SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie probowalam sobie wyobrazic nasz wyjazd na odlegle wakacje i to samolotem, po chwili doszlam do wniosku, ze latwiej mi sobie wyobrazic, ze marsjanie nas atakuja
Agaata, Martucha86, Katarka, aaaaga, jesslin87, Weridiana, Zetka, AgaSad, Amberla, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, zamówiłam dzisiaj te kalendarze z Colorland na dzień dziadków, super są a ile miałam zabawy
Moja mama jak zobaczy to chyba padnie ze szczęścia,
lubi takie rzeczy a jeszcze jak są wnuki to już w ogóle
Dzisiaj był też mój brat że swoją rodzinką, fajni są ale mega męczący , dzieci 3 i 4 lata, robią co chcą, zostawili po sobie taki syf, że prawie się załamałam
Te szpitalne historie są straszneJa póki co mam małe doświadczenie ale widziałam parę umierających dzieci
to są niewyobrażalnie trudne sytuacje, cierpienia rodziców nie da się opisać...dla personelu to też są bardzo trudne chwile, ja cały czas pamiętam imiona, nazwiska i historie tych dzieci.
Ide oglądać Interstellar, dobrej nocy Wam życzę :-*jesslin87, magda sz, Weridiana, Neyla, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:Hejka...szybkie pytanie. Któraś z Was jest juz po zmianie fotelika samochodowego? Właśnie dzisiaj zobaczyłam ze główka malej jest na równi z końcem fotelika. Jaki wybrać?
-
Agaaat wrote:Ostatnio ktoś pisał o unoszeniu głowy przez dziecko - że któreś tego nie robi, w pozycji leżącej Hubert też tego nie robi, zapytałam dzisiaj rehabilitantkę i powiedziała mi, że nie ma takiej potrzeby, żeby to robił, bo jednak bardzo dużo dzieci robi to nieprawidłowo, bo podnoszą proste nogi do góry i głowę ciągną do góry - a to nie jest właściwe. Poprawnie jest jeśli nóżki zginają, podnoszą przyciągnięte do klatki piersiowej i unoszą główkę. A powinnyśmy dążyć do tego, żeby dziecko usiadło z pozycji do raczkowania - dobrze usłyszałam? Powiedziała, że dziecko prawidłowo powinno usiąść z tej pozycji. Nie wiedziałam o tym. Nie dopytałam konkretnie ale dopytam następnym razem.
Nie rozumiem jak przyciagac nogi do klatki i jednoczesnie lezec na brzuchu?
Bardzo jestem ciekawa tego siadania, jakby sie Wam udalo znaleźć filmik w necie to podajcie linka, chetnie obejrzę
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, niestety nie zademonstruję Ci przez forum
To najlepiej jak udało mi się wytłumaczyć. W skrócie chodzi o to, że ma nie mieć w tym czasie wyprostowanych nóg, bo to jest nieprawidłowe.
Edit: Ale nie ma leżeć na brzuchu, tylko na plecach. Czemu na brzuchu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:26
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nam też pani neurolog tłumaczyła że poprawny siad to z leżenia na brzuchu.... w ogóle wszystko ma robić z brzuszka dlatego musi to w koncu polubic
Agaata lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:nam też pani neurolog tłumaczyła że poprawny siad to z leżenia na brzuchu.... w ogóle wszystko ma robić z brzuszka dlatego musi to w koncu polubic
Czyli dobrze usłyszałamUff z moim rozumieniem wszystko w porządku
No zobaczymy jak to wyjdzie.
-
Agaata wrote:Paula, niestety nie zademonstruję Ci przez forum
To najlepiej jak udało mi się wytłumaczyć. W skrócie chodzi o to, że ma nie mieć w tym czasie wyprostowanych nóg, bo to jest nieprawidłowe.
Edit: Ale nie ma leżeć na brzuchu, tylko na plecach. Czemu na brzuchu?
Aaa ok, nie przeczytalam ze piszesz o lezeniu na plecach. Wszystko jasne
A juz chyba obczailam o co chodzi z tym siadaniem. Najpierw dziecko powinno lezec na brzuchu, podnieść sie do pozycji na czworaka i wtedy przesniesc ciezar na tylekWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:33
Agaata lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Tak Paula, o to chyba chodzi. Ja pisałam jakby o dwóch różnych pozycjach - w pierwszej części postu o leżeniu na plecach i ciągnięciu głowy a w drugiej o prawidłowej pozycji z której dziecko powinno usiąść - i to już z brzucha.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
hello wieczorkiem;)
Idę was nadrabiać. Mam chyba z 15 stron do tyłuI tak lepiej niż 30
Czytam was i popijam piwko.
W sumie to nie mam co świętować. Ostatni rok z 2 z przodu. Za rok będę już po 3 przecenie
Było dzisiaj rodzinnie. Rodzice, teściowie, maż i córki.
Mama zrobiła mi piękny tortKajmakowy! Niebo w gębie
Wypiłam kieliszek szampana a teraz to piwko. Powiem, że po tak długim czasie .... czuć ;P
Ale Laurka dostanie dzisiaj MM a co!!!Raz się żyje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:46
Agaata, lys, jesslin87, Aska87, Weridiana, Zetka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Wy tu piszecie o kubkach niekapkach, otwartych kubkach, a Moja Laura jeszcze z butelki nie pije. To znaczy pije odciągnięte mleko, ale baaardzo rzadko. Kiedy dziecko nie powinno pić już z butli? Boże, czemu ja tak mało wiem
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Katarka, a po co ma pić z butelki? Niektóre dzieci nie piją i już, no ale kubka tak czy siak będą potrzebowały.
Czyli wodę, jakieś herbatki uczyć już z kubka? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, żeby Laura z tego piłaW sensie żadne sześciomiesięczne dziecko, ale mogę się mylić
A na przykład kaszki? Niektóre dziewczyny tu chyba podają z butli?
magda sz lubi tę wiadomość