SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Wydawało mi się, że pisałaś niedawno, że budzi się w nocy i nie śpi po półtorej godziny i się bawi i gada w łóżeczku. Ten problem z zasypianiem miałam na myśli.
Tylko to nie jest reguła. Czasami tak ma. Więc ciężko oduczać czegoś, co nie jest nawykiem? Nie wiem dlaczego czasami nie śpi - może to jakiś ból?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pulpecja wrote:Ale to, ze Julka jest poza siatką oznacza tylko tyle, ze jest dłuższa niż 97 % dzieci w jej wieku. Czy się mylę?
To oznacza dokładnie, że 97% dzieci w tym wieku jest krótszych od niejCzyli chyba na to samo wychodzi
Spoko, Niecierpliwa, może nie będziesz musiała jej nóg obcinać. Bycie długim to nie zbrodniaPulpecja, zabka11, 0na88, jesslin87, Weridiana, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A w ogole jak mierzycie dzieci?? Bo u nas w przychodni nie mierza i ja to robie sama. Dosuwam glowe do sciany, prostuje nogi i zaznaczam do piet. Moze ja zle mierze?
Raczej dobrze, u mnie w przychodni tak mniej więcej mierzą, tyle, że na specjalnej miarce podkładanej pod dziecko.niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A w ogole jak mierzycie dzieci?? Bo u nas w przychodni nie mierza i ja to robie sama. Dosuwam glowe do sciany, prostuje nogi i zaznaczam do piet. Moze ja zle mierze?
U Nas przykładają metr do głowki i jadą wzdłuż ciałka, ale po krzywiznach, nie prostują tej miarki krawieckiej tylko trzymają ją przy ciele. Czy coś z tego co napisałam da się zrozumieć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:30
zabka11, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Mój dłuzszy jak przewijak a tez ma 70 cm he:) a lekarz go metrem mierzy ale to wiecie..
A ostatnio jak bylisy prywatnie to własnie do takiej miarki go wsadzała:)
Kurde pójdziemy wózkiem na to szczepienie, wprawdzie przychodnia za blokiem ale boję sie iśc z nim na rekach żeby się nie poślizgnąć, myślicie że moge znim później zostać chwilkę na polu?Pulpecja lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Wzięłam tą
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5895150197
I góra ciut luźna ale dół opięty
I ta tunikę
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5895150355
Tylko ten beż to bardziej w złoto podchodzi.
Za taką kasę to nawet podomka może być
wow Myszka ale ceny!! hhehehe popatrzę sobie co jeszcze ma fajnego ten dostawca i chyba tez cos zamówie - taniej niz w szmateksie
witaminka b - wrzuc linka do krzesełka z allegro, które kupiłas
migotka - ooooo własnie własnie z bobovity tez widziałam - muszę zakupic: kupiłam tez rosołek z hipp z kaszką manna, ale skoro trzeba stopniowo po lyzeczce wprowadzac gluten, to słoiczek sie nie sprawdzi, bo po dwóch razach musze go wywalic, a to jest duzy sloik.
Pulpecja - a ten egzamin na zakonczenie gimnazjum jest od razu punktowany i na jego podstawie sa przyjecia do szkoly sredniej, dobrze mysle???
griszczanka - ja sie dolaczam do skalpela II. koniec litowania sie nad sobą, w czerwcu urlop, jak ja sie na plazy rozbiore???? za poltorej godziny jak mala utnie druga drzemke biore sie za cwiczenia!
jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Mój dłuzszy jak przewijak a tez ma 70 cm he:) a lekarz go metrem mierzy ale to wiecie..
A ostatnio jak bylisy prywatnie to własnie do takiej miarki go wsadzała:)
Kurde pójdziemy wózkiem na to szczepienie, wprawdzie przychodnia za blokiem ale boję sie iśc z nim na rekach żeby się nie poślizgnąć, myślicie że moge znim później zostać chwilkę na polu?
Zawsze chodzę na spacer prosto po szczepieniu, żeby Młody się wyspał, więc myślę, że nie ma problemu. Szczepienie nie jest przeciwwskazaniem do spaceru0na88 lubi tę wiadomość