SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula biedna jestes ale to pewnie tylko dlatego robia sie te zatory bo karmisz tylko piersia.....
Ja karmie tylko rano i na noc reszta to MM, obiadki, deserki i kaszki i o dziwo nic sie nie dzieje zero zastojów tfu tfu i oby juz tak zostało.
Mojego meza bratowa tez pozniej karmila piersia dwa razy dziennie i tak do 2 talek wytrwala i zero zastojów.
Edit.Przemyślałam i nie wiem tak naprawdę kurczę Paula od czego mogą się brać te zastoje ta bratowa tez karmiła tylko piersią i nigdy nie miała....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:08
-
Zamowilam dzis taka bujawke http://allegro.pl/hustawka-dla-dzieci-tako-bajeczna-extra-wys24h-i5851103033.html
i mam chec zamowic takie krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-3w1-z-bujaniem-i5929555002.htmlWeridiana lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Zmienilam zdanie, bo 6miesiecy to jest data plus/ minus. A co, jak dziecko urodzi sie miesiac wczesniej? Albo 2 tygodnie pozniej? A jak liczyc luty ktory ma mbiej dni niz sierpien. To jest orientacyjna data. Tomek ladnie zuje, gdyby mial z tym problem to bym pewnie poczekala, bo nie chcialabym go daszerowac papka w lezaczku.
I druga sprawa... znowu boli mnie piers, znowu robi mi sie zator. Jestem zrozpaczona...
A widzisz, czyli na przyszłość nie ma co być takim kategorycznym w swoich poglądach. Widać że żadne guru żywieniowe WHO, ani inne tabele nie zastąpią instynktu matki. I tak powinno być. A 6 miesięcy jest faktycznie plus minus kilka dni ale nie miesiąc...
I prosba nie nazywaj karmienia dziecka papkami 'faszerowaniem' bo myślę że większość mam która karmi swoje b dzieci w ten sposób może się poczuć dotknieta. Trzeba myśleć out of the box hak to mówią w korporacji, żyć się wg tabeli nie da.niecierpliwa, zabka11, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:A widzisz, czyli na przyszłość nie ma co być takim kategorycznym w swoich poglądach. Widać że żadne guru żywieniowe WHO, ani inne tabele nie zastąpią instynktu matki. I tak powinno być. A 6 miesięcy jest faktycznie plus minus kilka dni ale nie miesiąc...
I prosba nie nazywaj karmienia dziecka papkami 'faszerowaniem' bo myślę że większość mam która karmi swoje b dzieci w ten sposób może się poczuć dotknieta. Trzeba myśleć out of the box hak to mówią w korporacji, żyć się wg tabeli nie da.
Nic dodac, nic ujacMna ten wpis tez troche "ruszyl", ale wolalam sie Griszance nie narazac
-
Laura wrote:Zamowilam dzis taka bujawke http://allegro.pl/hustawka-dla-dzieci-tako-bajeczna-extra-wys24h-i5851103033.html
i mam chec zamowic takie krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-3w1-z-bujaniem-i5929555002.html
super te huśtawkigdybym tylko miała większe mieszkanie
a o tym krzesełku chyba widziałam kiedys niezbyt dobre opinie (tzn nie wiem czy to bylo o tym dokładnie ale o takim 3w1)
edit. no o tymjak szukałam opini o tym które ja kupiłam tez z tej firmy i jezeli chodzi o to co ja mam http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-kinderprince-i5803880902.html (to nawet ten sam sprzedajacy) to szału nie ma
na razie stoi u rodziców moich i tam używamy a do domu chyba zakupimy inne coś jak Magda pisała takie małe składane
Laura lubi tę wiadomość
-
witamikna i odwołuje to co dziś mówiłam że Patryk nie spi w dzien
usłyszał chyba jak mówiłaś że Łucja po 2 godz spi i tez juz mi spi ponad godzine
a chrapie jak stary dziad hehe (odpukac zeby tylko sie teraz nie obudził)
niecierpliwa, Laura, magda sz, witaminkab, Amberla, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Aska jak ja zaczelam narzekac, ze mi reka scierpla to Julka tez wstala
ok u nas juz też obudził się z krzykiem ehhh nie ma co chwalic tych dzieciniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Pulpecja Ty chyba pisalas, ze corcia spi Ci czasem na rekach, jak dajesz rade, bo Julja po 30 minutach spania w lozeczku obudzila sie z piskiem i reka w buzi, ale utuliulam i juz 40minut spi na mnie, a reka mi tak scierpla masakra
nie mówię, że jest idealnie, ale daję radę, przynajmniej mam plecy oparte. np teraz tak siedzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:01
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:wiesz co, ja wtedy siadam w fotelu, łokcie na podłokietnikach, ona na rękach rozłożona, a na kolanach laptop
nie mówię, że jest idealnie, ale daję radę, przynajmniej mam plecy oparte. np teraz tak siedzę
Tak wlasnie siedzialam, tylko zamiast laptopa telefonPulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Laura ja na początku karmiłam i piersią i butelka i miałam non stop zatory w jednej piersi po 3 kanaliki naraz zatkane. Jak przestalam dawac butle i byla tylko na cycu to koniec z problemami z zatorami zastojami czy zatkanymi kanalikami.
Laura, Zetka lubią tę wiadomość
-
hmmm u nas cycek wrocil do łask na całego
tak sobie mysle ze ten kryzys ostatnio mógł być bo sos czosnkowy w sobote zjadlam, w niedziele tez hmmm i mleko moze smak zmienilo.... teraz wzielam dalam cyca to dalej spi na kolanach z cycem w buzi
apaczka, lys, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość