SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha. W sumie tak siedzę o myśle, jak to się stało, że mam 10 lat starszego męża ;P
Pamietam jak koleżanka jak się dowiedziała to mówiła że geriatria ;P
Aaaa. i wiecie co? Na moim ślubie moja najlepsza przyjaciołka ( jedyna prawdziwa) była druhną i spodobała się przyjacielowi Pawła - w jego wieku - wdowiec. I wiecie co? Zorganizowaliśmy małą posiadówę na początku listopada tylko z nimi... i co? I wielka love.... od jakiś dwóch miesięcy szalenie zakochani szczęśliwi... Wyswatałam
lys, Pulpecja, magda sz, Martucha86, Weridiana, Zetka, jesslin87, mamasia, Paula_071, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:To butelki Nam niepotrzebne? Cholerka, a prawie nieużywane są
do niektórych wystarczy dokupić "dziubek" i masz niekapek, avent chyba tak ma
edit to się nazywa ustnik niekapek
http://akpolbaby.pl/pl/kubki-niekapki-bidony-lyzeczki/258-ustnik-niekapek-miekki-6m-5012909005814.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:55
Katarka lubi tę wiadomość
-
Moja przyjaciółką przyleciała na tydzień do Pl jupii .☺ na zacny jubileusz swojej prababki która obchodzi swoje 100 urodziny i jest w formie tylko pozazdroscic
Tak wiec aż się boje ile będę miała nadrabiania jak zniknę z forum na dluzsza chwile żeby trochę z nią spędzić czaduWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:58
lys, Pulpecja, Weridiana, Zetka, jesslin87, mamasia, Amberla, Paula_071, gianna88, małaMyszka, Maniuś, magda sz lubią tę wiadomość
-
U nas różnica 2 lat, ale mąż w swoją mamę się wdał i po 20 zaczął siwieć.
Katarka, to jest tak, ze niby lepiej podawać łyżeczką i kubeczkiem, żeby jak najmniej smoczkiem, bo źle wpływa na zęby, zgryz itp. Ale wiesz, żadna z nas pewnie nie uniknęla butelki w dzieciństwie,a też dajemy radę
Z tym siadaiem dziewczyny to rzeczywiście jest tak,ze wg ortopedów rehabilitantów itd prawidłowo jest jak dziecko siada z pozycji na czworaka. Oczywiście zdarza się, ze dziecko podciąga się do siadania leżąc na pleckach i np potrafi złapać chociażby szczebelki łóżeczka i usiąść, ale z tego co wiem nie powinno się tego utrwalać, pomagać dziecku itd, Raazej odwracać właśnie na brzuszek, żeby do siadania doszło z tej pozycji.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:aaaga 100 lat, wow
dostała dzisiaj po uroczystej mszy z rak prezydenta miasta bukiet czerwonych roz gratulacje i życzenia
Kobieta potrafi do 4 rano krzyżówki rozwiązywać z lupą ale i tak szacun
Jedynie ZUS się nie cieszy ( hehe żart )lys, Amberla, Weridiana, Zetka, jesslin87, apaczka, Paula_071, gianna88, Maniuś lubią tę wiadomość
-
lys wrote:no ja miałam krzywe zęby i wadę zgryzu, więc kto wie ile w tym zasługi butelki
ja jestem za tym, zeby w miarę wcześnie odstawiać butelkę jeśli się już używa, ale nikt mnie nie przekona, zebym smoczka młodej nie dawala, bo mi czasami zycie mi ratowal jak miała jakiś problem. Trudno, najwyzej zainwestuje w ortodontę, dentystę i logopede.
magda sz, Amberla, Zetka, jesslin87, Paula_071, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:pytanie czy nie miałabyś takich samych zębów gdybyś używała niekapka
ja jestem za tym, zeby w miarę wcześnie odstawiać butelkę jeśli się już używa, ale nikt mnie nie przekona, zebym smoczka młodej nie dawala, bo mi czasami zycie mi ratowal jak miała jakiś problem. Trudno, najwyzej zainwestuje w ortodontę, dentystę i logopede.
Ja nie jestem przeciwniczką aktualnych sylikonowych smoczków, z resztą z dwojga złego jakby miało ssać kciuk, to lepiej żeby ssało smoczek.Pulpecja, Amberla, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
ja podobno byłam wychowywana bez smoka i rzadko butelka a i krzywy zgryz, i do logopedy dość długo chodziłam
to samo z krzywymi nogami i kregosłupem a nigdy chodzika nie widziałam nawet
ja się ciesze ze mały do smoka się w koncu przekonał bo naprawde duza pomoc przy uspokajaniu i zasypianiuPulpecja, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Syliwa, Jesslin straszne historie
nawet nie chce nawet myslec co czuly...
My dzis zaliczylysmy drzemke 3h, porzadki, zakupy, wizyte u chrzestnej Mai (szczesciara leci do Dubaju na tydzien do naszej psiapsioly, zazdroszcze tego slonca). No i sluchajcie kupilam dzis na spontana spodnie! Wcisnelam dupe w 38 i nie peklytroche ciasne ale wierze ze sie rozciagna. No i kupilam calkiem sexi sukienke za 60 zl z wyprzy w h&m. Humor poprawil mi sie o 70%
Moj malz starszy 2lata ale w wielu kwestiach wydaje sie dojrzalszy niz jego rowiesnicy. Po pierwszej randce stwierdzilam to moj przyszly maz. To moje przeciwienstwo, nasze jedyne wspolne hobby to podroze. Poczatki ciezkie ale z biegiem zycia i doswiadczen dopasowalismy sie, juz nie pamietam kiedy sie klocilismy, chyba takiej przerwy w klotni nie bylo od poczatku bycia razem. Jednak dziecko to cementno i Majeczka grzeje jego chlodne serce, teraz nie ma szans skoro dwie na jednego
Pulpecja, Weridiana, Agaata, jesslin87, Amberla, aaaaga, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Ha. W sumie tak siedzę o myśle, jak to się stało, że mam 10 lat starszego męża ;P
Pamietam jak koleżanka jak się dowiedziała to mówiła że geriatria ;P
Aaaa. i wiecie co? Na moim ślubie moja najlepsza przyjaciołka ( jedyna prawdziwa) była druhną i spodobała się przyjacielowi Pawła - w jego wieku - wdowiec. I wiecie co? Zorganizowaliśmy małą posiadówę na początku listopada tylko z nimi... i co? I wielka love.... od jakiś dwóch miesięcy szalenie zakochani szczęśliwi... Wyswatałam
O wypraszam sobie, jaka geriatia
77 najlepszy rocznik !
Forever young a właściwie im starszy tym młodszyAmberla, lys, magda sz, Pulpecja, Zetka, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość