X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    apaczka zobaczysz jak włożysz do pieca jak będzie pachniec:)

Poprosze o przepis na marynate :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja też nie umiałam karmić na leżące, dopiero mi babka w poradni lakt pokazała. Położyła mi więcej poduszek i jakoś poszło. Teraz codziennie nad ranem tak ho karmie, często też w nocy bo na siedzący mi głową opada. Jak cycek mu wylatuje to czasami wkładam swoją rękę pod cycka i mu wtedy łatwiej. Duża wygoda.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Zetka cięzko mi się tak na "sucho" wypowiadać. Może być np tak, że wcześniej była infekcja wirusowa ale doszło do nadkażenia bakteriami i stąd nawrót gorączki.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Poprosze o przepis na marynate :)

olej, musztarda, czosnek, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka, trochę papryki słodkiej i ew. łyżeczka miodu do przełamania, olej i musztardę w proporcjach na oko:) żeby nie było za geste:)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo odpaliłam nasz inhalator, nówka prezent od babci hehe, powiem Wam, że mega fajny, mam porównanie ze starym inhalatorem który ma siostra:) końcówka do nosa tylko, do ust noi tradycyjne maseckzi, uchwyt do zawieszenia żeby się lekarstwo nie wylało:)
    model NEB 100B microlife:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:47

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny współczuję problemów zdrowotnych. Mam nadzieje ze wszystkie się wykurujecie i dzieciaczki nie podlapia.
    Agaata oby Hubertowi szybko przeszło.
    Paula moim zdaniem skoro kanalik jest trwałe uszkodzony to powinnaś karmić Tomka tylko jedna piersią. A z tej problematycznej tylko ściągać po trochu aby Ci jej nie rozsadzilo z nadmiaru pokarmu. Zdrowa pierś przejmie produkcję tej chorej. Przynajmniej w teorii tak jest. Pytałaś o to ta polozna?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Kurcze Zetka cięzko mi się tak na "sucho" wypowiadać. Może być np tak, że wcześniej była infekcja wirusowa ale doszło do nadkażenia bakteriami i stąd nawrót gorączki.
    No właśnie tak że starszym miałam. Tyle że ten nawrót jak był to gorączka była ciągle dopóki antybiotyk nie zaczął działać, bo z reguły antybiotyk. A teraz ta gorączka wróciła na dzień i teraz znów nie ma, a ostatni paracetamol wczoraj o 17. Nie wiem kurcze. Nie chciałabym niepotrzebnie antybiotyku. Ta gorączka to max 38,9 była.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dopiero zasnęła wykończona. Nawet ja do wanienki wsadzilismy żeby ciepła woda jakoś ja zrelaksowala. Gazy ja męczą i nie może kupy zrobić. Wczoraj dałam jej dynie z ziemniakami i mam wrażenie ze to jest przyczyna.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze coś. Odkąd skończył około 5 tyg ma za uszkiem powiększony węzeł.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie da sie naprawic tego kanalika, juz tak bedzie. Odradzala mi odstawianie go teraz od piersi - ponoc nie robi sie tego zima i latem.

Paula, a nie robiłaś samodzielnie jakiegoś masażu tej piersi? Mi doradczyni laktacyjna zabroniła w jakikolwiek sposób masować samodzielnie piersi - powiedziała, że bardzo łatwo uszkodzić kanalik i zero masowania.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, to w POZetach też robią takie wałki? Współczuję, nie ma to jak się nazapieprzać i nie dostać kasy. Kretyni :/

Moja mama pracuje n2 razy w tygodniu po 2 godziny w przychodni i mówi, że aktualnie mają taki zapieprz, że nie wyrabia. Zarejestrowali jej 20 dzieci na 2 godziny... I jak tu zbadać dobrze dziecko i jeszcze papierologię wypełnić?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Paula współczuje ogromnie :( Iys, a próbowałaś podać małej śliwkę suszoną w słoiczku? Może to by jej pomogło? Wiecie co, odkąd moja córcia zaczęła jeść obiadki i kaszkę wieczoremkupy są rzadziej (1-2 dziennie) i gęste. Musi się nieźle napracować przy tym i nastękać. Moje mleko jakoś przeczyszczająco na nią działało, bo potrafiła 4 kupy robić i to z pompą :P Wszyscy sądziedzi słyszeli, że właśnie coś ląduje w pieluszce :)
    Kupiłam doidy cup, ale trochę będę miała stresa, żeby podać w tym coś dziecku. No bo co jak mi się zachłyśnie? Czy Wasze maluchy piją już z takich kubeczków?

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Paula ale sie masz z tym... moja mama jak mnie urodzila to w szpitalu 2 tygodnie lezala bo w 2 piersiach miala problem..

Dziewczyny,jak wu teraz ubieeacie dzieciaczki? W kombinezon? Czy kurteczki?
    Juz nie moge doczekac sie jak bede ubierac ja w kirteczke bo strasznie sie wkurza jak wkladam ją w kombinezon..za kazdym razem wrzask..

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no właśnie, a nie doradziła ci odstawić małego chociaż od tej chorej piersi? I co to za teoria z tą zimą i wiosną? Dziecko się odstawia, jak przychodzi na to pora. Kilka dziewczyn tu na forum odstawiło właśnie w zimie dzieci i jakoś świat się od tego nie zawalił, dzieci się zdrowo chowają. Masz robić z siebie matke - Polkę - cierpiętnicę i męczyć się do wiosny, bo ktoś wymyślił jakąś teorię? No chyba, ze chcesz.

niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O jej Paula ale sie masz z tym... moja mama jak mnie urodzila to w szpitalu 2 tygodnie lezala bo w 2 piersiach miala problem..

Dziewczyny,jak wu teraz ubieeacie dzieciaczki? W kombinezon? Czy kurteczki?
    Juz nie moge doczekac sie jak bede ubierac ja w kirteczke bo strasznie sie wkurza jak wkladam ją w kombinezon..za kazdym razem wrzask..
    U nas wczoraj było około9 stopni. mała miała body na krótki rękaw, bluzeczkę bawełnianą na długi rękaw, rajtuzki, legginsy, dodatkowe skarpetki. NA to kurtka, czapka i kocyk do wózka. Cieplutka była jak wróciłyśmy, a spała w wózku.

201508091565.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys, jeszcze tak sobie myśle, że jak moja czasem kupy nie może zrobić to kladziemy jej na brzuszku taką wibrującą zabawkę (ma taką maskotkę, którą trzeba pociągnąć za ogon i wibruje). Nie zawsze to pomaga, ale trochę odpręża na pewno.

Agata biedny Hubert. Pogoda do bani to i zarazy wstrętne się przyplątują. U nas trochę katarku, ale bez tragedi.

CO do ciuchów z Pepco to loteria-ja mam 2 pary śpiochów. Jedne rewelka, gruba bawełna, nic się nie dzieje, mimo że często używane i prane. Drugie lump jakich mało.

Karolina ja ubieram w cienkie body i kombinezon, ale już nie przykrywam kocykiem, bo by się ugotowała. Muszę chyba kupić coś lekkiego.. Moje nie sprzeciwia się szczególnie mocno przy ubieraniu, ale jednak ma ruchy skrępowane i to ją zaczęło wkurzać. Nasze spokojne spacery stają się powoli historią. Ostatnie kilka razy musiałam pannę wyciągać z wózka i na sygnale wracać do domu, bo się wściekala, że nic nie widać i nie można się za bardzo ruszyć w tym kombinezonie :/

lys lubi tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa u nas problem z kupa jest skomplikowany bo nie chodzi o zaparcia itd tylko kiepska motorykę jelit i dyschezje wiec mała ma problem ze zrobieniem kupy nawet jak to sama woda jest. Próbowałam kiedyś podać jej jabłko bo jest przeczyszczające i efekt był taki ze kupy nadal nie było a był kilkugodzinny płacz. A jak już zrobiła kupę to najpierw poszła kupa normalnej konsystencji a potem praktycznie woda po tym jabłku. Dlatego ja małej nie daje ani produktów zapierających ani rozluźniających. I tak jest ogromna poprawa bo wcześniej były histeryczne płacze i sceny jak z egzorcysty a teraz jest płacz marudzenie albo samo stękanie - niestety kilka godzin. Jak to mówią fortuna kołem się toczy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi sprawił tablet ja oczywiście nie chciałam bo przecież mam i laptopa i telefon to przecież wystarczy. No ale mnie przekonał i kupił i jestem strasznie zadowolona. Wreszcie widzę dobrze forum i nie muszę co chwile powiększać widoku żeby przeczytać wpisy i nie muszę odpalać laptopa żeby napisać dłuższy post. A pisanie na tel doprowadzało mnie często do szewskiej pasji.

aaaaga, Zetka, 5ylwia, Pulpecja, niecierpliwa, Martucha86, Weridiana, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naprodukowalyscie - lubie to !

Agaaata - zdrowka dla Huberta , zeby w nic innego ten kaszel sie nie przerodzil - dobrze ze zamowilas wizyte .

Paula - trzymam kciuki za cycusie , zdrowka dla Ciebie

ja cierpie na bezsennosc - musze zrobic badania z krwi bo to nie mozliwe ze nie moge spac , moze hormony mi sie popieprzyly? klade sie kolo 24 i leze do 2-3 i za cholere zasnac nie moge , zaczynam jakies rozmyslania i koniec. Jak juz zasne to byle co mnie budzi i znow sie mecze.

Ja ubieram kurteczke , u nas dzis 10 stopni - nie nawidze ubierac kominezonu. Wiec rajtki , spodenki , body z dlugim rekawem , kaftanik i taka futerkowa kurteczka plus czapa.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz pojde na spacer i zajde do pepco,moze maja jakies fajne kurteczki to jej kupie :) no i daje nam jeszcze max 2 tyg w gondoli,tym bardziej ze jest tak cieplo..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 3149 3150 3151 3152 3153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ