SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ho!
U nas noc u mlodego ok u mnie nie od 2 spalam ciagiem moze 45 min tak mnie plecy naQu...hmm Bolą przeciwbólowe nie pomagaja wczoraj za duzo mlodego nosilam bo mial stekajacy dzien no i lulalam godzine wieczorem na rekach
Mlody sam sie odstawia od cyca nawet po nocy placze jak widzi ze cyc atakuje odpycha sie na szczescie glod zwycieza ale chyba odpuszcze z kp w ogole bo widze ze on juz tego nie potrzebuje no i nie wspomne ze z lewej piersi nie chce jesc i koniec musze go sposobem z niej karmic i robi sie z tego kabaret
-
Zamówiłam wizytę lekarza. Standardowy czas oczekiwania do 4 godzin, dzisiejszy czas oczekiwania - do 16 godzin... Pani na infolinii powiedziała, że jest tyle infekcji, że nie nadążają jeździć. To chyba dobrze, że go do przychodni nie brałam, bo jeszcze by coś gorszego złapał.
Zamówiłam spodnie, bluzę, body i dwie pary skarpetek z Cocodrillo. Mam nadzieję, że fajne będzie -
Dramat. Termometr bezdotykowy pokazywal w nocy 40,3, rteciowy 39,4. Za nic temperatura nie chciala mi zejsc. Dopiero koska dawka ibuprofenu pomogla. Wszystko mnie boli, a najbardziej piers. Dalej go karmie. Nie mam sily wstac z lozka.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witaminka ciezko powiedziec, narazie nawet da sie oddychac przez nos, ale migdał zaczał drapac, kurde musze sie jakos ratowac, zaraz odpale inhalator meza po pracy wysle po glimbax i ten sinulan, moze pomoze.. dzwoni do mnie z pracy i mówi tylko małego nie zaraz, dobre jaksama z nim jestem wv domu to ciekawe jak mam gom od siebie odizolowac?
-
Migotkaa wrote:Witaminka ciezko powiedziec, narazie nawet da sie oddychac przez nos, ale migdał zaczał drapac, kurde musze sie jakos ratowac, zaraz odpale inhalator meza po pracy wysle po glimbax i ten sinulan, moze pomoze.. dzwoni do mnie z pracy i mówi tylko małego nie zaraz, dobre jaksama z nim jestem wv domu to ciekawe jak mam gom od siebie odizolowac?
Migotka, niestety, ale nie da się odizolować dziecka. Jedyne co możesz zrobić to kupić maseczki, ale ja nie wiem, czy to ma jakiś większy sens tak naprawdę.
Paula, bardzo Ci współczuję. -
Migotkaa wrote:Witaminka ciezko powiedziec, narazie nawet da sie oddychac przez nos, ale migdał zaczał drapac, kurde musze sie jakos ratowac, zaraz odpale inhalator meza po pracy wysle po glimbax i ten sinulan, moze pomoze.. dzwoni do mnie z pracy i mówi tylko małego nie zaraz, dobre jaksama z nim jestem wv domu to ciekawe jak mam gom od siebie odizolowac?
Paula, ta położna ma dzisiaj być, tak? Ja bym chyba jeszcze raz sprobowala karmić tą piersią, ale w rożnych pozycjach, a jeśli znów coś takiego by się zrobiło, to raczej bym młodego odstawiła albo od tej jednej albo w ogóle. Oby ci szybko pomogli.
Agata, 16 godzin? A jakiejś prywatnej wizyty nie można szybciej zamówić? -
Agaata wrote:Migotka, niestety, ale nie da się odizolować dziecka. Jedyne co możesz zrobić to kupić maseczki, ale ja nie wiem, czy to ma jakiś większy sens tak naprawdę.
Paula, bardzo Ci współczuję.A tak to najskuteczniejsze jest częste mycie rąk no i Kp.
Paula bardzo współczujęa czy mąż nie może wziąć wolnego żeby Ci pomóc? mama, albo teściowa?
Migotka wczoraj zamarynowałam udka w Twojej marynacie musztardowej. Pięknie pachnieWeridiana lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:to trzeba było powiedzieć, żeby koniecznie przyjechal i małego odizolowal, to go nie zarazisz, hehe. dobre.
Paula, ta położna ma dzisiaj być, tak? Ja bym chyba jeszcze raz sprobowala karmić tą piersią, ale w rożnych pozycjach, a jeśli znów coś takiego by się zrobiło, to raczej bym młodego odstawiła albo od tej jednej albo w ogóle. Oby ci szybko pomogli.
Agata, 16 godzin? A jakiejś prywatnej wizyty nie można szybciej zamówić?
To z pakietu, więc w sumie jakby prywatna ta wizyta.
Jestem w stanie poczekać nawet do wieczora, Młody nie gorączkuje, jedynie trochę kaszle, więc pewnie damy radę. Nie jest tak, że lekarz musi być już. Ale widać jak pora roku daje się ludziom we znaki. -
Agaata wrote:To z pakietu, więc w sumie jakby prywatna ta wizyta.
Jestem w stanie poczekać nawet do wieczora, Młody nie gorączkuje, jedynie trochę kaszle, więc pewnie damy radę. Nie jest tak, że lekarz musi być już. Ale widać jak pora roku daje się ludziom we znaki. -
Agata ja pare lat temu pracowałam w POZ i już 2 tygodnie po rozpoczęciu roku szkolnego był bardzo duży ruch w interesie. Bardzo dużo infekcji, przeziębień. Nie wiem jak było później bo się zwolniłam bo pracodawca nie zapłacił mi za kilka mcy pracy. Niedawno mój kolega, który jest radcą prawnym wniósł pozew do sądu o wypłatę mojego wynagrodzenia. Najlepsze, że od matki jednego pacjenta dowiedziałam się, że to powszechna praktyka w tym poz i dlatego każdy się stamtąd zwalnia po paru miesiącach
-
Ojej ile u nas chorób!
zdrówka dla wszystkich!!
Magda sz- nie ma to jak mama,z utęsknieniem wspominam czas,kiedy była u nas
Narobiliście mi smaka na te udka -tez muszę je zrobic niebawem
Paula-oby ta położna pomogła,współczuje...
Griszczanka-super ze badanie wyszło dobrze.
Migotka-rób inhalacje,pij cos od przeziebienia,głowę możesz smarować amolem,zrób sobie syrop z cebuli,a na kolacje mleko gorące z czosnkiem i miodem
Mała zasnęła na drzemkę,ide dokończyć wczorajsze prasowanie
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:któras brała czapki w smyku? mam ochotę na ta tylko nie wiem jak rozmiarowo wypadają, bo mój Szymko dostaje wscieku przy wiązanych czapkach
http://www.smyk.com/cool-club-czapka-chlopieca-rozmiar-44-46,p1110309173,ubranka-dla-dzieci-p -
Byla polozna wczoraj, kanalik udrozniony, zastoju juz nie ma, ale kalanik jest uszkodzony i bol moze byc do 5 dni. Chyba bez antybiotyku sie nie obejdzie. Maz ma wolne, zajmuje sie malym. Ja nie jestem w stanie. Temperatura znowu mi rosnie. I Tomek tez zaczyna kaszlec...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula trzymaj się.
Agata, mam nadzieję że to nic poważnego.
Migotka, dużo zdrówka.
U nas wyników nie ma, albo źle sprawdzam albo zły numer mam. Do lekarza na 12,on będzie widział wyniki w systemie.
Misiek o 17:20 miał goraczke i dostal czapek paracetamol i do teraz nie ma. Ale tak już było że 2 dni nie miał i wróciło. Smarki ciąg dalszy.
Apaczka, co może znaczyć jak gorączka jest 3 dni, potem 2 nie ma i znów wraca na dzień i następny dzień nie ma? Z innych objawów to katar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:42