X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, które łyżeczki kupiłaś:
    te
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40199287/
    czy te
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50137576/

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Poli tez nie daje kaszki..3 tyg temu wazyla 8 z kawałkiem ... kurcze boje sie zeby nie byla grubaskiem, ale moze jak zacznie chodzic to ta waga troche się zatrzyma. Przybiera na wadze prawidłowo, tylko jakos w grudniu był "problem" bo w ciągu TYGODNIA przybrala 500g..wtedy to spuchła w oczach, teraz juz tak normalnie, ale i tak mam stracha zeby sie nie zrobił z niej tucznik.
    Sama zawsze mam problem z wagą i dlatego się boje zeby ona nie miala..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje kaszke dwa razy dziennie , raz ryzowa , a raz ta nestle sinlac zbozowa na wodzie - lekarka powiedziala ze narazie jest ok , moge podawac - ale jak za szybko bedzie przybierac to trzeba bedzie jedna wyrzucic.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie zaintrygowałyście mnie z tym jedzeniem po ukończeniu 1-ego roku życia. Jakoś byłam przekonana, że jak skończymy się karmić po ok roku, to będzie dostawał mm.
    Oczywiście nie wiedząc za wiele w temacie, weszlam na strone www.1000dni.pl i oczywiście można podawać, ale też nie ma takiej konieczności. Jednak wiele się można od Was dowiedziec.
    No i jak pobieżnie przejrzałam tę stronę to jestem pewna, że będzie ona moją podporą przy komponowaniu posiłków dla mojego dziecka. Np w tym art:

http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywienia-dziecka/13-24-miesiecy/zasady-zywienia/453-modelowy-talerz-zywieniowy

fajnie opisali, co to znaczy porcja danego produktu, dla tak małego dziecka. Wiedziałyście, że dla roczniaka, porcja ważyw, to np. 5 strąków fasolki szparagowej albo poł szkl.kiszonej kapusty?

Zetka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już całkiem zgłupiałam z tą kaszką, ja mu podaje na noc bo mlekiem sie nie najadał, może za bardzo panikuje, w końcu póki co to on sie nie rusza a jak zacznie drypcic to pewnie zbije wage, ja nie uwazam żeby był przekarmiany, dostaje w ciagu dnia tak: 3x mm, zupa, owoc i na noc kaszka, czy to tak duzo? i od 20 do 8-9 rano nic

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja daje kaszke dwa razy dziennie , raz ryzowa , a raz ta nestle sinlac zbozowa na wodzie - lekarka powiedziala ze narazie jest ok , moge podawac - ale jak za szybko bedzie przybierac to trzeba bedzie jedna wyrzucic.

No to musimy chyba ograniczyc kaszke i kleik, problem tylko w tym, ze rano Julka mi butelki nie chce, wypije jakies 80-100 i po godzinie glodna, a wtedy to juz caly dzien nam siada, a kleik czy kaszke rano to wciagnie 180 ml

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    No to ja już całkiem zgłupiałam z tą kaszką, ja mu podaje na noc bo mlekiem sie nie najadał, może za bardzo panikuje, w końcu póki co to on sie nie rusza a jak zacznie drypcic to pewnie zbije wage, ja nie uwazam żeby był przekarmiany, dostaje w ciagu dnia tak: 3x mm, zupa, owoc i na noc kaszka, czy to tak duzo? i od 20 do 8-9 rano nic

Migotka, moja koleżanka ma córkę, która ma 7 miesięcy i waży 8300, była ostatnio u lekarki i ta jej powiedziała, że przy tej wadze dziecka (50 centyl) to ma kaszki podawać maksymalnie 2 razy w tygodniu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

No nie duzo je.. Moja wlasnie tak samo i sie dziwie ze taka kluseczka bo cycek ok 7 rano, potem ok 10-11, o 14-15 obiadek cały słoiczek zje, ok 17 cycek, ok20 i przed spaniem troche pociumka ok 21;30 i w nocy 2 razy jeszcze, to raczej nie jest jakos strasznie duzo (tak mi sie przynajmniej wydaje )..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mu własnie zrobiłam 195 po całej nocy to zostawił 40, i tak mi pije tego mm

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu jak my bylismy u lekarza to nic nam nie powiedziała, ale mówiła ż eon nie jest gruby tylko po prostu duży, poroporcjonalnie rośnie nie żeby tylko tył a nie rósł..
    kaszkę bym odstawiłą tylko wtedy na noc co mam mu podac?
    Jezusie nie myślałam że będe się zastanawiać nad odchudzaniem mojego dziecka..

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na samym cycu a juz chyba z 9 kg wazy wiel luuuuz...

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci niedlugo zaczna raczkowac , wiec mysle ze spadna z wagi sila rzeczy ;-) ja bym sie nie przejmowala jeszcze , szczegolnie ze wagowo sa w normie.

Weridiana lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Paula, które łyżeczki kupiłaś:
    te
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40199287/
    czy te
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50137576/

Z telefonu nie umiem wejsc. Mi podobaja sie te łyżeczki gdzie sa dwie bialo- zielone, z tymi kolorowymi to cos mi nie pasowalo.
    Kupilismy jeszcze "bramke" bo nie mam drzwi miedzy salonem a kuchnia. Chcialam kupic kojec taki ze szczebelek ale oni nie maja. Wzielismy namit, tunel, wkladke do krzeselka, lyzeczki, miseczki, talerzyki, sliniaki, zabezpieczenia do kontaktu, naroznikow, lodowki. Hm.... chyba to wszystko.

Ja tez po roku nie bede dawac mm na 100%. Mleko krowie moim zdaniem jest zdrowsze patrzac na sklad mm.

Odtykajac kanalik tak sie dzgnelam ze jrew tryskala mi jak mleko... :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona no tak myślę, żeby mi nikt w czoło nie pukał że chce swoje dziecko w tym wieku odchudzac;/

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja tez juz nie wiem co zrobic, ale Julka wskoczyla mi juz w 90 centyl, po niej tez tak tej wagi nie widac, bo jest bardzo dluga, no ale nie chce jej upasc, a ja po tej traumie jedzeniowej ciesze sie i dziekuje Bogu, ze je i nie trzeba z nia walczyc czy karmic na spiocha.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa nie pisałam Wam jaki hit ostatnio moja teściowa wymyśliła:)
    Mówię jej że Szymcio ma troche katarek to mi mówi: zrób mu naszyjnik z czosnku i zawieś na noc na szyji to mu będzie powietrze filtrować, a żbyło na wideorozmowie to musiałam mocno się natrudzić żeby mojej miny nie widziała haha, ale mówię jej że robię mu inhalacje i odciągam katarkiem, no cóz pewnie 30 lat temu były inne metody

lys, magda sz lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu chcecie odchudzać a ja bym przygarnęła parę deko ;) Nam pediatra każe robić morfologie i Żelazo czy przypadkiem nie ma anemii i dlatego słabo przybiera :/ No nie wiem, na samą mysl, że mają jej pobierać krew to mi się nie chce :/ U nas w tym miesiącu z wagą jakoś gorzej i mam nadzieję, że w te 2 tyg do 6 miesiąca dobijemy jakimś cudem do 7 kg aby pozostać na 25 centylu. Nasza pediatra to by najchętniej kazała mi małą dokarmiać mm żeby więcej przybrała (już mi kiedyś sugerowała, że może słabo przybiera bo mam mało mleka sraty taty). No ale ona wie, że jestem lekarzem więc trochę się hamuje ze swoimi z d... pomysłami ja tylko współczuję innym, których udało jej się o tym przekonać.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mi tez mówią że naprawdę przerypane jak dziecko nie chce jesc i że wtedy jest ogromny problem

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smiem stwierdzić - dzieci są różne , wszystkie nie moga byc takie same:)

apaczka, Maniuś, lys lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia tez jest w sumie dosyć długa. W rodzinie mamy taką dziewczynke ktora jak byla mała wyglądała jak michelin, dosłownie, miala fałdy na rączkach, policzki to jej prawie na ramionach leżały..no strasznie wygladała..taka zlana kulka, teraz ma 5 lat jest szczuplutką dziewczynka.
    Pola na rączkach nie ma zadnej fałdki, na nózkach ma ale to chyba wiekszosc dzidziusiów ma.

Moim zdaniem to takie dzieciaczki powinny miec cos w rodzaju bmi w przychodni, bo u mnie to tylko wage sprawdzaja i na podstawie samej wagi oceniają centyl, no a to chyba troche bez sensu..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 3202 3203 3204 3205 3206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ