X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a pytanie do mam rozszerzajacych diete : Czy wasze dzieci robia kupy jak plastelina?

może nie jak plastelina, tzn różne ale juz nie takie że obsrany po pachy:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój dzieć ma dziś dzien żygacza ulewacza :( nie wiem czy to efekt wczorajszego szczepienia czy co :/ehh nigdy az tyle tego nie bylo :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide gotowac Szymciowi zupe, dziś dodam troszkę ryżu

najbardziej wpieprza mnie to gotowanie mięsa, ściuk taki a godzinę trzeba gotować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:35

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ide gotowac Szymciowi zupe, dziś dodam troszkę ryżu

najbardziej wpieprza mnie to gotowanie mięsa, ściuk taki a godzinę trzeba gotować

Migotkaa a może ugotuj większy kawałek, podziel i zamroz

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana nie bardzo bo mięso mam właśnie zamrożone w takich malutkich porcjach:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa z rozszerzaniem to chyba ja robiłąm całkiem inaczej niz reszta:
    podałam marchewkę 2 dni, potem do marchewki dodałam ziemniaka i tak 3 dni, do marchewki i ziemniaka dodałam dynie i tak 3 dni, potem dodałam pietruszkę i tak 3 dni, potem dodałam kalafiora i tak 3 dni, i miał Szymko coraz to bardziej warzywną zupe haha:) w każdym bądź razie nic mu się nie działo:)

A dzis ma marchewka, pietruszka, kalafior, dynia ryż i cielęcina:)

Weridiana, jesslin87, Laura, mamasia, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Weridiana nie bardzo bo mięso mam właśnie zamrożone w takich malutkich porcjach:)

No tak prawda

dlatego staram się aby z naszego jedzenia Emma tez coś mogła dostać np ziemniaka, rosolek , sloiczki obiadki nie bardzo jej podchodzą , zależy który lubi za to owoce

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wiecie co, zgrzeszyłam dziś haha, przechodze koło cukierni a tam na tablicy - świeża chałka -2,90 zł, no to weszłam i mam ja w domu, zjadłam kawałek do kawy, pewnie zjem na snaidanie, nosz kurde że tez po drodze mam ta cukiernieeee

A chyba widziałam gdzies od 7 miesiąca pomidorową w słoiczku ha, mam taki sok domowej roboty pomidorowy robiony:)

Laura, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chciałam...

Aaaaaaaaa ulewanie słyszałam, że do 6 miesiąca może być non stop.

Mam dzisiaj wychodne - idę do biedry po pieluchy i chusteczki nawilżane.

Ofka to co zaczynamy od kleiku ryżowego czy kukurydzianego, będę w biedzie to kupię od razu może

0na88 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a mój dzieć ma dziś dzien żygacza ulewacza :( nie wiem czy to efekt wczorajszego szczepienia czy co :/ehh nigdy az tyle tego nie bylo :(
    Ja zauważyłam, że jest co drugi/trzeci dzień taki. Ulewa od rana do wieczora. Później ani kropli.
    Czasem nawet po drzemce potrafi rzygnąć

Aska87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dzisiaj rzygnął dwa razy po cycach :|

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aaa wiecie co, zgrzeszyłam dziś haha, przechodze koło cukierni a tam na tablicy - świeża chałka -2,90 zł, no to weszłam i mam ja w domu, zjadłam kawałek do kawy, pewnie zjem na snaidanie, nosz kurde że tez po drodze mam ta cukiernieeee

A chyba widziałam gdzies od 7 miesiąca pomidorową w słoiczku ha, mam taki sok domowej roboty pomidorowy robiony:)

Migotka, pocieszę Cię, codziennie jem albo bułkę słodką albo chałkę. I co najgorsza nie samą, tylko z białym serem i dżemem:) Jak wiem, że nie będę wychodzić z domu to kupuję "na zapas" i mrożę. Potem rozmrażam, kroję w kromki i podsmażam na pateli z masełkiem. I do tego Inka. Pychaaaaa:)

Migotkaa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zjadł jabłko ze sliwka, a ile sie przy tym opyskował,owoce u niego bez entuzjazmu..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Coś chciałam...

Aaaaaaaaa ulewanie słyszałam, że do 6 miesiąca może być non stop.

Mam dzisiaj wychodne - idę do biedry po pieluchy i chusteczki nawilżane.

Ofka to co zaczynamy od kleiku ryżowego czy kukurydzianego, będę w biedzie to kupię od razu może
    Ryzowy zdecydowanie

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ofka a jaką masz spacerówkę z Quinny?
    Hmmm tego nie wiem...jest napisane quini

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrze przez okno a tam biało :P

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Właśnie mirage kupiłam Emmie bo był przeceniony i tak jakiś czas wozilam a teraz gondola. Ale mam go w samochodzie. Lekki , łatwo się składa, można rozłożyć na płasko, nie wiem jak sprawdzą się szelki zobaczymy . zacina to fajna sprawa, ma okienko więc mozma podważalny plus mianowicie tacka - jak dziecko podrosnie można włożyć butelkę , snacka itp. Cena przystępna
    dostałam od koleżanki spacerowke McLarena , rzeczywiście leciutka, dobrze się prowadzi i składa jak typowa parasolka ale nie mogę rozłożyć oparcia jak w graco zupełnie na płasko, za to ma lepsze pasy pięcio punktowe. Dwie rączki czego nie lubię ale można prowadzić jedną ręką, fajne koła i widać że solidny wyrób bo używana była 4 lata i nic nie odpadło :-) a i plusem jest buda daszek który można nasunac bardzo nisko , jak jest wiatr lub deszcz zacina. Ma okienko więc można obserwować dziecko. Cena dość wysoka.

Pochwalę się że dzisiaj dostałam okres pierwszy po porodzie.

Ofka ty opisywalas film pokój ? O porwanej dziewczynie? Jaki to film. Pokój sciagnelam ale jeszcze nie widziałam
    No o porwanej dziewczynie, super.

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Właśnie mirage kupiłam Emmie bo był przeceniony i tak jakiś czas wozilam a teraz gondola. Ale mam go w samochodzie. Lekki , łatwo się składa, można rozłożyć na płasko, nie wiem jak sprawdzą się szelki zobaczymy . zacina to fajna sprawa, ma okienko więc mozma podważalny plus mianowicie tacka - jak dziecko podrosnie można włożyć butelkę , snacka itp. Cena przystępna
    dostałam od koleżanki spacerowke McLarena , rzeczywiście leciutka, dobrze się prowadzi i składa jak typowa parasolka ale nie mogę rozłożyć oparcia jak w graco zupełnie na płasko, za to ma lepsze pasy pięcio punktowe. Dwie rączki czego nie lubię ale można prowadzić jedną ręką, fajne koła i widać że solidny wyrób bo używana była 4 lata i nic nie odpadło :-) a i plusem jest buda daszek który można nasunac bardzo nisko , jak jest wiatr lub deszcz zacina. Ma okienko więc można obserwować dziecko. Cena dość wysoka.

Pochwalę się że dzisiaj dostałam okres pierwszy po porodzie.

Ofka ty opisywalas film pokój ? O porwanej dziewczynie? Jaki to film. Pokój sciagnelam ale jeszcze nie widziałam
    Tez dostalam okres bo.odstawilam tabsy...

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ktorego miesiaca mozna awokado i baklazana?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mojej zacznę gotować, bo widzę, ze te słoiczki nie bardzo jej podchodzą. A teraz jadłam jabłko i naskrobałam jej łyżeczką, to wciągała aż jej się uszy trzęsły.

0na88, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3078 3079 3080 3081 3082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ