SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa ładna z Nich perła w tych avatarkach:)
Ja powiem wam dziewczyny tylko z własnych doświadczeń odnośnie krzeselka jako fizjoterapeuta (co prawda nie praktyk ale coś tej wiedzy na studiach liznelam) a mianowicie: podstawa: drewniane by służyło później za krzesło i stolik. Bez regulacji oparcia-najzdrowsze dla kręgosłupa i trzecie z podparciem na nogi-stabilizacja oraz z niewysokim zaglowkiem by nie ograniczalo ruchów głowy.No ale to tylko moje zdanie.Ja akurat swoje dostałam właśnie takie.
Idę już spać bo dziś wymarzlam na spacerze.Miałam zrobić fotkę i wrzucić jak każda na fb Ale ręce mi zamarzly:)może jutro.Swoją drogą nie daje rady Was ogarnąć tu i tu:)
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Która jeszcze oprócz mnie nie rozszerza diety?
I jeszcze jedno. Mogę Laurę posadzić jak sama jeszcze nie siada? Na przykład w krzesełku do karmienia albo na kanapie Ją oprzeć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 22:13
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Katarka, ja jeszcze nie rozszerzałam diety, nic nie podawałam kompletnie. Jedynie się dzisiaj napił wody z kąpieli, bo sam sobie nachlapał.
Idę spać, spokojnej nocyAgaata, Katarka, 0na88, jesslin87, zabka11, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Katarka, ja jeszcze nie rozszerzałam diety, nic nie podawałam kompletnie. Jedynie się dzisiaj napił wody z kąpieli, bo sam sobie nachlapał.
Ja też kompletnie nic jeszcze nie podałam. Zaczynamy 30 stycznia, dzień po półroczkuniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
apaczka wrote:Czyli jest gotowy do rozszerzania
Idę spać, spokojnej nocy
Myślisz, że to oznaka gotowości?W sumie można to podciągnąć pod "interesuje się jedzeniem/piciem"
apaczka, 0na88, magda sz, jesslin87, Pulpecja, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość
-
Z seri " glupie pytania męza"
- To może kupić Szymkowi sanki jak juz usiadł, będzie miał na śnieg
myślałam że jebnęKatarka, AgaSad, magda sz, jesslin87, lys, zabka11, 0na88, apaczka, aaaaga, Laura, małaMyszka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Która jeszcze oprócz mnie nie rozszerza diety?
I jeszcze jedno. Mogę Laurę posadzić jak sama jeszcze nie siada? Na przykład w krzesełku do karmienia albo na kanapie Ją oprzeć?
Ja nie rozszerzam.. od 1 lutego chcę wprowadzić tylko gluten tzn pół łyżeczki dziennie a resztę po 14 lutymKatarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula a Twój Tomek budzi się o stałych godzinach w nocy czy różnych? Bo jak różnych to pewnie z głodu i może za kilka dni mu się unormuje, może właśnie ząbki, skok itp.. mój jak w zegarku co 2 godz więc wiem że to nawykowe i tak się przyzwyczaił po prostu.. u mnie raczej wprowadzenie nowych pokarmów nie pomoże tylko sama muszę go tego oduczyć i przemęczyć się kilka nocy bez karmień.. póki co zbieram siły jak na wojnę
-
A do mnie przemawia.. bo mój nie zawsze je tylko wtuli się w cyca i pociągnie ze 2 razy i zasypia.. wydaje mi się że jesteśmy coraz bardziej gotowi żeby zawalczyć o te nocki tylko obawiam się o swoją konsekwencję a niestety w tym przypadku musi być żelazna..
Trochę pociesza mnie myśl że od 1,5 tyg usypiam go w łóżeczku ze smoczkiem i w końcu się udaje, oczywiście jest strasznie rozżalony na początku ale później grzecznie ssie i zasypia sobie więc ja myślę że z tymi nockami jest bardzo podobnie, początki będą trudne ale ja już naprawdę przestałam wierzyć że to samo się unormuje a książki które podczytuję tylko mnie w tym utwierdzają..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:05
Zetka lubi tę wiadomość
-
Aha, aaaaga, odnośnie meningo. Nasza lekarka nas nie uświadomiła o różnicach w szczepionkę meningo i też chciałam szczepić teraz, ale zrobię to po ukończeniu roczku. Raz, że dawka jest wtedy jedna (teraz byłyby dwie lub trzy) no i ta szczepionka po roku jest na więcej szczepów, czyli jest lepsza. Uświadomiły mnie te panie które szczepia.
magda sz, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
U nas po południu mała nie chciała drzemki,wiec przetrzymałam ja aż do kąpieli.w efekcie po trzech godzinach bez spania z zasypianiem na noc był armagedon...ryk wrzask pisk masakra...po pół godz uciszania wsadziłem do bujaka i w nim ululalam mała w końcu....
Byłam ledwo żywa....
Chcebycmama-śliczna fotka!
Zetka-zdrówka dla synka i dzieki za info odnośnie meningo-.
Migotka-padłam z tekstu Twojego męża!
Lecę spac,dobrej nocki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:13
Zetka lubi tę wiadomość
-
Jutro dzien babci , a ja oczywiscie obudzilam sie z reka w nocniku - jutro meza wysle niech wywola dla babc i dziadkow po wspolnym zdjeciu z wnuczka , plus jedno jej po urodzeniu i niech w kwiaciarni zamowi malutkie bukieciki kwiatow - np. gozdziki i dam Zosi niech wreczy . Od grudnia pamietalam o tym dniu i oczywiscie wszystko na ostatnia chwile....
-
a my głupki
dałabym se ręke uciąć że dziś dzień babci
i w pół drogi do Zakopca się skapłam że to jutro hahahahah no ale że już w drodze byliśmy i tyle ubierania szykowania to odklepaliśmy dzisiaj
tak to jest jak się siedzi w domu i w kalendarz nie patrzy
Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Zetka zdrówka dla młodego. Moja wczoraj byla bardzo niewyraźna, miala 37 stopni, czerwone poliki, dzisiaj zostala w domu. Zjadla rosół, herbatka z sokiem malinowym z lipą i tantum verde do pryskania na gardło i na razie, odpukać, jest lepiej. Koszmar, jak dziecko chore.
Zetka lubi tę wiadomość