SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Neyla wrote:Hejka...szybkie pytanie. Któraś z Was jest juz po zmianie fotelika samochodowego? Właśnie dzisiaj zobaczyłam ze główka malej jest na równi z końcem fotelika. Jaki wybrać?
To zdecydowanie za wczesnie na zmiane fotelika,chyba ze taki 0-18 a nie 9-18. My planujemy przesiasc sie pod k9niec kwietnia bo wyjezdzamy wtedy w gory a to ok 700km i w wiekszym bedzie napewno jej juz wygodniej bo jednak bedzie miala 8 miesiecy. My bedziemy kupowac romer king
Neyla lubi tę wiadomość
-
Hejka
Czuje sie zdecydowanie lepiej, choc jeszcze zdrowa nie jeatem, chyba po prostu musialam wypoczac. Juz czuje przyplyw sil. Mlody wylulany przez ciocie i kuzynke. Teraz jeszcze na krotkim spacerkubz tatusiem. Normalnie wakacjeJa w ciagu dnia zrobilam obiadek (nugetsy domowe z indyka, ziemniaczki i salata z pomidorsmi) i upieklam murzynka, dodalam odrobine imbiru z torebki - pycha
Jak chlopaki wroca ze spcerku, to kapiel, cycus i spanko.
Jutro wakacji cd. Na obiadek mam pomidorowke, a na drugie tortille z nugetsami z dzisiaj, salata, pomidorami, mozarella i sosem czosnkowymDeserek tez zostal. Leze do gory brzuchem i nabierm sil.
Pulpecja, jesslin87, Paula_071, Zetka, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:To zdecydowanie za wczesnie na zmiane fotelika,chyba ze taki 0-18 a nie 9-18. My planujemy przesiasc sie pod k9niec kwietnia bo wyjezdzamy wtedy w gory a to ok 700km i w wiekszym bedzie napewno jej juz wygodniej bo jednak bedzie miala 8 miesiecy. My bedziemy kupowac romer king
No właśnie wiem ze musi być 0-18Cholera szkoda ze od razu takiego nie kupiłam. Do 9kg to nam jeszcze ze 2kg brakuje.
-
Nie napisalam Wam, ze pije hektolitry herbaty z sokiem nalinowym ibzbczarnego bzu, herbatki z lipy, do tego garscie witaminy C, paracetamol, witaminki i inhalacje. Lekarka kazala pic syropnz cebuli, ale nie jestem w stanie, lykam prawoslazowy
Co do rozszerzenia diety gdzies widzialam takibfajny diagram, jak wprowadzac. Musze pogrzebac. No i tez sie spotkalam z tym, zeby po wprowadzeniu nowego pokarmu przez dwa dni nie podawac go oraz nic nowego i obserwowac reakcje.
Amberla gdzies mi umknelo, ze dzis Twoje urodziny. Zdrowia, szczescia i milosci :*Amberla lubi tę wiadomość
-
5ylwia straszne ale ja wam jeszcze opowiem historie tesciowki.
Pierwsza urodzila Magde. Rok pozniej byla Kasia, byla bo juz nie ma. Jak miala ponad 4 miesiace zachorowala. Zwykle grypsko czy cos ale duzo wymiotywala i tesciowka dostala skierowanie do szpitala. Do szpitala w ktorym sie moj Maks rodzil czemu ona byla przeciwna. I zostawila dziecko a nie mogla z mala zostac. Nastepnego dnia z rana pojechala i uslyszala ze jest im przykro ale mala sie udusila w nocy wlasnymi wymiocinami. Zawsze jak jade do niej na grob nie moge wyrobic z placzem bo raptem zyla 4 miesiace i 21 dni. A rok pozniej urodzil sie moj Darek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 19:40
-
Dziewczyny poradzcie...od paru godzin Julka ma normalne rumience na polikach, czerwone kola. Goraczki nie ma, na spacerze byla godzine, ale bylo w cieniu 5 na plusie, kremem byla wysmarowana i nie wiem skad to. Wyglada jakby normalnie byla rozpalona. Co to moze byc??
Rano jechalismy do rodzicow i wtedy jej kremem nie nasmarowalam, w aucie zimno az tak nie bylo, bo stalo w garazu. Co prawda rano bylo -8 jak dojechalismy, ale na dworze byla raptem 15 sekund. Mozliwe, ze wtedy ja odmrozilo?? -
http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/poradnik-zywieniowy/schemat-zywienia/po-6-do-9-miesiaca/
Chocby taki schemat. Zawsze, to jakos zobrazowane. Ja raczej bede sie tym kierowac.lys lubi tę wiadomość
-
Do mnie ten schemat jakos nie trafia, juz go pare tygodni temu ogladalam, ale mam wrazenie, ze taki jakis pogmatwany.
Ja polecam sciagnac aplikacje bobovity, wiadomo ze jest ukierunkowana na ich produkty, ale jest jadlospis na kazdy dzien dopasowany do wieku dziecka i zawsze orientacyjnie mozna zerknac ile i czego dziecko powinno zjesc.Zetka lubi tę wiadomość
-
No dobra, sernik przygotowany, jak mąż skończy piec chleb to go wstawię do piekarnika, pranie powieszone, można zacząć relaks
Byliśmy dzisiaj na rehabilitacji. Wszystko z Hubertem ok, dużo umie, chętniej obraca się na jeden bok, więc mamy zachęcać go do tego drugiego. Później mamy na spokojnie przyglądać się jak się uczy, ale nie starać się jakoś go stymulować za bardzo, bo jest trochę do przodu ruchowo i nie ma potrzeby żeby zbyt dużo wyprzedzał swój wiek.
Ostatnio ktoś pisał o unoszeniu głowy przez dziecko - że któreś tego nie robi, w pozycji leżącej Hubert też tego nie robi, zapytałam dzisiaj rehabilitantkę i powiedziała mi, że nie ma takiej potrzeby, żeby to robił, bo jednak bardzo dużo dzieci robi to nieprawidłowo, bo podnoszą proste nogi do góry i głowę ciągną do góry - a to nie jest właściwe. Poprawnie jest jeśli nóżki zginają, podnoszą przyciągnięte do klatki piersiowej i unoszą główkę. A powinnyśmy dążyć do tego, żeby dziecko usiadło z pozycji do raczkowania - dobrze usłyszałam? Powiedziała, że dziecko prawidłowo powinno usiąść z tej pozycji. Nie wiedziałam o tym. Nie dopytałam konkretnie ale dopytam następnym razem.
Acha, Hubert zaczął się budzić na karmienie 2 razy w nocy. Czyli u mnie też noce już dla mnie słabsze.lys, magda sz lubią tę wiadomość
-
boze nigdy Was nie nadrobie
w skrocie to mlody podroz zniosl zajebiscie ja myslalam ze umre
nie czulam sie tak zle od porodu
chyba teraz gorzej ja mam chorobe lokomocyjna w samolocie myslalam ze strace przytomnosc
jeden z najgorszych dni w moim zyciu serio
ale teraz jzst swietnie maly sie kapal w basenie te pampy w rossmana do kapania za male trzeba brac large
pisze siz ciezko arabusy maja inna klawiature
ocean czad
zarcia opor zarlam languste buziaki tesknie za wami jestem uzaleznionaapaczka, niecierpliwa, Agaata, lys, Paula_071, Aska87, Martucha86, Katarka, witaminkab, aaaaga, gianna88, jesslin87, Pulpecja, magda sz, Weridiana, Zetka, AgaSad, mamasia, Amberla, Migotkaa, 0na88, Pati Belgia, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agata dobrze uslyszalas z tym siadaniem. Nam nawet zademonstrowal to na Julce, jak to powinno wygladac, ale zrobil to tak szybko, a ja bylam w takim szoku, ze z takiej pozycji dziecko powinno usiasc, ze nawet nie jestem w stanie odtworzyc tego w pamieci.
Agaata lubi tę wiadomość