X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ładna z Nich perła w tych avatarkach:)
    Ja powiem wam dziewczyny tylko z własnych doświadczeń odnośnie krzeselka jako fizjoterapeuta (co prawda nie praktyk ale coś tej wiedzy na studiach liznelam) a mianowicie: podstawa: drewniane by służyło później za krzesło i stolik. Bez regulacji oparcia-najzdrowsze dla kręgosłupa i trzecie z podparciem na nogi-stabilizacja oraz z niewysokim zaglowkiem by nie ograniczalo ruchów głowy.No ale to tylko moje zdanie.Ja akurat swoje dostałam właśnie takie.
    Idę już spać bo dziś wymarzlam na spacerze.Miałam zrobić fotkę i wrzucić jak każda na fb Ale ręce mi zamarzly:)może jutro.Swoją drogą nie daje rady Was ogarnąć tu i tu:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która jeszcze oprócz mnie nie rozszerza diety?

I jeszcze jedno. Mogę Laurę posadzić jak sama jeszcze nie siada? Na przykład w krzesełku do karmienia albo na kanapie Ją oprzeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 22:13

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, ja jeszcze nie rozszerzałam diety, nic nie podawałam kompletnie. Jedynie się dzisiaj napił wody z kąpieli, bo sam sobie nachlapał.

jesslin87, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, a jakie dostałaś krzesełko?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka, ja jeszcze nie rozszerzałam diety, nic nie podawałam kompletnie. Jedynie się dzisiaj napił wody z kąpieli, bo sam sobie nachlapał.
    Czyli jest gotowy do rozszerzania :-D

Idę spać, spokojnej nocy :-)

Agaata, Katarka, 0na88, jesslin87, zabka11, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Ja też kompletnie nic jeszcze nie podałam. Zaczynamy 30 stycznia, dzień po półroczku :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Czyli jest gotowy do rozszerzania :-D

Idę spać, spokojnej nocy :-)

Myślisz, że to oznaka gotowości? :-D W sumie można to podciągnąć pod "interesuje się jedzeniem/piciem"

apaczka, 0na88, magda sz, jesslin87, Pulpecja, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z seri " glupie pytania męza"
    - To może kupić Szymkowi sanki jak juz usiadł, będzie miał na śnieg
    myślałam że jebnę :D

Katarka, AgaSad, magda sz, jesslin87, lys, zabka11, 0na88, apaczka, aaaaga, Laura, małaMyszka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Która jeszcze oprócz mnie nie rozszerza diety?

I jeszcze jedno. Mogę Laurę posadzić jak sama jeszcze nie siada? Na przykład w krzesełku do karmienia albo na kanapie Ją oprzeć?

Ja nie rozszerzam.. od 1 lutego chcę wprowadzić tylko gluten tzn pół łyżeczki dziennie a resztę po 14 lutym

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a Twój Tomek budzi się o stałych godzinach w nocy czy różnych? Bo jak różnych to pewnie z głodu i może za kilka dni mu się unormuje, może właśnie ząbki, skok itp.. mój jak w zegarku co 2 godz więc wiem że to nawykowe i tak się przyzwyczaił po prostu.. u mnie raczej wprowadzenie nowych pokarmów nie pomoże tylko sama muszę go tego oduczyć i przemęczyć się kilka nocy bez karmień.. póki co zbieram siły jak na wojnę:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Sad nawykowe budzenie? ? Nie bardzo przemawia do mnie ta teoria.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przemawia.. bo mój nie zawsze je tylko wtuli się w cyca i pociągnie ze 2 razy i zasypia.. wydaje mi się że jesteśmy coraz bardziej gotowi żeby zawalczyć o te nocki tylko obawiam się o swoją konsekwencję a niestety w tym przypadku musi być żelazna..

Trochę pociesza mnie myśl że od 1,5 tyg usypiam go w łóżeczku ze smoczkiem i w końcu się udaje, oczywiście jest strasznie rozżalony na początku ale później grzecznie ssie i zasypia sobie więc ja myślę że z tymi nockami jest bardzo podobnie, początki będą trudne ale ja już naprawdę przestałam wierzyć że to samo się unormuje a książki które podczytuję tylko mnie w tym utwierdzają..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:05

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój starszy zapalenie krtani i antybiotyk. Dziś tak kasłał, że miałam łzy w oczach. Martwie się strasznie, mam nadzieję że ten antybiotyk szybko pomoże, bo męczy się strasznie. Padnięta jestem :(

Nadrobilam i dobrej nocy dla Was.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, aaaaga, odnośnie meningo. Nasza lekarka nas nie uświadomiła o różnicach w szczepionkę meningo i też chciałam szczepić teraz, ale zrobię to po ukończeniu roczku. Raz, że dawka jest wtedy jedna (teraz byłyby dwie lub trzy) no i ta szczepionka po roku jest na więcej szczepów, czyli jest lepsza. Uświadomiły mnie te panie które szczepia.

magda sz, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, dużo zdrówka dla Synka, i sił dla mamusi:)

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po południu mała nie chciała drzemki,wiec przetrzymałam ja aż do kąpieli.w efekcie po trzech godzinach bez spania z zasypianiem na noc był armagedon...ryk wrzask pisk masakra...po pół godz uciszania wsadziłem do bujaka i w nim ululalam mała w końcu....
    Byłam ledwo żywa....

Chcebycmama-śliczna fotka!

Zetka-zdrówka dla synka i dzieki za info odnośnie meningo-.

Migotka-padłam z tekstu Twojego męża!;)

Lecę spac,dobrej nocki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:13

Zetka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzien babci , a ja oczywiscie obudzilam sie z reka w nocniku - jutro meza wysle niech wywola dla babc i dziadkow po wspolnym zdjeciu z wnuczka , plus jedno jej po urodzeniu i niech w kwiaciarni zamowi malutkie bukieciki kwiatow - np. gozdziki i dam Zosi niech wreczy . Od grudnia pamietalam o tym dniu i oczywiscie wszystko na ostatnia chwile....

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie jestes sama:) ja jutro wywołam w rosmanie zdj i wsadze w ramke:) ponoc na poczekaniu można wywołac

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my głupki :) dałabym se ręke uciąć że dziś dzień babci :P i w pół drogi do Zakopca się skapłam że to jutro hahahahah no ale że już w drodze byliśmy i tyle ubierania szykowania to odklepaliśmy dzisiaj :) tak to jest jak się siedzi w domu i w kalendarz nie patrzy ;)

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka zdrówka dla młodego. Moja wczoraj byla bardzo niewyraźna, miala 37 stopni, czerwone poliki, dzisiaj zostala w domu. Zjadla rosół, herbatka z sokiem malinowym z lipą i tantum verde do pryskania na gardło i na razie, odpukać, jest lepiej. Koszmar, jak dziecko chore.

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3081 3082 3083 3084 3085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ