X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze pora rozwazyc zakup inhalatora, zeby miec w razie infekcji. Polecacie jakis??

Pulpecja, Laura lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, też się zastanawiam czy nie zakupić w razie w, bo dookoła wszyscy polecają, chociaż nigdy nie używałam jak dotąd.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam czy bede umiala to obsluzyc :P

Apaczka ja tez coraz powazniej mysle nad urlopem wychowawczym tylko tez nie bardzo damy rade z jednej pensji, a oszczednosci bym nie chciala ruszac

• Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalator super sprawa, nam kupoli dziadki Rossmax, fajny dla takiego malucha, bo poza maseczkami w dwoch rozmiarach, ustnikiem, jest tez smoczek do inhalacji. Rewelka, moj ciumka tego smoczka i grzecznie wdycha (leci prosto w nosek), do tego dzwiek inhalatora tez dziala na niego uspokajajaco.
    Agata odnosnie karmienia na lezaco, to ja tez dlugo nie umialam, ale uparlam sie i karmie go tak w nocy. U mnie wyglada to tak: Klade sie na boku, powiedzmy lewym, lewa reka przyciagam malego do siebie tak, ze jego glowa ley powyzej mojego lokcia, a dlonia przytrzymuje dupke, prawa reka podtrzymuje piers i tak sobie ciumka.

Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie inhalujemy, zaraz idę na spacer, bo słabo śpi w domu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki inhalator i jak dla mnie jest bardzo ok:
    http://www.losmedicos.pl/inhalator-philips-respironics-pro-soft-touch-5-lat-gwarancji-pneumatyczny.html

Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Agata my mamy metode Vojty, Bobath u nas się nie sprawdził, asymetria jest niestety duża mimo regularnych, codziennych ćwiczeń. To nie boli, bo sama na sobie sprawdzałam, ale jej się nie podoba, ze jest przymuszana do określonej pozycji. Mamy skierowanie do maja, modle się, żeby to ustąpiło.

Słyszałam właśnie, że dzieci nie lubią Vojty, ale też, że jest bardzo skuteczna. Oby były szybkie rezultaty! Trzymam kciuki.

Ewa123 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Maz mi sprawił tablet ja oczywiście nie chciałam bo przecież mam i laptopa i telefon to przecież wystarczy. No ale mnie przekonał i kupił i jestem strasznie zadowolona. Wreszcie widzę dobrze forum i nie muszę co chwile powiększać widoku żeby przeczytać wpisy i nie muszę odpalać laptopa żeby napisać dłuższy post. A pisanie na tel doprowadzało mnie często do szewskiej pasji.
    Tez sie przymierzam jaki kupiliscie i jaka cena?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na ostatniej rehabilitacji tydzien temu bylismy. Wszystko jest ok. Iwo sie nie przewraca ale w probach juz tak wiec git.

Dzis bylismy na kolejnym usg. Poszerzenie sie zmniejszylo ale struktura nerki jest jak u doroslego, pobrali mu z glowki krew. Ja spierdolilam maz go trzymal.

Maz przy okazji poszedl umowic sie na wyjecie sruby i chuj juz chyba za pozno, wyjma z drutem za dwa lata bo juz sie chyba zroslo. Zapisal sie na dysplazje biodra. Termin za PIĘĆ lat.

Iwko dalej co h pobudka. W nocy przez godzine nie spal potem godzine rzucal sie przez sen i stekal. Biorac pod uwage ze teraz oprocz nauki popoludniu jak spi, zaczelam sie uczyc w godz. Od 22 do 24 jeszcze to jestem troszeczke kurwa zjebana.

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny "słoiczkowe" ;-) od dzis do 03lutego w Biedrze duze sloiczki HIpp zupki i deserki po 3,99.
    jade dzis zrobic zapasy, u nas na obiad idzie cały duzy słoik , deserek duzy mamy z reguły na 2 dni.

0na88, niecierpliwa, magda sz, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmanie tez po tyle wychodzi, bo byla akcja kup 3, 4 gratis, ale Julce te hippy najgorzej wchodza, bo obiadki sa bardzo zbite

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W rossmanie tez po tyle wychodzi, bo byla akcja kup 3, 4 gratis, ale Julce te hippy najgorzej wchodza, bo obiadki sa bardzo zbite

o widzisz, a mojej z kolei bobovita nie podchodzi, bo za rzadka i sie dławi

niecierpliwa lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja sie zastanawiam czy bede umiala to obsluzyc :P

Apaczka ja tez coraz powazniej mysle nad urlopem wychowawczym tylko tez nie bardzo damy rade z jednej pensji, a oszczednosci bym nie chciala ruszac
    No kicha jest. My jeszcze w tym roku planujemy kupić mieszkanie. Bratowa mi powiedziała, że mogę pracować na umowę zlecenie ale będą pobierać składki i trzeba odprowadzać podatki. Lepiej już na umowę o dzieło. A i powiedziała mi, że mąż też może wziąć urlop wychowawczy ;-) ciekawe co on na to.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki album. Jest bardzo fajny :)
    http://www.kieruski.pl/album-dla-dziecka-dla-wytrwalych-tych-co-umieraja-z-nudow-opiekujac-sie-maluszkiem/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Mamasia, a gdzie się wybieracie na basen? Też o tym myślałam, ale trochę się boje żeby mała jakiegoś syfu nie złapała.. masz coś poleconego? U nas dziś dzień lenia, spacer odpuszczam, obiadu nie robię, bo zamawiamy pizze, bawimy się wiekszość dnia na macie :)

dziewczyny, a jeszcze mam jedno pytanie apropo rozszerzania diety. Jak już zapoznam z mięskiem, rybką, zółtkiem to ile razy w ciągu tygodnia powinnam serwować takie rzeczy? Kurde nie ogarniam do końca, jednak sam cyc to była prosta sprawa, a teraz tysiące wątpliwości :/
    mamy skierowanie do redeco lub stadion, a Wy gdzieś ćwiczycie czy sami :)?

Ewa123 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pisal tu o tych pieluszkach z lidla - kupilam, sa zajebiste, cieniutkie, chlonne, miekkie i nie odciskaja sie mlodemu wszedzie. Bede je kupowac, w razie w bedzie dada lub pampers :)

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    No kicha jest. My jeszcze w tym roku planujemy kupić mieszkanie. Bratowa mi powiedziała, że mogę pracować na umowę zlecenie ale będą pobierać składki i trzeba odprowadzać podatki. Lepiej już na umowę o dzieło. A i powiedziała mi, że mąż też może wziąć urlop wychowawczy ;-) ciekawe co on na to.
    Ma racje.
    Zwroc uwage jednak ze praca na wychowawczym nie moze uniemozliwiac sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. W pismiennictwie uwaza sie ze jest to nie wiecej niz pol etatu..

apaczka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa trzymajcie mnie bo zabije męza, pyta mi się gdzie ja się tak rozchorowałam jak ja tylko siedze w domu, a w dupie, powiedziałam mu że pewnie z tego leżenia się rozchorowałam.. on jak miał katarek to bidulek musial całe popołudnie pod kocykiem leżeć wrr.. dobrze że ma obiad z wczoraj bo by z akarę jadł gołabki haha

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tej dady z fioletowym paskiem i jestem strasznie zADOWOLONA, BARDZIEJ NIŻ Z ORGINALNYCH PAMPERSÓW

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ktos pisal tu o tych pieluszkach z lidla - kupilam, sa zajebiste, cieniutkie, chlonne, miekkie i nie odciskaja sie mlodemu wszedzie. Bede je kupowac, w razie w bedzie dada lub pampers :)

Ja ich uzywam od jakis 3 tygodni w dzien, na noc daje dade, bo jednak lepiej chlonie

Edit myslalam, ze piszesz o rossmanie ;) tych z lidla nigdy nie mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:36

‹‹ 3152 3153 3154 3155 3156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ