wystraszył, drugi raz w nocy, zaypiał i slina mu podeszła i znowu bo się wystraszył..
musze Was nadrobic -
Paula_071 wrote:Rano po przebudzeniu siedzi tan z godzine i sie kreci, przewraca, slucha karuzeli. A potem tylko na drzemki, ale laduje tam juz na spiocha.
Eee to na tyle, to bym chyba zdemontowała karuzelę, bo jak obniżysz łóżeczko, to będzie cięzko go wyjmować, a nie wiadomo kiedy będzie siedział - zwykle czas na siedzenie i samodzielne siadanie u dzieci to 8-9 miesiąc. -
Ja się boję ze mój zarzuci nogę na barierke i zacznie się wspinać.
Do przedwczoraj przewracal się z pleców na brzuch bardzo sprawnie, a od piątku już w drugą stronę.
Starszemu obniżylismy jak jeszcze nie miał pół roczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 10:25
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Bry! U nas wczoraj pierwsza próba kleiku na mm. Zupełnie inna konsystencja i mała miała ubaw. Zjadła niedużo ale ja chwile trzymało ok 3 godz. Dopiero biorę się za śniadanko. Mąż dziś jedzie z Łuśka do swoich rodziców a ja z siostrą na zakupy i do nich dojadę. Miłej niedzieli!
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Maz kupil dzisiaj te rossmanowe pieluchy fun&fit. Od razu wzielam do wyprobowania. Na pierwszy rzut oka spoko, bardziej miekkie niz dada, dzienne sikanie ladnie wchlonely. Aktualnie przeprowadzam test nocny, jak bedzie git, to chyba sie przerzucimy. Jeszcze intryguja mnie te lidlowe, ale to przy okazji kiedys kupie
jak cenowo wychodza? -
Hej, w ogóle się nie wyspałam
czytałam do 2 w nocy i mam efekty.
Paula, ja bym chyba jednak obniżyla łożeczko. Zgadzam się, ze nie wiadomo kiedy dziecko usiądzie, a jak on tak kombinuje to różnie może być. U mnie karuzela zamontowana jest nie nad głową tylko bardziej w nogach łożeczka. Młoda ją dobrze widzi, ale nie patrzy w górę tylko "do przodu" wiecie o co chodzi, poza tym nie przeszkadza mi jak ją wyciągam z łóżeczka.
Ale mam wściekly humor, lepiej żeby nikt się do mnie nie odzywał, może mi przejdzie po jakiejś dobrej kawceWeridiana, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:5ylwia, straszne. Współczuję bardzo.
Migotka, Niecierpliwa, Wy chyba najwcześniej wprowadzalyscie więc chciałam podpytać.
Jak zaczęłyscie warzywa i dziecko zjadało już pół lub cały słoiczek, to wtedy kiedy wprowadzalyscie owoce jako drugi posiłek?
Czy mięsko jak już zacznie jeść to codziennie? Czy przeplatane z posiłkiem bezmiesnym?
Glutenczy jak ugotuje manne wg tego co na opakowaniu i podam dziecku pół łyżeczki (czy łyżeczkę?) to bedzie git? Można podać samą? Czy należy do czegoś dodać?
Oczywiście inne Mamy też proszę o odpowiedź.
Ja owoce wprowadziłam dopiero jakiś tydzien temu, ze wzgledu na to ze nie miałam ich poprostu kiedy podac, brakło dnia, teraz dodaje do kaszki jakies 1/3 albo poiłowe słoiczka:)
Ja jak wprowadziłam mięso to już codziennie w zupkach:)
Gluten ja dodaje do zupy, chociaz widzialam ostatnio w rosmanie kaszke manne tylko nie pamietam czy to byla mleczna czy mleczno ryzowa, ale napewno po 6 miesiacuZetka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dla mnie te rossmanowe pieluchy są kiepskie, sztywne i tą gumkę po bokach mają kiepską.
My teraz na Dadzie jedziemy, od jutra w Biedrze promocja na pieluchy, 2 opakowania za 50 zł.
Ale chyba tylko dwojki.
Wlasnie kupilam na probe te z rossmana, zobaczymy ile wagqteWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:03