X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja dostalam pod choinke tableta a i tak najczesciej siedze na tel bo poreczniejszy hihi a maz sie wscieka

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina w pepeco typowa wiosna, takie cieniutkie kurteczki, ale popatrz dobrze może cos znajdziesz:)

Ja wczoraj ubrałam kombinezon ale pod spod tylko rajtki i body, dostałam taki komplet kurteczka plus spodnie ala narciarskie i włąsnie mam zamiar skorzystac z tej kurteczki teraz, tylko musze dać do krawcowej żeby mi wszyła ściagasz na dole bo wolałabym delikatnie ściągnać żeby nic nie podwiewało:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka nie sądzę żeby ten węzeł był z tym powiązany. A co do gorączki - to może złapał coś innego, może ma ZUM, może ucho ? Bez zbadania można gdybać. Bardzo dobrze, że zrobiliście badania bo faktycznie zbyt długo to już trwa.

Ja też się nie spodziewałam takiego wałka, i to w Warszawie hehe. Ale jak widać złodzieje są wszędzie. Na szczęście to była dodatkowa praca i to w sezonie wakacyjnym więc się nie ozapieprzałam. Chciałam zdobyć trochę doświadczenia a przy okazji dorobić. Dorobić się nie udało (ja na razie) ale doświadczenie mam - nie ufać złodziejom. Ale teraz mam nadzieję, że odzyskam moje pieniądze. Wcześniej mi się nie spieszyło bo po pierwsze w ciązy nie chciałam się denerwować a poza tym odsetki wynoszą 10% i gdzie ja znajdę taką lokatę ;)

A wracając do pracy w POZ to jest masakra :/ normalnie 15 min na pacjenta to naprawdę mało a jak jest sezon infekcyjny to po 10 minut. Jak tu mysleć, zastanowić się. Później ludzie się dziwią, że lekarze popełniają błędy no a jak ich nie popełniać gdy na rozmowę, badanie w tym czasie rozebranie i ubranie dziecka), myślenie i przepisanie leków ma się 10 minut?

Zetka, aaaaga, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Maz mi sprawił tablet ja oczywiście nie chciałam bo przecież mam i laptopa i telefon to przecież wystarczy. No ale mnie przekonał i kupił i jestem strasznie zadowolona. Wreszcie widzę dobrze forum i nie muszę co chwile powiększać widoku żeby przeczytać wpisy i nie muszę odpalać laptopa żeby napisać dłuższy post. A pisanie na tel doprowadzało mnie często do szewskiej pasji.
    lys, mój zaszalał i kupił mi laptop, który można złożyć i używać jako tablet z ekranem dotykowym. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, a teraz oczywiście jestem uzależniona i nie wiem co bym bez niego zrobiła. Chyba musiałabym zacząć sprzątać :-)

witaminkab, Migotkaa, 0na88, niecierpliwa, lys, Weridiana, Zetka, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały od wczoraj dostaje katar i suchy kaszel :/
    jedziemy zaraz do pediatry

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na spacerze ale doslownie 15 min... wieje tak ze ledwo wozek pchalam , a pies nie dal rady isc pod wiatr.... wkurwiona jestem bo wiecej ubierania niz samego spaceru , Zoska zasnela po 10 min w wozku to na spiocha ja wsadzilam do lozeczka i jeszcze odsypia - a tak cieplutko jest :(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była pediatra u Huberta. Przyjechała po 3 godzinach, więc nawet ok :-)
    Osłuchowo czysty, kataru nie ma, śluzówki ładne, ale kaszel suchy ma :/ Dzisiaj zasypiał już 2 razy i się budzi po 2 minutach z kaszlem :/ Powiedziała, że początek infekcji. Mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej, oczyszczać nos, w razie problemów podać wieczorem Nurofen i zostawiła receptę na Nebbud. W razie nasilenia kaszlu mamy wykupić i 2-3 razy dziennie inhalować Nebbudem. Dobrze, że chociaż osłuchowo jest czysto póki co. Później ubiorę go trochę na spacer i wejdę po Cebion do apteki. Jak do tej pory mam ciążki dzień, bo on nie może przez kaszel zasnąć. Aa i inhalacje już są beee, bo się nudzą po około 1 minucie i jest ryk.

Acha i tak dla żartu, dzisiaj przyjechała do nas pediatra - specjalistka od dzieci "fit" :-D Apaczka, coś dla nas :-D

Pyta ile Hubert waży. To mówię, że 6600 i dodaję - "chudy jest, 3 centyl" na co ona patrzy na mnie spod okularów i mówi: "a Pani planuje go na słoninę przerabiać? 3 centyl to centyl dzieci zdrowych, ja bym nad chudym nie płakała, ale nad grubym już tak" To pytam: "podawać kasze żeby go podtuczyć" odpowiedź : "absolutnie nie". No cóż chociaż jedna, która uznała, że nie jest zabiedzony i nie trzeba go podtuczać :-D
    A swoją drogą - co lekarz to opinia - jeden lubi grube, drugi chude, nie dogodzisz każdemu ;-)

0na88, apaczka, niecierpliwa, Martucha86, Laura, Paula_071, lys, mamasia, Zetka, Weridiana, magda sz, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata połozna środowiskowa która do nas przychodziła bardzo ostrzegała przed przekarmianiem, dla niej dziecko szczupłe to dziecko zdrowsze, zwinniejsze, sprytniejsze, jak by zobaczyła teraz Szymona to by się chyba za głowę złapała..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, super ż ena razie nic poważnego się nie przyplątało.
    Z tą wagą, to ważne ze dziecko zdrowe, a nie ile waży. Przeciez my jako rodzice tez się różnimy między sobą. A już kiedyś pisałam, ze centyle to tylko wskaźniki procentowe ile dzieci waży więcej a ile mniej od twojego. Jakie to ma znaczenie, jeśli dziecko się dobrze rozwija i jest zdrowe?

aaaaga, apaczka, niecierpliwa, Paula_071, witaminkab, mamasia, Weridiana, magda sz, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata - dobre wiesci , my tez z tych szczuplejszych :) jutro ide na wizyte to ciekawa jestem ile wazy - bardzo fajnie ta lekarka skomentowala 3 centyl :)

niecierpliwa, Agaata, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super Agata, już lubimy tą panią ;) Nie to co nasza pediatra - wielkie zdziwko, że dziecko na 25 centylu. Co to jakaś zbrodnia ;) Natalia ma dzisiaj dobry dzień, fajnie się bawiła na macie, obroty i te sprawy przez ponad godzinę!

Agaata, lys, Zetka, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff podrasowane,podłogi umyte...mała wciągnęła duży słoik zupy,teraz zasypia na drzemkę.
    Po południu jadę z nią zawieźć Julcie na tance,zahacze o biedry bo chusteczki muszę małej kupić,zupki i deserki.

Wczoraj tez zrobiłam wieczorem skalpel, dla mnie ten II jest dużo łatwiejszy niż ten podstawowy skalpel.ale i tak pot po tyłku leci;)
    Dobrze dobrze,trzeba sie wylaszczyc do czerwca ;)

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dziewczyny ,polecam wam ksiazke " album mojego dziecka "

tak wyglada :ff9e627848e432c6med.jpg

dostalam w prezencie i od wczoraj wpadlam w wir uzupelniania , wpisuje sie pierwsy usmiech , jest miejsce na pamiatkowe zdjecia i sa przerozne pytania ktore sie uzupelnia :

np " jaka byla cena az litr mleka , papierosow w roku w ktorym przyszlas na swiat" ,
    " w co bylas ubrana po wyjsciu ze szpitala" , "pierwszy zabek" , " jakie byly pierwsze slowa mamy gdy Cie zobaczyla " , "kto lula Cie do snu" .. miejsca na opaske identyfikacyjna , kosmyk wlosow , jaki byl przeboj , jaki film krolowal , swiatowi przywodcy na swicie i wiele wiele innych. - Wciaglam sie z mezem okropnie ;-)

Jak dorosnie bedzie super pamiatka. Jest tez koperta na pamiatkowe rzeczy " to wrzuce zdjecia z USG itd.."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:22

niecierpliwa, Martucha86, Ewa123, Weridiana, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja z kolei poszlam na spacer nastawiona na 15 minut, a tu prawie 1,5h sie zrobilo, bo Julka dzis nie cyrkowala. Fakt troche wialo, ale nie tak jak u Ciebie ;) Ja bylam w stanie isc :P

0na88, Ewa123, mamasia, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś odpuszczam spacer, siedze w domu, po pracy wyślę męza do apteki, przypomniałam sobie że kiedyś brałam sinupret na zatoki i pomogło, tylko Szymko będzie poszkodowany bo nie skorzysta ze spaceru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:47

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Sierpnioweczki :-) u młodego zdiagnozowano asymetrie (rychło w czas,nie ma co, a pytałam juz o to kilka razy)- na szczęście nie jest wielka, ale ma trochę słabe mięśnie brzuszka i od dziś się rehabilitujemy, a do tego chyba jeszcze będzie basen także będzie mniej czasu na rozrywkę (czyt. Forum) :-)

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po wizycie. Mamy również inhalować solą tak jak Agata i to też początek infekcji. Skąd to się bierze??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, wg mnie o tej porze roku to są infekcje wirusowe niestety.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, a gdzie się wybieracie na basen? Też o tym myślałam, ale trochę się boje żeby mała jakiegoś syfu nie złapała.. masz coś poleconego? U nas dziś dzień lenia, spacer odpuszczam, obiadu nie robię, bo zamawiamy pizze, bawimy się wiekszość dnia na macie :)

dziewczyny, a jeszcze mam jedno pytanie apropo rozszerzania diety. Jak już zapoznam z mięskiem, rybką, zółtkiem to ile razy w ciągu tygodnia powinnam serwować takie rzeczy? Kurde nie ogarniam do końca, jednak sam cyc to była prosta sprawa, a teraz tysiące wątpliwości :/

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Agata, super ż ena razie nic poważnego się nie przyplątało.
    Z tą wagą, to ważne ze dziecko zdrowe, a nie ile waży. Przeciez my jako rodzice tez się różnimy między sobą. A już kiedyś pisałam, ze centyle to tylko wskaźniki procentowe ile dzieci waży więcej a ile mniej od twojego. Jakie to ma znaczenie, jeśli dziecko się dobrze rozwija i jest zdrowe?

Oj Pulpecja, Ty to wiesz i ja to wiem, ale lekarze w większości najwyraźniej nie... Naprawdę 3 centyl u niektórych budzi grozę i przerażenie w oczach się pojawia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3150 3151 3152 3153 3154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ