X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A czemu dostałaś antybiotyk po cc?

Bo w szpitalu gdzie rodziłam standardowo po każdym zabiegu dają antybiotyk dożylnie, żeby nie było infekcji.

Amberla lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka ja kiedys od dziadzia ze szpitala wyszlam w tych kapciach niebieskich i popierdzielalam po miescie dziwilam sie czemu Ci ludzie sie patrza co najlepsze ide ide i patrze sie na buty ale nie wzbudzilo to we mnie zdziwienia dopiero w domu sciagam buty i patrze ze mam worki na nogach bo przetarly sie od podeszwy...
    Ale chyba lepsze bylo jak poszlam do szkoly w spodniach a nogawko ciagnela mi sie rajstopa,poprzedniego dnia jak sciagalam spodnie z rajstopami to zostaly w nogawce, w szkole kolega stanal na tych rajstopach ktore sie ciagnely za mna i dusil sie ze smiechu...buraka strzelilam jak nie wiem co.

Ja wprawdzie po mieście nie chodziłam w czepkach i foliach, ale z Delikatesów Centrum wyszłam sobie z ich koszykiem w ręku i w połowie drogi do domu skojarzyłam, że mam jakieś dodatkowe obciążenie ;-)

Zetka, zabka11, Weridiana, Martucha86, witaminkab, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aśka to aż niemożliwe, że na styk w to krzesełko wszedł. Moja sąsiadka ma synka który ma 2,5 roku i ciągle on w tym krzesełku siedzi. Fakt, że jest drobny, bo waży 13kg, no ale jakby nie było w porównaniu z naszymi to już duże dziecko.

Też jeszcze Tomka nie wsadzałam w to krzesełko, ale wydaje mi się duże to siedzisko.

Weridiana lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Agata wygodnie bylo niesc. To jeszcze Wam powiem w druga strone bez czego zdarzylo mi sie wyjsc z domu, otoz poszlam do szkoly bez plecaka. Zadowolona ze mi tak lekko, bieglam do szkoly spiewajac pod nosem, weszlam do sali chce sie rozpakowac a tu kuzwa nic na plecach nie ma. To byla jakas 3 klasa podstawowki. Jakas zakochana chyba bylam..

Agaata, Migotkaa, apaczka, Aga89, Zetka, zabka11, Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Paula_071, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aśka to aż niemożliwe, że na styk w to krzesełko wszedł. Moja sąsiadka ma synka który ma 2,5 roku i ciągle on w tym krzesełku siedzi. Fakt, że jest drobny, bo waży 13kg, no ale jakby nie było w porównaniu z naszymi to już duże dziecko.

no też się zdziwiłam .... u nas ok. 8200 no fakt miał grubsze spodnie to może temu tak się wydawało że te nogi tak ledwo, ale za kilka miesięcy to sobie jakoś nie wyobrażam hmmm moja mama to samo stwierdziła
    może tez mamy inne wyobrazenie bo to krzesełko co mamy w domu wydaje się duzo wieksze, no i tam sobie pół leży a w tym siedzieć musiał

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Też jeszcze Tomka nie wsadzałam w to krzesełko, ale wydaje mi się duże to siedzisko.

Paula, ja raz przymierzałam, bo kupiliśmy to krzesełko do teściów i jak dla mnie to na ten moment jest za duże na Huberta - ale nie umiem dobrze ocenić, bo włożyłam go na sekundę dosłownie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzien temu przymierzalam Julke u rodzicow do krzeselka z ikei i jest zdecydowanie za mala, moze nie w sensie gabarytow, ale byla cala wykrzywiona i dopoki stabitknie nie usiadzie nie ma mowy, zeby w tym karmic, pozatym opierala, a raczej kladla sie na blacie i nie wiem jak bym ja miala karmic, ale nie wydaje mi sie zeby za rok w nie nie weszla

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    O co Wam chodzi dziewczyny? Przecież jesteście na URLOPIE macierzyńskim :P luksusowe wczasy ol inklusiw i te sprawy ;) Wy tak nie macie ?!
    Mówię mu zajmuj się caly dzień dzieckiem jak masz urlop, a on mi na to że ja jestem na wypoczynkowym a Ty na macierzynskim, dobrze że nie miałam nic pod ręką!

magda sz, niecierpliwa, Zetka, zabka11, Pulpecja, Weridiana, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale się popłakałam z tych histori haha

Paula kurde oby szybko przzeszło, zdrówka:)

Agata, Laura oby sie nic nie przypelętało do chłopaków!

Aa łyso tak jak nie moge Szymonka całować, wzięłam 2 razy ten sinupret, łeb jeszcz eboli ale nos troche odetkany, gardło troche mniej boli, Jezusie niech to spieprza odemnie!

Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Mówię mu zajmuj się caly dzień dzieckiem jak masz urlop, a on mi na to że ja jestem na wypoczynkowym a Ty na macierzynskim, dobrze że nie miałam nic pod ręką!
    Proszę jaki wygadany :P

0na88 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten ochrniacz modułowy, mały miał ksłonnośc do przewracania na jeden bok i wtulanie się w ta poduszkę, ściągnęłam i mu mineło to, ale ogólnie rzecz biorąc nie bardzo jestem zadowolona z tej pościeli, ta bawełna bez szału, wyprałam kilka razy poszewkę na poduszkę w 40 stopniach i chyba ręcznie kilka razy to przyfarbowała..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam wózek i wyprałam kosz z wózka - masakra - ubłocone jakbym jeździła po jakichś bagnach.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupują w Smyku - jak z rozmiarówką? Wiem, że już tu było o tym pisane. ale nie chce mi się szukać :P Jak wezmę rozmiar 74 to wychodzi normalnie, czy jak 68, a może jak 80?

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku raczej normalna:)

Katarka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    W smyku raczej normalna:)

Dziękuję :D

lb17w98.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka ja kiedys od dziadzia ze szpitala wyszlam w tych kapciach niebieskich i popierdzielalam po miescie dziwilam sie czemu Ci ludzie sie patrza co najlepsze ide ide i patrze sie na buty ale nie wzbudzilo to we mnie zdziwienia dopiero w domu sciagam buty i patrze ze mam worki na nogach bo przetarly sie od podeszwy...
    Ale chyba lepsze bylo jak poszlam do szkoly w spodniach a nogawko ciagnela mi sie rajstopa,poprzedniego dnia jak sciagalam spodnie z rajstopami to zostaly w nogawce, w szkole kolega stanal na tych rajstopach ktore sie ciagnely za mna i dusil sie ze smiechu...buraka strzelilam jak nie wiem co.

Ja kiedyś wyszłam że sklepu z koszykiem tym czerwonym i tak szłam przez miasto z zakupami :)

Doczytałam że Agata też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 21:53

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ile czasu się czeka na dostawę Cocodrillo z zamówienia przez internet? Wiesz może?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja kiedyś wyszłam że sklepu z koszykiem tym czerwonym i tak szłam przez miasto z zakupami :)

Przybij piątkę!

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Ja miałam dla starszego to krzesełko jak miał rok, do 2 latek.

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nie wiem bo ja zawsze kupuje w stacjonarnym

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3155 3156 3157 3158 3159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ