X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, to super, że Wam tam dobrze :-) Cieszę się, że wyjazd udany, bawcie się dobrze!
    Mam nadzieję,że powrót zniesiesz lepiej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla Wszystkiego Najlepszego! Zdrówka, Szczęścia i pociechy z dzieci.

Amberla lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie probowalam sobie wyobrazic nasz wyjazd na odlegle wakacje i to samolotem, po chwili doszlam do wniosku, ze latwiej mi sobie wyobrazic, ze marsjanie nas atakuja :D

Agaata, Martucha86, Katarka, aaaaga, jesslin87, Weridiana, Zetka, AgaSad, Amberla, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zamówiłam dzisiaj te kalendarze z Colorland na dzień dziadków, super są a ile miałam zabawy :-) Moja mama jak zobaczy to chyba padnie ze szczęścia,
    lubi takie rzeczy a jeszcze jak są wnuki to już w ogóle :-)

Dzisiaj był też mój brat że swoją rodzinką, fajni są ale mega męczący , dzieci 3 i 4 lata, robią co chcą, zostawili po sobie taki syf, że prawie się załamałam :-/

Te szpitalne historie są straszne :-( Ja póki co mam małe doświadczenie ale widziałam parę umierających dzieci :-( to są niewyobrażalnie trudne sytuacje, cierpienia rodziców nie da się opisać...dla personelu to też są bardzo trudne chwile, ja cały czas pamiętam imiona, nazwiska i historie tych dzieci.

Ide oglądać Interstellar, dobrej nocy Wam życzę :-*

jesslin87, magda sz, Weridiana, Neyla, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, dla mnie Interstellar to super film, widziałam w kinie i bardzo mi się podobał.

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hejka...szybkie pytanie. Któraś z Was jest juz po zmianie fotelika samochodowego? Właśnie dzisiaj zobaczyłam ze główka malej jest na równi z końcem fotelika. Jaki wybrać? :(
    My zakupujemy FOTELIK CONCORD ULTIMAX ISOFIX 0-18 kg Maz siedział nad wyborem 3 wieczory i zdecydował ze kupujemy ten. Ufam mu ze wybrał najlepiej.

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka i czekamy na foty :) Koniecznie Iwka w basenie poprosze ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaat wrote:
    Ostatnio ktoś pisał o unoszeniu głowy przez dziecko - że któreś tego nie robi, w pozycji leżącej Hubert też tego nie robi, zapytałam dzisiaj rehabilitantkę i powiedziała mi, że nie ma takiej potrzeby, żeby to robił, bo jednak bardzo dużo dzieci robi to nieprawidłowo, bo podnoszą proste nogi do góry i głowę ciągną do góry - a to nie jest właściwe. Poprawnie jest jeśli nóżki zginają, podnoszą przyciągnięte do klatki piersiowej i unoszą główkę. A powinnyśmy dążyć do tego, żeby dziecko usiadło z pozycji do raczkowania - dobrze usłyszałam? Powiedziała, że dziecko prawidłowo powinno usiąść z tej pozycji. Nie wiedziałam o tym. Nie dopytałam konkretnie ale dopytam następnym razem.

Nie rozumiem jak przyciagac nogi do klatki i jednoczesnie lezec na brzuchu?

Bardzo jestem ciekawa tego siadania, jakby sie Wam udalo znaleźć filmik w necie to podajcie linka, chetnie obejrzę :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, niestety nie zademonstruję Ci przez forum :-) To najlepiej jak udało mi się wytłumaczyć. W skrócie chodzi o to, że ma nie mieć w tym czasie wyprostowanych nóg, bo to jest nieprawidłowe.

Edit: Ale nie ma leżeć na brzuchu, tylko na plecach. Czemu na brzuchu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:26

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam też pani neurolog tłumaczyła że poprawny siad to z leżenia na brzuchu.... w ogóle wszystko ma robić z brzuszka dlatego musi to w koncu polubic

Agaata lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    nam też pani neurolog tłumaczyła że poprawny siad to z leżenia na brzuchu.... w ogóle wszystko ma robić z brzuszka dlatego musi to w koncu polubic

Czyli dobrze usłyszałam :-) Uff z moim rozumieniem wszystko w porządku :-) No zobaczymy jak to wyjdzie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, niestety nie zademonstruję Ci przez forum :-) To najlepiej jak udało mi się wytłumaczyć. W skrócie chodzi o to, że ma nie mieć w tym czasie wyprostowanych nóg, bo to jest nieprawidłowe.

Edit: Ale nie ma leżeć na brzuchu, tylko na plecach. Czemu na brzuchu?

Aaa ok, nie przeczytalam ze piszesz o lezeniu na plecach. Wszystko jasne :-)

A juz chyba obczailam o co chodzi z tym siadaniem. Najpierw dziecko powinno lezec na brzuchu, podnieść sie do pozycji na czworaka i wtedy przesniesc ciezar na tylek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:33

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paula, o to chyba chodzi. Ja pisałam jakby o dwóch różnych pozycjach - w pierwszej części postu o leżeniu na plecach i ciągnięciu głowy a w drugiej o prawidłowej pozycji z której dziecko powinno usiąść - i to już z brzucha. :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello wieczorkiem;)

Idę was nadrabiać. Mam chyba z 15 stron do tyłu ;D I tak lepiej niż 30 :D
    Czytam was i popijam piwko.
    W sumie to nie mam co świętować. Ostatni rok z 2 z przodu. Za rok będę już po 3 przecenie ;)
    Było dzisiaj rodzinnie. Rodzice, teściowie, maż i córki.
    Mama zrobiła mi piękny tort ;) Kajmakowy! Niebo w gębie :D
    Wypiłam kieliszek szampana a teraz to piwko. Powiem, że po tak długim czasie .... czuć ;P
    Ale Laurka dostanie dzisiaj MM a co!!! ;) Raz się żyje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:46

Agaata, lys, jesslin87, Aska87, Weridiana, Zetka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu piszecie o kubkach niekapkach, otwartych kubkach, a Moja Laura jeszcze z butelki nie pije. To znaczy pije odciągnięte mleko, ale baaardzo rzadko. Kiedy dziecko nie powinno pić już z butli? Boże, czemu ja tak mało wiem :/

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, a po co ma pić z butelki? Niektóre dzieci nie piją i już, no ale kubka tak czy siak będą potrzebowały.

magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pytam bo wygląda na mlodzika ;) no i w sumie jest młody. Mój mężus to rocznik 79.
    Podbijam Cię Lys ;) Mój mąż to rocznik 77 :D

lys lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mój ma może ze 2 siwe włosy i juz cyrk ze jak to.
    HA! A ja nie wiem czy mój a siwe włosy... u takiego blondyna nie widać :D

• Katarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka, a po co ma pić z butelki? Niektóre dzieci nie piją i już, no ale kubka tak czy siak będą potrzebowały.

Czyli wodę, jakieś herbatki uczyć już z kubka? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, żeby Laura z tego piła :P W sensie żadne sześciomiesięczne dziecko, ale mogę się mylić ;) A na przykład kaszki? Niektóre dziewczyny tu chyba podają z butli?

magda sz lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka kaszki łyżeczką, a kubki niekapki pierwsze są od 4 msc, a kolejne od 6 msc.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2964 2965 2966 2967 2968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ