X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata,jakos tydzien/dwa temu mierzylam Pole to wychodzilo lk 68/69. Gondola w BD ma chyba 79,wiec jest naprawde na styk w kobinezonie..
    Chcialabym chciaz miesiac jeszcze przetrzymac ją w gondolce..

Agaata lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas jakoś w miarę spokojnie. Synuś ma próbny egzamin dzisiaj, a ja - matka roku - dowiedziałam się wczoraj wieczorem :-/
    Mam wrażenie, ze u nas też był skok rozwojowy, o wiele gorzej spała, a teraz jakby powoli znów się uspokaja. No i zachowuje się inaczej niż dwa, trzy tygodnie temu.
    U nas tez gondola jeszcze spokojnie daje radę. Mam włożony śpiwór i mieści się młoda spokojnie.
    A co do dziadkow... kupimy jakieś czekoladki, owszem, ale nie ścieram się specjalnie. Oni mają w d... to niech nie oczekują , że wnuki będą do nich lecieć z wywieszonym językiem.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zetka zdrówka dla synka!

Czytam tą książkę o zasypianiu jestem w połowie, super fajnie to napisane i u mnie zgadza się to co piszą. Oczy mi lecą i jutro reszta.

Na dzień babci i dziadka wymyśliłam że zrobię laurkę i odbije Mai stopę i rękę i do tego kwiatki jakieś i styka. Dostali już od nas kalendarz, album ze zdjęciami małej, magnes i kubek sobie darowałam, może moim rodzicom zamówię bo oni lubią kubki a teściówka pije TYLKO z takich prl szklanek z ciemnego szkła.

Ja mam dylematy z ta ksiazka. Bo co mam zrobic, jak maly zasypia przy odbijaniu tym nocnym? Przeciez go nie bede budzic, zeby zasnal samodzielnie w lozeczku.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad - dasz rade! Moja Pola od urodzenia do ok 3-3,5miesiaca budzila sie tylko o 4 na jedzenie, potem zrobily sie 2 pobudki. Pola szybko wtedy przybierala na wadze i zaczelam ją oszukiwac smokiem,jak zaczynala sie krecic to szybko smoka,dłoń do policzka i "ciii ciii" i sie udalo:) budzi sie tylko o 4 od tygodnia,wczoraj tylko bylo zle,ale eczoraj to sie budzila,przytulalam ja i spala,niespokojny sen..
    Trzeba zacisnac zeby:)

AgaSad lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, to ile cm długości mają Wasze dzieciaki, że jesteście na styk w gondoli? U mnie jeszcze mnóstwo miejsca na długość.

Tez mnie to zastanawia, bo Julka ma ponad 70cm, w gondoli jest spiwor, ktory zajmuje baaardzo duzo miejsca, a ona spokojnie sie miesci i wzdluz i wszerz ;)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię ten stan kiedy gotowy obiad mam :D noo tylko ziemniaki obrac:)

Amberla, jak siostra będzie w pracy po 10 to zapytam jak i co z ta przeceną:)

Dobra spadam ogarniac chałupę bo idziemy na szczepienie na 13

Weridiana, zabka11, małaMyszka, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Agata,jakos tydzien/dwa temu mierzylam Pole to wychodzilo lk 68/69. Gondola w BD ma chyba 79,wiec jest naprawde na styk w kobinezonie..
    Chcialabym chciaz miesiac jeszcze przetrzymac ją w gondolce..

Hmm, Hubert mierzony ostatnio u lekarki - ma 68 cm, moja gondola ma wewnątrz 80 cm długości i ma mnóstwo miejsca. Jak kupowałam wózek to sprzedawca zwrócił nam uwagę, żeby zmierzyć gondolę wewnątrz, bez ścianek, bo producenci podają całą długość. Może te gondole są wewnątrz trochę krótsze?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Miśka ma około 70 cm długości, a gondola 85, jeszcze pojeździmy.

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja a jaki Ty masz wozek ? Riko nano ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pulpecja a jaki Ty masz wozek ? Riko nano ?
    camarelo carera

0na88, niecierpliwa, AgaSad, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jest calkowicie roznie, nie ma zadnych stalych pobudek. I trwa to od 9 dni.

Paula nie chcę się wymądrzać ale jestem w trakcie czytania książki "Zaklinaczka dzieci" - nie wiem może masz, czytałaś? i tam ona radzi że jeżeli są takie chaotyczne pobudki to dziecko potrzebuje więcej jedzenia w ciągu dnia czyli np jeżeli karmisz co 3 godz w dzień spróbuj co 2,5 i jak położysz go spać to weź go na karmienia na śpiocha jeszcze po jakimś czasie.. spróbuj bo on potrzebuje mleka i warzywka nic nie pomogą.. pewnie ma jakiś okres wzrostu - tak mi się przynajmniej wydaje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 09:45

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zetka zdrówka dla synka!

Czytam tą książkę o zasypianiu jestem w połowie, super fajnie to napisane i u mnie zgadza się to co piszą. Oczy mi lecą i jutro reszta.

Na dzień babci i dziadka wymyśliłam że zrobię laurkę i odbije Mai stopę i rękę i do tego kwiatki jakieś i styka. Dostali już od nas kalendarz, album ze zdjęciami małej, magnes i kubek sobie darowałam, może moim rodzicom zamówię bo oni lubią kubki a teściówka pije TYLKO z takich prl szklanek z ciemnego szkła.
    Moja tesciowa pije kawe tez tylko z takiej szklanki z ciemnego szkla.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tesc kawe pije tylko z takiej szklanki w koszyczku metalowym, na weselu byla kawa w filizankach to sie nie napil, na poprawiny przywiozl sobie swoja

0na88, jesslin87, apaczka, 5ylwia, Pulpecja, Aska87, Weridiana, magda sz, Maniuś, zabka11, Martucha86, lys, małaMyszka, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. mój dziadek też pije tylko ze szklanki, na dodatek pije 8 kaw dziennie i pali 3 paczki papierosów, ma 80 lat i czuje się świetnie.. na naszym weselu zapijał wódkę kawą..

Moja gondola ma 80 ale w środku 73.. ale oszustwo.. mały ma już 70 cm więc jest bardzo na styk..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 09:58

niecierpliwa, jesslin87, Pulpecja, Weridiana, magda sz, Maniuś, zabka11, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moj tesc kawe pije tylko z takiej szklanki w koszyczku metalowym, na weselu byla kawa w filizankach to sie nie napil, na poprawiny przywiozl sobie swoja
    Hahahahaha serio mial swoją szklankę

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    camarelo carera

To był mój numer 1.. ale w końcu wózek dała nam kuzynka więc z bólem serca zrezygnowałam i chcemy kupić jakąś fajną spacerówkę..

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śnieżyca.. wczoraj byłam na spacerze ale aż takiej zadymy nie było jak dzisiaj..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tez mnie to zastanawia, bo Julka ma ponad 70cm, w gondoli jest spiwor, ktory zajmuje baaardzo duzo miejsca, a ona spokojnie sie miesci i wzdluz i wszerz ;)

Wow, jest poza siatką centylową?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hmm, Hubert mierzony ostatnio u lekarki - ma 68 cm, moja gondola ma wewnątrz 80 cm długości i ma mnóstwo miejsca. Jak kupowałam wózek to sprzedawca zwrócił nam uwagę, żeby zmierzyć gondolę wewnątrz, bez ścianek, bo producenci podają całą długość. Może te gondole są wewnątrz trochę krótsze?

Mam husky i zmierzylam przed chwila i masz racje,wewnatrz ma 75cm..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pomysl nie wiem moze glupi.

Rodzice non stop sluchaja radia vox fm i od dzisiaj tam startuje konkurs. Napisz swoje marzen a my je oplacimy. A jak by tak my nie wiem chyba nas sie udziela okolo 30/40 osob napisaly o jednej godzinie tresc takiego samego esa np:

Witamy tu mamy sierpnioweczki. Znamy sie z forum a mamy wrazenie jakby cale zycie. Naszym marzeniem jest sie spotkac. Pokazac nasze rodziny i nasze bobaski. Liczymy na pomoc w spelnieniu marzenia. Jesslin87 - Sandra i maly Maks

Co wy na to? Moze by nam sfinansowali zlot w fajnym miejscu?

Pulpecja, apaczka, Paula_071, mamasia, Weridiana, niecierpliwa, magda sz, Maniuś, zabka11, małaMyszka, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3083 3084 3085 3086 3087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ