SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Byliśmy w sklepie z fotelikami u tego pana z bloga osiemgwiazdek. Kupiliśmy fotelik RWF 9-25 Axkid Minikid.
Mnie tez na niego namawialAle ze besafe moglismy zmierzyc to na niego sie zdecydowalismy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:21
-
Paula_071 wrote:Czyli jednak Was namowil:)
Mu chcieliśmy RWF, ale skłanialiśmy się ku Besafe Combi X4. Jednak nie mamy za dużo miejsca z tyłu, do tego kanapa jest pochyła, no i to jeszcze by przeszło, ale Pan nas przekonał argumentem, że dla naszego "dużego" dziecka lepiej kupić fotelik do 25kg i tym sposobem padło na Minikida. -
niecierpliwa wrote:Lys i jak sie Lily jechalo??
Pierwsze 15 minut spokojnie, potem trzeba było świrować, śpiewać itd ale nie wiem czy z powodu fotelika, czy była zmęczona i chciała do domu, w końcu nie było nas w domu prawie 5 godzin.
Ale o niebo lepiej się wkłada dziecko do fotelika i zapina pasy. W tym pierwszym była taka ściśnięta w ramionach że nie mogłam jej tych pasów na ramiona nasunąć, a teraz jest lajtowoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:50
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Bylas we Wroclawiu?
Nie, a dlaczego?
A chodzi Ci o tego goscia z osiemgwiazdek? Korespondowalam z nim i to tez jest fajne w nim, bo mimo iz wiedzial, ze u niego nie kupie to rzetelnie odpowiadal i doradzalWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:15
Paula_071, aaaaga lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Nie, a dlaczego?
A chodzi Ci o tego goscia z osiemgwiazdek? Korespondowalam z nim i to tez jest fajne w nim, bo mimo iz wiedzial, ze u niego nie kupie to rzetelnie odpowiadal i doradzal
A to nie wiedzialam ze doradza przez neta:)13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej, ja tylko na chwilę, bo młoda mi w dupę daje przez weekend. Też szukamy fotelika, ale te od 9 k odpadają, bo potrzebujemy na już, a ta ma ledwo 8 kilo i z jej edzeniem trochę potrwa zanim będzie 9.
Lys, a jak ten fotelik w testach wypada? RWF czyli tyłem lub przodem, tak? -
mamasia wrote:Dzięki
a wrzucilabys jakieś foto Lily w nim na fb
?
Tak, tylko nie wiem kiedy znów będę gdzieś z mała jechała samochodem. Gdyby nie to ze do parkingu mam kawałek to bym cyknela fotę bez problemu, a tak to dopiero jak będziemy się gdzieś wybierać.mamasia lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Hej, ja tylko na chwilę, bo młoda mi w dupę daje przez weekend. Też szukamy fotelika, ale te od 9 k odpadają, bo potrzebujemy na już, a ta ma ledwo 8 kilo i z jej edzeniem trochę potrwa zanim będzie 9.
Lys, a jak ten fotelik w testach wypada? RWF czyli tyłem lub przodem, tak?
Tyłem do kierunku jazdy. Przeszedł pozytywnie test Plus.niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
a mój Szymko miał dziś spiacy dzien, wstał o 9.20, tzn ja go obudziłam, potem spanie od 12 do 13.40 i od 16.20 do 18.30 gdzie tez go musiałam obudzić
buuu mielismy miec jutro sesje zdjeciową to dostałam wiadomość że z przyczyn osobistych jutro nieczynne i sesje odwołane, kurde a tak juz bylismy nastawieni, mąż wział wolne, będziemy musieli przełożyc na marzec
Agata, przydało by się bo ręce chcą mi odpaść jak wychodzę z nim do góry po schodach, ale pocieszam się żeemój siotrzeniec był taki sam a jak zaczał chodzić to szybko zrobił sie szczuplutki:) -
Lys a ten fotelik da się pochylić że dziecko jakby leży? tak do spania?
Pulpecja ja myślę że ze 0,5kg nie zrobi różnicy ale jak możesz to poczekaj, jaki masz teraz maxi cosi? Moja waży 8,5kg w samochodzie jezdzi w bodach, bluzie, polspiochach i skarpetach i kocykiem przykrywam i mieści się spokojnie. Miałam wymieniać bo w kombinezonie nie ma szans żeby się zmieściła więc bez kombinezonu już nawet do sklepu bliskiego i myślę że do kwietnia damy radę albo i pozniej. W koncu on do 13kg, za niedługo lżej będzie się ubierać, żeby tylko główka nie wystawała i może jezdzić.
Czy Wasze dzieci też przy cycku odwalają manianę? np. kopanie mamy w brzuch, ściąganie sobie spodni, usilne założenie bluzki mamy sobie na głowę, próba włożenia stopy do buzi razem z cyckiem ? Cyrki no cyrki, chyba zacznę ją wiązaćPulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
No właśnie Magda już zgłupiałam. Głowę to ma tak na styk, nogi wystają nie wiem jak miałaby w nim do 13 kg jeździć. Mamy cybex aton. Może jeszcze z miesiąc damy radę.
Teraz jeszcze te rwf i znów mam mętlik. A co z nogami dziecka jak jeżdzi tyłem do 18 czy tam 25 kg? To już takie raczej spore dziecko.
Nie mogloby być jednego czy dwóch fotelików - bezpiecznych, po testach? ewentualnie kolor bym sobie wybrala. -
Ja chcę kupić spacerówkę parasolkę na dniach żeby po domu np w kuchni posadzić małą i niech patrzy co tam mama robi a jak będzie tak plus 10 i więcej na termometrze to na dwor, spiworek włoze jakby co. I całe lato w parasolce a pazdziernik wrocic do spacerówki ze stelazem.
Paula_071 lubi tę wiadomość