X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) ciągle nie ma a ja tylko odświeżania i wpisuje te głupie kody.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu same kłopoty na forum :( Zetka dużo zdrówka dla dzieci i sił dla Ciebie,
    Paula niech Ci ta położna naprawi tego cyca raz na zawsze,
    Agata oby to tylko ślinotok,
    Aga oby ząbkowanie złagodniało jak męża nie będzie.

Maja śpi, ja jem suszone jabłuszka od tatusia, mama zadowolona ogląda szkatułkę i ogląda z moim mężem Na dobre i na złe... póki co się dogadują hehe.

Tylko ten typ co robi remont...wczoraj udar a dziś młotek :/ jutro jak pójdę na spacer z małą rozbiję kamieniem okno.

Zetka, zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, ja robię inhalacje z soli fizjologicznej jak mam jakieś podejrzenia, ale właśnie nie wiem w końcu, czy one są na wszystko dobre, czy nie na wszystko :-) Żeby mu czegoś tam dodatkowo nie podrażniły :-) No nic, pewnie już jutro wszelkie zabiegi, bo dzisiaj to już spi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo niewiele mi zostało i będę z wami na bieżąco ;) wiec tak, kilka spraw:
    Apaczka: co Dawałam? Zaczęłam Rozszerzać dietę i Doszliśmy do tego ze teraz je słoiczek obiadku 120 Dziennie. Plus wieczorem staram się Przed spaniem dawać kaszkę z owocami. Ok 60 kaszki i 40 owoców ( 1/3 słoiczka).ale bardzo Rzadko zje wszystko w :) no i dokarmiać trochę modyfikowanym Dziennie Między 150-300. W nocy ok 2-3 razy piers- liczę ze zejde do 1 i będzie karmienie o 20 a potem o 6. Paula tak jadła :) no i przybiera pięknie :) jest spokojniejsza bardziej zadowolona i uśmiechnięta. Dla mnie jednak Rozszerzenie po 5 msc było dobre a nie upieranie się na te 6 msc.
    Weridiana - włosy zamierzam oddać dobroczynnie na peruki ale to kiedyś jak dorosną do pupy wtedy zetne :) teraz to bardziej mnie namawiają jak cholera na jakąś nie wiem reklamę, konkurs. Ale do tego trzeba mieć też twarz a nie noc jak diabeł wiadomo co do Mieszania smoly ;) No ale zobaczymy.
    Co do gotowania, to u nas w tygodniu ja gotuje. Nauczyłam się większość przy Mężu ;) wcześniej coś tam umiałam ale Bez Szału. On mnie nauczył :D mężowi smakuje. Chwali coraz częściej ze jestem coraz Lepsza. No o lubi moje ciasta i torty. Lubi... A raczej uwielbia. Widzi jak mi w domu ciężko z dwójką Dzieci a mimo to w domu porządek i wszystko zrobione. I Widzi że Przez to nie mam czasu dla siebie ani poćwiczyć ani poczytać ksiązki czy pouczyć się języka. Docenia to i nieraz mi pomaga. W weekendy gotuje i czasem w tygodniu stara się mi wieczorem pomoc i coś ugotować żebym miała na następny Dzień jak wiem ze Będzie Ciężki. A najcięższe są jak Paula nie śpi w Dzień. Gotuje pysznie. Nie jest fusytem. Wszystko zje. Ja tez a mimo to mówi ze fusytuje bo nie lubię flaczkow, Rodzynek, i papryki konserwację czy jak to się nazywa i to chyba tyle. A i nie lubię lodów, i ciast czekoladowych. W sensie ciemnej czekolady. Ale sama czekolada juz ok. Wieczorem jak polozymy córki i Schodze po nakarmieniu małej Zawsze czeka na mnie kolacja. :) pasztety robi własnej roboty. Latem przetwory robimy razem :)

Zetka, apaczka, Laura, Pulpecja, niecierpliwa, magda sz, mamasia, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, na moją wiedzę z soli raczej krzywdy nie zrobią. Zawsze nawilżą. Mąż właśnie Małemu skończył z soli a zaraz starszy z nebbudu będzie miał.
    Jak tylko u nas się coś zaczyna to na pierwszy rzut idą inh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 21:25

Agaata lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zaszkodzić może inhalacja z soli hipertonicznej np 3% bo może wywołać skurcz oskrzeli, z tym trzeba uważać. Sama sol fizjologiczna nie zaszkodzi.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak inhalacja to nr 1!

Kupilismy fotelik bo akurat promocja na agito ;) coletto vento,normalnie kosztuje ok 750-800zl na innych stronach i allegro a tam za 599 :) ponoc jest bardzo bezpieczny mimo duzego przedzialu wagowego,no i te duze pochylenie jest fajne,wzielismy szary:)

Pulpecja, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Agata zaszkodzić może inhalacja z soli hipertonicznej np 3% bo może wywołać skurcz oskrzeli, z tym trzeba uważać. Sama sol fizjologiczna nie zaszkodzi.

Dzięki, dobrze wiedzieć!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do związków zdrad i tak dalej... Urwalabym jaja przy samej dupie. I Zawsze mu to mówię ;) a mając teraz dwójkę Dzieci to mówię Szczere nie wiem co bym Zrobiła
    P jest wspaniałym ojcem i jakby to była jednorazowa Przygoda Bez zaangażowania emocjonalnego przypuszczam że bym wybaczyla. Jak bym się czuła to inna sprawa. Ale nie chciałabym nigdy dziecku szczególnie tak małemu zagotować dzieciństwo z Rozwiedzionymi Rodzicami. Ja Widzę jak Paula go kocha, jak uwielbia z nim czas spędzać i jak tęskni za nim. Mają taką więź jak rzadko. Zresztą Ciężko gdybać jak nas to nie spotkało. Poza tym my byliśmy trochę razem. Dorobilismy się dwójki Dzieci przed ślubem. To była pewna decyzja. Dziecko nas JESZCZE Bardziej scalilo. Mimo tego że tamten rok był wyjątkowo ciężki - druga ciąża, mała Paula, remonty, ślub, i różne inne problemy typu stres o pracę, samorząd itp. Daliśmy radę. Ja się bałam tez innej rzeczy. Mój mąż jest 10 lat starszy. Miał w życiu mnoooostwo bab. Był atrakcyjny i poprostu na niego leciały. I spotykał się i sypial z wieloma. Ale nigdy nie miał jednorazowej Przygody, nigdy z kimś kogo nie znał albo świeżo poznał. Ale sam fakt. Myślałam jak wytrzyma z jedną baba... ale uslyszalam ze właśnie on się wyszalal i nie potrzebuje więcej. I że jak wziął ze mną ślub to znaczy ze że mną chce być juz do końca życia. No i nieraz ze jestem najlepszym co go w życiu spotkało. Ze nie byłby szczęśliwy i pewnie by zwariował. I jeszcze ze nie po to brał ślub żeby się rozwodzić. Ze jestem najlepsza z tych wszystkich bab które spotkał. Ze nigdy nie spotkał nikogo tak bezinteresownego i z takim sercem. I powiem wam że nie mam być o co zazdrosna. Po pracy wraca do domu. Dużo pomaga. Spędza i poświęca czas corkom. Nie Chodzi z kumplami. Co najwyżej na siłownię. Jak chce się napić czy spotkać ze znajomymi to najczęściej zapraszamy ich do nas... Wcześniej podrzuclalismy mała Rodzicom i spotykaliśmy się różnie Ludźmi a teraz z dwójką Ciężko... no choćbym chciała to nie mogę Narzekać... Powiem ze po ślubie jest lepiej niż przed... A w życiu bym nie pomyślała. Tym Bardziej ze poprzedni narzeczony to był psychol :/

magda sz, Zetka, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, ale nie mam siły pisać. Idę spać.
    Manius juz jedziecie czy jutro? Jak coś to udanej podróży :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście :) http://allegro.pl/okazja-oryginalne-krzeselko-sophie-la-girafe-hit-i5554021722.html
    tam na dole cały pokoik w Sophie hahaha :D

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla,to Ty mialas ta kurteczke co wstawilam zdjecie? :p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, no niestety pokasłuje przez sen :/ czyli raczej jakieś cholerstwo się przyplątało.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buu jaki mam nos zatkany, czuje że zatoki nossowe przytkane, kurde dziewczyny poradzcie jak sie ratować? na noc wypije teraflu.. ide pod prysznic i wróce tu z lekarstwem, mały marudzi, wzielam go do lozka, cos czuje ze bedzie ciekawie w nocy..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina fajny ten fotelik! musze go na zywo zobaczyc, ale te pochylenie mi sie podoba.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Apaczka, czyli kiedy nie można z soli hipertonicznej?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zdjęcie? JESZCZE nie doszlam :( piore rzeczy kapie się, kończę was czytać mimo że wiem ze się nie wyspie Przez to i idę spać ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuje moj post:p
    Kkarolinaaaa wrote:
    Haj ;) cały dzień dzisiaj mnie nie bylo, rano pojechalismy do Bialegostoku na bioderka, 3 wizyta. Wszystko dobrze :)

Sluchajcie, musze kupic dla Poli jakas kurteczke, narazie mamy tylko kombinezon, ale cos przejsciowego. Nawet jak jedziemy gdzies samochodem to musze małą ubierac w kombinezon a to nie wygodne ;/
    Widzialam u którejs z was tą kurteczkę (wydaje mi sie ze Pulpecja albo Amberla) jestes z niej zadowolona? ona jest w miar eciepła czy to taka wiatrówka?
    21166622b46d4088med.jpg

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka trzymam kciuki za Was, oby już ta cholera choroba puszczała..

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agata oby u Was nic się nie wykluło przez noc..
    Paula współczuję

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3145 3146 3147 3148 3149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ