SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Czesc bąbelki
U nas nocka spoko,spała od 19:30 do 5,potem butla i spanko jeszcze do 9.
Za oknem bialoooo.
Obiad mam z wczoraj,trochę posprzątam ,małe prasowanie i dzis sie lenie
Książka,kawa i moze zaległe odcinki singielki obejrzę.
Pulpecikami-syn ma egzaminy do gimnazjum??
Współczuje wam tych okropnych nocek,,ja juz od 2,5miesuaca mam naprawde ok. I oby juz tak zostało.
Mała zasnęła w bujaku, lecę przełożyć ja do łóżeczka i kawę sobie podgrzeje bo juz zamarzła.
Kurcze muszę zacząć gluten wprowadzać i myśle o kaszcce maminej błyskawicznej -chyba z nestle jest
Egzamin na zakończenie gimnazjumi dzisiaj jest próbny.
zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Katarka mój tez nie siedzi sam jeszcze długo, ale opieram go czasem chwilkę, wczoraj na łózku cwiczylismy siedzenie, on tak fajnie wyglada jak łapki do przodu chwilę usiedzi i fik na bok leci:)
Ale Twój sam usiadł w wózkumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Oj niecierpliwa czemu wstyd.. mój dziadek na weselu i innych imprezach też chodził do kelnerek żeby mu zrobiły kawę w szklance:)
No, bo one nie mialy szklanek i wstyd, bo je zjechal, ze co to za restauracja co szklanek nie maAgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Wow, jest poza siatką centylową?
W którą stronę poza siatką? Z ciekawości weszłam na kalkulator na 1000dni.pl i dzieczynka 5cio miesięczna (czyli młodsza niż Julka teraz) przy długości 71 cm jest na około 80 centylu, więc jak najbardziej w siatce. Czy ja coś źle sprawdzam?? -
Agaata wrote:W którą stronę poza siatką? Z ciekawości weszłam na kalkulator na 1000dni.pl i dzieczynka 5cio miesięczna (czyli młodsza niż Julka teraz) przy długości 71 cm jest na około 80 centylu, więc jak najbardziej w siatce. Czy ja coś źle sprawdzam??
Wg moich siatek 5 miesięcy i 71 cm jest poza siatką, powyżej 97 centyla.Agaata, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Skasowalo mi posta wrrrr.
Po krotce, mialam nosa. Wysypka mojego dziecka, to jednak alergia na antybiotyk, ktory bralam. Do momentu az ustapi, podawac probiotyk, kapiele z krochmalem i nawilzanie skory.
Ja nie uwazam, zebym malemu rozszerzala diete, na obecna chwile podalam mu do sprobowania dynie, marchewke, i jabluszko, ale to jednorazowe podejscia. Na powaznie ruszymy w lutym.
Mnie sie podoba, to krzeselko, ktore pokazala Agata, ale tez podoba mi sie cos takiego:
http://m.empik.com/klups-agnieszka-iii-krzeselko-do-karmienia-wielofunkcyjne-drewniane-mis-teak-klups,p1044925933,dziecko-p
Pozniej mozna rozlozyc i sluzy jako stolik i krzeselko.
Trzeba bedzie przemyslec co lepsze
Milego dnia dziewczynkiWeridiana lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Hmm, nie rozumiem... Jak zasypia, to super, ale jak nie, to nie chodzisz, nosisz itp, tylko odkładasz do łóżeczka do zaśnięcia. Z tego co kojarzę, to pisałaś, że Tomek ma problem z samodzielnym zasypianiem, to może warto powiczyć.
Wieczorem sam zasypia, zazwyczaj przy odbiciu. Ale w ciągu dnia sam nie zaśnie (oprócz wózka i fotelika w samochodzie). Więc nie jest to ujednolicone, nie mam pomysłu na to.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Katarka wrote:Wg moich siatek 5 miesięcy i 71 cm jest poza siatką, powyżej 97 centyla.
A, tak racja!!! Źle spojrzałam - bo najpierw jest siatka z masą ciała. To prawda, jest poza siatką przy wieku 5 msc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:17
Katarka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Wieczorem sam zasypia, zazwyczaj przy odbiciu. Ale w ciągu dnia sam nie zaśnie (oprócz wózka i fotelika w samochodzie). Więc nie jest to ujednolicone, nie mam pomysłu na to.
Wydawało mi się, że pisałaś niedawno, że budzi się w nocy i nie śpi po półtorej godziny i się bawi i gada w łóżeczku. Ten problem z zasypianiem miałam na myśli.