SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa ładna z Nich perła w tych avatarkach:)
Ja powiem wam dziewczyny tylko z własnych doświadczeń odnośnie krzeselka jako fizjoterapeuta (co prawda nie praktyk ale coś tej wiedzy na studiach liznelam) a mianowicie: podstawa: drewniane by służyło później za krzesło i stolik. Bez regulacji oparcia-najzdrowsze dla kręgosłupa i trzecie z podparciem na nogi-stabilizacja oraz z niewysokim zaglowkiem by nie ograniczalo ruchów głowy.No ale to tylko moje zdanie.Ja akurat swoje dostałam właśnie takie.
Idę już spać bo dziś wymarzlam na spacerze.Miałam zrobić fotkę i wrzucić jak każda na fb Ale ręce mi zamarzly:)może jutro.Swoją drogą nie daje rady Was ogarnąć tu i tu:)
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Która jeszcze oprócz mnie nie rozszerza diety?
I jeszcze jedno. Mogę Laurę posadzić jak sama jeszcze nie siada? Na przykład w krzesełku do karmienia albo na kanapie Ją oprzeć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 22:13
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czyli jest gotowy do rozszerzaniaAgaata wrote:Katarka, ja jeszcze nie rozszerzałam diety, nic nie podawałam kompletnie. Jedynie się dzisiaj napił wody z kąpieli, bo sam sobie nachlapał.

Idę spać, spokojnej nocy
Agaata, Katarka, 0na88, jesslin87, zabka11, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Katarka, ja jeszcze nie rozszerzałam diety, nic nie podawałam kompletnie. Jedynie się dzisiaj napił wody z kąpieli, bo sam sobie nachlapał.
Ja też kompletnie nic jeszcze nie podałam. Zaczynamy 30 stycznia, dzień po półroczku
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
apaczka wrote:Czyli jest gotowy do rozszerzania

Idę spać, spokojnej nocy
Myślisz, że to oznaka gotowości?
W sumie można to podciągnąć pod "interesuje się jedzeniem/piciem"
apaczka, 0na88, magda sz, jesslin87, Pulpecja, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość
-
Z seri " glupie pytania męza"
- To może kupić Szymkowi sanki jak juz usiadł, będzie miał na śnieg
myślałam że jebnę
Katarka, AgaSad, magda sz, jesslin87, lys, zabka11, 0na88, apaczka, aaaaga, Laura, małaMyszka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Która jeszcze oprócz mnie nie rozszerza diety?
I jeszcze jedno. Mogę Laurę posadzić jak sama jeszcze nie siada? Na przykład w krzesełku do karmienia albo na kanapie Ją oprzeć?
Ja nie rozszerzam.. od 1 lutego chcę wprowadzić tylko gluten tzn pół łyżeczki dziennie a resztę po 14 lutym
Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
Paula a Twój Tomek budzi się o stałych godzinach w nocy czy różnych? Bo jak różnych to pewnie z głodu i może za kilka dni mu się unormuje, może właśnie ząbki, skok itp.. mój jak w zegarku co 2 godz więc wiem że to nawykowe i tak się przyzwyczaił po prostu.. u mnie raczej wprowadzenie nowych pokarmów nie pomoże tylko sama muszę go tego oduczyć i przemęczyć się kilka nocy bez karmień.. póki co zbieram siły jak na wojnę

-
A do mnie przemawia.. bo mój nie zawsze je tylko wtuli się w cyca i pociągnie ze 2 razy i zasypia.. wydaje mi się że jesteśmy coraz bardziej gotowi żeby zawalczyć o te nocki tylko obawiam się o swoją konsekwencję a niestety w tym przypadku musi być żelazna..
Trochę pociesza mnie myśl że od 1,5 tyg usypiam go w łóżeczku ze smoczkiem i w końcu się udaje, oczywiście jest strasznie rozżalony na początku ale później grzecznie ssie i zasypia sobie więc ja myślę że z tymi nockami jest bardzo podobnie, początki będą trudne ale ja już naprawdę przestałam wierzyć że to samo się unormuje a książki które podczytuję tylko mnie w tym utwierdzają..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:05
Zetka lubi tę wiadomość

-
Aha, aaaaga, odnośnie meningo. Nasza lekarka nas nie uświadomiła o różnicach w szczepionkę meningo i też chciałam szczepić teraz, ale zrobię to po ukończeniu roczku. Raz, że dawka jest wtedy jedna (teraz byłyby dwie lub trzy) no i ta szczepionka po roku jest na więcej szczepów, czyli jest lepsza. Uświadomiły mnie te panie które szczepia.
magda sz, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

-
U nas po południu mała nie chciała drzemki,wiec przetrzymałam ja aż do kąpieli.w efekcie po trzech godzinach bez spania z zasypianiem na noc był armagedon...ryk wrzask pisk masakra...po pół godz uciszania wsadziłem do bujaka i w nim ululalam mała w końcu....
Byłam ledwo żywa....
Chcebycmama-śliczna fotka!
Zetka-zdrówka dla synka i dzieki za info odnośnie meningo-.
Migotka-padłam z tekstu Twojego męża!
Lecę spac,dobrej nocki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:13
Zetka lubi tę wiadomość
-
Jutro dzien babci , a ja oczywiscie obudzilam sie z reka w nocniku - jutro meza wysle niech wywola dla babc i dziadkow po wspolnym zdjeciu z wnuczka , plus jedno jej po urodzeniu i niech w kwiaciarni zamowi malutkie bukieciki kwiatow - np. gozdziki i dam Zosi niech wreczy . Od grudnia pamietalam o tym dniu i oczywiscie wszystko na ostatnia chwile....

-
a my głupki
dałabym se ręke uciąć że dziś dzień babci
i w pół drogi do Zakopca się skapłam że to jutro hahahahah no ale że już w drodze byliśmy i tyle ubierania szykowania to odklepaliśmy dzisiaj
tak to jest jak się siedzi w domu i w kalendarz nie patrzy
Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Zetka zdrówka dla młodego. Moja wczoraj byla bardzo niewyraźna, miala 37 stopni, czerwone poliki, dzisiaj zostala w domu. Zjadla rosół, herbatka z sokiem malinowym z lipą i tantum verde do pryskania na gardło i na razie, odpukać, jest lepiej. Koszmar, jak dziecko chore.
Zetka lubi tę wiadomość

9