X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko powinno siadać jak już raczkuje. Dupka na bok i siad, najpierw boczkiem. Pisałam o tym kiedyś :)

magda sz, Agaata lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine wszystkiego dobrego :) slicznie wygladalas :)

jasmine89 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam turystyczne Coneco czy jakos tak, rozklada sie sprawnie i zajmuje mega malo miejsca w samochodzie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Oo odwazna, ale pewnie warunki duzo lepsze jak tu, az musze obczaic w necie jak wyglada porodowka w dubaju.

Też uważam, że odważna :-) To już będzie drugie CC, a sama jest lekarzem, to może nie da sobie krzywdy zrobić :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    To prawda, no to może za rok wyjdzie.
    Moja sąsiadka w ciązy, mąż jej już poleciał a ona leci 28 stycznia i tam też będzie rodzić. Ciekawe jakie będzie miała wrażenia z CC w Dubaju :-)

O kurcze, a oni tam pojechali do pracy jeśli mogę zapytać?

Bogaty kraj ale dla kobiet moim zdaniem zawsze niebezpiecznie , kobieta tam może być aresztowana jak się publicznie pocaluje :-/
    Koleżanka dostała świetną (podobno) ofertę pracy ale jak się dowiedziała że za przygodny seks bez małżeństwa może trafić do więzienia to została w Londynie ;-)

Agaata, Pulpecja, Zetka, Amberla, Paula_071, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem nas czeka zabieg na siusiaku i myslalam ze to znieczulenie miejscowe i jazda a tu sie okazuje ze go beda musieli uspac chyba osiwieje podczas czekania. I na krok go nie zostawie we szpitalu szkoda ze podczas zabiegu nie bede mogla byc :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    O kurcze, a oni tam pojechali do pracy jeśli mogę zapytać?

Bogaty kraj ale dla kobiet moim zdaniem zawsze niebezpiecznie , kobieta tam może być aresztowana jak się publicznie pocaluje :-/
    Koleżanka dostała świetną (podobno) ofertę pracy ale jak się dowiedziała że za przygodny seks bez małżeństwa może trafić do więzienia to została w Londynie ;-)

Weridiana, znajomi moi i Magdy Sz polecieli do pracy i sobie chwalą z tego co wiem, A moi sąsiedzi lecą, bo sąsiad ma jakiś duży projekt z pracy a ona leci z mężem po prostu i nie będzie na miejscu pracować.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin pięknie, dużo szczęścia wam życzę i miłości :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Jesslin pięknie, dużo szczęścia wam życzę i miłości :-)
    Miało być Jasmine przepraszam :-)

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin wszystkiego dobrego, dużo miłości, pięknie wyglądaliście!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine, ja też przyłącxam się do życzeń. Dużo szczęścia i miłości :-)

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhm a co sie stanie, jezeli dziecko usiadzie z lezenia na pleckach?
    Moj sie ewidentnie do tego rwie, nie pomagam mu, ale tez nie bronie, w koncu robi to sam. Podciaga sie tez za zabawki w wozku, w bujaczku, a nawet na macie i za nasze rece, przy przebieraniu i pielegnacji. Na brzuchu bardzo lubi lezec, nawet w pozycji rybki przemieszcza sie to w przod, to w tyl -zalezy jak wyjdzie, raz maz przyuwazyl go w pozycji na kolanach, ale to byla doslownie sekunda. I co mam go przywiazac, zeby lezal na plasko? Strasznie mu sie spieszy, ale na to chyba nic nie poradze ;)
    Co do smoczkow, niekapkow i innych akcesoriow rujnujacych zgryz - w przyszlym tygodniu bede u kuzynki stomatologa (zeby nie bylo doswiadczonego) i wypytam ja co jak i kiedy, zeby jak najlepiej zadbac o zabki i zgryz naszych pociech. To co wiem na pewno, to przede wszystkim powinnysmy zadbac, o to zeby przez te smoczki nie lecialy produkty slodzone, bo wtedy mozemy naszym pociechom zafundowac juz na starcie problemy z pruchniejacymi zabkami. Jeszcze w ciazy mnie na to bardzo uczulala. Dziecko nie wie, ze woda, soczek czy kaszka moze byc slodka/slodsza.
    Jak zgryz bedzie do poprawki, to do 12 rz. ortodonta jest na NFZ, w razie potrzeby spokojnie skorygujemy co potrzeba ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, on w ten sposób ćwiczy sobie mięśnie brzucha i plecków przez takie podciąganie, bo to duży wysiłek. Chodzi o to, zeby nie traktowac tego jako właściwego siadania i nie sadzać już dziecka. Jeżeli sobie leży i sie podciąga to krzywdy sobie nie zrobi, ale żeby usiąść z pozycji czworaczej to kręgoslup musi byc juz naprawdę silny.

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ja sama mam kolege co wyjezdza do Dubaju , tez jakies projekty robi.
    Zarabia swietnie, komfort pracy bez zarzutu.
    Jednak jako kobieta po prostu nie zdecydowalabym sie na kraj gdzie kobieta to "inny" gatunek.
    Nie jestem pewna czy to byl Dubaj ale w zeszlym roku bylo glosno o Australijce ktora zostala zgwalcona przez tubylca i uznali ja za winna , rafila do wiezienia. bylo o tym glosno bo z pozoru nie do pomyslenia, jak publiczne gwalty w Egipcie.
    W Niemczech na przyklad jeszcze kogos aresztuja i mozesz liczyc na jakas tam sprawiedliwosc ale w Egipcie czy Dubaju zapomnij.
    wiem ze Austalijke po wstawiennictwie (kogos tam) wypuscili i wrocila do kraju ale sam fakt.
    ale ja to ja , feministka ;-)

Agaata, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Griszanka co się stanie, rehabilitantka powiedziała, że dziecko które podciąga głowę jak leży na plecach i do tego podnosi wyprostowane nogi - to robi nieprawidłowy ruch i to wymaga korygowania. Więcej nie pytałam, bo Hubert tego nie robi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, nie wiem jak tam jest, bo nie byłam, ale nasz koleżanka (wspólna Magdy i moja) mówiła, że normalnie pracuje i żyje i nie ma jakichś wiekszych problemów - a w jej pracy jest kilka osób i każda innej nacji - szef z Wielkiej Brytanii.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    5ylwia to co napisałaś jest straszne. Ja bym się chyba musiała leczyć po takiej tragedii. Nic mnie w życiu nie przeraża jak to ze coś mogłoby się stać mojemu dziecku.

Mam to samo.

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys, Hermiona dzieki za przypomnienie leatherman - fajna ta bransoletka , mezowi tez sie spodobala, chce na urodziny haha no nie wiem najtansza nie jest , zobaczymy do urodzin jeszcze daleko ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys, Hermiona dzieki za przypomnienie leatherman - fajna ta bransoletka , mezowi tez sie spodobala, chce na urodziny haha no nie wiem najtansza nie jest , zobaczymy do urodzin jeszcze daleko ;-)

To jeszcze długo musi być grzeczny :-P

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin wszystkiego dobrego. Pieknie wygladaliscie :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 2967 2968 2969 2970 2971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ