X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zaczytalam forum, ze prawie mi umknelo jak Julka pierwszy raz stope zjadla :D

mamasia, 0na88, Martucha86, Paula_071, Laura, Zetka, lys, Weridiana, jesslin87, witaminkab, Amberla, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aaaa trzymajcie mnie bo zabije męza, pyta mi się gdzie ja się tak rozchorowałam jak ja tylko siedze w domu, a w dupie, powiedziałam mu że pewnie z tego leżenia się rozchorowałam.. on jak miał katarek to bidulek musial całe popołudnie pod kocykiem leżeć wrr.. dobrze że ma obiad z wczoraj bo by z akarę jadł gołabki haha

to niech posiedzi sam z Szymkiem CAŁY dzień, tak od rana do wieczora, wszytsko przy nim i w domu zrobi, pójdzie na spacer itp i zobaczymy jaki wtedy będzie mądry..ech te chłopy...czasami próżnia zamiast mózgu!

co do pieluszek to my jedziemy cały czas na dadzie i jestem baaardzo zadowolona.
    a te lidlowskie to cenowo takie sama jak Dada czy tańsze?

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, a ten inhalator ze smoczkiem ma jakis model??

• mamasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    My na ostatniej rehabilitacji tydzien temu bylismy. Wszystko jest ok. Iwo sie nie przewraca ale w probach juz tak wiec git.

Dzis bylismy na kolejnym usg. Poszerzenie sie zmniejszylo ale struktura nerki jest jak u doroslego, pobrali mu z glowki krew. Ja spierdolilam maz go trzymal.

Maz przy okazji poszedl umowic sie na wyjecie sruby i chuj juz chyba za pozno, wyjma z drutem za dwa lata bo juz sie chyba zroslo. Zapisal sie na dysplazje biodra. Termin za PIĘĆ lat.

Iwko dalej co h pobudka. W nocy przez godzine nie spal potem godzine rzucal sie przez sen i stekal. Biorac pod uwage ze teraz oprocz nauki popoludniu jak spi, zaczelam sie uczyc w godz. Od 22 do 24 jeszcze to jestem troszeczke kurwa zjebana.
    Nie piszczal na bramkach lotniska :-)?

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aaaa trzymajcie mnie bo zabije męza, pyta mi się gdzie ja się tak rozchorowałam jak ja tylko siedze w domu, a w dupie, powiedziałam mu że pewnie z tego leżenia się rozchorowałam.. on jak miał katarek to bidulek musial całe popołudnie pod kocykiem leżeć wrr.. dobrze że ma obiad z wczoraj bo by z akarę jadł gołabki haha

jakbym swojego slyszala ;-)

Zabka ma racje , ja marze o takim dniu zeby moj zostal caly dzien sam z dzieckiem - ciekawe czy w domu bylby porzadek , obiad zrobiony , spacer zaliczony aaa i jeszcze zeby moj maz po moim powrocie kipial optymizmem i zadowoleniem .

Co wraca z pracy to do mnie z pytaniem " a co ty masz taka mine ?" , "zmeczona jestes ? a po czym jak w domu siedzisz" ;-)

zabka11 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie zorientowalam ze mam pol grzywki sklejonej obiadkiem Zoski - z 4 lyzki mi wytracila to juz wiem gdzie jedna z nich wyladowala

Martucha86, zabka11, niecierpliwa, Amberla, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Iys a Lily nadal się rehabilituje? Jak to u Was wygląda? przyzwyczaiła się do ćwiczeń czy nadal płacze? Powiem Wam, że mnie to dobija te ryki po kilka razy na dzień i świadomość, że przeze mnie tak płacze. Wiem, że ćwiczenia są dla jej dobra, że kiedyś mi z anie podziękuje, ale czuje się, jakbym jej wielką krzywdę tym robiła. Tak jej się nie podoba, że aż zanosi się płaczem :(
    Nie. Nie rehabilitujemy się. Mieliśmy zacząć znów ale jakoś odwleklo się w czasie no i gołym okiem widać ze jest lepiej samo z siebie może dlatego jakoś nie mam ciśnienia. Mnie też te ryki dobijaly a Bobathem cwiczylismy.

Ewa123 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podjęcie dzieciom Camilie na bolace dziasla? Fryzjer mi polecił:)...byłam dziś obciąć włoski i jestem zadowolona. Humor +100!

Zdrówka!

Paula_071, niecierpliwa, lys, Weridiana, magda sz, Migotkaa, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Tez sie przymierzam jaki kupiliscie i jaka cena?

My kupiliśmy iPad mini4 nie wiem ile kosztował ale na pewno dużo.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja mojemu powiedzialam ze jak Artur nie bedzie juz cycowy to zostawie ich razem ma caly dzien i zobaczy jak to jest bo tez pare razy uslyszalam ze on pracuje i ma prawo byc zmeczony a ja siedze w domu to wiecie co uslyszalam ze spoko zadzwoni po swoja mame do pomocy i nie ma problemu odpowiedzialam mu ze jest cienias i tyle

zabka11, Pulpecja, lys, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Tez sie przymierzam jaki kupiliscie i jaka cena?

Ofka polecam Lenovo sa w granicach 600-700 zl 8calowe

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co Wam chodzi dziewczyny? Przecież jesteście na URLOPIE macierzyńskim :P luksusowe wczasy ol inklusiw i te sprawy ;) Wy tak nie macie ?!

0na88, Aga89, niecierpliwa, Weridiana, Martucha86, magda sz, witaminkab, Amberla, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szpitalu, dostałam antybiotyk dożylnie (pierwsza dawka), resztę będę brać doustnie. Teraz modlić się, by się ropień nie zrobił. Muszę kupić laktator elektryczny, bo się zajadę z ręczną medelą z 39 stopniową gorączką w nocy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrowia Paula!

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia my na NFZ się cudem załapalismy i chodzimy raz w tygodniu do promyka slońca, a tak to w domu mamy ćwiczyć :/ o basenie pomyślałam dodatkowo, bo to korzystnie wpływa na plecy przecież więc może tej mojej córci by też w jakimś stopniu dobrze zrobiło na asymetrię.. Tylko chyba z basenem do wiosny poczekam, jak wypróbujesz to daj znać jak wrażenia :) Kurcze, tylko to daleko jest od nas

mamasia lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa o taki:
    http://www.salmor.pl/inhalator-rossmax-na100-smoczek-i-pluszowe-etui-na-nebulizator-zabka,id315.html

Tylko ja nie mam tej pluszoeej zabki :(

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paul sciagaj jak najwiecej i najczesciej aby niknąć ropnia
    ja miałam i wiem co to za cholerstwo jest...
    a jaki masz antybiotyk?
    ja miałam laktator elektryczny, ręcznym tez nie dał bym rady

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymaj sie. Oby ten antybiotyk szybko zadzialal. A od czego to sie wzielo? Od tego, ze Tonek cie ugryzl?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymaj się.

U nas wyniki wskazują na przebyta wirusowke, mam nadzieję. Póki co katar cd ale gorączki nie ma. Lekarz mówi że chyba z tego wychodzi no ale zobaczymy.

Agata zdrówka dla Huba, Laura dla Dominika też.

Migotka jak Ty? Mnie zaczyna gardło boleć.

Dziewczyny może wiecie, mąż odwołał wyjazd ale miał już bilety na pociąg IC. W obie strony. No i zapomnieliśmy anulować. Anulowalismy teraz ten na jutrzejszy powrót. Jeden bilet 170zl,zwracaja 85% no ale ten pierwszy bilet chyba poszedł się pipipi... Nie wiecie czy można jakoś odzyskać kasę? Bilety kupował online.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 17:40

Laura lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Paul sciagaj jak najwiecej i najczesciej aby niknąć ropnia
    ja miałam i wiem co to za cholerstwo jest...
    a jaki masz antybiotyk?
    ja miałam laktator elektryczny, ręcznym tez nie dał bym rady

Duomox, dożylnie dostałam czystą Amoxicillinę. Mąż pojechał po laktator elektryczny.

Griszanka, nie wiadomo od czego. Jest teoria, że od zmiany sposobu ssania Tomka (przez zęby). Druga hipoteza, że kanalik zapchał się od spożywania zbyt dużo tłuszczów zwierzęcych. Co lekarz/położna to inna opinia.
    Tomek kaszle i ma katar, możliwe że on wprowadził infekcję do piersi. Zrobiłam mu inhalacje, odciągnęłam katarkiem i podam wieczorem witaminę C. Oby go nie rozłożyło, tego mi brakuje teraz.

z dobrych wieści to mój brat drugi raz zostanie ojcem:) Fajnie, że Tomek będzie miał kuzynostwo. Mam nadzieję, że tym razem będzie dziewczynka:)

Weridiana, apaczka, lys, Pulpecja, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3153 3154 3155 3156 3157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ