X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, to super, że Wam tam dobrze :-) Cieszę się, że wyjazd udany, bawcie się dobrze!
    Mam nadzieję,że powrót zniesiesz lepiej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla Wszystkiego Najlepszego! Zdrówka, Szczęścia i pociechy z dzieci.

Amberla lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie probowalam sobie wyobrazic nasz wyjazd na odlegle wakacje i to samolotem, po chwili doszlam do wniosku, ze latwiej mi sobie wyobrazic, ze marsjanie nas atakuja :D

Agaata, Martucha86, Katarka, aaaaga, jesslin87, Weridiana, Zetka, AgaSad, Amberla, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zamówiłam dzisiaj te kalendarze z Colorland na dzień dziadków, super są a ile miałam zabawy :-) Moja mama jak zobaczy to chyba padnie ze szczęścia,
    lubi takie rzeczy a jeszcze jak są wnuki to już w ogóle :-)

Dzisiaj był też mój brat że swoją rodzinką, fajni są ale mega męczący , dzieci 3 i 4 lata, robią co chcą, zostawili po sobie taki syf, że prawie się załamałam :-/

Te szpitalne historie są straszne :-( Ja póki co mam małe doświadczenie ale widziałam parę umierających dzieci :-( to są niewyobrażalnie trudne sytuacje, cierpienia rodziców nie da się opisać...dla personelu to też są bardzo trudne chwile, ja cały czas pamiętam imiona, nazwiska i historie tych dzieci.

Ide oglądać Interstellar, dobrej nocy Wam życzę :-*

jesslin87, magda sz, Weridiana, Neyla, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, dla mnie Interstellar to super film, widziałam w kinie i bardzo mi się podobał.

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hejka...szybkie pytanie. Któraś z Was jest juz po zmianie fotelika samochodowego? Właśnie dzisiaj zobaczyłam ze główka malej jest na równi z końcem fotelika. Jaki wybrać? :(
    My zakupujemy FOTELIK CONCORD ULTIMAX ISOFIX 0-18 kg Maz siedział nad wyborem 3 wieczory i zdecydował ze kupujemy ten. Ufam mu ze wybrał najlepiej.

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka i czekamy na foty :) Koniecznie Iwka w basenie poprosze ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaat wrote:
    Ostatnio ktoś pisał o unoszeniu głowy przez dziecko - że któreś tego nie robi, w pozycji leżącej Hubert też tego nie robi, zapytałam dzisiaj rehabilitantkę i powiedziała mi, że nie ma takiej potrzeby, żeby to robił, bo jednak bardzo dużo dzieci robi to nieprawidłowo, bo podnoszą proste nogi do góry i głowę ciągną do góry - a to nie jest właściwe. Poprawnie jest jeśli nóżki zginają, podnoszą przyciągnięte do klatki piersiowej i unoszą główkę. A powinnyśmy dążyć do tego, żeby dziecko usiadło z pozycji do raczkowania - dobrze usłyszałam? Powiedziała, że dziecko prawidłowo powinno usiąść z tej pozycji. Nie wiedziałam o tym. Nie dopytałam konkretnie ale dopytam następnym razem.

Nie rozumiem jak przyciagac nogi do klatki i jednoczesnie lezec na brzuchu?

Bardzo jestem ciekawa tego siadania, jakby sie Wam udalo znaleźć filmik w necie to podajcie linka, chetnie obejrzę :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, niestety nie zademonstruję Ci przez forum :-) To najlepiej jak udało mi się wytłumaczyć. W skrócie chodzi o to, że ma nie mieć w tym czasie wyprostowanych nóg, bo to jest nieprawidłowe.

Edit: Ale nie ma leżeć na brzuchu, tylko na plecach. Czemu na brzuchu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:26

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam też pani neurolog tłumaczyła że poprawny siad to z leżenia na brzuchu.... w ogóle wszystko ma robić z brzuszka dlatego musi to w koncu polubic

Agaata lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    nam też pani neurolog tłumaczyła że poprawny siad to z leżenia na brzuchu.... w ogóle wszystko ma robić z brzuszka dlatego musi to w koncu polubic

Czyli dobrze usłyszałam :-) Uff z moim rozumieniem wszystko w porządku :-) No zobaczymy jak to wyjdzie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, niestety nie zademonstruję Ci przez forum :-) To najlepiej jak udało mi się wytłumaczyć. W skrócie chodzi o to, że ma nie mieć w tym czasie wyprostowanych nóg, bo to jest nieprawidłowe.

Edit: Ale nie ma leżeć na brzuchu, tylko na plecach. Czemu na brzuchu?

Aaa ok, nie przeczytalam ze piszesz o lezeniu na plecach. Wszystko jasne :-)

A juz chyba obczailam o co chodzi z tym siadaniem. Najpierw dziecko powinno lezec na brzuchu, podnieść sie do pozycji na czworaka i wtedy przesniesc ciezar na tylek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:33

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paula, o to chyba chodzi. Ja pisałam jakby o dwóch różnych pozycjach - w pierwszej części postu o leżeniu na plecach i ciągnięciu głowy a w drugiej o prawidłowej pozycji z której dziecko powinno usiąść - i to już z brzucha. :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello wieczorkiem;)

Idę was nadrabiać. Mam chyba z 15 stron do tyłu ;D I tak lepiej niż 30 :D
    Czytam was i popijam piwko.
    W sumie to nie mam co świętować. Ostatni rok z 2 z przodu. Za rok będę już po 3 przecenie ;)
    Było dzisiaj rodzinnie. Rodzice, teściowie, maż i córki.
    Mama zrobiła mi piękny tort ;) Kajmakowy! Niebo w gębie :D
    Wypiłam kieliszek szampana a teraz to piwko. Powiem, że po tak długim czasie .... czuć ;P
    Ale Laurka dostanie dzisiaj MM a co!!! ;) Raz się żyje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:46

Agaata, lys, jesslin87, Aska87, Weridiana, Zetka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu piszecie o kubkach niekapkach, otwartych kubkach, a Moja Laura jeszcze z butelki nie pije. To znaczy pije odciągnięte mleko, ale baaardzo rzadko. Kiedy dziecko nie powinno pić już z butli? Boże, czemu ja tak mało wiem :/

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, a po co ma pić z butelki? Niektóre dzieci nie piją i już, no ale kubka tak czy siak będą potrzebowały.

magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pytam bo wygląda na mlodzika ;) no i w sumie jest młody. Mój mężus to rocznik 79.
    Podbijam Cię Lys ;) Mój mąż to rocznik 77 :D

lys lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mój ma może ze 2 siwe włosy i juz cyrk ze jak to.
    HA! A ja nie wiem czy mój a siwe włosy... u takiego blondyna nie widać :D

• Katarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka, a po co ma pić z butelki? Niektóre dzieci nie piją i już, no ale kubka tak czy siak będą potrzebowały.

Czyli wodę, jakieś herbatki uczyć już z kubka? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, żeby Laura z tego piła :P W sensie żadne sześciomiesięczne dziecko, ale mogę się mylić ;) A na przykład kaszki? Niektóre dziewczyny tu chyba podają z butli?

magda sz lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka kaszki łyżeczką, a kubki niekapki pierwsze są od 4 msc, a kolejne od 6 msc.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2964 2965 2966 2967 2968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ