X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wziełam tak z tego co jest na stronie:
    https://pl.coccodrillo.eu/p/rozpinana,bluza,p-69998,v-93413 super, śliczne żywe kolory bardziej intensywne niz na zdjęciu:)

https://pl.coccodrillo.eu/p/rozpinany,sweter,p-74050,v-114907 ten mamy na 68, jest dośc spory:)

https://pl.coccodrillo.eu/p/z_dlugim_rekawem,body,p-67745,v-79708

i tyle więcej naszych rzeczy nie ma

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze odnośnie posta o związkach zdradach. Maz mi powiedział jedno: ze jakby chciał mnie zdradzić to by nawet nie pomogło jakbym go do kaloryfera przywiązala. Że to chodzi o zaufanie. I że jemu się też to spodobało ze nie byłam zazdrosna. Bo miał kilka bab które były i to dosłownie jak wariatki. I nie mógł wytrzymać. A to ze ja nie mam problemu to jemu się nawet nie chce Nigdzie iść. :)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla to cos jak mój hehe:)

Amberla lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko u nas ciężki dzień.. Marudzenie nie ma końca! Muszę zrobić film dla siostrzenicy na roczek ale po takim dniu marzę o łóżku.. Idę spać! Jutro też jest dzień! Mam nadzieję, że będzie lepszy zarówno u nas jak i u Was :)

lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka pokaż co wzięłaś może coś zmałpuje

Juz widzę że większości nie ma.
    Te bluzy 2 rozmiary
    https://pl.coccodrillo.eu/p/rozpinana,bluza,p-70004,v-93449

Niedawno brałam spodnie na śnieg bo kiedyś miałam od n8ch i fajne były, brałam też czapki takie w czarne paseczki do tego komin i rękawiczki.

A dziś to jeszcze taki turkusowy sweterek ale już go nie ma. I jeszcze marynarkę i dwa sweterki ale też nie widzę.

Reszty kurde nie ma. Ale fajne są te bluzeczki po 14,90 miałam wziąć ale też już za dużo mam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któras brała czapki w smyku? mam ochotę na ta tylko nie wiem jak rozmiarowo wypadają, bo mój Szymko dostaje wscieku przy wiązanych czapkach
    http://www.smyk.com/cool-club-czapka-chlopieca-rozmiar-44-46,p1110309173,ubranka-dla-dzieci-p

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, za godz wstaje tempke Małemu mierzyć. Coś słabo zjadł wieczorem to pewnie wstanie niedługo i tak.

Dobrej nocki dla Was i dla nas :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka dobrej nocki dla WAs:)

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert obudził się na karmienie i kaszle dość mocno już, inhalujemy właśnie...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaata buuuu, oby przeszło..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Czytam, ale nie mam siły pisać. Idę spać.
    Manius juz jedziecie czy jutro? Jak coś to udanej podróży :)
    Dzięki kochana :) jedziemy jutro kolo 17...tzn dzis bo juz po północy :)

U nas pobodka nr 1 :) flacha sie konczy,Mały odplywa <3 <3 <3

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ja też czuję zatoki :-(
    Agaata łacze się w bólu z twoim m , katar mam okropny , pomaga Otrivin (nasivin do bani) i gardło też drapie , dzisiaj wytoczylam działa czosnek i miód zobaczymy :-/
    Mam nadzieję że z mlekiem emka wyssie przeciwciała.
    Po drodze zaliczylysmy ortodonte ze starszą wszystko idzie w dobrym kierunku :-)
    Niestety również i u nas wiadomość o nieoczekiwanej śmierci w rodzinie :-(
    Paula może spróbuj wyciszyć tą pierś i karm jedną.
    Myszka a może na szkolenie z mężem ? Lub ...pojedz z koleżanką , do kogoś itp
    Amberla haha no tak, zazdroszczę pięknych włosów , moje zawsze takie szopowate ;-)
    Z tym o kobietach i wyszaleniu się to nie bardzo się zgadzam, chyba ilość nie ma tu znaczenia

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa dzis na sile dam jej kasze na noc, mam dosc, co noc wiecej pobudek a teraz od godz nie spi, cyce mnie pieka bo od 0:45 do 3:20 non stop ssala, jak ja odlaczylam od zasilania to sie obudzila zaczepia mnie i nie chce spac no masakra! Niech bedzie juz 6 i oddam mamie tego szoguna bo sie wykoncze. Boze kochany zeby ta kasza pomogla.

Weridiana lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na nogach od 6.15 ;-) Dzisiaj była lepsza noc, mniej pobudek no i bez płaczu. Temperatura też 36.6 więc liczę, że dzisiaj będzie lepszy dzień :-)

Wczoraj kupiłam płyn do kąpieli dla małej La Roche Lipikar butla 750 ml za 35 zł. Polecam, całkiem fajnie pachnie i może go stosować cała rodzina.

niecierpliwa, Weridiana, 0na88 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    My właśnie wstaliśmy, niestety kaszel się rozkręcił na dobre, dzisiaj jedziemy do pediatry :/ Na szczęście póki co nie gorączkuje i mam nadzieję, że tak zostanie. Mam też nadzieję, że to nic poważnego nie będzie. Kurcze, ciekawe gdzie załapaliśmy to dziadostwo. Mąż też nie za tęgo się czuje.

Ja robiłam inhalacje po 23.00, później Młody jakoś nie mógł zasnąć i zapłakał w łóżeczku, więc go wzięłam do nas, mimo kaszelku nie budził się do 4.20, wtedy obudził się na karmienie, odłożyłam go do łóżeczka i znowu pobudka o 6.00, chwila jedzenia i spanie do 7.20. Zastanawiam się, czy to może jest tak, że spanie ze mną wpłynęło na to, że spał około 4,5 godziny ciągiem? Kiedyś spał 8 godzin ciągiem, a teraz połowa tego mnie bardzo cieszy :-)

Dziewczyny jak Wy to robicie, że udaje Wam się karmić na leżąco? Ja nie wiem o co chodzi, czy mam za małe piersi, czy jak - ale nie da się - on chwilę pociumka i mu cyc wypada, nie może dosięgnąć, muszę go przyciągać do siebie a i tak jest jakby za daleko. Widzę, że ani on nie lubi tej pozycji ani ja. A w sumie byłoby to bardzo wygodne nad ranem - nie musiałabym przysypiać na siedząco.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. Noc taka do bani ze szok. W ogóle nie spałam bo jak się położyłam to mała zaczęła się wiercic i płakać przez sen nawet cyc nie pomagał. Do 6 rano tak było aż ja w końcu obudziłam. Teraz też jęczy i poplakuje na zmianę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do nadrobienia caly wczorajszy dzien.
    Wczoraj meczacy dzien. Bylismy na badaniu sluchu, wszystko z Karolkiem dobrze, tylko uszy ma brudne, a nie widac. Laryngolog mu wyczyscila, bylam w szoku ile tego wyciagnela. Mam mu kupic voskolix spray lub vaxol i brudek sam bedzie wyplywal.
    Prawie caly dzien za kolkiem, mlody grzeczniutki, wiekszosc drogi przespal. W jedna strone jechalam wioskami, po drodze zalatwilam jeszcze dwie sprawy, a wracalam juz autostrada. Jak ja sie na tej autostradzie zestresowalam, to moje. Niby podroz bez przygod, a ja sie tak strasznie zdenerwowalam, ze plakac mi sie chcialo, a nie mial mnie kto zmienic. Nigdy czegos takiego nie mialam. Przypuszczam, ze to przez to,ze pierwszy raz z synkiem, duza predkosc, kanonada tirow i juz sobie wkrecalam jakies filmy, ze cos w nas trafia. Jak zjechalam z niej, to wszystko mnie bolalo. Skrecilam na bilenach i poszlam do ikei kosci rozprostowac i sie troche odprezyc zakupami. W domu padlam ze zmeczenia. Ja bardzo duzo jezdze z dzieckiem i nie mam z tym problemu, ale cos takiego mialam pierwszy raz.
    No i bylam u stomatologa, po ciazy wszystkie zabki zdrowe :)
    Wracam do czytania.
    Milego dnia.

Martucha86, Weridiana, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja sie zawsze zastanawialam jak mozliwe jest karmienie na siedzaco, bardzo chcialam tak karmic, ale ni cholery sie nie dalo, cale 4 miesiace tylko na lezaco.
    Mam nadzieje, ze kaszel u Huberta to nic powaznego.

Zetka zdrowka dla calej rodziny!

U nas noc ok, z jednym malym incydentem o 24 wielki placz, myslalam ze glodna, ale butli nie chciala. Potulilam i zasnela, ale zostawilam ja juz u nas w lozku, bo batkam sie, ze trzeba bedzie latac, a tu do 7 ladnie spala. Snilo mi sie, ze wyszly jej 3 zeby i stad ten ryk ;) Rano wyglodniala wciagnela 180 kaszy i teraz kopie mnie po brzuchu ;)

Co do ubranek z pepco - spodenki super, ale body sa dwa rodzate jedne po pierwszym praniu wygladaja jak szmata, a drugie nosi juz 3 miechy i nic, ja je rozpoznaje na macanie, nawet rozmiarowke maja rozna, bo mam 2 pary bodow na 9/12 miesiecy i jedne sa 2 cw dluzsze. Ja mam pepco bliziutko wiec czesto tam zagladam. Najbardziej ostatnio jestem zadowolona ze spodenek dzianinowych, super fason, wzor i cena ;)

Zetka lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Griszanka, ja w ogóle autostrady nie lubię, chyba właśnie za dużo filmów się naoglądałam i sobie wkręcam.
    Zetka, jak tam sytuacja?
    Agata, lekarz osłucha i będzie wiadomo. A może to jakaś wirusowa infekcja skoro mąż też nie bardzo?
    Ja karmię teraz tylko na leżąco, tak mi najwygodniej i dla mojego kręgosłupa to ulga. Mlodą przyciągam do siebie bokiem, dolna rączka wzdłuż jej ciała, albo pod moją piersią, ja swoją ręką ją przytrzymuję czasami za tyłek i się karmimy. no trudno to tak obrazowo wyjaśnić, ja w nocy nie wyobrażam sobie na siedząco karmić, bo pewnie bym zasnęła razem z tym dzieckiem na kolanach.
    Trzeba się dzisiaj wybrać na spacerek, wymyślić coś na obiad, ogarnąć chatę... Tak patrzę, ze kuchnia wymaga remontu, nasz pokój to już nawet nie mówię. Aż mi się sprzątać przez to nie chce.

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka mam nadzieję, że ten dzień przyniesie poprawę.
    Agata oby to była jakaś lekarz powiedział, że to nic takiego.
    Migotka jak zatoki?
    Magda nas kleik nie bardzo pomógł, kaszy się boje dawać ze ja utucze, oby u Was pomogło.
    U nas noc kiepska, 6 pobudek. Dziś jedziemy do rodziców i wracamy w sobotę. Może uda się trochę odpocząć.
    Ostatnio pisałyscie o wyjazdach mężów. Stwierdzam, że wszystko się zmienia. Kiedyś jeździłam sama na 2 tyg jak K nie miał urlopu a ja mogłam i nie było problemu. A teraz jak on dojedzie do mnie jutro to mi dziwnie. Juz bym tak nie chciała bez niego.
    Wszystkim życzę miłego i zdowego dnia!

niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 3147 3148 3149 3150 3151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ