X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    HA! A ja nie wiem czy mój a siwe włosy... u takiego blondyna nie widać :D

no dobrze dla niego :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha. W sumie tak siedzę o myśle, jak to się stało, że mam 10 lat starszego męża ;P
    Pamietam jak koleżanka jak się dowiedziała to mówiła że geriatria ;P
    Aaaa. i wiecie co? Na moim ślubie moja najlepsza przyjaciołka ( jedyna prawdziwa) była druhną i spodobała się przyjacielowi Pawła - w jego wieku - wdowiec. I wiecie co? Zorganizowaliśmy małą posiadówę na początku listopada tylko z nimi... i co? I wielka love.... od jakiś dwóch miesięcy szalenie zakochani szczęśliwi... Wyswatałam :D

lys, Pulpecja, magda sz, Martucha86, Weridiana, Zetka, jesslin87, mamasia, Paula_071, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka kaszki łyżeczką, a kubki niekapki pierwsze są od 4 msc, a kolejne od 6 msc.

To butelki Nam niepotrzebne? Cholerka, a prawie nieużywane są :P

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest różnica wieku 7 lat, uważam że idealna ;)

Amberla lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom pierwsze niekapki sa 4+ my taki kupilismy drugi mamy 6+ a następny to będzie 360 stopni i potem normalny kubek licze na to hehe

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Amberla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    siwy to tylko Sean Connery mi się podobał
    O ja Lys ;) Upewniam się, że jesteś podobna do mnie ( z charakteru) ;)
    Ja też uwielbiam Sean'a Connerego ;)
    Uważam, że siwy jest lepszy niż był młody :D

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    To butelki Nam niepotrzebne? Cholerka, a prawie nieużywane są :P

do niektórych wystarczy dokupić "dziubek" i masz niekapek, avent chyba tak ma

edit to się nazywa ustnik niekapek

http://akpolbaby.pl/pl/kubki-niekapki-bidony-lyzeczki/258-ustnik-niekapek-miekki-6m-5012909005814.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:55

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Uważam, że siwy jest lepszy niż był młody :D

zgadzam się :D

Amberla lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółką przyleciała na tydzień do Pl jupii .☺ na zacny jubileusz swojej prababki która obchodzi swoje 100 urodziny i jest w formie tylko pozazdroscic
    Tak wiec aż się boje ile będę miała nadrabiania jak zniknę z forum na dluzsza chwile żeby trochę z nią spędzić czadu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:58

lys, Pulpecja, Weridiana, Zetka, jesslin87, mamasia, Amberla, Paula_071, gianna88, małaMyszka, Maniuś, magda sz lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga 100 lat, wow

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnica 2 lat, ale mąż w swoją mamę się wdał i po 20 zaczął siwieć.
    Katarka, to jest tak, ze niby lepiej podawać łyżeczką i kubeczkiem, żeby jak najmniej smoczkiem, bo źle wpływa na zęby, zgryz itp. Ale wiesz, żadna z nas pewnie nie uniknęla butelki w dzieciństwie,a też dajemy radę :-)

Z tym siadaiem dziewczyny to rzeczywiście jest tak,ze wg ortopedów rehabilitantów itd prawidłowo jest jak dziecko siada z pozycji na czworaka. Oczywiście zdarza się, ze dziecko podciąga się do siadania leżąc na pleckach i np potrafi złapać chociażby szczebelki łóżeczka i usiąść, ale z tego co wiem nie powinno się tego utrwalać, pomagać dziecku itd, Raazej odwracać właśnie na brzuszek, żeby do siadania doszło z tej pozycji.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja miałam krzywe zęby i wadę zgryzu, więc kto wie ile w tym zasługi butelki ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    aaaga 100 lat, wow
    Nooo czad co nie
    dostała dzisiaj po uroczystej mszy z rak prezydenta miasta bukiet czerwonych roz gratulacje i życzenia
    Kobieta potrafi do 4 rano krzyżówki rozwiązywać z lupą ale i tak szacun
    Jedynie ZUS się nie cieszy ( hehe żart )

lys, Amberla, Weridiana, Zetka, jesslin87, apaczka, Paula_071, gianna88, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    no ja miałam krzywe zęby i wadę zgryzu, więc kto wie ile w tym zasługi butelki ;)
    pytanie czy nie miałabyś takich samych zębów gdybyś używała niekapka :-) ja jestem za tym, zeby w miarę wcześnie odstawiać butelkę jeśli się już używa, ale nikt mnie nie przekona, zebym smoczka młodej nie dawala, bo mi czasami zycie mi ratowal jak miała jakiś problem. Trudno, najwyzej zainwestuje w ortodontę, dentystę i logopede.

magda sz, Amberla, Zetka, jesslin87, Paula_071, Hermiona lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    pytanie czy nie miałabyś takich samych zębów gdybyś używała niekapka :-) ja jestem za tym, zeby w miarę wcześnie odstawiać butelkę jeśli się już używa, ale nikt mnie nie przekona, zebym smoczka młodej nie dawala, bo mi czasami zycie mi ratowal jak miała jakiś problem. Trudno, najwyzej zainwestuje w ortodontę, dentystę i logopede.

Ja nie jestem przeciwniczką aktualnych sylikonowych smoczków, z resztą z dwojga złego jakby miało ssać kciuk, to lepiej żeby ssało smoczek.

Pulpecja, Amberla, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używam kauczukowego smoczka dla Huberta :-D

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobno byłam wychowywana bez smoka i rzadko butelka a i krzywy zgryz, i do logopedy dość długo chodziłam
    to samo z krzywymi nogami i kregosłupem a nigdy chodzika nie widziałam nawet

ja się ciesze ze mały do smoka się w koncu przekonał bo naprawde duza pomoc przy uspokajaniu i zasypianiu

Pulpecja, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syliwa, Jesslin straszne historie :( nawet nie chce nawet myslec co czuly...

My dzis zaliczylysmy drzemke 3h, porzadki, zakupy, wizyte u chrzestnej Mai (szczesciara leci do Dubaju na tydzien do naszej psiapsioly, zazdroszcze tego slonca). No i sluchajcie kupilam dzis na spontana spodnie! Wcisnelam dupe w 38 i nie pekly :) troche ciasne ale wierze ze sie rozciagna. No i kupilam calkiem sexi sukienke za 60 zl z wyprzy w h&m. Humor poprawil mi sie o 70%

Moj malz starszy 2lata ale w wielu kwestiach wydaje sie dojrzalszy niz jego rowiesnicy. Po pierwszej randce stwierdzilam to moj przyszly maz. To moje przeciwienstwo, nasze jedyne wspolne hobby to podroze. Poczatki ciezkie ale z biegiem zycia i doswiadczen dopasowalismy sie, juz nie pamietam kiedy sie klocilismy, chyba takiej przerwy w klotni nie bylo od poczatku bycia razem. Jednak dziecko to cement :) no i Majeczka grzeje jego chlodne serce, teraz nie ma szans skoro dwie na jednego :)

Pulpecja, Weridiana, Agaata, jesslin87, Amberla, aaaaga, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka przeslij nam troche slonca przynajmniej na zdjeciach, grzej tam dupke, uczcie Iwka plywac i wykorzystajcie gumki :)

Weridiana, Pulpecja, jesslin87, Amberla, aaaaga, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ha. W sumie tak siedzę o myśle, jak to się stało, że mam 10 lat starszego męża ;P
    Pamietam jak koleżanka jak się dowiedziała to mówiła że geriatria ;P
    Aaaa. i wiecie co? Na moim ślubie moja najlepsza przyjaciołka ( jedyna prawdziwa) była druhną i spodobała się przyjacielowi Pawła - w jego wieku - wdowiec. I wiecie co? Zorganizowaliśmy małą posiadówę na początku listopada tylko z nimi... i co? I wielka love.... od jakiś dwóch miesięcy szalenie zakochani szczęśliwi... Wyswatałam :D

O wypraszam sobie, jaka geriatia ;-)
    77 najlepszy rocznik ! :-)
    Forever young a właściwie im starszy tym młodszy ;-)

Amberla, lys, magda sz, Pulpecja, Zetka, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2965 2966 2967 2968 2969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ