SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska87 wrote:hmmm u nas cycek wrocil do łask na całego
tak sobie mysle ze ten kryzys ostatnio mógł być bo sos czosnkowy w sobote zjadlam, w niedziele tez hmmm i mleko moze smak zmienilo.... teraz wzielam dalam cyca to dalej spi na kolanach z cycem w buzi
jeszcze kilka miesięcy temu myślałam, że nie dam rady jej karmić do 6 miesięcy a ten czas już tuż, tuż
i bardzo ale to bardzo cieszę się, że się nie poddałam
Mam nadzieję, że jeszcze się trochę pokarmimy piersią.
magda sz, Paula_071, Pulpecja, Agaata, Zetka, niecierpliwa, Weridiana, Katarka, Amberla, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:A widzisz, czyli na przyszłość nie ma co być takim kategorycznym w swoich poglądach. Widać że żadne guru żywieniowe WHO, ani inne tabele nie zastąpią instynktu matki. I tak powinno być. A 6 miesięcy jest faktycznie plus minus kilka dni ale nie miesiąc...
I prosba nie nazywaj karmienia dziecka papkami 'faszerowaniem' bo myślę że większość mam która karmi swoje b dzieci w ten sposób może się poczuć dotknieta. Trzeba myśleć out of the box hak to mówią w korporacji, żyć się wg tabeli nie da.
przepraszamniecierpliwa lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Laura ja mam takie a powody takie jak Pulpecja
http://www.agdmix24.pl/krzeselko-do-karmienia-niebieskie-p-1342.html
Tylko dziecko powinno stabilnie siedzieć ja poczekam z karmieniem w tym fotiku z 2tyg-miesiac ale plusa juz ma bo jest w domu i zupelnie mi nie przeszkadza. Stoi sobie na pudełku z zabawkami.
Umiescilam na fb zdjecie tego fotelika i takiego rozkładanego i widać ile co zajmuje. Ten wielki jedzie do moich rodziców.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201114816348408&set=p.10201114816348408&type=3&theaterWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 16:31
Laura lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Paula biedna jestes ale to pewnie tylko dlatego robia sie te zatory bo karmisz tylko piersia.....
Ja karmie tylko rano i na noc reszta to MM, obiadki, deserki i kaszki i o dziwo nic sie nie dzieje zero zastojów tfu tfu i oby juz tak zostało.
Mojego meza bratowa tez pozniej karmila piersia dwa razy dziennie i tak do 2 talek wytrwala i zero zastojów.
Edit.Przemyślałam i nie wiem tak naprawdę kurczę Paula od czego mogą się brać te zastoje ta bratowa tez karmiła tylko piersią i nigdy nie miała....
Też nie wiem dlaczego. Moja położna z dołu będzie dopiero jutro. Wzięłam paracetamol i ryczę z bólu. Mąż będzie dopiero za 2h...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cześć kochane, przepraszam, nie dam rady Was nadrobić. jak Wy to ogarniacie, żeby tyle produkować?
U nas ciężko bardzo, walczymy z asymetrią, 4x dziennie ćwiczenia, przy których mała się drze jak opętana
Wykańcza mnie to psychicznie
Poza tym wprowadziłam mięsko, dziś była cielęcinka, ale średnio przypadła do gustu. Mała obrażona na cycka, spodobało się jej jedzenie łyżeczką. Karmię piersią jedynie na śpiocha, tzn musi być już lekko zamroczona, żeby jeść z cyca jak człowiek, w przeciwnym razie padnie z głodu, zeżre pół zabawek, wyciumka poduszkę, ale cycka nie tknie
Smutno mi bardzo, ale nie poddaje się.
Dziewczyny ile podajecie dodatkowych posiłków w ciągu dnia? Ja tylko daje warzywka ok 11 w południe i wieczorem mleczną bezglutenową kaszkę. To póki co chyba wystarczy, prawda? Kiedy neleżałoby podawać więcej dań tego typu?Ewa123 -
Haj
cały dzień dzisiaj mnie nie bylo, rano pojechalismy do Bialegostoku na bioderka, 3 wizyta. Wszystko dobrze
Sluchajcie, musze kupic dla Poli jakas kurteczke, narazie mamy tylko kombinezon, ale cos przejsciowego. Nawet jak jedziemy gdzies samochodem to musze małą ubierac w kombinezon a to nie wygodne ;/
Widzialam u którejs z was tą kurteczkę (wydaje mi sie ze Pulpecja albo Amberla) jestes z niej zadowolona? ona jest w miar eciepła czy to taka wiatrówka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 17:00
-
Kochane jestem na bieżąco ale się nie udzielam bo u nas akcja zęby
dziaselka ma rozpulchnione i sine. Do tego nie chce jeść dopiero jak nasmaruje jej żelem to zje, przez sen się krzywi z bólu, jest cała zasliniona i co tylko weźmie w rączki to pcha do buzi i "gryzie" z alych sił
Ja jestem przerażona bo mój mąż też wyjeżdża na tydzień na szkolenie i boję się zostać z małą sama na tak długo przy ząbkowaniu. A na pomoc rodziny nie mam co liczyć bo wszyscy daleko. To będzie prawdziwe wyzwanie ogarnąć małą siebie mieszkanie zakupy i jakieś jedzenie
-
Karolina, ten link się nie otwiera u mnie. Ja mam taką jasnoróżową z rękawkami jakby sweterkowymi z C&A i jak dla mnie jest świetna. Nie wiem czy ci o tę akurat chodziło.
o teraz widzę zdjęcie, to nie moja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 17:07
-
Kuzwa pokazałam małemu jak obracać się na brzuszek wg tego filmiku zamieszczonego przez któraś z Was i tak sue zajaral ze od pół godz cwiczy w łóżeczku zamiast iść na drzemke..
Aska87, Pulpecja, Laura, Zetka, Maniuś, Weridiana, Katarka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
U nas ząbków nie widac poki co i całe szczęście, wystarczy mi ryk 4 x dziennie przy gimnastyce
jak długo zamierzacie stosować do prania s©odki dla dzieci? jak myślicie kiedy można przejść na zwykły proszek do prania? Mała ulewa nadal, a że je różnokolorowe posiłki to raczej ciężko to spraćEwa123 -
No mój robak juz się wyspał, poszedł spać po 16 i już wyspany, ale zdrzemnał się na spacerze 40 min
Ewa ja podaje zupę, deserek z owoców i kaszke na noc:) od dawna juz piotę w zwykłym proszku, jak dobrz epamietam to persil sensitiv
Ewa123 lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:ja wstaje miedzy 5.30 - 6,30 pomimo, że dzieci jeszcze śpią, a właściwie to wlaśnie dlatego, ze dzieci śpią. Kochana, ta godzina w ciszy, przy kawce jest bezcenna zanim towarzystwo powstaje. Jak pracowałam robiłam tak samo, żeby chociaż kawę w spokoju wypić. a spac chodzę około 1 w nocy i młoda po 2, po 4 i po 6 jest karmiona
matko Pulpecja jak ty mozesz wogóle funkcjonowac tylko tyle śpiąc?
ja kłade sie ok 23-24, pobudke mam o 5-6 na karmienie małej i potem jeszcze śpimy do 8-9.
Migotka - ja Klaruni kupiłam taki niekapek http://allegro.pl/avent-premium-kubek-niekapek-200-ml-pingwinki-i5757300518.html . nauczyła sie z niego pić, ale jeszcze samodzielnie go nie trzyma.
aaa i dorwałam dzis w rossmanie ta kaszkę manną bezmleczną z Bobovity -
Migotkaa wrote:No mój robak juz się wyspał, poszedł spać po 16 i już wyspany, ale zdrzemnał się na spacerze 40 min
moja tez własnie wstała, zasnęła 16:30
teraz trochę zabawy, kapiel za godzinę, butla i spanie - a matka wolneeee jjejejee ( żelazkiem w ręku)
-
zabka11 wrote:matko Pulpecja jak ty mozesz wogóle funkcjonowac tylko tyle śpiąc?
ja kłade sie ok 23-24, pobudke mam o 5-6 na karmienie małej i potem jeszcze śpimy do 8-9.
Migotka - ja Klaruni kupiłam taki niekapek http://allegro.pl/avent-premium-kubek-niekapek-200-ml-pingwinki-i5757300518.html . nauczyła sie z niego pić, ale jeszcze samodzielnie go nie trzyma.
aaa i dorwałam dzis w rossmanie ta kaszkę manną bezmleczną z Bobovityapaczka, Laura, zabka11, Zetka, aaaaga, niecierpliwa, magda sz, witaminkab, AgaSad, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość