X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Dziś intensywny dzień, zakupy, sprzątanie itp.

Pisałam jakiś czas temu, że zgubiliśmy adaptery do fotelika maxi cosi. Wreszcie znalazłam odpowiednie w internecie z odbiorem osobistym więc wybrałam się z mężem do sklepu. Kupiliśmy adaptery i ruszyliśmy do ikei.
    Pod ikeą próbujemy połączyć fotelik ze stelażem za pomocą nowych adapterów i co? Nie da się zamontować adapterów... Wchodzą w steleż ale fotelik nijak nie chce wskoczyć w stelaż. Myślimy sobie - niemożliwe! Przecież nowe adaptery wyglądają jak te zgubione!
    Po chwili patrzymy z mężem, a rzekomo zgubione adaptery, których szukaliśmy ponad półtorej tygodnia były cały czas wpięte w fotelik.... (jak można było tego nie zauważyć?!?! :-)) na to wszystko się strasznie uśmialiśmy i pojechaliśmy oddać zakupione adaptery. :-)
    Dlaczego tego nie zauważyliśmy? Bo zawsze adaptery były odpięte luzem w szafce w komodzie, a tym razem jakoś dziwnie zostały wpięte w fotelik i tego nie zauważyliśmy... ale ciołki z nas :-) no nic przygody muszą być :-)
    Swoją drogą powiem Wam, że hot dogi w ikei strasznie się pogorszyły... na studiach były pyszne! ;-)

Jutro dzień babci i dziadka i moje urodzinki :-) nic specjalnego nie planuję, ciasta upieczone i czekają na gości ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:19

0na88, mamasia, niecierpliwa, Paula_071, lys, magda sz, Pulpecja, Martucha86, Agaata, witaminkab, AgaSad, Laura, Aska87, Migotkaa, Katarka, apaczka, jesslin87, Zetka, zabka11, Weridiana, aaaaga, małaMyszka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczoraj marchewka-ekstaza! Miała być łyżeczka na próbę,ale jak dawalam mu pustą lub nie dawalam to na mnie "krzyczał" i tym sposobem zjadł pół słoiczka (póki co nie blw jeszcze,bo nie siedzi),a dziś drugie pół (z 125g). Jutro dynia.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama - usmialam sie :) ale ja tez bylabym do tego zdolna haha
    cos zdjecia nie da sie otworzyc.

Na wspolnej przegapilam :( poczekam do soboty na omnibus.

5ylwia - u mnie identycznie , a jak sie z mezem klocimy to wiecznie o jego rodzicow.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama co to za szyfr :D Mi w kazdym razie nie dziala :(

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jakie wielkie zdjęcie, przepraszam za wielkość. Jutro rano i tak usunę. ;-)
    niecierpliwa szyfr poprawiony ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:10

Syn, roczek.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Widzisz Paula, nie ma co sie zarzekac, bo jeszcze 2 tygodnie temu jak lwica bronilas wytycznych goru zywieniowego ;)
    A jak mu dalas tego ziemniaka?

I uwazam ze zle robie. Zmienie zdanie jak okaże sie, ze od jedzenia lepiej przesypia noce i jest mniej marudny. Zobaczymy. Szkoda mi dziecka, bo wiem, ze te czeste pobudki jego tez mecza, ja chodze nieprzytomna.
    Takie troche BLW, bo nie daje mu wyboru, daje tylko jedno warzywo. Wczoraj marchewka bez ekscytacji, niewiele zjadl, ziemniak zrobil wrażenie. Wczoraj moze z pol lyzeczki zjadl (tak w przeliczeniu), dzisiaj ziemniaka z 3-4, na wiecej mu nie pozwolilam. Gotowalam na parze, daje w slupkach. Sadzam go sobie na kolanach.

Ide spac, bo konam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:10

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczni WY ! :)

chcebycmama lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 5ylwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama budujesz napięcie :) zdjęcia nie da się otworzyć..
    A z adapterami śmieszna sytuacja :)

O jest!!! Super! :)

Ona, mój to jak mówię coś o jego rodzicach to tak jakby mnie nie słyszał.. Od razu zmiana tematu.. To jeszcze bardziej wkurzające niż kłótnia.. Pewnie woli się nie odzywać bo wie, że mam rację!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:13

niecierpliwa, 0na88, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Jezu jakie wielkie zdjęcie, przepraszam za wielkość. Jutro rano i tak usunę. ;-)

Piekne zdjecie, piekni Wy :)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która ma 3letnie bliźniaki i ona ma i poleca takie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5888402524&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLAAllegro

https://www.youtube.com/watch?v=dnrC7-DVPdo

Trochę w tym stylu co Stokke - w sensie drewniane i rośnie razem z dzieckiem.

Koleżanka mówi, że już nie używają tac, ale przy stole ciągle siedzą w tych krzesełkach i wyeksploatowali ile się da.

Ja nie wiem ciągle jakie krzesełko kupię, już teraz zdurniałam.
    o widzisz, to jest w podobnym stylu i cena normalna :-) ja mam mało miejsca teraz i takie by fajnie mogło być przy stole używane.

Agaata lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    I uwazam ze zle robie. Zmienie zdanie jak okaże sie, ze od jedzenia lepiej przesypia noce i jest mniej marudny. Zobaczymy. Szkoda mi dziecka, bo wiem, ze te czeste pobudki jego tez mecza, ja chodze nieprzytomna.
    Takie troche BLW, bo nie daje mu wyboru, daje tylko jedno warzywo. Wczoraj marchewka bez ekscytacji, niewiele zjadl, ziemniak zrobil wrażenie. Wczoraj moze z pol lyzeczki zjadl (tak w przeliczeniu), dzisiaj ziemniaka z 3-4, na wiecej mu nie pozwolilam. Gotowalam na parze, daje w slupkach. Sadzam go sobie na kolanach.

Ide spac, bo konam.

Hmm, skoro uwazasz ze zle robisz to jaki to ma sens? Bo watpie zeby po ziemniaku lepiej spal.

Edit a moze mu kolejne zeby ida i stad te nocne problemy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:25

Agaata lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hmm, skoro uwazasz ze zle robisz to jaki to ma sens? Bo watpie zeby po ziemniaku lepiej spal.

Edit a moze mu kolejne zeby ida i stad te nocne problemy?

A ja myślę, że to taki etap rozwoju i zgadzam się, że na to ziemniak raczej nie pomoże. Ani też inne warzywa.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama ślicznie wyglądacie. :-)
    Uśmiałam się z sytuacji z adapterami, u nas one ciągle zostają wpięte w foteliku i na samym początku też ich raz szukaliśmy pół dnia a znalazły się w foteliku właśnie :-) Teraz ich w ogóle stamtąd nie wyjmujemy.
    Też uważam, że hot-dogi w Ikei były najpyszniejsze kiedy studiowałam :-D Szczególnie, że za złotówkę. Swoją drogą, po ile teraz? :-)

Sylwia, współczuję teściów :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, teraz masz taki awatarek, że mylę Cię z psioszką :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata no ja też ciagle myślę, że to Psioszka pisze a to niecierpliwa właśnie przez avatarek. :-)

A hot dogi niezmiennie po 1 zł :-)

Dobranoc. :-)

Agaata, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja sawa sie na to lapie :D Ale juz nie moge zmienic, bo Apaczka znow bedzie mowic, ze majstruje ;)

Zaraz jej zmienie body w photoshopie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:52

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tylko jej twarzy nie zmień, żeby nie wyszedł Leon ;-)

Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare dni sie przemeczycie, bo ja nie lubie patrzec na zdjecie, ktore nie jest aktualne, mam wtedy poczucie, ze ten czas zapierdziela jak oszalaly

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:) my dalismy kaszke na noc, z wody 180 robiłąm taka gęstą, zjadł łyzeczkąno zobaczymy..

kurna ale sypie, jutro nas zczepienie, nie lubieee tego

aaa ja podgrzewam w mikrofalówce na 30 sek, tak żeby nie było zimne bo sama bym takiego nie hcciała jeśc, ale tez nie bardzo ciepłe, a kaszka to bardziej letnia bo jak ją urobie to zazwyczaj juz wystygnie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to mówisz ze masz nowe koszule nocne:D

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3080 3081 3082 3083 3084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ