X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    apaczka zobaczysz jak włożysz do pieca jak będzie pachniec:)

Poprosze o przepis na marynate :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja też nie umiałam karmić na leżące, dopiero mi babka w poradni lakt pokazała. Położyła mi więcej poduszek i jakoś poszło. Teraz codziennie nad ranem tak ho karmie, często też w nocy bo na siedzący mi głową opada. Jak cycek mu wylatuje to czasami wkładam swoją rękę pod cycka i mu wtedy łatwiej. Duża wygoda.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Zetka cięzko mi się tak na "sucho" wypowiadać. Może być np tak, że wcześniej była infekcja wirusowa ale doszło do nadkażenia bakteriami i stąd nawrót gorączki.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Poprosze o przepis na marynate :)

olej, musztarda, czosnek, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka, trochę papryki słodkiej i ew. łyżeczka miodu do przełamania, olej i musztardę w proporcjach na oko:) żeby nie było za geste:)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo odpaliłam nasz inhalator, nówka prezent od babci hehe, powiem Wam, że mega fajny, mam porównanie ze starym inhalatorem który ma siostra:) końcówka do nosa tylko, do ust noi tradycyjne maseckzi, uchwyt do zawieszenia żeby się lekarstwo nie wylało:)
    model NEB 100B microlife:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:47

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny współczuję problemów zdrowotnych. Mam nadzieje ze wszystkie się wykurujecie i dzieciaczki nie podlapia.
    Agaata oby Hubertowi szybko przeszło.
    Paula moim zdaniem skoro kanalik jest trwałe uszkodzony to powinnaś karmić Tomka tylko jedna piersią. A z tej problematycznej tylko ściągać po trochu aby Ci jej nie rozsadzilo z nadmiaru pokarmu. Zdrowa pierś przejmie produkcję tej chorej. Przynajmniej w teorii tak jest. Pytałaś o to ta polozna?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Kurcze Zetka cięzko mi się tak na "sucho" wypowiadać. Może być np tak, że wcześniej była infekcja wirusowa ale doszło do nadkażenia bakteriami i stąd nawrót gorączki.
    No właśnie tak że starszym miałam. Tyle że ten nawrót jak był to gorączka była ciągle dopóki antybiotyk nie zaczął działać, bo z reguły antybiotyk. A teraz ta gorączka wróciła na dzień i teraz znów nie ma, a ostatni paracetamol wczoraj o 17. Nie wiem kurcze. Nie chciałabym niepotrzebnie antybiotyku. Ta gorączka to max 38,9 była.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dopiero zasnęła wykończona. Nawet ja do wanienki wsadzilismy żeby ciepła woda jakoś ja zrelaksowala. Gazy ja męczą i nie może kupy zrobić. Wczoraj dałam jej dynie z ziemniakami i mam wrażenie ze to jest przyczyna.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze coś. Odkąd skończył około 5 tyg ma za uszkiem powiększony węzeł.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie da sie naprawic tego kanalika, juz tak bedzie. Odradzala mi odstawianie go teraz od piersi - ponoc nie robi sie tego zima i latem.

Paula, a nie robiłaś samodzielnie jakiegoś masażu tej piersi? Mi doradczyni laktacyjna zabroniła w jakikolwiek sposób masować samodzielnie piersi - powiedziała, że bardzo łatwo uszkodzić kanalik i zero masowania.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, to w POZetach też robią takie wałki? Współczuję, nie ma to jak się nazapieprzać i nie dostać kasy. Kretyni :/

Moja mama pracuje n2 razy w tygodniu po 2 godziny w przychodni i mówi, że aktualnie mają taki zapieprz, że nie wyrabia. Zarejestrowali jej 20 dzieci na 2 godziny... I jak tu zbadać dobrze dziecko i jeszcze papierologię wypełnić?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Paula współczuje ogromnie :( Iys, a próbowałaś podać małej śliwkę suszoną w słoiczku? Może to by jej pomogło? Wiecie co, odkąd moja córcia zaczęła jeść obiadki i kaszkę wieczoremkupy są rzadziej (1-2 dziennie) i gęste. Musi się nieźle napracować przy tym i nastękać. Moje mleko jakoś przeczyszczająco na nią działało, bo potrafiła 4 kupy robić i to z pompą :P Wszyscy sądziedzi słyszeli, że właśnie coś ląduje w pieluszce :)
    Kupiłam doidy cup, ale trochę będę miała stresa, żeby podać w tym coś dziecku. No bo co jak mi się zachłyśnie? Czy Wasze maluchy piją już z takich kubeczków?

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Paula ale sie masz z tym... moja mama jak mnie urodzila to w szpitalu 2 tygodnie lezala bo w 2 piersiach miala problem..

Dziewczyny,jak wu teraz ubieeacie dzieciaczki? W kombinezon? Czy kurteczki?
    Juz nie moge doczekac sie jak bede ubierac ja w kirteczke bo strasznie sie wkurza jak wkladam ją w kombinezon..za kazdym razem wrzask..

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no właśnie, a nie doradziła ci odstawić małego chociaż od tej chorej piersi? I co to za teoria z tą zimą i wiosną? Dziecko się odstawia, jak przychodzi na to pora. Kilka dziewczyn tu na forum odstawiło właśnie w zimie dzieci i jakoś świat się od tego nie zawalił, dzieci się zdrowo chowają. Masz robić z siebie matke - Polkę - cierpiętnicę i męczyć się do wiosny, bo ktoś wymyślił jakąś teorię? No chyba, ze chcesz.

niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O jej Paula ale sie masz z tym... moja mama jak mnie urodzila to w szpitalu 2 tygodnie lezala bo w 2 piersiach miala problem..

Dziewczyny,jak wu teraz ubieeacie dzieciaczki? W kombinezon? Czy kurteczki?
    Juz nie moge doczekac sie jak bede ubierac ja w kirteczke bo strasznie sie wkurza jak wkladam ją w kombinezon..za kazdym razem wrzask..
    U nas wczoraj było około9 stopni. mała miała body na krótki rękaw, bluzeczkę bawełnianą na długi rękaw, rajtuzki, legginsy, dodatkowe skarpetki. NA to kurtka, czapka i kocyk do wózka. Cieplutka była jak wróciłyśmy, a spała w wózku.

201508091565.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys, jeszcze tak sobie myśle, że jak moja czasem kupy nie może zrobić to kladziemy jej na brzuszku taką wibrującą zabawkę (ma taką maskotkę, którą trzeba pociągnąć za ogon i wibruje). Nie zawsze to pomaga, ale trochę odpręża na pewno.

Agata biedny Hubert. Pogoda do bani to i zarazy wstrętne się przyplątują. U nas trochę katarku, ale bez tragedi.

CO do ciuchów z Pepco to loteria-ja mam 2 pary śpiochów. Jedne rewelka, gruba bawełna, nic się nie dzieje, mimo że często używane i prane. Drugie lump jakich mało.

Karolina ja ubieram w cienkie body i kombinezon, ale już nie przykrywam kocykiem, bo by się ugotowała. Muszę chyba kupić coś lekkiego.. Moje nie sprzeciwia się szczególnie mocno przy ubieraniu, ale jednak ma ruchy skrępowane i to ją zaczęło wkurzać. Nasze spokojne spacery stają się powoli historią. Ostatnie kilka razy musiałam pannę wyciągać z wózka i na sygnale wracać do domu, bo się wściekala, że nic nie widać i nie można się za bardzo ruszyć w tym kombinezonie :/

lys lubi tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa u nas problem z kupa jest skomplikowany bo nie chodzi o zaparcia itd tylko kiepska motorykę jelit i dyschezje wiec mała ma problem ze zrobieniem kupy nawet jak to sama woda jest. Próbowałam kiedyś podać jej jabłko bo jest przeczyszczające i efekt był taki ze kupy nadal nie było a był kilkugodzinny płacz. A jak już zrobiła kupę to najpierw poszła kupa normalnej konsystencji a potem praktycznie woda po tym jabłku. Dlatego ja małej nie daje ani produktów zapierających ani rozluźniających. I tak jest ogromna poprawa bo wcześniej były histeryczne płacze i sceny jak z egzorcysty a teraz jest płacz marudzenie albo samo stękanie - niestety kilka godzin. Jak to mówią fortuna kołem się toczy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi sprawił tablet ja oczywiście nie chciałam bo przecież mam i laptopa i telefon to przecież wystarczy. No ale mnie przekonał i kupił i jestem strasznie zadowolona. Wreszcie widzę dobrze forum i nie muszę co chwile powiększać widoku żeby przeczytać wpisy i nie muszę odpalać laptopa żeby napisać dłuższy post. A pisanie na tel doprowadzało mnie często do szewskiej pasji.

aaaaga, Zetka, 5ylwia, Pulpecja, niecierpliwa, Martucha86, Weridiana, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naprodukowalyscie - lubie to !

Agaaata - zdrowka dla Huberta , zeby w nic innego ten kaszel sie nie przerodzil - dobrze ze zamowilas wizyte .

Paula - trzymam kciuki za cycusie , zdrowka dla Ciebie

ja cierpie na bezsennosc - musze zrobic badania z krwi bo to nie mozliwe ze nie moge spac , moze hormony mi sie popieprzyly? klade sie kolo 24 i leze do 2-3 i za cholere zasnac nie moge , zaczynam jakies rozmyslania i koniec. Jak juz zasne to byle co mnie budzi i znow sie mecze.

Ja ubieram kurteczke , u nas dzis 10 stopni - nie nawidze ubierac kominezonu. Wiec rajtki , spodenki , body z dlugim rekawem , kaftanik i taka futerkowa kurteczka plus czapa.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz pojde na spacer i zajde do pepco,moze maja jakies fajne kurteczki to jej kupie :) no i daje nam jeszcze max 2 tyg w gondoli,tym bardziej ze jest tak cieplo..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 3149 3150 3151 3152 3153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ