SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u nas jakoś w miarę spokojnie. Synuś ma próbny egzamin dzisiaj, a ja - matka roku - dowiedziałam się wczoraj wieczorem
Mam wrażenie, ze u nas też był skok rozwojowy, o wiele gorzej spała, a teraz jakby powoli znów się uspokaja. No i zachowuje się inaczej niż dwa, trzy tygodnie temu.
U nas tez gondola jeszcze spokojnie daje radę. Mam włożony śpiwór i mieści się młoda spokojnie.
A co do dziadkow... kupimy jakieś czekoladki, owszem, ale nie ścieram się specjalnie. Oni mają w d... to niech nie oczekują , że wnuki będą do nich lecieć z wywieszonym językiem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Zetka zdrówka dla synka!
Czytam tą książkę o zasypianiu jestem w połowie, super fajnie to napisane i u mnie zgadza się to co piszą. Oczy mi lecą i jutro reszta.
Na dzień babci i dziadka wymyśliłam że zrobię laurkę i odbije Mai stopę i rękę i do tego kwiatki jakieś i styka. Dostali już od nas kalendarz, album ze zdjęciami małej, magnes i kubek sobie darowałam, może moim rodzicom zamówię bo oni lubią kubki a teściówka pije TYLKO z takich prl szklanek z ciemnego szkła.
Ja mam dylematy z ta ksiazka. Bo co mam zrobic, jak maly zasypia przy odbijaniu tym nocnym? Przeciez go nie bede budzic, zeby zasnal samodzielnie w lozeczku.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
AgaSad - dasz rade! Moja Pola od urodzenia do ok 3-3,5miesiaca budzila sie tylko o 4 na jedzenie, potem zrobily sie 2 pobudki. Pola szybko wtedy przybierala na wadze i zaczelam ją oszukiwac smokiem,jak zaczynala sie krecic to szybko smoka,dłoń do policzka i "ciii ciii" i sie udalo:) budzi sie tylko o 4 od tygodnia,wczoraj tylko bylo zle,ale eczoraj to sie budzila,przytulalam ja i spala,niespokojny sen..
Trzeba zacisnac zeby:)AgaSad lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny, to ile cm długości mają Wasze dzieciaki, że jesteście na styk w gondoli? U mnie jeszcze mnóstwo miejsca na długość.
Tez mnie to zastanawia, bo Julka ma ponad 70cm, w gondoli jest spiwor, ktory zajmuje baaardzo duzo miejsca, a ona spokojnie sie miesci i wzdluz i wszerz -
Lubię ten stan kiedy gotowy obiad mam
noo tylko ziemniaki obrac:)
Amberla, jak siostra będzie w pracy po 10 to zapytam jak i co z ta przeceną
Dobra spadam ogarniac chałupę bo idziemy na szczepienie na 13Weridiana, zabka11, małaMyszka, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Agata,jakos tydzien/dwa temu mierzylam Pole to wychodzilo lk 68/69. Gondola w BD ma chyba 79,wiec jest naprawde na styk w kobinezonie..
Chcialabym chciaz miesiac jeszcze przetrzymac ją w gondolce..
Hmm, Hubert mierzony ostatnio u lekarki - ma 68 cm, moja gondola ma wewnątrz 80 cm długości i ma mnóstwo miejsca. Jak kupowałam wózek to sprzedawca zwrócił nam uwagę, żeby zmierzyć gondolę wewnątrz, bez ścianek, bo producenci podają całą długość. Może te gondole są wewnątrz trochę krótsze? -
Paula_071 wrote:Jest calkowicie roznie, nie ma zadnych stalych pobudek. I trwa to od 9 dni.
Paula nie chcę się wymądrzać ale jestem w trakcie czytania książki "Zaklinaczka dzieci" - nie wiem może masz, czytałaś? i tam ona radzi że jeżeli są takie chaotyczne pobudki to dziecko potrzebuje więcej jedzenia w ciągu dnia czyli np jeżeli karmisz co 3 godz w dzień spróbuj co 2,5 i jak położysz go spać to weź go na karmienia na śpiocha jeszcze po jakimś czasie.. spróbuj bo on potrzebuje mleka i warzywka nic nie pomogą.. pewnie ma jakiś okres wzrostu - tak mi się przynajmniej wydaje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 09:45
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Zetka zdrówka dla synka!
Czytam tą książkę o zasypianiu jestem w połowie, super fajnie to napisane i u mnie zgadza się to co piszą. Oczy mi lecą i jutro reszta.
Na dzień babci i dziadka wymyśliłam że zrobię laurkę i odbije Mai stopę i rękę i do tego kwiatki jakieś i styka. Dostali już od nas kalendarz, album ze zdjęciami małej, magnes i kubek sobie darowałam, może moim rodzicom zamówię bo oni lubią kubki a teściówka pije TYLKO z takich prl szklanek z ciemnego szkła. -
Moj tesc kawe pije tylko z takiej szklanki w koszyczku metalowym, na weselu byla kawa w filizankach to sie nie napil, na poprawiny przywiozl sobie swoja
0na88, jesslin87, apaczka, 5ylwia, Pulpecja, Aska87, Weridiana, magda sz, Maniuś, zabka11, Martucha86, lys, małaMyszka, Laura, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hehe.. mój dziadek też pije tylko ze szklanki, na dodatek pije 8 kaw dziennie i pali 3 paczki papierosów, ma 80 lat i czuje się świetnie.. na naszym weselu zapijał wódkę kawą..
Moja gondola ma 80 ale w środku 73.. ale oszustwo.. mały ma już 70 cm więc jest bardzo na styk..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 09:58
niecierpliwa, jesslin87, Pulpecja, Weridiana, magda sz, Maniuś, zabka11, Laura, Amberla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Moj tesc kawe pije tylko z takiej szklanki w koszyczku metalowym, na weselu byla kawa w filizankach to sie nie napil, na poprawiny przywiozl sobie swoja
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Hmm, Hubert mierzony ostatnio u lekarki - ma 68 cm, moja gondola ma wewnątrz 80 cm długości i ma mnóstwo miejsca. Jak kupowałam wózek to sprzedawca zwrócił nam uwagę, żeby zmierzyć gondolę wewnątrz, bez ścianek, bo producenci podają całą długość. Może te gondole są wewnątrz trochę krótsze?
Mam husky i zmierzylam przed chwila i masz racje,wewnatrz ma 75cm.. -
Dziewczyny a ja mam pomysl nie wiem moze glupi.
Rodzice non stop sluchaja radia vox fm i od dzisiaj tam startuje konkurs. Napisz swoje marzen a my je oplacimy. A jak by tak my nie wiem chyba nas sie udziela okolo 30/40 osob napisaly o jednej godzinie tresc takiego samego esa np:
Witamy tu mamy sierpnioweczki. Znamy sie z forum a mamy wrazenie jakby cale zycie. Naszym marzeniem jest sie spotkac. Pokazac nasze rodziny i nasze bobaski. Liczymy na pomoc w spelnieniu marzenia. Jesslin87 - Sandra i maly Maks
Co wy na to? Moze by nam sfinansowali zlot w fajnym miejscu?Pulpecja, apaczka, Paula_071, mamasia, Weridiana, niecierpliwa, magda sz, Maniuś, zabka11, małaMyszka, Laura, Amberla lubią tę wiadomość