X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    To jeszcze długo musi być grzeczny :-P

az do listopada :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik się upiekł, ale musi odstać w lodówce 12 godzin. Lipa, bo bym już zjadła :-) Trzeba powoli zbierać się spać.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i agata znalyscie sie przed belly? Czy tak przypadkowo sie okazalo ze macie wspolnych znajomych. Sorry za wscibstwo ale intryguje mnie to :)

Agaata, magda sz lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Magda i agata znalyscie sie przed belly? Czy tak przypadkowo sie okazalo ze macie wspolnych znajomych. Sorry za wscibstwo ale intryguje mnie to :)

Jesslin , zupełnie przypadkiem się okazało, że mamy wspólnych znajomych, jak się spotkałyśmy, to Magda powiedziała, że na FB mamy wspólnych znajomych i tak to wyszło.

jesslin87, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ssak wlasnie zaliczyl pierwsza pobudke na cyca, a ja sie nawet jeszcze nie polozylam haha.

Agata w ogole ciekawi mnie, co sie stanie jezeli rodzic i pediatra nie dostrzega jakiejs asymetrii i nie beda z dzieckiem cwiczyc. Krzywe bedzie? Czy moze jednak to sie wyrowna samo z czasem? I nie jest to pytanie konkretnie do Ciebie. Moze po prostu ktos to wie.
    Niekiedy mam wrazenie, ze ludzie sa teraz troche nawiedzeni (mowie tez tu o sobie), w koncu ja 30 lat temu przyszlam na swiat, nie bylo polowy tych informacji, ktore sa teraz, o czesci gdyby nie fora, nie mialybysmy pojecia jak nasze matki. W sumie ciezko uwierzyc, ze jrdnak jakos wychowali nas na w miare zdrowych ludzi, a co najwazniejsze nam sie udalo to przezyc. Za moich czasow dla dzieci bylo dostepne mleko w proszku i kasza manna hehe. Wydaje mi sie, ze na te wszystkie zalecenia i wytyczne nalezy patrzec troche z przymrozeniem oka. Za 10 lat i tak okaze sie, ze czesc naszych poczynan byla nie do pomyslenia.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, na innym forum ktoś zadał pytanie, czy nieleczona asymetria może wywołać u dziecka jakieś problemy w przyszłości i Zawitkowski odpowiedział tak:

"Może, a czy wywoła, to zależy od wielu czynników.

Jakie?
    Asymetria w postawie i ruchu (funkcji) dziecka może powodować rozwój
    asymetrycznych nawyków ruchu i postawy w dłuższym okresie czasu i zazwyczaj jest
    jednym ze źródeł wad postawy, w niektórych przypadkach również modyfikacji
    percepcji przestrzeni, własnego ciała, preferencji funkcjonalnych (prawa zamiast
    lewa). NA koniec wszystkich konsekwencji w.w. wad.
    To w dużym skrócie.
    Bliższe szczegóły możliwe są dopiero po ocenie jakości i rodzaju danej
    asymetrii, ponieważ np. może to być asymetria fizjologiczna :)"

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mialam potem zobaczyc kogo wkleilas w tym kawalku nieba ale natknelam sie ma to na fejsie i kurcze powiem Ci ze jak napisal jej chrzestny ze wystarczy po 1p zl wplacic to niby tak malo a tak duzo potrafi zdzialac jutro przeleje tam troszke kaski. Biedna dziewczynka. :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam skoliozę, mój mąż też i myślę, że wiele osób z lat 80tych ma problemy z postawą i kręgosłupem i to własnie mogą być odległe konsekwencje nieleczonych złych nawyków z okresu niemowlęcego. Dodatkowo też nieodpowiedniej pielęgnacji, podnoszenia, noszenia itp.

aaaaga lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz kupil dzisiaj te rossmanowe pieluchy fun&fit. Od razu wzielam do wyprobowania. Na pierwszy rzut oka spoko, bardziej miekkie niz dada, dzienne sikanie ladnie wchlonely. Aktualnie przeprowadzam test nocny, jak bedzie git, to chyba sie przerzucimy. Jeszcze intryguja mnie te lidlowe, ale to przy okazji kiedys kupie ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Moj ssak wlasnie zaliczyl pierwsza pobudke na cyca, a ja sie nawet jeszcze nie polozylam haha.

Agata w ogole ciekawi mnie, co sie stanie jezeli rodzic i pediatra nie dostrzega jakiejs asymetrii i nie beda z dzieckiem cwiczyc. Krzywe bedzie? Czy moze jednak to sie wyrowna samo z czasem? I nie jest to pytanie konkretnie do Ciebie. Moze po prostu ktos to wie.
    Niekiedy mam wrazenie, ze ludzie sa teraz troche nawiedzeni (mowie tez tu o sobie), w koncu ja 30 lat temu przyszlam na swiat, nie bylo polowy tych informacji, ktore sa teraz, o czesci gdyby nie fora, nie mialybysmy pojecia jak nasze matki. W sumie ciezko uwierzyc, ze jrdnak jakos wychowali nas na w miare zdrowych ludzi, a co najwazniejsze nam sie udalo to przezyc. Za moich czasow dla dzieci bylo dostepne mleko w proszku i kasza manna hehe. Wydaje mi sie, ze na te wszystkie zalecenia i wytyczne nalezy patrzec troche z przymrozeniem oka. Za 10 lat i tak okaze sie, ze czesc naszych poczynan byla nie do pomyslenia.
    Ja też czasami się nad tym zastanawiam :-) wyznaczniki, schematy, zalecenia. No, ale cieżko zaryzykować i tak calkiem olać jak lekarz mowi, ze coś jest nie tak. Nawet, jeśli niektóre rzeczy wydają się naciągane. Wiesz, mojej siostry córka miała zwiększone napięcie, trochę chodzili na rehabilitację, ale trochę też odpuścili. Nie dopilnowali tego do końca i niestety widać jak chodzi, ze jedną nogą tak bardziej szura po ziemi, jakby lekko zawija. Nie jest to znaczące, ale taki chód u dziewczynki nieladnie wyglada. Pozostała jakaś nierównosć i trzeba by było teraz pójść i się tym zająć. Ale z drugiej strony mam w rodzinie chłopaka, 17-latka, który jeszcze żadnego zęba zepsutego nie miał, a kaszę (slodką owocową) pił do 5 lat z butelki, a slodycze jakby mógł to połykałby w calości i jadł zawsze naprawdę spore ilości. Także badania, zalecenia sobie, a zycie sobie :-)

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o napięcie mięśniowe - to mojej sąsiadki córka miała ten problem - nie pamiętam, czy zwiększone, czy zmniejszone - ale bardzo intensywnie się rehabilitowali, bo generalnie nie umiała prawie nic... Chodzić zaczęła w wieku 17 miesięcy mimo bardzo częstej rehabilitacji. I wyraźnie im lekarz powiedział, że jeśli nie będą pracować, to ona chodzić sama nie zacznie, bo zwyczajnie ma problem i potrzebuje leczenia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Jeśli chodzi o napięcie mięśniowe - to mojej sąsiadki córka miała ten problem - nie pamiętam, czy zwiększone, czy zmniejszone - ale bardzo intensywnie się rehabilitowali, bo generalnie nie umiała prawie nic... Chodzić zaczęła w wieku 17 miesięcy mimo bardzo częstej rehabilitacji. I wyraźnie im lekarz powiedział, że jeśli nie będą pracować, to ona chodzić sama nie zacznie, bo zwyczajnie ma problem i potrzebuje leczenia.
    no właśnie ona miała niby niewielkie i od początku był głównie problem z nóżką, ale jak zaczęła siedzieć, raczkować, to wiesz jak to jest. Olali, chociaż powinni byli jeszcze kontynuować. No i niestety jest jak jest, Być może ona sama tę nierównosc wypracowała źle się układając, bo tak jej bylo np wygodniej. To tak jak z bólem kregoslupa, chodzi sie tak, zeby najmniej bolalo, najczęściej nieprawidlowo i potem problemy się poglębiają w innych częściach ciala.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin tez to czytalam, chrzestny sie spisal, wlasnie najpierw zobaczylam ten wpis a pozniej stronke. Mam nadzieje ze uda sie Marcelince! Ciekawa jestem jaknz leczeniem Zuzi i chyba Kajtusia co mieli ta rybia luske. Zuzia to wiem ze zaczyna terapie jakos styczen luty

jesslin87 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Spać mi się chce w przeciwieństwie do małej :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine gratulacje duzo szczęścia i miłości
    My nie spimy od 7 mlody od 3 wybudzil sie 3 razy nie na jedzenie stekal przez sen jeczal drapal przescieradlo wiec bylam na mega czuwan iu i praktycznie od 6 nie spie

jasmine89 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    U nas 6,tez w deche :)

U nas tez 6 lat :-)

Wiecie co mnie rano obudzilo? Karuzela, mlody sam ja wlaczyl. To chyba znak, by obnizyc lozeczko.

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my. Kurde o 20 Julka juz spala, ale za to o 6.30 juz pobudka, do 7 polezala zabawiajac sie moja reka, nosem i wlosami i jak juz mialam dosc tej szarpaniny to wstalam :P Teraz konczy pierwsza drzemke, a ja juz ugotowalam zupe meksykanska na jutro :)

• lys Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a gdzie się u Was tą karuzelę włącza? Mały musiał usiąść albo wstać, żeby ją włączyć?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula a gdzie się u Was tą karuzelę włącza? Mały musiał usiąść albo wstać, żeby ją włączyć?

Na brzuchu, jedna reka wyprostowana sie podpiera a druga unosi do gory, naciska, kreci etc. Karuzele mam standardowo zamontowana na lozeczku nad glowa. Jak bede przy kompie to wrzuce zdjecie ktore zrobilam tydzien temu jak zmienial piosenki :-)

Jasmine- najlepszego! :-)

lys, jasmine89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Na brzuchu, jedna reka wyprostowana sie podpiera a druga unosi do gory, naciska, kreci etc. Karuzele mam standardowo zamontowana na lozeczku nad glowa. Jak bede przy kompie to wrzuce zdjecie ktore zrobilam tydzien temu jak zmienial piosenki :-)

Jasmine- najlepszego! :-)

no to macie dwa wyjścia, albo demontujecie karuzelę, albo obniżacie łóżeczko, ja bym raczej zdemontowała karuzelę, no chyba że stanowi istotny element zasypiania etc

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2968 2969 2970 2971 2972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ