X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te żółte bodziaki, różowe, dresik i pajacyk. Wszystko 74/80 ale jest duuuże, nie wiem kiedy Natalka to założy. Najwcześniej późną wiosną chyba. Zwłaszcza ten pajac jest spory.

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja gwiazda nadal śpi... synuś zdążył skoczyć do piekarni po świeży chlebek, ja wstawiłam pranie, starsza ogląda jakieś bajki i tak sobie siedzimy, a ta śpi.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa wiem jakie:) ja chciałam coś do salonu, ale może i pies by mógł tu siedziec:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicie o tych butach lidlowych? Maja sztywna podeszwe, a powinna byc miekka, prawda?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    aa wiem jakie:) ja chciałam coś do salonu, ale może i pies by mógł tu siedziec:)

Ja mam takie z pepco i stoi wlasnie w salonie ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bedcd492c5d.jpg

mamasia, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A co myslicie o tych butach lidlowych? Maja sztywna podeszwe, a powinna byc miekka, prawda?
    Rzuciłam na nie tylko przelotnie okiem. Wizualnie całkiem ładne. Podeszwa wydawała mi się dosyć miękka. Ja póki co nie kupuję jeszcze bucików. Dopiero jak mała będzie chodzić.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała takie butki na wiosnę, nie do chodzenia ale żeby założyc na nozki, dla mnie to jakoś głupio ubrac dziecko w spodnie kurtke czapkę i bez butów, no może ja mam jakies chore wizje:)

Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    A ja bym chciała takie butki na wiosnę, nie do chodzenia ale żeby założyc na nozki, dla mnie to jakoś głupio ubrac dziecko w spodnie kurtke czapkę i bez butów, no może ja mam jakies chore wizje:)
    to do tego sa te wszystkie miękkie niechodki, w różnych wzorach, kolorach co kto chce. Tylko zazwyczaj dzieci tak długo machają nóżkami aż uda się je zrzucić :-)albo zepchnąć jedną nóżką z drugiej.

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pies to do salonu heheh, na kolejne pudło nie mam miejsca bo już 3 są hehe takie kartonowe ale to nie na zabawki bo zapewne krótko by pożyły. Jedno mam takie z zabawkami tekturowe grube i twarde ale i tak już ponadrywane. Byłam w ikei i też myślałam o takim plastikowym ale jak zwykle- miejsca brak :( za jakiś czas pies pójdzie spać do pokoju małej.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do uzywanych rzeczy , to ja kupilam duzo ubranek a raczej takie paki na allegro na rozmiar 56-62 i bylam zadowolona , nie wszystkie rzeczy byly moze perfekcyjne ale wiekszosc w naprawde super stanie. Wlasnie przegladam na Olx uzywane nosidelka tula i chyba sie skusze bo przekroczylismy 7 kg .

Agaata lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tak w przelocie wzielam dwie pary bucikow, nie zastanawialam sie nad rozmiarem tylko chwycilam. Zawsze mozna oddac :-)

Wczoraj ryczalam przez ta piers. Moja polozna z dolu byla w szpitalu na dyżurze znowu, wiec zadzwonilam do babki co byla u mnie w srode chwile przed tym jak dostalam plam na piersi i goraczki. Pytam sie jej czy to możliwe ze jeszcze pare godzin temu nie mialam mleka, teraz sie pojawiło, no piers pelniejsza ale czuje guzki i opuchniety caly kanalik czy to znowu zapchany kanalik i bedzie robil sie zastój. Ta mi powiedziala, ze jej zdaniem jestem juz przewrazliwiona, mam nadwyrezona psychike i pewnie czuje rzeczy ktorych nie mam i zebym przestala wyolbrzymiac tak jak ostatnio... poryczalam sie po tym telefonie. Tak, wkrecam sobie goraczke, to ze nie mam mleka, to ze mam plamy na piersi ktora wyglada jak pasmo gorskie przez te guzy...
    Dobrze, ze niedlugo bedzie polozna z dolu.

Edit. I nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale odkąd biore antybiotyk Tomek nie robil kupy. 4 dzien, do tej pory najrzadziej to bylo raz dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:46

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i dziś pierwszy raz wypróbowywałam katarka na moim dziecku, reakcja bezcenna - chichrał się jak oszołomek haha

magda sz lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, współczuję problemów. A robisz ciepłe i zimne okłady przed i po karmieniu czy w ogóle tej piersi małemu nie podajesz?
    A przy antybiotyku podajesz małemu probiotyk?

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 - polozna ma podejscie - nie ma co , durna baba. Nie ma co plakac przez kretynke , nic mnie tak nie wkurza jak wlasnie takie sytuacje - ktos chce pomocy , a osoba ktora ta pomoc powinna zaoferowac jeszcze czlowiekowi kolki ciosa - tak samo jak te popieprzone polozne zajmujace sie dzieciaczkami po porodzie - my zielone , przestaszone a te jeszcze mrucza niezadowolone, opieprzaja , kazda cos innego mowi ( jak sobie to przypomne to mnie szlak trafia)- zero empatii , nic.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taką skrzynię na zabawki maz w biedrze kupił za 19.99
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd174d0652f3.jpg

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    W sumie masz rację, też pewnie jakieś mięciutkie butki kupię na wiosnę :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, współczuję problemów. A robisz ciepłe i zimne okłady przed i po karmieniu czy w ogóle tej piersi małemu nie podajesz?
    A przy antybiotyku podajesz małemu probiotyk?

Tak, przykładam termofor z pestek wiśni przed karmieniem, po karmieniu żelowy zimny okład. Karmię tą piersią - w nocy mały jadł bez protestów, rano już się rzucał, więc tylko chwilę pociumkał i dałam mu drugą. Sama biorę Dicoflor, małemu też daję kropelki.

Wiem, że szkoda łez na głupią babę (tytuje się też jako "pedagog rodzinny", mąż mało nie padł jak to usłyszał), ale w momencie kiedy jestem obolała, zmęczona i nie mam pomysłu, kto może mi pomóc to osób znających się na tym jest jak kot napłakał to zrobiło mi się przykro. Jak pomyślę, że ostatnio zapłaciłam tej babie 200zł za 15 minut wizyty to mi gula rośnie!!

Pulpecja, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Czesc dziewczyny łącze się w bólu z mamami chorych dzieciaczków :| Alex od wczoraj na antybiotyku...zapalenie gardła,nos zawalony tak ze ledwo oddycha,kicha,kaszle tak brzydko ze jestem przerażona :(
    A my dzis wracamy do domu...majac wizje przejechania 700 km z chorym dzieckiem jestem przerażona!!!no ale musimy to jakos przeżyć :(
    Biedny tak sie meczy :( :( :( malo co chce jeść...mleczka tylko tak po troszkę...normalnie serce sie kraje :( chore dziecko to tragedia :(

Mimo wszystko życzę miłego dnia dziewczynki :D
    O kurcze :-/ zdrowia i udanej podróży!

Maniuś lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosidelko kupione , mam nadzieje ze przy spacerach z psem czy wyjezdzie na wakacje sie sprawdzi - ale to pewnie bede testowac na wiosne.

mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, przykładam termofor z pestek wiśni przed karmieniem, po karmieniu żelowy zimny okład. Karmię tą piersią - w nocy mały jadł bez protestów, rano już się rzucał, więc tylko chwilę pociumkał i dałam mu drugą. Sama biorę Dicoflor, małemu też daję kropelki.

Wiem, że szkoda łez na głupią babę (tytuje się też jako "pedagog rodzinny", mąż mało nie padł jak to usłyszał), ale w momencie kiedy jestem obolała, zmęczona i nie mam pomysłu, kto może mi pomóc to osób znających się na tym jest jak kot napłakał to zrobiło mi się przykro. Jak pomyślę, że ostatnio zapłaciłam tej babie 200zł za 15 minut wizyty to mi gula rośnie!!
    Paula, wcześniej czy później to do niej wróci. Przecież dla zabawy do niej nie dzwoniłaś, co za baba. Mam nadzieję, ze ktoś ci w końcu pomoże i przyniesie ulgę. A z tymi kupami małego, to może zbieg okoliczności. Niedawno dalas mu chyba nowe rzeczy do jedzenia, może akurat tak zareagował? Ale jak nie płacze, brzuszek go nie boli, to chyba nic złego się nie dzieje.

Paula_071, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3177 3178 3179 3180 3181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ