X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hejka...szybkie pytanie. Któraś z Was jest juz po zmianie fotelika samochodowego? Właśnie dzisiaj zobaczyłam ze główka malej jest na równi z końcem fotelika. Jaki wybrać? :(

To zdecydowanie za wczesnie na zmiane fotelika,chyba ze taki 0-18 a nie 9-18. My planujemy przesiasc sie pod k9niec kwietnia bo wyjezdzamy wtedy w gory a to ok 700km i w wiekszym bedzie napewno jej juz wygodniej bo jednak bedzie miala 8 miesiecy. My bedziemy kupowac romer king :)

Neyla lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Czuje sie zdecydowanie lepiej, choc jeszcze zdrowa nie jeatem, chyba po prostu musialam wypoczac. Juz czuje przyplyw sil. Mlody wylulany przez ciocie i kuzynke. Teraz jeszcze na krotkim spacerkubz tatusiem. Normalnie wakacje :) Ja w ciagu dnia zrobilam obiadek (nugetsy domowe z indyka, ziemniaczki i salata z pomidorsmi) i upieklam murzynka, dodalam odrobine imbiru z torebki - pycha :)
    Jak chlopaki wroca ze spcerku, to kapiel, cycus i spanko.
    Jutro wakacji cd. Na obiadek mam pomidorowke, a na drugie tortille z nugetsami z dzisiaj, salata, pomidorami, mozarella i sosem czosnkowym :) Deserek tez zostal. Leze do gory brzuchem i nabierm sil.

Pulpecja, jesslin87, Paula_071, Zetka, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    To zdecydowanie za wczesnie na zmiane fotelika,chyba ze taki 0-18 a nie 9-18. My planujemy przesiasc sie pod k9niec kwietnia bo wyjezdzamy wtedy w gory a to ok 700km i w wiekszym bedzie napewno jej juz wygodniej bo jednak bedzie miala 8 miesiecy. My bedziemy kupowac romer king :)

No właśnie wiem ze musi być 0-18 :( Cholera szkoda ze od razu takiego nie kupiłam. Do 9kg to nam jeszcze ze 2kg brakuje.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie napisalam Wam, ze pije hektolitry herbaty z sokiem nalinowym ibzbczarnego bzu, herbatki z lipy, do tego garscie witaminy C, paracetamol, witaminki i inhalacje. Lekarka kazala pic syropnz cebuli, ale nie jestem w stanie, lykam prawoslazowy ;)
    Co do rozszerzenia diety gdzies widzialam takibfajny diagram, jak wprowadzac. Musze pogrzebac. No i tez sie spotkalam z tym, zeby po wprowadzeniu nowego pokarmu przez dwa dni nie podawac go oraz nic nowego i obserwowac reakcje.
    Amberla gdzies mi umknelo, ze dzis Twoje urodziny. Zdrowia, szczescia i milosci :*

Amberla lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia straszne ale ja wam jeszcze opowiem historie tesciowki.

Pierwsza urodzila Magde. Rok pozniej byla Kasia, byla bo juz nie ma. Jak miala ponad 4 miesiace zachorowala. Zwykle grypsko czy cos ale duzo wymiotywala i tesciowka dostala skierowanie do szpitala. Do szpitala w ktorym sie moj Maks rodzil czemu ona byla przeciwna. I zostawila dziecko a nie mogla z mala zostac. Nastepnego dnia z rana pojechala i uslyszala ze jest im przykro ale mala sie udusila w nocy wlasnymi wymiocinami. Zawsze jak jade do niej na grob nie moge wyrobic z placzem bo raptem zyla 4 miesiace i 21 dni. A rok pozniej urodzil sie moj Darek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 19:40

74diqps6a69lyc94.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin - Jezu kochany...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie...od paru godzin Julka ma normalne rumience na polikach, czerwone kola. Goraczki nie ma, na spacerze byla godzine, ale bylo w cieniu 5 na plusie, kremem byla wysmarowana i nie wiem skad to. Wyglada jakby normalnie byla rozpalona. Co to moze byc??
    Rano jechalismy do rodzicow i wtedy jej kremem nie nasmarowalam, w aucie zimno az tak nie bylo, bo stalo w garazu. Co prawda rano bylo -8 jak dojechalismy, ale na dworze byla raptem 15 sekund. Mozliwe, ze wtedy ja odmrozilo??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakryczne te szpitalne opowiesci :/

5ylwia a czy ta pielegniarka poniosla jakas odpowiedzialnosc karna??

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert ma rumience juz 10 dni, czasem znikaja a pozniej znowu wychodza. Od kiedy mroz sie zaczal.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hubert ma rumience juz 10 dni, czasem znikaja a pozniej znowu wychodza. Od kiedy mroz sie zaczal.

Traktujesz je czyms??

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruje wieczorem kremem Oilatum. Ale jest jak było.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/poradnik-zywieniowy/schemat-zywienia/po-6-do-9-miesiaca/

Chocby taki schemat. Zawsze, to jakos zobrazowane. Ja raczej bede sie tym kierowac.

lys lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pola tez ma rumieńce.. raz ma,raz mniej je widac, potem znowu wyjdą..i ma suchą skóre na policzkach, smaruje pare razy dziennie.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Traktujesz je czyms??

I raz dziennie tym kremem Nivea na każdą pogodę, przed wyjściem na spacer.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka fajny ten schemat.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma rumieńce, niewielkie ale ma.

Griszanka, poczytam ten plan. Chociaz coś na pierwszy rzut oka dużo tych owoców, chyba że mają na myśli kaszki owocowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:38

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie ten schemat jakos nie trafia, juz go pare tygodni temu ogladalam, ale mam wrazenie, ze taki jakis pogmatwany.
    Ja polecam sciagnac aplikacje bobovity, wiadomo ze jest ukierunkowana na ich produkty, ale jest jadlospis na kazdy dzien dopasowany do wieku dziecka i zawsze orientacyjnie mozna zerknac ile i czego dziecko powinno zjesc.

Zetka lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, sernik przygotowany, jak mąż skończy piec chleb to go wstawię do piekarnika, pranie powieszone, można zacząć relaks :-)

Byliśmy dzisiaj na rehabilitacji. Wszystko z Hubertem ok, dużo umie, chętniej obraca się na jeden bok, więc mamy zachęcać go do tego drugiego. Później mamy na spokojnie przyglądać się jak się uczy, ale nie starać się jakoś go stymulować za bardzo, bo jest trochę do przodu ruchowo i nie ma potrzeby żeby zbyt dużo wyprzedzał swój wiek.

Ostatnio ktoś pisał o unoszeniu głowy przez dziecko - że któreś tego nie robi, w pozycji leżącej Hubert też tego nie robi, zapytałam dzisiaj rehabilitantkę i powiedziała mi, że nie ma takiej potrzeby, żeby to robił, bo jednak bardzo dużo dzieci robi to nieprawidłowo, bo podnoszą proste nogi do góry i głowę ciągną do góry - a to nie jest właściwe. Poprawnie jest jeśli nóżki zginają, podnoszą przyciągnięte do klatki piersiowej i unoszą główkę. A powinnyśmy dążyć do tego, żeby dziecko usiadło z pozycji do raczkowania - dobrze usłyszałam? Powiedziała, że dziecko prawidłowo powinno usiąść z tej pozycji. Nie wiedziałam o tym. Nie dopytałam konkretnie ale dopytam następnym razem.

Acha, Hubert zaczął się budzić na karmienie 2 razy w nocy. Czyli u mnie też noce już dla mnie słabsze.

lys, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze nigdy Was nie nadrobie

w skrocie to mlody podroz zniosl zajebiscie ja myslalam ze umre
    nie czulam sie tak zle od porodu
    chyba teraz gorzej ja mam chorobe lokomocyjna w samolocie myslalam ze strace przytomnosc
    jeden z najgorszych dni w moim zyciu serio
    ale teraz jzst swietnie maly sie kapal w basenie te pampy w rossmana do kapania za male trzeba brac large
    pisze siz ciezko arabusy maja inna klawiature
    ocean czad
    zarcia opor zarlam languste buziaki tesknie za wami jestem uzalezniona

apaczka, niecierpliwa, Agaata, lys, Paula_071, Aska87, Martucha86, Katarka, witaminkab, aaaaga, gianna88, jesslin87, Pulpecja, magda sz, Weridiana, Zetka, AgaSad, mamasia, Amberla, Migotkaa, 0na88, Pati Belgia, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dobrze uslyszalas z tym siadaniem. Nam nawet zademonstrowal to na Julce, jak to powinno wygladac, ale zrobil to tak szybko, a ja bylam w takim szoku, ze z takiej pozycji dziecko powinno usiasc, ze nawet nie jestem w stanie odtworzyc tego w pamieci.

Agaata lubi tę wiadomość

‹‹ 2963 2964 2965 2966 2967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ