X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ktos pisal tu o tych pieluszkach z lidla - kupilam, sa zajebiste, cieniutkie, chlonne, miekkie i nie odciskaja sie mlodemu wszedzie. Bede je kupowac, w razie w bedzie dada lub pampers :)

Ja pisałam :-)
    Tez jestem zadowolona, a w pl też się nazywają toujours ?

1usasg185gkausx0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar możecie podawać dwa razy dziennie fenistil 5 kropelek.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Byłam w szpitalu, dostałam antybiotyk dożylnie (pierwsza dawka), resztę będę brać doustnie. Teraz modlić się, by się ropień nie zrobił. Muszę kupić laktator elektryczny, bo się zajadę z ręczną medelą z 39 stopniową gorączką w nocy.
    Trzymaj się,zdrowiej Ty i cycuch :-)!

Paula_071 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciszaaaaaaa

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, Hubert wykąpany i położony do łóżeczka, chyba nawet już śpi. Cięzki dzień, Hubert kaszle ale energii mu ani trochę nie ubyło, więc sajgon. Mąż w kiepskiej formie, więc nie pomógł za bardzo. Ja kicham i też czuję się średnio :/ Już niech miną te choroby, bo zwariować idzie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wspolczuje, zdrowiej!
    A z tym antybiotykiem mozesz dalej karmic??

• lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie ochraniacze na łóżeczkach?? Ja mam taki prawie do połowy i non stop mała wkłada nóżkę bądź rączkę miedzy szczebelki i np. próbuje się obracać albo macha nogami i uderza w szczebelki co jest oczywiście źrodłem płaczu . Zastanawiam się czy kupować teraz ochraniacz na cała długość . Mam stracha ze mała sobie coś zrobi. A jak Wasze dzieciaki w tym temacie?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki najprostszy, biały ochraniacz z Ikei, jest ok - bez niego nie da rady, bo Młody całkowicie wystawia nogi przez szczebelki, albo się obraca i stuka głową w szczebelki. Jak zasypia to trzyma na nim rękę i wtedy go sobie odchyla, ale generalnie spełnia swoją rolę. No i Hubert często śpi z buzią przy tym ochraniaczu - ale on jest cienki, więc się nie boję, że się jakoś w niego wtuli i poddusi.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula wspolczuje, zdrowiej!
    A z tym antybiotykiem mozesz dalej karmic??

Dzieki :-) Tak, wlasnie karmie. To ten sam antybiotyk co dostalam po cc. I podanie dozylne bylo super pomyslem, prawie juz nie mam goraczki. Slaba jestem, pot sie leje, ale juz lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 20:00

lys, niecierpliwa, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, wlasnie karmie. To ten sam antybiotyk co dostalam po cc.

Duomox to chyba bardzo delikatny antybiotyk. Pamiętam, że brałam go jako dziecko.
    A czemu dostałaś antybiotyk po cc?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie było mnie caaaały dzien na belly. Musze ponadrabiać. Idę zaraz uspać dziecia- udało się kaszki wcisnąć jej i JADŁA zjadła ze 40ml moooże także się ciesze bo może uda sie nam od poniedziałku zacząć warzywka i będzie w końcu jeść.

Byłyśmy w CH ale kupiłam tylko małej w superpharmie SVR Topialyse 1litr za 78 zł i jakieś pierdoły. Chciałam kupić płaszcz ale nic nie było. Wyprzedażowe rozmiary 46.... a new arrival dopiero schodzą i nie ma wyboru w płaszczykach. Maja była bardzo grzeczna i cygańskie dziecko do wszystkich się śmiała i gadała hehe

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, od poniedziałku w lidlu będą inhalatory.. Ja mam właśnie z lidla.. ale czy jest dobry to nie powiem bo jeszcze nie używałam ;-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Nie piszczal na bramkach lotniska :-)?
    Mial zaswiadczenie w razie czego ale nie piszczal...bardzo byl tym rozczarowany. Za to kiedys piszczala moja matka. Uparcie wracala i piszczala. Zdjeli jej wszystko i w koncu mowia ze albo jeszcze fiszbiny od stanika wyjmie albo na osobista, wiec moja mamunia siega z grobowa mina za pozuche zeby stanik zdzierac, po czym radosnie wydobywa ze stanika zawiniatko z drobnymi pieniazkami, ktore schowala i o ktorych zapomniala. Pol swiata zjezdzila ta moja mama, ale co ukrainskie nasienie to nic na to nie pomoze....

Zetka, zabka11, Weridiana, mamasia, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    wlasnie sie zorientowalam ze mam pol grzywki sklejonej obiadkiem Zoski - z 4 lyzki mi wytracila to juz wiem gdzie jedna z nich wyladowala
    Moja ciotka dorabiala w domu lepiac pierogi. Mamy duza rodzine, ona mieszka z babcia w centrum miasteczka, wiec kazdy ze szkoly, po pracy, gdzies tam epadal na obiadek, cos przekasic bo u niej zawsze interes golabeczki, krokirty pierogi wszelakie i ludzie przychodza kupuja. Zawsze wiec trzeba bylo odsiedziec swoje w kuchni kaeka zarelko i sie lepilo. Zawsze oczywiscie w takim bialym czepku na wlosy. No i kiedys bylm u niej i poprosila mnie zebym skoczyla do sklepu. No wiec ja hyc, po paru sklepach, do miesnego tra lala jeszcze warzywniaczek, "dzien dobry" w chuj ludzi, jak to na wypizdowie. Wtacam i jak sie domyslacie popierdalalam w tym czepku pol miasta. Pani mecenas... kurwa.

magda sz, Zetka, Martucha86, lys, Migotkaa, Aga89, 0na88, zabka11, Pulpecja, Weridiana, mamasia, jesslin87, aaaaga, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duomox też brałam po cc na zapalenie pęcherza. Trzeba tylko dziecku probiotyki dawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 20:43

Paula_071 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Paula trzymaj się.

U nas wyniki wskazują na przebyta wirusowke, mam nadzieję. Póki co katar cd ale gorączki nie ma. Lekarz mówi że chyba z tego wychodzi no ale zobaczymy.

Agata zdrówka dla Huba, Laura dla Dominika też.

Migotka jak Ty? Mnie zaczyna gardło boleć.

Dziewczyny może wiecie, mąż odwołał wyjazd ale miał już bilety na pociąg IC. W obie strony. No i zapomnieliśmy anulować. Anulowalismy teraz ten na jutrzejszy powrót. Jeden bilet 170zl,zwracaja 85% no ale ten pierwszy bilet chyba poszedł się pipipi... Nie wiecie czy można jakoś odzyskać kasę? Bilety kupował online.
    Napewni mozna zwrocic bilet. Zadzwonna infolinie to ci powiedza

Zetka lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dobrze ze nic powaznego, teraz dajcie kopa wirusowi inhalacja.

Paula ale lipne przeboje z tym cychochem :( mozliwe ze przez zeby zmienil kat ssania. Zdroweczka dla Ciebie i cycucha.

Apaczka mnie te wczasy macierzynskie wykoncza. Co noc to impreza do bialego rana, szalenstwo :) haha dzis w arkadi mierzylam plaszcze i nie poznalam sie w lustrze mialam oczy jak cpun czerwone i takie kurwiki ze zmeczenia i oczywiscie since jak na cpuna przystalo. Tak moje dziecko to narkotyk i to legalny :)

Sluchajcie zrobilam dobre jedzonko przypadkiem. Wrocilam mega glodna z zakupow mialam ugotowana kasze jaglana, na patelnie wrzucilam troche oleju kokosowego paprykwr czer. Zolta. Cukinie, sol pieprz, dusilam. Pozniej dodalam do tego kasze i troche fety. Poddusilam razem chwile i mniammm pozniej dodalam troszke pasztetu sojowego mojej mamy i jeszcze lepsze. Takie jakby leczo dietetyczne.

Migotkaa, Zetka, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis o całodniowym rajdzie po CH w Krk :) młody obkupiony matka oczywiście nic sobie nie zakupiła ehhhh za to moge napisać ranking pokoików do przewijania :) więc bezkonkurencyjna jest ikea :) w M1 też całkiem spoko, Faktory ujdzie, w Bonarce beznadzieja
    no i karmiłam młodego ze słoiczka w Ikei to chyba w całym sklepie było go słychać tak krzyczał z radości hehe a ludzie się tylko gapili :) no i wsadziłam go na chwile do karmienia w to krzesełko z Ikei ehh ja nie wiem jak większe dzieci się w to mieszczą jeszcze z wkładką jak Patryk praktycznie na styk wszedł, no i widać ze mu niewygodnie jeszcze było...

Zetka, 0na88, Weridiana, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja kiedys od dziadzia ze szpitala wyszlam w tych kapciach niebieskich i popierdzielalam po miescie dziwilam sie czemu Ci ludzie sie patrza co najlepsze ide ide i patrze sie na buty ale nie wzbudzilo to we mnie zdziwienia dopiero w domu sciagam buty i patrze ze mam worki na nogach bo przetarly sie od podeszwy...
    Ale chyba lepsze bylo jak poszlam do szkoly w spodniach a nogawko ciagnela mi sie rajstopa,poprzedniego dnia jak sciagalam spodnie z rajstopami to zostaly w nogawce, w szkole kolega stanal na tych rajstopach ktore sie ciagnely za mna i dusil sie ze smiechu...buraka strzelilam jak nie wiem co.

Paula_071, lys, apaczka, Aga89, Zetka, 0na88, zabka11, Pulpecja, Ofka, Weridiana, mamasia, jesslin87, Martucha86, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    my dzis o całodniowym rajdzie po CH w Krk :) młody obkupiony matka oczywiście nic sobie nie zakupiła ehhhh za to moge napisać ranking pokoików do przewijania :) więc bezkonkurencyjna jest ikea :) w M1 też całkiem spoko, Faktory ujdzie, w Bonarce beznadzieja
    no i karmiłam młodego ze słoiczka w Ikei to chyba w całym sklepie było go słychać tak krzyczał z radości hehe a ludzie się tylko gapili :) no i wsadziłam go na chwile do karmienia w to krzesełko z Ikei ehh ja nie wiem jak większe dzieci się w to mieszczą jeszcze z wkładką jak Patryk praktycznie na styk wszedł, no i widać ze mu niewygodnie jeszcze było...

Aśka to aż niemożliwe, że na styk w to krzesełko wszedł. Moja sąsiadka ma synka który ma 2,5 roku i ciągle on w tym krzesełku siedzi. Fakt, że jest drobny, bo waży 13kg, no ale jakby nie było w porównaniu z naszymi to już duże dziecko.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3154 3155 3156 3157 3158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ