SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina w pepeco typowa wiosna, takie cieniutkie kurteczki, ale popatrz dobrze może cos znajdziesz:)
Ja wczoraj ubrałam kombinezon ale pod spod tylko rajtki i body, dostałam taki komplet kurteczka plus spodnie ala narciarskie i włąsnie mam zamiar skorzystac z tej kurteczki teraz, tylko musze dać do krawcowej żeby mi wszyła ściagasz na dole bo wolałabym delikatnie ściągnać żeby nic nie podwiewało:) -
Zetka nie sądzę żeby ten węzeł był z tym powiązany. A co do gorączki - to może złapał coś innego, może ma ZUM, może ucho ? Bez zbadania można gdybać. Bardzo dobrze, że zrobiliście badania bo faktycznie zbyt długo to już trwa.
Ja też się nie spodziewałam takiego wałka, i to w Warszawie hehe. Ale jak widać złodzieje są wszędzie. Na szczęście to była dodatkowa praca i to w sezonie wakacyjnym więc się nie ozapieprzałam. Chciałam zdobyć trochę doświadczenia a przy okazji dorobić. Dorobić się nie udało (ja na razie) ale doświadczenie mam - nie ufać złodziejom. Ale teraz mam nadzieję, że odzyskam moje pieniądze. Wcześniej mi się nie spieszyło bo po pierwsze w ciązy nie chciałam się denerwować a poza tym odsetki wynoszą 10% i gdzie ja znajdę taką lokatę
A wracając do pracy w POZ to jest masakranormalnie 15 min na pacjenta to naprawdę mało a jak jest sezon infekcyjny to po 10 minut. Jak tu mysleć, zastanowić się. Później ludzie się dziwią, że lekarze popełniają błędy no a jak ich nie popełniać gdy na rozmowę, badanie w tym czasie rozebranie i ubranie dziecka), myślenie i przepisanie leków ma się 10 minut?
Zetka, aaaaga, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Maz mi sprawił tablet ja oczywiście nie chciałam bo przecież mam i laptopa i telefon to przecież wystarczy. No ale mnie przekonał i kupił i jestem strasznie zadowolona. Wreszcie widzę dobrze forum i nie muszę co chwile powiększać widoku żeby przeczytać wpisy i nie muszę odpalać laptopa żeby napisać dłuższy post. A pisanie na tel doprowadzało mnie często do szewskiej pasji.
witaminkab, Migotkaa, 0na88, niecierpliwa, lys, Weridiana, Zetka, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
bylam na spacerze ale doslownie 15 min... wieje tak ze ledwo wozek pchalam , a pies nie dal rady isc pod wiatr.... wkurwiona jestem bo wiecej ubierania niz samego spaceru , Zoska zasnela po 10 min w wozku to na spiocha ja wsadzilam do lozeczka i jeszcze odsypia - a tak cieplutko jest
-
Była pediatra u Huberta. Przyjechała po 3 godzinach, więc nawet ok
Osłuchowo czysty, kataru nie ma, śluzówki ładne, ale kaszel suchy maDzisiaj zasypiał już 2 razy i się budzi po 2 minutach z kaszlem
Powiedziała, że początek infekcji. Mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej, oczyszczać nos, w razie problemów podać wieczorem Nurofen i zostawiła receptę na Nebbud. W razie nasilenia kaszlu mamy wykupić i 2-3 razy dziennie inhalować Nebbudem. Dobrze, że chociaż osłuchowo jest czysto póki co. Później ubiorę go trochę na spacer i wejdę po Cebion do apteki. Jak do tej pory mam ciążki dzień, bo on nie może przez kaszel zasnąć. Aa i inhalacje już są beee, bo się nudzą po około 1 minucie i jest ryk.
Acha i tak dla żartu, dzisiaj przyjechała do nas pediatra - specjalistka od dzieci "fit"Apaczka, coś dla nas
Pyta ile Hubert waży. To mówię, że 6600 i dodaję - "chudy jest, 3 centyl" na co ona patrzy na mnie spod okularów i mówi: "a Pani planuje go na słoninę przerabiać? 3 centyl to centyl dzieci zdrowych, ja bym nad chudym nie płakała, ale nad grubym już tak" To pytam: "podawać kasze żeby go podtuczyć" odpowiedź : "absolutnie nie". No cóż chociaż jedna, która uznała, że nie jest zabiedzony i nie trzeba go podtuczać
A swoją drogą - co lekarz to opinia - jeden lubi grube, drugi chude, nie dogodzisz każdemu0na88, apaczka, niecierpliwa, Martucha86, Laura, Paula_071, lys, mamasia, Zetka, Weridiana, magda sz, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agata, super ż ena razie nic poważnego się nie przyplątało.
Z tą wagą, to ważne ze dziecko zdrowe, a nie ile waży. Przeciez my jako rodzice tez się różnimy między sobą. A już kiedyś pisałam, ze centyle to tylko wskaźniki procentowe ile dzieci waży więcej a ile mniej od twojego. Jakie to ma znaczenie, jeśli dziecko się dobrze rozwija i jest zdrowe?aaaaga, apaczka, niecierpliwa, Paula_071, witaminkab, mamasia, Weridiana, magda sz, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
No super Agata, już lubimy tą panią
Nie to co nasza pediatra - wielkie zdziwko, że dziecko na 25 centylu. Co to jakaś zbrodnia
Natalia ma dzisiaj dobry dzień, fajnie się bawiła na macie, obroty i te sprawy przez ponad godzinę!
Agaata, lys, Zetka, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Uffff podrasowane,podłogi umyte...mała wciągnęła duży słoik zupy,teraz zasypia na drzemkę.
Po południu jadę z nią zawieźć Julcie na tance,zahacze o biedry bo chusteczki muszę małej kupić,zupki i deserki.
Wczoraj tez zrobiłam wieczorem skalpel, dla mnie ten II jest dużo łatwiejszy niż ten podstawowy skalpel.ale i tak pot po tyłku leci;)
Dobrze dobrze,trzeba sie wylaszczyc do czerwcaWeridiana lubi tę wiadomość
-
aaa dziewczyny ,polecam wam ksiazke " album mojego dziecka "
tak wyglada :
dostalam w prezencie i od wczoraj wpadlam w wir uzupelniania , wpisuje sie pierwsy usmiech , jest miejsce na pamiatkowe zdjecia i sa przerozne pytania ktore sie uzupelnia :
np " jaka byla cena az litr mleka , papierosow w roku w ktorym przyszlas na swiat" ,
" w co bylas ubrana po wyjsciu ze szpitala" , "pierwszy zabek" , " jakie byly pierwsze slowa mamy gdy Cie zobaczyla " , "kto lula Cie do snu" .. miejsca na opaske identyfikacyjna , kosmyk wlosow , jaki byl przeboj , jaki film krolowal , swiatowi przywodcy na swicie i wiele wiele innych. - Wciaglam sie z mezem okropnie
Jak dorosnie bedzie super pamiatka. Jest tez koperta na pamiatkowe rzeczy " to wrzuce zdjecia z USG itd.."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:22
niecierpliwa, Martucha86, Ewa123, Weridiana, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ona ja z kolei poszlam na spacer nastawiona na 15 minut, a tu prawie 1,5h sie zrobilo, bo Julka dzis nie cyrkowala. Fakt troche wialo, ale nie tak jak u Ciebie
Ja bylam w stanie isc
0na88, Ewa123, mamasia, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
a ja dziś odpuszczam spacer, siedze w domu, po pracy wyślę męza do apteki, przypomniałam sobie że kiedyś brałam sinupret na zatoki i pomogło, tylko Szymko będzie poszkodowany bo nie skorzysta ze spaceru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:47
-
Dzień dobry Sierpnioweczki
u młodego zdiagnozowano asymetrie (rychło w czas,nie ma co, a pytałam juz o to kilka razy)- na szczęście nie jest wielka, ale ma trochę słabe mięśnie brzuszka i od dziś się rehabilitujemy, a do tego chyba jeszcze będzie basen także będzie mniej czasu na rozrywkę (czyt. Forum)
-
Mamasia, a gdzie się wybieracie na basen? Też o tym myślałam, ale trochę się boje żeby mała jakiegoś syfu nie złapała.. masz coś poleconego? U nas dziś dzień lenia, spacer odpuszczam, obiadu nie robię, bo zamawiamy pizze, bawimy się wiekszość dnia na macie
dziewczyny, a jeszcze mam jedno pytanie apropo rozszerzania diety. Jak już zapoznam z mięskiem, rybką, zółtkiem to ile razy w ciągu tygodnia powinnam serwować takie rzeczy? Kurde nie ogarniam do końca, jednak sam cyc to była prosta sprawa, a teraz tysiące wątpliwościEwa123 -
Pulpecja wrote:Agata, super ż ena razie nic poważnego się nie przyplątało.
Z tą wagą, to ważne ze dziecko zdrowe, a nie ile waży. Przeciez my jako rodzice tez się różnimy między sobą. A już kiedyś pisałam, ze centyle to tylko wskaźniki procentowe ile dzieci waży więcej a ile mniej od twojego. Jakie to ma znaczenie, jeśli dziecko się dobrze rozwija i jest zdrowe?
Oj Pulpecja, Ty to wiesz i ja to wiem, ale lekarze w większości najwyraźniej nie... Naprawdę 3 centyl u niektórych budzi grozę i przerażenie w oczach się pojawia.