SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:Spacer w śnieżycy zaliczony.. młody nieznośny od rana ale trochę pospał to może będzie miał lepszy humor..
W przypływie rozpaczy po nieprzespanych nockach kupiłam książkę "Zaklinaczka dzieci" - otworzyłam na pierwszej lepszej stronie a tam że niemowlęta takie jak nasze powinny jeść co 4 godz w dzień a w nocy robić 10 godz przerwę w jedzeniu.. ha ha ha dobre..
no u nas 10 godz przerwy w nocy wychodzi, wczoraj nawet 12 , ale w ciagu dnia zjada co 2 godziny
-
Magda ja podgrzewam na oko, nie trzymam się określonej temperatury. Zamiast kaszy Manny używam takiej specjalnej dla niemowląt Nestlé kaszka manna mleczna. Na opakowaniu było napisane żeby w celu przyzwyczajenia do glutenu dawać łyżkę płaska kaszy, wystarczy w wodzie rozrobic. No i jak ją zaczynałam to podałam może że 3 łyżeczki marchewki, potem z 5 i trzeciego dnia ten jakoś tak, bo mała nie chciała więcej. 4 dnia dodałam do tego ziemniaczka i w sumie już nie patrzyłam na to, żeby powolutku tylko jadla ile chciała. Na szczęście nic jej nie zaszkodziło.Ewa123
-
AgaSad wrote:Spacer w śnieżycy zaliczony.. młody nieznośny od rana ale trochę pospał to może będzie miał lepszy humor..
W przypływie rozpaczy po nieprzespanych nockach kupiłam książkę "Zaklinaczka dzieci" - otworzyłam na pierwszej lepszej stronie a tam że niemowlęta takie jak nasze powinny jeść co 4 godz w dzień a w nocy robić 10 godz przerwę w jedzeniu.. ha ha ha dobre..apaczka, jesslin87, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość
-
Laura-Wow ale wy śpicie!!
Ja podgrzewam w małym rondelku z gorąca woda.wstawiam do niego słoiczek lub plastikowy kubeczek z przełożonym deserkiem lub zupka
Dziewczyny obiad zrobiony:)nieskromnie przyznam ze wyszło pyyyysznepulpeciki do których starłam włoszczyznę plus sosik pomidorowo-paprykowy i duszony ryż z warzywami. Poprzyprawialam wszystkim czym sie da i wyszło bardzo smacznie:)
Magda sz- ja zaczęłam od dwóch łyżeczek marchewki.drugiego dnia dałam 6lyzecZek i tak przez trzy dni.potem juz pół słoiczka.nastepnie tak samo zaczęłam dynie.potem dynie z ziemniakiem.potem brokuł.jak widziałam ze kupy oki to po tygodniu do butli na noc zaczęłam dodawać kleik-najpierw przez trzy dni po jednej łyżce,potem codziennie zwiększyłam ilośc kleiku.jak doszłam juz do w miarę gęstej postaci to starałam sie podawać to po południu łyżeczka.po tyg od wprowadzenia kleiku zaczęłam tez podawać po południu deserek-tez od jednej-dwóch łyżeczek zaczynałam. I codziennie łyżeczkę wiecej
0na88, Laura, magda sz, apaczka, lys, Martucha86, jesslin87, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:a pytanie do mam rozszerzajacych diete : Czy wasze dzieci robia kupy jak plastelina?
0na88 lubi tę wiadomość
-
Magda ja podgrzewam na oko, temp. pokojowa
Najpierw wprowadzalismy słoiczki warzywek po 2, 3 łyzeczki przez kilka dni teraz potrafi zjesc juz pol sloiczka
Od poniedziałku wprowadzamy deserki i tez tak samo po 2, 3 łyzeczki na poczatek
Kaszke kupujemy ta w sloiczku manne z owocami z hippa na noc z glutenem i tez dostaje po 2,3 lyzeczki na poczatek
Probowalismy kaszke mleczno-ryzowa tez po 2,3 łyzeczki przez kilka dni..... -
Ona, Dominis tez robi taka kupę jak u Pulpecji mała
Żabko a no spimyjak wstajemy tak pozno to ogarne chatke, Dominis znowu pojdzie spac (po 2 godzinach aktywnosci) ja posiedze na necie i juz tatus z pracy przychodzi
0na88, Pulpecja, zabka11, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:a pytanie do mam rozszerzajacych diete : Czy wasze dzieci robia kupy jak plastelina?
Mała pospala 2godz wiec wykorzystałam jej obecny dobry nastrój i zaserwowalam kaszkę łyżeczka z deserkiem.zjadla jakieś 70ml gęstej kaszki i pół słoiczka jabłek z dynia.teraz gada w bujaku.
Ide poogarniac tu i ówdzie
Ooooo kupa idzie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:52
0na88, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Meldujemy 3go zęba-Górna jedynka
a no i właśnie luźna mega kupka czy nawet biegunka.
apaczka, lys, 0na88, magda sz, niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, Laura, Paula_071, Martucha86, jesslin87, Weridiana, mamasia, witaminkab, aaaaga, 5ylwia, Aska87, Migotkaa, Maniuś, AgaSad, Katarka, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
No to chyba postanowione. Jeszcze tylko M zapytam czy mu się podoba, żeby nie było heheheeheh
Słuchajcie przyszła kiecka i tunika ta za 2 zł. Powiem Wam że sexi flexi kiecka.
Do sypialni w sam raz Hehehe
Ale z tuniką mam problem - jak to się nosi?????
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd119204a537.jpg
To takie pomięte z prawej to rękaw...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:27
magda sz, jesslin87, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Czesc
Czytam was o tych meningo i zaczynam się zastanawiać bo my pierwsza dawke mamy za miesiąc a druga po uplywie min pol roku od pierwszej
Chyba lekarz zle mi nie doradzil coo? Nie można szczepic p przed pierwszym rokiem?
Można moja juz dawno zaszczepiona.
myślę że gdyby było inaczej to nie szczepiliby tutaj w uk:-) -
małaMyszka wrote:Ale z tuniką mam problem - jak to się nosi?????
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd119204a537.jpg
To takie pomięte z prawej to rękaw...
no jak to jak? dowolnie, ograniczyć Cię może tylko fantazja
0na88, niecierpliwa, jesslin87, Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość